Jogtudor

Eredmények megjelenítése 1301-től 1320-ig 1425 találatból.

Újabb adómentes szolgáltatásokat nyújthatnak az önsegélyező és egészségpénztárak

Jogtudor - 2007-07-01

Július 1-jétől adómentesen lehet igénybe venni a beiskolázási támogatást az önsegélyező pénztári számla terhére, az egészségpénztárak pedig a sportcélú szolgáltatások igénybevételét támogathatják majd adómentesen. A kormány szerdán döntött az egészség- és önsegélyező pénztárak adómentes szolgáltatásainak kibővítéséről.

A kormány szigorítja a hulladékimport-szabályozást

Jogtudor - 2007-06-28

A német importszemét-ügyhöz hasonló esetek megelőzése érdekében a kormány szigorítja az országba bekerülő hulladékszállítmányok szabályozását - jelentette be Fodor Gábor környezetvédelmi és vízügyi miniszter a kormányszóvivői tájékoztatón. A miniszter közölte, hogy a július 12-től hatályos előírások alapján az importáló cégeknek precízebb dokumentációt kell vezetniük, és pénzügyi biztosítékkal kell szolgálniuk tevékenységükhöz.

Módosították a rendőrségről szóló törvényt

Jogtudor - 2007-06-26

Az Országgyűlés hétfőn módosította a rendőrségről szóló törvényt, amellyel lehetővé válik a rendőrség és határőrség integrációja.

BŐVÜL A START-PROGRAM

Jogtudor - 2007-06-20

2007. július 1-jétől bővül a Start-kártyára jogosultak köre. Megjelenik a Start Extra, valamint a Start Plusz kártya is. Ki igényelheti, és milyen kedvezményre jogosítanak az új típusú kártyák?

BIZTOSÍTOTTAK BEJELENTÉSE

Jogtudor - 2007-06-18

A biztosítottak bejelentését a foglalkoztató 2007.01.01-jét megelőzően az illetékes egészségbiztosítási igazgatási szervhez teljesítette. Az egycsatornás adatszolgáltatási rendszer kialakítása szükségessé tette, hogy ezen időpontot követően a foglalkoztató (munkáltató, kifizető) bejelentési kötelezettségét az illetékes elsőfokú állami adóhatósághoz teljesítse.

Módosul a pénzmosásról szóló törvény

Jogtudor - 2007-06-13

A legújabb uniós szabályoknak való megfelelés a célja a pénzmosási törvény módosításának, amelyet a  pénzügyminiszter terjesztett a parlament elé. Az Országgyűlés honlapján megtalálható törvényjavaslat indoklása szerint tavaly egy EK rendelet tovább finomította azokat a szabályokat, amelyek célja a pénzátutaló személyének visszakereshetősége.

Múzeum körúti erőszak: elrendelték a sértett egyik tanújának védelmét

Jogtudor - 2007-06-12

Elrendelték a Múzeum körúti erőszak ügyében az egyik tanú személyi védelmét, miután azt állította: a sértett - a sajtóban E. Zsanettként szereplő 21 éves lány - megfenyegette, mert nem azt a tanúvallomást tette, amit megbeszéltek

Az amerikai igazságügyi bizottság a guantámói foglyok javára szavazott

Jogtudor - 2007-06-08

Az amerikai szenátus igazságügyi bizottsága jóváhagyta azt a törvénytervezetet, amely visszaállítaná a guantánamói amerikai támaszponton őrzött, terrorizmussal gyanúsított foglyok polgári jogait. A 11 igen és 8 nem szavazattal elfogadott törvénytervezet kiterjesztené a habeas corpus szabályt a foglyokra, akiknek így joga lenne polgári bíróságnál panaszt tenni a fogva tartás ellen.

APEH: megerősítve folytatják tevékenységüket a Rapid csoportok

Jogtudor - 2007-06-06

Június elejétől a korábbiaknál is erőteljesebben lépnek akcióba a feketegazdaság visszaszorítása érdekében az adóellenőrökből és pénzügyőrökből álló, úgynevezett Rapid csoportok - közölte az Adó- és Pénzügyi Ellenőrzési Hivatal (APEH) szerdán.

Módosul az elektronikus kereskedelmi törvény

Jogtudor - 2007-06-05

A tervek szerint még a nyár elején módosul az elektronikus kereskedelemről szóló törvény: a jogszabály ezt követően sem lesz liberálisabb, sőt, tételesen kimondja, hogy már az az elektronikus levél is tiltott, amelyik a címzett hozzájárulását kéri pl reklámok elektronikus továbbításához.

