Helyi

Eredmények megjelenítése 2101-től 2120-ig 2285 találatból.

Szilveszteri futás - ideiglenes forgalomkorlátozás

Helyi - 2006-12-29

2006. december 31-én ismét lesz Debrecenben „ szilveszteri futás” . A futóverseny a Petőfi tértől indul és a Kossuth térre érkezik. A Debreceni Rendőrkapitányság vezetője a program zavartalan lebonyolítása érdekében ideiglenes forgalomkorlátozást rendel el december 31-én 11.45 órától előreláthatólag 12.30 óráig az alábbi útvonalakon.

Szekeres Antal lett a debreceni polgármesteri hivatal jegyzője

Helyi - 2006-12-22

Az ábécé rendjében Lovász László, Papp László, Péringer Ferencné, Szekeres Antal és Szenderákné Tallai Mária pályáztak a jegyzői posztra. A követelményeknek mindannyian megfeleltek, Szekeres Antal nyerte el a többség bizalmát.

Központosított kommunikáció

Helyi - 2006-12-22

A Debreceni Vagyonkezelő Zrt. Igazgatósága 2007. január elsejétől központosítja a cégcsoport marketing és kommunikációs tevékenységét, és létrehozza a Marketing és Kommunikációs Igazgatóságot. A DV Zrt. keretein belül működő igazgatóság élére Zámbori Pétert nevezte ki a DV Zrt.Igazgatósága, aki januártól marketing- és kommunikációs igazgatóként irányítja a kommunikációs csapatot.

Városi karácsonyi nnepség

Helyi - 2006-12-18

Debrecen Város Önkormányzata 2006. december 18-án 13.00 és 15.00 órai kezdettel városi karácsonyi ünnepséget rendez a Kölcsey Központban. A rendezvényre az önkormányzati fenntartású általános iskolák összesen 1000 alsó tagozatos tanulója kapott meghívást.

Pénteken ülést tart a Hajdú-Bihar Megyei Önkormányzat Közgyűlése

Helyi - 2006-12-15

2006. december 15-én, pénteken, tartja a Megyeháza Árpád termében a Hajdú-Bihar Megyei Önkormányzat Közgyűlése soron következő ülését.A tervezett napirendi pontok között több  kényes kérdés megvitatása is szerepel.

Adományokat visz a kamion

Helyi - 2006-12-15

Debrecen város önkormányzata nevében adományokat visz Halász D. János alpolgármester a romániai Gyimesfelsőrokra az Árpádházi Szent Erzsébet Római Katolikus Általános Iskola és Líceum részére.

Átszervezés-létszámcsökkenés nélkül?

Helyi - 2006-12-14

Az Észak-alföldi Regionális Munkaügyi Központ leendő főigazgatója, Miskó Istvánné szerint régióközpontban, Nyíregyházán látják el a szakmai feladatok nagy részét, ami elsősorban a munkaerőpiac irányításával kapcsolatos, de nagyon fontos feladatok kerülnek Debrecenbe is.

Díjat nyert a Friss Rádió tudományos ismeretterjesztő magazinja

Helyi - 2006-12-14

A Jövőnéző Extra, a Friss Rádió műsora, a Magyar Nemzeti Bank pályázatán az idén 60 éves forint történetét bemutató összeállításáért kapott elismerést, melyet december 12-én Budapesten a műsor szerkesztője, Tasi Tibor vett át Járai Zsigmondtól, a jegybank elnökétől.

A díjat a Friss Rádió szerkesztő-műsorvezetője egyetlen vidéki újságíróként kapta.

Sesztina díjak és Kézműves díjasok

Helyi - 2006-12-13

A Hajdú-Bihar Megyei Kereskedelmi és Iparkamara évzáró küldöttgyűlésén, szerdán, a Hotel Lycium különtermében veheti át  a SESZTINA  díjat,  Hajdú-Bihar megye gazdaságáért –a kamara által alapított –elismerést:

Karácsonyi ellenőrzés

Helyi - 2006-12-13

Az APEH Hajdú-Bihar Megyei Igazgatóság a karácsonyi ünnepekhez kapcsolódóan nyugtaadási kötelezettség teljesítésére irányuló ellenőrzés sorozatot bonyolított le a megye területén. Az ellenőrzések Debrecenen kívül a vidéki településekre is kiterjedtek és mind a kereskedelmi, a vendéglátó, illetve a szolgáltatást végző vállalkozásokat érintették.

Együttműködési megállapodást írt alá a Debreceni Református Hittudományi Egyetem és a Debreceni Egyetem.

