Gazdaság

Eredmények megjelenítése 3681-től 3700-ig 3845 találatból.

Gyengül a forint a bizalmatlansági indítvány hírére

Gazdaság - 2006-10-02

Izgalmasan alakult az ebédidő a bankközin, miután a pénzügyminiszter szavai szerint Gyurcsány Ferenc bizalmatlansági indítványt kérhet maga ellen.

Magyar városok is részt vesznek az első európai állásbörzén 

Gazdaság - 2006-09-29

Szeptember 29-én a Munkavállalói Mobilitás Európai Éve alkalmából országszerte több magyar város vesz részt az első európai állásbörzén, amelynek célja, hogy felkeltse a figyelmet a munkahelyváltásból és a külföldi munkavállalásból származó előnyökre. Európában összesen mintegy 250 település kapcsolódik be a rendezvénysorozatba.

A csónakszexes film lendített a Balaton népszerűségén

Gazdaság - 2006-09-29

Megháromszorozódott a London-Sármellék foglalások száma azt követően, hogy a BBC fél órás műsort szentelt a provokatív Balatoni nyár című vírusmarketing-filmnek. Kelecsényi Ágnes, a Magyar Turizmus Zrt. marketing vezérigazgató-helyettese az egri XIV. Országos Reklámkonferencia szerdai napján beszélt a film tapasztalatairól. A eseményen az mfor.hu is részt vett.

Folyó fizetési mérleg, II. negyedév: -1,468 milliárd euró

Gazdaság - 2006-09-29

A folyó fizetési mérleg hiánya 1,468 milliárd euró volt az idén a második negyedévben, szezonális hatásoktól megtisztítva 1,387 milliárd euró - közölte a Magyar Nemzeti Bank (MNB) pénteken az előzetes adatok alapján.

Szigorúbban ellenőrzik a munkáltatók kiskapuit

Gazdaság - 2006-09-29

Feketemunkások és színlelt szerződéssel foglalkoztatottak kölcsönzése, a dolgozók elbocsátása, nyugdíjba küldése, majd visszabérlése: úgy tűnik, hiába szigorodtak januártól a munkaerő-kölcsönzésre vonatkozó szabályok, egyre több vállalkozás vét ezek ellen - írja a Világgazdaság.

Bokrétaavató

Gazdaság - 2006-09-29

Bokrétaavatót tartottak Debrecenben, a Határ úti Ipari Parkban.

A Debreceni Regionális és Innovációs Technológiai Központ munkálatait idén áprilisban kezdték el, és mostanra került szerkezetkész állapotba.

KSH: 7,4 százalékos a munkanélküliségi ráta

Gazdaság - 2006-09-28

Az idén a június-augusztusi időszakban a foglalkoztatottak száma 3,946 millió, a munkanélkülieké 314 ezer fő, a munkanélküliségi ráta 7,4% volt - közölte a Központi Statisztikai Hivatal.

Tavaszra búzahiány várható?

Gazdaság - 2006-09-27

Búzahiány alakulhat ki hazánkban jövő tavasszal a magyar termény iránti fokozott kereslet miatt. Lakatos Zoltán, a Gabonaszövetség elnöke szerint körülbelül 250-300 ezer tonna búza hiányzik a malmok éves őrlési szükségletéből. A jelentős áremelkedéssel járó világpiaci kereslet alapvetően időjárási okokkal magyarázható.

A PM hamis dokumentumról beszél

Gazdaság - 2006-09-26

A Pénzügyminisztérium szerint meghamisított dokumentumra hivatkoznak egyes keddi lapok a jövő évi költségvetés tervezésével kapcsolatban, a tárca provokációs szándékot vél felfedezni. A tárca közleményében ugyancsak hamisnak és megalapozatlannak nevezte Varga Mihálynak, a Fidesz alelnökének erre épülő állításait.

Szigorú és óvatos büdzsé készül

Gazdaság - 2006-09-26

Szigorú és egyben óvatos költségvetés készül 2007-re. Az előzetes számok alapján a legtöbb költségvetési szerv kevesebből gazdálkodhat és meg kell szüntetniük a színlelt szerződéseket.

Ismét fél százalékot emelkedett az alapkamat

Gazdaság - 2006-09-26

A Magyar Nemzeti Bank (MNB) Monetáris Tanácsa tegnapi döntésével 50 bázisponttal - 0,50 százalékponttal - 7,75 százalékra emelte a jegybanki alapkamatot.

