Jogtudor

Eredmények megjelenítése 1281-től 1300-ig 1444 találatból.

Beindult a bürokráciacsökkentő program honlapja

Jogtudor - 2007-10-02

Megkezdte működését a www.burostop.hu honlap, ahol egy helyen találhatóak meg a kormány bürokráciacsökkentő, ügyintézést egyszerűsítő programjával kapcsolatos jogszabályok, tanulmányok és szakértői javaslatok - tájékoztatta a kormányszóvivő az MTI-t.

Az állam az áldozatokat adóztatva legalizálja a prostitúciót

Jogtudor - 2007-10-01

A Patent Egyesület álláspontja szerint a prostitúció a nők elleni erőszak egyik formája. Ezért a magyar állam feladata nem az, hogy intézményesítse a kizsákmányolást, hanem hogy támogatást és védelmet nyújtson az áldozatok számára és a többszörösen kihasznált prostituáltak helyett a prostitútorokkal és a kuncsaftokkal szemben lépjen fel.

Parlament előtt az új áfa törvény

Jogtudor - 2007-09-29

Az 1992-ben hozott és a számtalan módosítással lerontott hatékonyságú, nehezen alkalmazható áfa törvény helyére új jogszabály lép, a javaslat pénteken került a parlament elé. A javaslathoz fűzött indoklás szerint az új törvény tartalmazza az ez év elejétől hatályos uniós hozzáadott érték-adó irányelv szabályait, szerkezete átlátható, a szövege pedig érthetőbb, mint a jelenlegi áfa törvényé.

Milliárdos perek folynak a magyar állam ellen

Jogtudor - 2007-09-26

A bíróságokon a magyar államot képviselő Pénzügyminisztérium perképviseleti munkatársai jelenleg 271 ügyben rohangálgatnak alperesként a törvényházakba - olvasható a szerdai Napi Gazdaságban. A most folyó ügyek száma azonban érzékelhetően csökkent, egy évvel ezelőtt 381 folyamatban lévő jogvita alakult ki, ezeken 28 milliárd forintot bukott a magyar állam.

Új törvényjavaslat a PSZÁF-ról

Jogtudor - 2007-09-25

Új törvényjavaslatot terjesztett a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyeletéről (PSZÁF) a pénzügyminiszter a parlament elé, a változással egy jogszabályba kerülnek a felügyeleti előírások. A törvényjavaslathoz fűzött indoklás azzal magyarázza az új törvény szükségességét, hogy jelenleg a különböző "szaktörvények" (például a hitelintézeti, biztosítási, pénztári törvények) is tartalmaznak a felügyeletre vonatkozó szabályokat.

Áder kontra Magyar Nemzet: egymilliót kell fizetnie a lapnak

Jogtudor - 2007-09-24

Áder János pert nyert a Magyar Nemzettel szemben a januári "Schmidt Mária anteportas?" című cikk kapcsán a Fővárosi Bíróságon hétfőn; a napilapnak egymillió forintot kell megfizetnie a fideszes politikus részére.

A cégek saját honlapjukon is megjeleníthetik hivatalos közleményeiket

Jogtudor - 2007-09-23

Az új cégtörvény szerint a gazdasági társaságok a Cégközlöny helyett saját honlapjukon is közzétehetik a közleményeiket - az ennek részletszabályairól készített rendelet tervezete az Igazságügyi és Rendészeti Minisztérium honlapján olvasható. Az a cég, amely a saját honlapján történő közzétételt választja, egyúttal kötelezi magát arra, hogy - havi szinten - az idő 98 százalékában elérhető a honlapja.

Elrendelték Zuschlag János előzetes letartóztatását

Jogtudor - 2007-09-21

Elrendelte a bíróság a különösen nagy kárt okozó csalással gyanúsított Zuschlag János előzetes letartóztatást - közölte Cseh Attila, a Csongrád Megyei Bíróság elnökhelyettese. A Szegedi Városi Bíróság harminc napra helyezte előzetes letartóztatásban a gyanúsítottat - mondta a bíró az ügyben döntő nyomozási bírói ülést követően.

Tudnivalók az illeték megállapítása során tartandó helyszíni szemléről

Jogtudor - 2007-09-19

Akinek ingatlan vásárlása, ajándékozása, illetve öröklése kapcsán illetékügye keletkezik, alanya lehet egy ún. helyszíni szemlének. Mit érdemes erről tudnunk?

Elutasították a kórházátalakítással kapcsolatos kamarai keresetet

Jogtudor - 2007-09-18

Jogerősen elutasította a Fővárosi Bíróság kedden a Magyar Orvosi Kamarának a kórházátalakítással kapcsolatos szakminiszteri határozatok elleni keresetét. Tavasszal még Molnár Lajos egészségügyi miniszter hozott több száz határozatot arról, hogy miként változik a kórházak és más egészségügyi intézmények finanszírozása.