Veres: őszig megszületnek a rendeletek a pénzügyi tárgyú törvényekhez

Jogtudor - 2007-06-04

A kormány - a szakmai érdekképviseletekkel egyeztetve - őszig kidolgozza a tőkepiaci és pénzügyi szolgáltatások egy részét szabályozó új törvények végrehajtási rendeleteit - mondta Veres János pénzügyminiszter egy konferencián hétfőn Budapesten.

Jogerősen pert nyert Révész Máriussszal szemben Mayer Aranka

Jogtudor - 2007-05-30
Jogerősen pert nyert Révész Máriusszal és a Fidesz Magyar Polgári Párttal szemben Mayer Aranka szerdán; a Fővárosi Ítélőtábla döntése szerint az alperesek megsértették a felperes jó hírnevét azzal, hogy azt állították: Mayer Aranka részt vett volna az Orbán Viktor elleni lejárató kampányban.

A JÖVEDELEMIGAZOLÁS KIADÁS SZABÁLYAIRÓL

Jogtudor - 2007-05-25

A témával kapcsolatban Gáll Eszter, az APEH Észak-alföldi Regionális Igazgatóság Adó- és Illetékügyi Szakigazgatója adott tájékoztatást.

Szigorúbb büntetés a dohányt és alkoholt kiskorúaknak eladóknak

Jogtudor - 2007-05-22

A  gyermek- és  fiatalkorúak egészségének védelmét szolgáló, az alkohol- és  dohányterméket fiatalkorúaknak eladók szigorúbb szankcionálását  tartalmazó törvénymódosítást fogadott el az Országgyűlés.

Tájékoztató az APEH ügyfélszolgálatainak meghosszabbított nyitva tartásáról

Jogtudor - 2007-05-21
2007. évben a személyi jövedelemadó bevallások beadásának határideje, május 21. hétfő

Változtak az egyedi kormánydöntésen alapuló beruházási támogatás feltételei

Jogtudor - 2007-05-19

Jelentős késedelem esetén az állam elállhat a támogatástól, a lízingelt eszköznek pedig a monitoring időszak végéig át kell mennie a támogatott cég tulajdonába - egyebek mellett ezt tartalmazza a gazdasági és közlekedési miniszter rendelete.

A rendészeti miniszter kezdeményezi a Btk. módosítását

Jogtudor - 2007-05-18

Az igazságügyi és rendészeti miniszter jövő héten olyan javaslatot terjeszt a kormány elé, hogy módosítsák a büntető törvénykönyvet (Btk.), és ha az erőszakos közösülést hivatalos eljárásban követték el, azt akár 15 évig terjedő szabadságvesztéssel is lehessen büntetni.

Nagytakarítás: a kormány több ezer elavult törvény kiiktatását kezdeményezi

Jogtudor - 2007-05-17

A kormány több ezer olyan törvény és törvényerejű rendelet hatályon kívül helyezését kezdeményezi a parlamentben, amelyeket 1989. október 23-a, a harmadik Magyar Köztársaság Alkotmányának hatályba lépése előtt alkottak, de mára elavulttá váltak. A szerdai döntést újabbak fogják követni: a kormány az év végéig az összes többi jogszabályt is áttekinti.

AB: alkotmányellenes mulasztás a népszavazási törvényben

Jogtudor - 2007-05-15

Alkotmányellenes a népszavazásról szóló törvény, ugyanis mulasztásos alkotmánysértés áll fent azért, mert az Országgyűlés nem szabályozta, hogy az eredményes ügydöntő népszavazás meddig kötelező a törvényhozásra, illetve amennyiben sikertelen, abban az esetben mikor lehet újabbat kiírni ugyanabban a kérdésben - mondta ki az Alkotmánybíróság kedden.

A magánszemély levelezési címének bejelentéséről

Jogtudor - 2007-05-15

Az állami adóhatóság az adózás rendjéről szóló törvény (továbbiakban Art.) alapján magánszemély részére levelezési cím bejelentésére a 07T342. számú bejelentőlapot rendszeresítette. A bejelentőlap kereskedelmi forgalomban nem kapható, kizárólag az APEH internetes honlapjáról (www.apeh.hu) tölthető le.