Gazdaság

Eredmények megjelenítése 3681-től 3700-ig 3953 találatból.

Sikeres a pályakezdőknek szóló Start program

Gazdaság - 2007-01-02

Sikeres a pályakezdőknek szóló Start program. Jövőre új kedvezeményezetteket vonnak be: a Start Plusz kártyát a gyesen,gyeden lévők, a Start Extra kártyát pedig az ötven év felettiek használhatják.2006. december közepéig közel 44 ezer pályakezdő igényelt Start-kártyát. Az APEH összesítése alapján a kiadott kártyák száma is meghaladja a 41 ezret.

Elektronikusan is benyújthatók lesznek a védjegybejelentések

Gazdaság - 2007-01-02

Egyszerűbbé és gyorsabbá válik idén a védjegybejelentés. A kormány döntése ugyanis lehetővé teszi, hogy 2007 január 1-jétől elektronikus úton is be lehessen nyújtani kérelmeket a Magyar Szabadalmi Hivatalnak.

Díjemelések

Gazdaság - 2007-01-01

Nem változik a gáz ára, igazságosabbá és fenntarthatóbbá válik viszont a támogatási rendszer: nem annak ad többet a közösből, aki többet fogyaszt, hanem annak, aki valóban rászorul a támogatásra.

Magyarország ütemezetten nyitja meg munkaerőpiacát a bolgár és a román munkavállalók előtt

Gazdaság - 2007-01-01

Az ütemezett nyitás azt jelenti, hogy Bulgária és Románia uniós tagságának első két évében 219 szakmára terjed ki az automatikus engedélykiadás.

Hat hosszú hétvége lesz 2007-ben a munkanap-áthelyezések miatt

Gazdaság - 2006-12-30

A szociális és munkaügyi miniszter rendelete kiterjed minden munkáltatóra, közigazgatási szervre és az általuk foglalkoztatott munkavállalókra, közalkalmazottakra, közszolgálati jogviszonyban állókra. 2007-ben hat alkalommal tér el a munkarend a szokásostól: március 15, május 1. október 23., november 1., karácsony és szilveszter körül.

Az OMMF idén 45 ezer munkáltatót ellenőrzött

Gazdaság - 2006-12-30

Az Országos Munkabiztonsági és Munkaügyi Főfelügyelőség 2006-ban az eddigi adatok szerint összesen közel 45 ezer munkáltató munkaügyi és munkabiztonsági ellenőrzését végezte el. Mindez 345 128 munkavállalót érintett.

Január elsejétől változik a külföldről behozott autókra vonatkozó szabályozás

Gazdaság - 2006-12-29

Kóka János, gazdasági és közlekedési miniszter módosította  „A közúti járművek műszaki megvizsgálásáról” szóló 5/1990. (IV.12.) KöHÉM rendeletet. A módosítás értelmében átalakul az Európai Unió más tagállamából Magyarországra áthozott járművek hazai rendszámmal való ellátásakor támasztott műszaki követelményrendszer.

Sikeres a KKV Plusz

Gazdaság - 2006-12-28

Már közel 14 ezer álláskereső jutott tartósan munkához összesen több mint tízezer cégnél novemberig az idén indított program keretében, amely a mikro-, kis és középvállalkozásoknak, civil szervezeteknek nyújt járulékkedvezményt.

Érdemes még az idén igényelni a gáz- és távhő-támogatást  

Gazdaság - 2006-12-27

Már 2007 februárjában a megítélt támogatással csökkentett gáz- illetve távhő számlát kapja kézhez az a fogyasztó, aki december 31-ig visszaküldi a Magyar Államkincstárnak a támogatási igénylőlapokat. A március 31-ig beadott gáz- és távhő-támogatási adatlapok esetében is megkapják a jogosultak a januártól járó támogatást, ami januárig visszamenőleg, egy összegben jelenik meg a számlában.

A Gazdasági Minisztérium tervei

Gazdaság - 2006-12-24

A Gazdasági és Közlekedési Minisztérium (GKM) célja a második Gyurcsány-kormány megalakulása után sem változott: nyitott, rugalmas, a szabad piaci versenyen és az innováción alapuló liberális piacgazdaság kialakítása.