Helyi - 2006-12-12

A következő tanévtől a Hittudományi Egyetem alapszakon végzett hallgatói már több mesterszakon is továbbtanulhatnak, melyek közösen indít a két intézmény. A Debreceni Egyetem és a Református Hittudományi Egyetem rektorai által hétfőn aláírt együttműködési megállapodás értelmében a közös kurzusok mellett tudományos kutatási munkákat is végez a két felsőoktatási intézmény.

Mentősöket fenyegettek meg Hajdú-Bihar megyében

Helyi - 2006-12-12

Rendőrök őriznek egy Hajdú-Bihar megyei mentőállomást, mert egy elhunyt férfi rokonai mentősöket fenyegettek meg, a beteg sikertelen újraélesztése miatt - közölte Győrfi Pál, az Országos Mentőszolgálat szóvivője. A mentőket egy rosszul lett férfihez hívták ki hétfőn este Berettyóújfaluba.

Túzokvédelem - az E.ON egyedülálló kezdeményezése a Hortobágyon

Helyi - 2006-12-08

Magyarországon egyedülálló módon kapcsolódott be az E.ON Tiszántúli Áramszolgáltató Zrt. a túzokvédelembe. Az áramszolgáltató a svéd Hammarprodukter eszközeit helyezi fel a villamosvezetékekre a Hortobágyi Nemzeti Park túzokok számára legveszélyeztetettebb területén.

Debrecenben tartja évadzáró koncertjét a Tankcsapda

Helyi - 2006-12-07

A Tankcsapda együttes Debrecenben tartja évadzáró koncertjét, amely egyúttal az áprilisban megjelent "Mindenki vár valamit" című új album lemezbemutató sorozatának a befejező hangversenye is lesz - közölte Lukács László, az együttes vezetője szerdán Debrecenben sajtótájékoztatón.

A Debreceni Lövészsuli Sport Egyesület sikerei

Helyi - 2006-12-07

Egyesületünk egy éve bejegyzett közhasznú szervezet. Fő tevékenységünk a sportszerű lövöldözés lehetőségének megteremtése fiatalok és felnőttek részére egyaránt. Nem csak az olimpiai  lövészetben, hanem a kevésbé ismert (egyébként világbajnoksággal rendelkező) ágazatokban is otthon vagyunk.

Egészségügyi átalakítás

Helyi - 2006-12-06

Az igazságos, pazarlásmentes és hatékony egészségügy megvalósítását tűzte ki célul az SZDSZ az egészségügyi reformtervezetében, a magyar kórházi és ellátási rendszer átalakításával – ismertette keddi sajtótájékoztatóján Gadus István a párt megyei elnöke.

Az Eurorégiós Művészeti Fesztivál eredményei

Helyi - 2006-12-05

A Bihor Megyei Tanács, a Hajdú-Bihar Megyei Önkormányzat, a Bihor Megyei Kulturális, Vallásügyi és Nemzeti Örökség Igazgatósága, a Bihor Megyei Kulturális és Hagyományőrző Központ, a Francisc Hubic Művészeti Iskola, az Árkádia Ifjúsági és Gyermek Színház (Nagyvárad) és a Kölcsey Ferenc Megyei Közművelődési Intézet (Debrecen) december 2-án Nagyváradon rendezte a Hajdú-Bihar – Bihor Eurorégiós Ifjúsági Művészeti Fesztivál döntőjét.

A Friesland  Debrecenben bővít

Helyi - 2006-12-02

A közép-európai régió tejtermék termelési kapacitásait a Friesland Hungária Zrt Debreceni üzemébe koncentrálja - derült ki a cég közleményéből.  A tervezett átalakítás következtében a Friesland számításai szerint 154 munkahely szűnik meg Gyöngyösön és Nagybánhegyesen, ugyanakkor Debrecenben mintegy 75 főt vesz fel a cég jövőre.

Aláírásgyűjtés a berettyóújfalui kórházért

Helyi - 2006-12-02

Aláírásgyűjtést kezdeményeztek és nyílt levélben kérik az egészségügyi minisztert Hajdú-Bihar megye bihari térségének polgármesterei, hogy a berettyóújfalui területi kórház is a kiemelt kórházak között lehessen.

Világbajnok szakács Debrecenben

Helyi - 2006-12-01

Mile József révén óriási egyéni magyar siker született  a 37 ország 44 csapata részvételével, Luxemburgban megrendezett Expogast 2006-Culinary World Cup szakácsművészeti világbajnokságon. Az aranyérmes séfek közül az összesítést követően a legjobbnak Mile József bizonyult, aki így Világkupa-győzelemmel térhetett haza