Bihari: gyakorlás kérdése a demokratikus politikai kultúra

Jogtudor - 2007-09-17

Az Alkotmánybíróság körülbelül öt hét múlva hoz döntést a Fidesz-KDNP és Kálmán László nyelvész népszavazásra feltett kérdéseiről - nyilatkozta a hétfői Népszavának a testület elnöke, Bihari Mihály. Az elnök elmondta, hogy több mit 150 indítvány érkezett a népszavazással kapcsolatban az Alkotmánybíróságra, s ez majdnem a 10 százaléka az idén várható összes ügynek.

A kártyás adófizetésre írt ki közbeszerzést az APEH

Jogtudor - 2007-09-15

Az adók bankkártyás fizetési feltételeinek megteremtésére írt ki tárgyalásos közbeszerzési eljárást az APEH, a felhívás a Közbeszerzési Értesítőben jelent meg. A feladat: az APEH 24 ügyfélszolgálati irodáján 141 POS (kártyaolvasó) terminál telepítése tartós bérleti konstrukcióban, továbbá a kártyás fizetés bevezetéséhez és működtetéséhez szükséges szolgáltatások biztosítása.

A munkavállalói oldal elutasította a korkedvezményre vonatkozó módosítást

Jogtudor - 2007-09-14

A munkavállaló oldal nem fogadta el, a munkáltatói oldal viszont támogatta az Országos Érdekegyeztető Tanács (OÉT) pénteki ülésén a korkedvezmény-biztosítási külön járulék alóli mentességre vonatkozó törvénytervezetet. Borsik János, a munkavállaló oldal szóvivője munkavállaló-ellenesnek nevezte a javaslatot.

Ma folytatódik Szolnokon a Taczman-ügy tárgyalása

Jogtudor - 2007-09-12

Szakértők és tanúk meghallgatásával folytatódik ma Szolnokon a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Bíróságon a médiában Taczman-ügyként ismertté vált büntetőper. A megyei főügyészség előre kitervelten, nyereségvágyból, különös kegyetlenséggel, több emberen elkövetett emberölés bűntettével vádol két fiatalt.

Alapítványok, társadalmi szervezetek figyelmébe!

Jogtudor - 2007-09-11

E tájékoztatásunkkal azoknak a szervezeteknek szeretnénk eligazítást nyújtani, amelyek a magánszemélyek rendelkező nyilatkozatai alapján elnyerhetik a személyi jövedelemadó 1 százalékát, azaz kedvezményezettek lehetnek.

ADÓKEDD

Jogtudor - 2007-09-06

Mint ismeretes, ADÓKEDD elnevezéssel, a nagy érdeklődésre számot tartó, időszerű adózási témákról ingyenes előadások megrendezésével is igyekszik elősegíteni az Adó- és Pénzügyi Ellenőrzési Hivatal ügyfeleinek adózással kapcsolatos tájékoztatását.

Holnaptól dolgozik a Kenedi-bizottság

Jogtudor - 2007-09-05

Csütörtökön tartja első ülését az állambiztonsági iratok átadását vizsgáló szakértői bizottság - írta a szerdai Népszava. A lap úgy tudja, hogy a bizottság tagjai péntektől keresik fel a katonai és polgári titkosszolgálatok iratgyűjtő helyeit.

Vizsgálat indult a Nyírmihálydi önkormányzat ügyében

Jogtudor - 2007-09-04

Hivatalból vizsgálatot indított a kisebbségi ombudsman Nyírmihálydi polgármestere feltételezett intézkedései miatt, mert sajtóinformációk szerint a hepatitiszfertőzött falu roma lakosai csak akkor kaphatnak szociális segélyt, ha rendet tesznek portájukon. Erről Kállai Ernő ombudsman beszélt az MTI-nek.

Előzetesben a tokaji pénzszállítóautó-rablás gyanúsítottjai és szüleik is

Jogtudor - 2007-09-03

Szüleikkel együtt helyezték előzetes letartóztatásba az idén márciusban történt tokaji pénzszállítóautó-rablás gyanúsítottjait. Vasárnap helyezték előzetes letartóztatásba a gyanúsítottakat és szüleiket is bűnpártolás miatt, az előírások szerint 30 napra.

Világgazdaság: nem lesz jövőre ingatlanadó

Jogtudor - 2007-08-31

Nem lesz jövőre ingatlanadó - így döntöttek az MSZP vezető testületei - olvasható a pénteki Világgazdaságban. Ezt Kékesi Tibor, a szocialista frakció költségvetési munkacsoportjának tagja nyilatkozta a lapnak. Hozzátette: a luxusadó értékhatárának lejjebb viteléről még folynak a koalíciós egyeztetések.