...kontra

Eredmények megjelenítése 1701-től 1720-ig 1748 találatból.

A Fidesz reagálása

...kontra - 2007-04-29
Az MSZP-nek 17 év sem volt elég arra, hogy megszabaduljon régi beidegződéseitől. Brüsszel nem Moszkva.

Martonyi János közleménye

...kontra - 2007-04-27

Martonyi János, az Orbán-kormány külügyminisztere az alábbi közlemény nyilvánosságra hozatalában kérte a Fidesz Sajtóosztályának segítségét:

A Fidesz véleménye a digitális átállásról:

...kontra - 2007-04-26

A digitális átállás sikeres lebonyolítása Magyarország érdeke és kötelezettsége. A Fidesz fontosnak tartja, hogy a hozzáférés tekintetében esélyegyenlőség jöjjön létre az emberek között. A nézők helyett ne mások döntsék el, mit nézhessünk a televízióban, hanem magunk választhassunk a különböző tartalmak közül.

A KDNP álláspontja a digitális átállás törvényi szabályozásáról

...kontra - 2007-04-25

A KDNP elkötelezett a digitális földfelszíni sugárzás sikeres magyarországi bevezetése mellett, egyben egyetért azzal, hogy az audiovizuális szektor átfogó törvényi szabályozását követően az átállásra a lehetőség szerinti legkorábbi időpontban kerüljön sor.

Gyurcsány rendőrnapi köszöntője – a Fidesz véleménye:

...kontra - 2007-04-24

Gyurcsány Ferenc ma újabb tanújelét adta annak, hogy fogalma sincs arról, mit jelent az a szó: jogállam. Tavaly ősszel ártatlan, alkotmányos jogaikkal élni kívánó polgárokat vertek meg – vélhetően felsőbb politikai utasításra vagy jóváhagyással – a köztársaság rendőrei. Jelenleg is több tucat rendőr ellen folyik büntetőeljárás a szeptemberi-októberi események kapcsán, többük ellen már vádat is emeltek. Újabb és újabb megdöbbentő állampolgári történetek kerülnek napvilágra a brutális rendőrtámadásokról.

Nincs szó a privatizációról

...kontra - 2007-04-23

Az oktatási miniszter megerősítette: sem ő, sem az Oktatási és Kulturális Minisztérium (OKM), sem pedig Draskovics Tibor, az államreform bizottság elnöke nem tervezi a felsőoktatási intézmények privatizációját – jelentette ki Hiller István hétfőn a parlamentben.

Több mint egy milliárd jut környezetvédelmi és energetikai beruházásokra

...kontra - 2007-04-20

A 2007-2013-as időszakban összesen 1.323 milliárd forint áll rendelkezésre stratégiai jellegű, környezetvédelmi és energetikai beruházásokra a Környezet és Energia Operatív Program (KEOP) keretében - jelentette ki Dióssy László, a környezetvédelmi tárva szakállamtitkára pénteken Szegeden.

 Gyurcsány Ferenc az euróról és a konvergencia-programról - a Fidesz véleménye:

...kontra - 2007-04-19

    Mikor a polgári kormánytól a szocialisták átvették a kormányzást, az ország olyan állapotban volt, hogy az új pénzügyminiszter maga is 2007-2008-ra tette az euró magyarországi bevezetésének dátumát.

EURO-2012: a szakállamtitkár szerint emelt fővel jöhetnek haza Cardiffból

...kontra - 2007-04-18

Elbert Gábor sportszakállamtitkár nem tartja kudarcnak, miszerint nem a magyar-horvát pályázat nyert, de nagyon sajnálja, hogy nem sikerült. A döntés utáni nyilatkozatában azt is hangsúlyozta, hogy emelt fővel jöhet haza a küldöttség a walesi fővárosból.

Amit a Fidesz kér, azt már rég megkapta: -a Kormányszóvivői Iroda közleménye

...kontra - 2007-04-17

Amit a Fidesz kér, azt már rég megkapta: azokat az adatokat, amelyeket Cser-Palkovics András számon kér, szabadon megnézheti, hiszen – a szocialista-szabaddemokrata kormánykoalíció által megalkotott üvegzsebtörvénynek köszönhetően – nyilvánosak, s nemcsak neki, hanem mindenkinek hozzáférhetőek.

Egy kétharmados törvényhez több kell, mint az ellenzék frakciója

...kontra - 2007-04-16

Az mindenféleképpen jó és üdvözlendő, hogy oly hosszú idő után a radikális ellenzék vezére most egy törvénymódosító javaslattal rukkol elő, régen nem volt már erre példa – fogalmazott Nyakó István. Az MSZP szóvivője azt is helyesnek nevezte, hogy a radikális ellenzék vezére úgy gondolja, hogy egy kétharmados törvényhez több kell, mint a saját frakciója.