Beláthatatlan következményekkel jár a kormány döntése

Gazdaság - 2006-12-24

A kormány "a lehető legrosszabb" megoldást választotta a magyar munkaerőpiac megnyitásával a román és a bolgár munkavállalók előtt - mondta a párt szóvivő-helyettese beszélt szombati budapesti sajtótájékoztatóján.

A magyar éttermek rangsora

Gazdaság - 2006-12-20

 Harmadik alkalommal készítette el a Magyar Vendéglátás Csillagai listáját A Vendég című gasztronómiai szaklap, amely idén is a szakma megkérdezésével díjazta egy, kettő vagy három csillaggal a hazai éttermeket. Hajdú-bihari étterem nem került a csillagosok közé.

Több pénz jut energiatakarékossági programok és megújuló energiaforrások támogatására

Gazdaság - 2006-12-18

A kormány szerdai döntésével mintegy kétmilliárd forint pluszforrást teremtett az üvegházhatású gázok kibocsátásának csökkentésére, valamint a megújuló energiaforrások használatára és az energiafelhasználási hatékonyság javítására.

Csökkent a szálllodák kihasználtsága január-novemberben

Gazdaság - 2006-12-12

Az idén január-novemberben a szállodák az egy évvel korábbinál 1 százalékponttal alacsonyabb, átlagosan 61 százalékos szobakapacitás-kihasználtsággal működtek - közölte a Központi Statisztikai Hivatal (KSH).

Az üzemeltető elégedett a ferihegyi taxik szolgáltatásával

Gazdaság - 2006-12-11

A Ferihegyi Repülőteret üzemeltető Budapest Airport (BA) alapvetően elégedett a Zóna Service repülőtéri szolgáltatásával, de 2,2 millió forint kötbér megfizetésére kötelezte a konzorciumot, mivel a Zóna nem tett maradéktalanul eleget időben a szerződésben vállaltaknak - mondta el Szollár Domokos a BA szóvivője.

Vállalkozók Napja - kiosztották az Év Vállalkozója Díjakat

Gazdaság - 2006-12-09

A Vállalkozók Napja keretében kiosztották a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége (VOSZ) elismerését, az Év Vállalkozója Díjakat valamint a Gazdasági és Közlekedési Minisztérium kitüntetéseit.

A következő 20-30 évben 500-600 ezer hektár új erdő lesz

Gazdaság - 2006-12-08

Magyarországon a következő 20-30 évben mintegy 500-600 ezer hektár új erdő telepítése várható - mondta Pethő József, az Országos Erdészeti Egyesület (OEE) elnöke csütörtökön Budapesten egy szakmai tanácskozáson.

Kóka János: megszűnő vasútvonalak, változó kedvezmények

Gazdaság - 2006-12-08

Tizennégy vonalon szünetelteti a vasúti közlekedést a MÁV - jelentette be a gazdasági és közlekedési miniszter a kormányszóvivői tájékoztatón csütörtökön, Budapesten. A vasúti közlekedés szüneteltetése összesen 474 kilométernyi szakaszt érint, további tizennégy szakaszt még vizsgálnak - közölte Kóka János.

Gázár: pártpolitika helyett észérvekre van szükség

Gazdaság - 2006-12-07

A leginkább rászorulók jövőre kevesebbet fognak fizetni a gázért, a többségnek viszont az eddiginél kisebb támogatást ad majd az állam. Nem helyes, ha a gáz- és a távfűtés árának emelkedése, illetve a támogatási rendszer átalakítása kapcsán a pártpolitikai szempontok kerülnek előtérbe a szakmai és méltányossági érvek helyett.

MTelekom: távozik Straub Elek, 70 plusz 3 forintos osztalékjavaslat

Gazdaság - 2006-12-06

A Magyar Telekom igazgatósága kedden elfogadta Straub Elek vezérigazgató lemondását, és a posztra Christopher Mattheisent nevezte ki, egyben 70+3 forint osztalék kifizetését javasolja a december 21-i rendkívüli közgyűlésnek.  Straub Elek tizenegy év után hagyja el a céget, helyére az igazgatóság december 6-i hatállyal Christopher Mattheisent nevezte ki vezérigazgatónak.