Jogerősen is magyar a Tokaji

Gazdaság - 2006-09-26

Az olasz borászok végleg le kell, hogy mondjanak a Tocai márkanév használatáról, 2007 áprilisától ugyanis a magyar borászok teljes védettséget élveznek a Tokaji márkanévre - döntött az Európai Legfelsőbb Bíróság. Az immáron megfellebbezhetetlen döntés értelmében az eddig Tocai Friulano nevet viselő olasz bor ettől kezdve a borvidék neve után legfeljebb csak a Friulano nevet viselheti.

VOSZ: mindenki fizesse be az adót

Gazdaság - 2006-09-26

A politikai válság ellenére mindenki fizesse be az adóját és a járulékokat - kéri a Vállalkozók Országos Szövetsége. Az 53 ezer fős tagsággal bíró szervezet ezzel a Vállalkozók Pártjának egyik felhívására reagált.

Javult az önkormányzatok vagyoni helyzete az elmúlt négy évben

Gazdaság - 2006-09-26

Az elmúlt négy évben jelentősen javult a helyi önkormányzatok vagyoni helyzete - derül ki abból az összegzésből, amelyet az Állami Számvevőszék a napokban tett közzé a helyhatóságok elmúlt négyévi helyzetéről.

ENERGOexpo 2006

Gazdaság - 2006-09-26

Az ENERGOexpo rendezvény elsődleges célja az, hogy összegyűjtse az energiaipar szakembereit, szereplőit; bemutassa számukra a piaci újdonságokat, a legújabb technikai eljárásokat, eszközöket, s egyúttal lehetőséget adjon a tapasztalatcserére, a szaktudás átadására, s választ adjon az energetika aktuális kérdéseire.

Drágulnak az élelmiszerek

Gazdaság - 2006-09-25

A pékek, a húsiparosok és a tejfeldolgozók is áremelést fontolgattak az őszre időzítve, persze nem mindegyikük, illetve cégenként más és más mértékben. A NAPI Gazdaság cikke.

Veres: nincs alternatívája az egyensúly-javításnak

Gazdaság - 2006-09-23

Veres János pénzügyminiszter szerint Magyarországon a megkezdett egyensúly-javítást, az elindított reformokat végig kell vinni, a Moody\'s mostani döntése figyelmeztetés arra, hogy ezen az úton végig kell menni.

Tejhiány jöhet

Gazdaság - 2006-09-22

A hazai termelők inkább Olaszországba és Szlovéniába viszik a nyerstejet, így akár tejhiány is lehet Magyarországon – írja a Napi Gazdaság.

Kamatemelés: csak a mérték a kérdés

Gazdaság - 2006-09-22

Egyértelműen kamatemelést várnak az elemzők a monetáris tanács hétfői ülésétől, csak a mértéke kérdéses. A NAPI Gazdaság konszenzusa 50 bázispont emelést valószínűsít, míg a Reuters által megkérdezett szakértők ennél óvatosabb, 25 bázispontos növelést várnak. Az alapkamat így 7,50-7,75 százalékos lehet jövő keddtől. 

Mérsékelten nőtt a belföldi utazások száma az első félévben

Gazdaság - 2006-09-22

A belföldi turisztikai aktivitás az első félévben mérsékelten nőtt - közölte a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) csütörtökön. Egynapos kirándulásokon a háztartások 66 százaléka, hétvégi típusú 2-4 napos utazásokon 29 százaléka, ennél hosszabb utazásokon pedig 16 százaléka vett részt.

hirdetés

„Kiadó egy családi ház 120 nm alapterületű földszintje. A ház emeletén egy Pilates és jóga stúdió működik, így elsősorban olyan vállalkozások érdeklődését várjuk, akiknek a tevékenységi köre ezzel összhangban van.A terület bármilyen csendes sport, vagy egészséges életmódra nevelő tevékenység végzésére alkalmas. A kiadó helyiségekhez öltöző, zuhanyzó, wc, konyha, recepció, rendezett kert, és több férőhelyes a telken kialakított parkoló tartozik. Érdeklődni a helyszínen: Debrecen, Sámsoni út r18. (MM-Pilates Stúdió) vagy a +36 20 204 94 35-ös telefonszámon lehet.

Ár: 240.000.-Ft, mely a rezsit is tartalmazza