Feljelentették Lázár Jánost a mindszenti betegügy kapcsán

...kontra - 2007-04-13

Egy vásárhelyi lakos feljelentést tett Lázár János polgármester ellen a Hódmezővásárhelyi Városi Ügyészségen - közölte a Csongrád Megyei Főügyészség szóvivője. A lakos mint felbujtó ellen tett feljelentést gondatlanságból elkövetett emberölés vétsége miatt a mindszenti betegtragédia kapcsán.

  Herényi: ne képzelje magát egyetlen politikus se polihisztornak

...kontra - 2007-04-12

Az MDF szerint nem szabad a politikusoknak szakmai kérdésekbe beleszólniuk, hanem meg kell hagyniuk az orvosok, mentők és kórházak szakmai függetlenségét - mondta csütörtökön Herényi Károly frakcióvezető-helyettes a múlt pénteken a mentőben meghalt férfi ügyére reagálva.

Fidesz: nem volt utasítás az egészségügyi átalakítás megtámadására

...kontra - 2007-04-11

Fideszes politikusok az MTI-nek szerdán cáfolták, hogy a párt központi utasítás alapján szervezte volna az egészségügyi átalakításokról szóló határozatok bírósági megtámadását, de azt elismerték, hogy adtak jogi segítséget a fideszes önkormányzatoknak a keresetlevél elkészítéséhez.

Moszkvának nincs bizonyítéka arra, hogy Irán áttörést ért el az urándúsításban

...kontra - 2007-04-10

Oroszországnak nincs bizonyítéka arra, hogy Iránnak műszaki áttöréssel sikerült megkezdenie az ipari méretű urándúsítást - közölte kedden a moszkvai külügyminiszter. Szergej Lavrov orosz külügyminiszter kijelentette: "hallottunk az iráni elnök bejelentéséről, és mindenhez, ami az iráni atomprogramról szól, komolyan viszonyulunk.

Az önkormányzati igazgatást érintő, kétharmados törvénybe foglalt reformintézkedéseket az ellenzék nem szavazta meg.

...kontra - 2007-04-06

Sem a közigazgatás középszintjének megszervezése, sem pedig az Európai Uniós források felhasználása szempontjából nem releváns tényező, hogy az Európai Régiók Gyűlése mit tekint régiónak. Az Európai Régiók Gyűlése elnevezésű szervezet nem az EU szerve, tagja Bosznia-Hercegovina és Ukrajna is. Az Európai Unió tagországai a közigazgatási rendszerüket saját maguk alakítják, arra nincs semmilyen EU-s szabályozás, vagy elvárás.

MSZP: a koalíciónak folytatnia kell a változtatásokat az egészségügyben

...kontra - 2007-04-05

A szocialisták meggyőződése, hogy az egészségügyi reformok akkor nyerik el értelmüket és vezetnek a jobb és igazságosabb egészségügyi ellátáshoz, ha a koalíció folytatja a szükséges változtatásokat - közölte Lendvai Ildikó, az MSZP frakcióvezetője az MTI-vel

Az egészségügy reformja az egyik legfontosabb közügy, ami valamennyi parlamenti párttól felelős politizálást követel.

...kontra - 2007-04-03

A Fiatal Baloldal álláspontja szerint a járulékfizetési rendszer megújítására szükség van, de az átalakítás során felmerülő esetleges problémákat nem felnagyítani kell, hanem megoldani. A járulékfizetési rendszer átláthatóvá és ellenőrizhetővé tétele ugyanis nem politikai, hanem szakmai kérdés.

MSZP: Orbán csak ne beszéljen

...kontra - 2007-04-01

Nyakó István, az MSZP szóvivője úgy reagált Orbán Viktor szavaira: "Furcsa hallani a plebejus szót Orbán Viktor szájából, hiszen országlása alatt a vidéknek és a vidék falvainak az országzászlón túl nagyobb beruházás nem jutott, a lakótelepek népét pedig egyszerűen panelprolinak nevezték. Furcsa most azt hallani, hogy Fidesz tiszteli és várja a másként gondolkodókat, Kövér László velük kapcsolatban még kötelet emlegetett".

Több kórház már aláírta az OEP-pel az új finanszírozási szerződést

...kontra - 2007-03-31
Több kórház már pénteken aláírta a szerződéstervezetet az Országos Egészségbiztosítási Pénztárral (OEP) - jelentette be Horváth Ágnes, az Egészségügyi Minisztérium államtitkára Budapesten. Több intézmény működtetője és fenntartója azt nyilatkozta, noha aláírják a szerződéstervezetet, ahhoz záradékot is mellékelnek.