Gazdaság

Eredmények megjelenítése 3681-től 3700-ig 3891 találatból.

Brutális gázáremelés januártól?

Gazdaság - 2006-11-06

A Népszava információi szerint napokon belül elkészül az új, jövő évtől alkalmazandó gázár-támogatási-modell. A jövőben megszűnik a jelenleg alkalmazott tarifatömbös árkiegészítési rendszer, és csak az alacsony jövedelmű rászorulók kapnak majd kormányzati kompenzációt. A drágulás 65-70 százalékos lesz egy 1700 köbmétert felhasználó családnak.

Műbalhé a költségvetési módosítás miatt

Gazdaság - 2006-11-06

A kormány benyújtotta a parlamentnek a 2006-ra szóló költségvetést módosító törvényjavaslatot. A Fidesz szerint az idei költségvetéshez benyújtott módosítás azt jelenti, hogy tovább emelkedik az államháztartás hiánya és újabb hiteleket kell felvenni, valamint nem lehet tudni, hogy erre a befektetők hogyan reagálnak. Szakértők szerint a konvergenciaprogramban is szerepeltek az átírt számok.

Fidesz: a költségvetés módosítása azt jelenti, hogy az államnak újabb hiteleket kell felvennie

Gazdaság - 2006-11-06

A Fidesz szerint az idei költségvetéshez benyújtott módosítás azt jelenti, hogy tovább emelkedik az államháztartás hiánya és újabb hiteleket kell felvenni - mondta Tállai András, a Fidesz országgyűlési képviselője vasárnap az MTI-nek azt követően, hogy a kormány benyújtotta a parlamentnek a 2006-os költségvetés módosítására vonatkozó törvényjavaslatot.

Egy hét múlva kiderül: lesz-e a házipénztár adóztatva?

Gazdaság - 2006-11-05

Hétfőn dönt az Alkotmánybíróság (Ab) a házipénztáradó alkotmányosságát megkérdőjelező beadványról, ez az első, amelyben döntenek a Gyurcsány-csomaghoz érkezett tucatnyi beadvány közül.

A kereskedelem képes lesz az EU-források felhasználására

Gazdaság - 2006-11-04

A kereskedelem képes lesz az EU-források felhasználására, az ügyfelek elégedettségének növelésére, és folytatni azt az erőfeszítést, hogy a munkaszüneti napokon is a vásárlókért munkálkodjanak, amiért elismerés jár - mondta Garamhegyi Ábel, a Gazdasági és Közlekedési Minisztérium államtitkára.

Négyen versenyeznek a Malévért

Gazdaság - 2006-11-03

Az ÁPV Zrt. ma déli 12 óráig várta azon befektető-jelöltek ajánlatait, melyek a Malév Zrt. állami részvénycsomagjára meghirdetett, nyilvános ajánlattételi felhívással induló, tárgyalásos privatizációs eljárásban részt kívánnak venni. A megjelölt határidőig 4 befektető nyújtotta be ajánlatát.

Mol tulajdonba került a North-West Oil Group

Gazdaság - 2006-11-03

Jóváhagyta az orosz versenyhivatal a North-West Oil Group-Mol projektvállalat tranzakcióját, így a vállalat 100 százalékban a magyar cég tulajdonába került - hozta nyilvánosságra a Mol csütörtökön.

A pénzforgalmi hiány a GDP 6,9 százaléka a 2007. évi költségvetés tervezetében

Gazdaság - 2006-11-01

Az államháztartás jövő évi pénzforgalmi hiánya a kormány által az Országgyűlés elnökének  benyújtott 2007. évi költségvetési tervezet szerint 1.753,2 milliárd forint, a GDP 6,9 százaléka, az uniós eredményszemléletű számításban 6,8 százaléka.

Foglalkoztatottság és munkanélküliség 2006. III. negyedév

Gazdaság - 2006-10-27

2006. július-szeptemberi időszakban a foglalkoztatottak száma 3 millió 948 ezer, a munkanélkülieké 318 ezer fő volt, ami 7,5%-os munkanélküliségi rátát jelentett. A vizsgált időszakban 21.000 fővel dolgoztak többen a magyar munkaerőpiacon, mint egy évvel korábban.

