...kontra

Eredmények megjelenítése 1721-től 1740-ig 1840 találatból.

Az MSZP szerint egyetlen képviselőt sem érhet atrocitás

...kontra - 2007-09-12
Az MSZP szerint egyetlen országgyűlési képviselőt sem érhet atrocitás, ha véleményének a parlamenti szavazáson ad hangot - mondta Mesterházy Attila, az MSZP parlamenti frakcióvezető-helyettese szerdán Budapesten.

Az Élőlánc Magyarországért elítéli a Kossuth téri rendbontókat

...kontra - 2007-09-11

Az Élőlánc Magyarországért elítéli a Kossuth téren megjelent "szélsőséges és garázda elemeket", akik rátámadtak a Parlamentből távozó országgyűlési képviselőkre az Élőlánc gyűlése után - tudatta közleményében a szervezet kedden az MTI-vel. Mint az Élőlánc Magyarországért elnöksége közleményében írja, rendezvényük befejezése után hétfőn este garázda elemek támadtak az ország házából távozó képviselőkre.

Hárommilliárd a kórházi étkeztetés és a higiénia javítására

...kontra - 2007-09-10

Az egészségügyi alap 25 milliárd forintos többletbevételéből három milliárd forintot címzetten, a kórházi ellátás színvonalának, ezen belül például az étkeztetés és a higiénia javítására kapnak a kórházak - jelentette be az egészségügyi miniszter. Az MTI kérdésére elmondta: az intézmények a kórházi napidíj kiegészítéseként kapják meg a pénzt, hogy ez pontosan mennyi lesz, még nem tudni.

Mikola: az MSZP átvette az egészségügy irányítását

...kontra - 2007-09-06

Mikola István (Fidesz) szerint úgy tűnik, az MSZP átvette az SZDSZ-től az egészségügy irányítását; erről a politikus csütörtökön beszélt Budapesten, sajtótájékoztatón. Indoklásként Mikola István azt mondta, a nagyobbik kormányzó párt belátta, hogy a liberális egészségügyi program nem vezet sehová, csak az emberek gyógyulási esélyeit rontja.

A város vezetői egyeztetni fognak

...kontra - 2007-09-05

A város vezetése az elmúlt napokban többször is egyértelművé tette, hogy a debreceni repülőtér értékesítése kapcsán minden, a közgyűlésben jelen lévő politikai párttal egyeztetni kíván, és fontosnak tartja a közvélemény tájékoztatását is – reagált Gadus István szavaira Papp László a Fidesz frakció vezetője.

Nyári Ifjúsági Olimpia: 11 város jelentkezett

...kontra - 2007-09-04

Debrecen mellett tíz város jelentkezett a 2010-ben esedékes I. Nyári Ifjúsági Olimpiára. Így Algír, Athén, Bangkok, Belgrád, Guatemalaváros, Kuala Lumpur, Moszkva, Poznan, Szingapúr és Torino adta még be augusztus 31-i határidővel kandidálását a 14 és 18 év közötti sportolók seregszemléjére.

Lezárult az idei bértárgyalás a BKV és a szakszervezetek között

...kontra - 2007-09-03

Lezárt az idei bértárgyalás, miután a szakszervezetek és a BKV Zrt. vezetősége egyezségre jutott - jelentette be Antal Attila, a BKV Zrt. vezérigazgatója. A vezérigazgató elmondta, hogy a bérfejlesztés az üzleti terv keretein belül valósul meg, szeptember 1-jétől havonta és dolgozónként bruttó hatezer forint béremelést fogadtak el a felek, amelyet 2008 január 1-jétől december 31-ig további 7.100 forinttal egészítenek ki.

Leányfalu önkormányzata nem foglalkozik antiszemita gyanúba keveredett képviselőjük ügyével

...kontra - 2007-08-31

Az önkormányzati testület nem kíván foglalkozni az egyik fideszes képviselőjük állítólagos rasszista, antiszemita megnyilvánulásaival - közölte Leányfalu független polgármestere. Nyíri Csaba elmondta: néhány hónapja a sajtóból szerzett tudomást arról, hogy a fideszes Cs. Kovács Gabriella internetes honlapokon antiszemita kijelentéseket fogalmazott meg.

Az MSZP elhatárolódást vár az államfőtől és a Fidesz elnökétől

...kontra - 2007-08-30

Az MSZP továbbra is azt kéri, hogy Sólyom László köztársasági elnök és Orbán Viktor, a Fidesz elnöke személyesen határolódjon el a szélsőjobboldali megnyilvánulásoktól, így a Magyar Gárdától - közölte Simon Gábor, az MSZP választmányának elnöke csütörtökön Budapesten.