Az APEH 20 cég adószámát már felfüggesztette

Gazdaság - 2006-10-27

Az adóhivatal megkezdte az adószámok felfüggesztését és közzétette az első húsz renitens vállalkozás adószámát, amelyeket fenyeget a törlés veszélye – értesült a Napi Gazdaság.

Többségben lesznek a pályázat útján elérhető fejlesztési források

Gazdaság - 2006-10-26

  Pályázatokon keresztül lehet majd az uniós fejlesztési források többségéhez hozzájutni 2007-2013 között hazánkban. A központi projektek, nagyberuházások kivitelezői közbeszerzési eljárásokon kerülnek kiválasztásra, a döntéshozatal átláthatósága és a nyilvánosság minden esetben biztosított lesz.

Jövőre a nyugdíj melletti munkavégzés után járulékot kell fizetni

Gazdaság - 2006-10-26

Január 1-jétől a nyugellátás melletti munkavégzés után járulékot kell fizetni - közölte a Szociális és Munkaügyi Minisztérium szakállamtitkára az ágazati érdekegyeztető tanács ülésén. Forgó Györgyné elmondta: a befizetett járulék növeli majd a nyugdíjat.

Bérajánlás kormány módra

Gazdaság - 2006-10-25

A bruttó keresetek átlagosan 6-6,5 százalékos növelését javasolja a kormányzati oldal az Országos Érdekegyeztető Tanácsnak (OÉT), hogy ezt ajánlják 2007-re a versenyszférának – értesült a Világgazdaság.

Eladósorban a Gyulai Húskombinát Zrt.

Gazdaság - 2006-10-25

Valóban érdekelt a Gyulai Húskombinát Zrt. tulajdonosi köre a részvények értékesítésében, ám a cég vezérigazgatója szerint sem ő, sem a tulajdonosok nem tárgyaltak az amerikai érdekeltségű Smithfield húsipari óriáscéggel - közölte a vezérigazgató.

Nyolc százalék lett az alapkamat

Gazdaság - 2006-10-24

A piaci várakozásoknak megfelelően 25 bázisponttal, nyolcszázalékos szintre emelte irányadó kamatlábát a Magyar Nemzeti Bank. A forint kis mértékben gyengült a hírre.

A héten kezdődik az országos bértárgyalás

Gazdaság - 2006-10-24

A héten kezdődik meg az Országos Érdekegyeztető Tanács szakbizottságaiban a tárgyalás a jövő évi költségvetésről, a versenyszférának ajánlható béremelési mértékről, pénteken már a fórum plenáris ülése is foglalkozik ezekkel a témákkal. Az eddigi kormányzati megnyilatkozások szerint a következő két évben nem lehet a reálbérek javulására számítani.

Az IMF az államháztartás hiányának csökkentésére sürget

Gazdaság - 2006-10-21

Azonnali intézkedések meghozatalára sürgette az  IMF Magyarországot, hogy ezzel helyre lehessen állítani a gazdaságpolitika hitelességét. Az IMF a költségvetés és a kereskedelmi mérleg egyidejű hiányának csökkentésére szólította fel az  ebben a vonatkozásban legrosszabbul teljesítő Magyarországot.

Hét év alatt több mint ezermilliárd agrár- és vidékfejlesztésre

Gazdaság - 2006-10-20

Az Európai Unió új költségvetési időszakában, 2007 és 2013 között agrár- és vidékfejlesztésére 1.250 milliárd forint áll Magyarország rendelkezésére - mondta Gráf József földművelésügyi és vidékfejlesztési miniszter csütörtökön a kormányszóvivői tájékoztatón.

Bankszövetség: a konvergenciaprogramot meg kell valósítani

Gazdaság - 2006-10-20

A Magyar Bankszövetség álláspontja az, hogy a konvergenciaprogramban felvázolt makrogazdasági pályát következetesen meg kell valósítani - mondta csütörtöki budapesti sajtótájékoztatóján Erdei Tamás, a Bankszövetség elnöke.

Veres: jövőre a GDP 6,8 százaléka lehet az államháztartási hiány

Gazdaság - 2006-10-20

Az Európai Bizottságnak benyújtott konvergenciaprogramnak megfelelően jövőre a GDP 6,8 százaléka lehet az államháztartási hiány - mondta Veres János pénzügyminiszter a szerdai kormányszóvivői tájékoztatón, ahol a büdzsé első olvasatával foglalkozó kormányülésről számolt be.