A Fidesz ismét a nyugdíjasokat riogatja

...kontra - 2007-08-29

A Fidesz ismét a nyugdíjasokat riogatja, szándékosan elferdítve a tényeket. A nyugdíj-megállapítás szabályainak változása ugyanis nem érinti azokat, akik korábban vonultak nyugdíjba. Az ő nyugdíjuk emelkedni fog: a kormány idén novemberben is végrehajtja a kiegészítő nyugdíjemelést, 2008. januárjában pedig a törvényi előírásoknak megfelelően sor kerül a nyugdíjak összegének további emelésére.

Gyurcsány: árgus szemekkel követem a Magyar Gárda működését

...kontra - 2007-08-28

A magam részéről árgus szemekkel fogom követni nemcsak a Magyar Gárda, hanem minden, hasonlóan rossz képzettársításokat előhívó szervezet ténykedését Magyarországon - írta Gyurcsány Ferenc miniszterelnök a Zsidó Világkongresszusnak küldött válaszlevelében, melyet a kormányszóvivői iroda az MTI-hez is eljuttatott

Elhatárolódnak az egyházak

...kontra - 2007-08-27

Az egyházak tudta nélkül szentelte fel a Magyar Gárda zászlaját az avatón megjelent katolikus pap, valamint az evangélikus és református lelkész – közölték az érintett egyházak képviselői. A katolikus püspöki kar titkára közölte: Dévényi Ferenc nem kért engedélyt az egyháztól és nem is lett delegálva az eseményre.

KDNP:Rácsok közé rekesztik a nemzet lobogóját a Kossuth téren

...kontra - 2007-08-23
A Kereszténydemokrata Néppárt álláspontja szerint a Kossuth tér rendezésére kiírt tervpályázat méltatlan helyzetet teremt, amikor a Parlament épületét, illetve a teret kerítéssel akarja elzárnia az emberek elől.

Navracsics Tibor éppen úgy viselkedik, mint a tudálékos esztéta, aki a főcím után máris a film végét kritizálja.

...kontra - 2007-08-21

 Előbb szakértői javaslatok, utána egyeztetések a pártok szakértőivel, majd kormány- és végül a parlamenti döntés. Ez a helyes sorrend, ha valaki civil szakértőket akar bevonni az állam átalakítását célzó döntések megalapozásába.

Wekler Ferenc, az SZDSZ Baranya megyei elnöke: éppen a Fidesz aggódik az autópálya-építésért?

...kontra - 2007-08-17

A Fidesz Tolna megyei országgyűlési képviselői sajtótájékoztatójukon látványosan aggódtak az M6 autópálya sorsáért. Lényegesen hitelesebb lett volna az akció, ha nem az a párt bírálja az autópálya-építés tempóját, mely kormányzása alatt összesen hét kilométert adott át, és amely leállította a M6 autópálya tervezési munkálatait!

    A GKM ragaszkodik a versenyhez saját szervezetében is

...kontra - 2007-08-16

A Gazdasági és Közlekedési Minisztérium Kóka János minisztersége óta minden főosztályvezetői posztot megpályáztat. Az informatikai tárcát is integráló minisztérium több feladatot kevesebb emberrel és 20 százalékkal kisebb költséggel végez el, mint korábban, miközben a külső szakértőkre fordított összeg sem nőtt. A hatékonyságnövelő verseny a tárca munkavállalói között éppen úgy érvényesül, mint a piacon.

MSZP: a Fidesz és a KDNP határolódjon el a Magyar Gárdától

...kontra - 2007-08-15

Az MSZP továbbra is arra szólítja fel a Fideszt és a KDNP-t, hogy nyíltan, pártelnöki szinten határolódjon el a Magyar Gárdától - mondta Varga László, az MSZP országgyűlési képviselője Budapesten sajtótájékoztatón.

A FIDESZ javaslata ellentétes az Európai Unió jogrendjével

...kontra - 2007-08-13
Amit Koszorús László kér, azzal a magyar emberek rosszabbul járnának, hiszen valójában a jelenlegi, szigorú szabályozás enyhítése lenne. A jelenleg is működő uniós riasztási lánc révén ugyanis nem 72, hanem 24 óra alatt értesül minden tagállam, ha valahol az egészségre veszélyes élelmiszerre bukkannak.

A Raoul Wallenberg Egyesület Elnökségének közleménye

...kontra - 2007-08-10

A Raoul Wallenberg Egyesület elnöksége részéről igen nagy nyugtalansággal figyeljük azokat a törekvéseket, amelyek a társadalom még további megosztására törekednek. Ilyen kezdeményezésnek tartjuk a Jobbik pártszervezet által meghirdetett és általuk irányított "Magyar Gárdá"-val kapcsolatos kezdeményezést. Az Egyesület álláspontja a Magyar Gárda kezdeményezésével kapcsolatosan az alábbiakban összegezhető: