...kontra

Eredmények megjelenítése 1701-től 1720-ig 1885 találatból.

A közszolgáltatási díjak 2008. január 1-jétől várható változásáról Debrecenben

...kontra - 2007-12-15

Debrecen önkormányzata arra törekszik, hogy a közszolgáltatási díjak évente szükséges rendezése ne haladja meg a város polgárainak teherbíró képességét, ugyanakkor elegendő fedezetet nyújtson a szolgáltatások zavartalan működtetésére, és – a lakossági igényeket maximálisan szem előtt tartó – lehetőség szerinti fejlesztésére.

Most arra figyelt az önkormányzat, hogy a díjemelések átlagos mértéke lehetőleg ne haladja meg a 2007-es éves infláció mértékét.

Nem sztrájkolnak a volánosok

...kontra - 2007-12-14

A Volán-társaságokat lefedő Közúti Közlekedési Szakszervezet (KKSZ) 2008 végéig nem szervez sztrájkot azokban a kérdésekben, amelyek nem közvetlenül a munkáltató hatáskörébe tartoznak, erről megállapodást írt alá az Autonóm Szakszervezetek Szövetsége, valamint a szakmai szakszervezet a kormányzat képviselőjével.

  Hiba volt a kórházak megcsonkítása!

...kontra - 2007-12-13

Hetente bebizonyosodik, hogy a szocialista-liberális kormány átgondolatlanul és koncepció nélkül vágott bele az egészségügyi rendszer átalakításába. Milliárdokat vontak el a kórházaktól anélkül, hogy felmérték volna annak következményeit.

A Mol szerint nincs üzleti racionalitás az OMV-vel való egyesülésben

...kontra - 2007-12-04

A Mol Magyar Olaj- és Gázipari Nyrt. nem lát üzleti racionalitást az osztrák OMV-vel való egyesülésben, és továbbra is úgy véli, hogy ez értékromboló lenne - közölte kedden a magyar cég. A közlemény szerint a Mol tudomásul vette az OMV keddi bejelentését a 2007. szeptember 25-i szándéknyilatkozatával kapcsolatban, ám álláspontja szerint azóta nem változtak a körülmények.

Az MSZP-frakció egységesen támogatja az egészségbiztosítási törvényt

...kontra - 2007-12-03

Lendvai Ildikó szocialista frakcióvezető politikai vesztegetési kísérletnek nevezte, hogy az egyik szakszervezeti vezető felajánlotta: kifizeti azoknak az MSZP-s képviselőknek a büntetését, akik nemmel szavaznak az egészségbiztosítási törvényre. A politikus a hétfői frakcióülést követően újságírók előtt azt mondta, ezt kikérik maguknak.

Pokorni Zoltán (Fidesz) levele Dávid Ibolyának (MDF)

...kontra - 2007-11-30

Dávid Ibolya elnök asszony részére

Magyar Demokrata Fórum

Budapest

Tisztelt Elnök Asszony!

Kedves Ibolya!

Rudas: Permanens reform helyett permanens innováció kell

...kontra - 2007-11-29

"Kemény és az új rendszerhez igazodó magyar felsőoktatás várható" - mondta Rudas Imre, a Magyar Rektori Konferencia Főiskolai tagozatának elnöke szerdán, a HIK-ben tartott A magyar felsőoktatás új utakon című konferencián tartott előadásán.

Lemond frakcióvezetői tisztségéről Eörsi Mátyás

...kontra - 2007-11-28

Eörsi Mátyás lemond frakcióvezetői tisztségéről Kóka János pártelnök javára. Ezt a liberális politikus maga mondta el az MTI-nek szerdán. Kóka Jánossal áprilisban megbeszélt megállapodásunk értelmében a frakcióvezetői tisztséget átengedem a párt elnökének - mondta Eörsi Mátyás hozzátéve: Kóka János decemberben megválik gazdasági miniszteri tisztségétől, és a szabad demokraták elnöki posztja mellett a frakció vezetését is átveszi.

Elfogadták a támogatott módosító indítványokat

...kontra - 2007-11-27

Az Országgyűlés elfogadta kedden a 2008-as költségvetéshez benyújtott módosító indítványok közül azt a mintegy 170-et, amelyet a kormány támogatott. A támogatott javaslatokra a 334 jelenlevő képviselő közül 327-en szavaztak igennel és heten nemmel; tartózkodás nem volt.

EP-választás Romániában – exit-poll eredmények – a Fidesz reagálása

...kontra - 2007-11-26
Ez az erdélyi magyarság győzelme, hiszen a legutóbbi parlamenti választásokhoz képest arányaiban kétszer olyan jó eredményt értek el – legalábbis az exit-poll eredmények tanúsága szerint. Győzött a nemzeti önbecsülés a politikai kicsinyhitűség felett, ami nyomasztóan kísérte végig a kampányt a határ mindkét oldalán.

Az iskolaváros oktatási koncepciója koncepció nélkül

...kontra - 2007-11-21

Debrecen Megyei Jogú Város közoktatási intézményhálózata országosan elismert és színvonalas közszolgáltató rendszer.

Ezért is kiemelt jelentősséggel bír városunk közoktatási feladatai megszervezéséhez szükséges 2007–2012-ig terjedő időtartamra vonatkozó Intézkedési Terve, melynek tartalmaznia kell a jövőt tekintve a közoktatási feladat-ellátási, intézményhálózat-működtetési és fejlesztési tervét.

A BKV Zrt. közleménye

...kontra - 2007-11-20

A mai napon reggel 04.00 ás 06.00 óra között nagyobb fennakadás nélkül lezajlott a BKV két szakszervezete által meghirdetett 2 órás figyelmeztető sztrájk. A munkabeszüntetés a Kelenföldi és a Cinkotai autóbuszgarázsokból induló járatokat érintette. Előbbiben 56,4 %-os, utóbbiban 78%-os volt a sztrájk támogatottsága. Azaz Kelenföldön az ezen idő alatt munkába álló 206 járművezető közül 116-an, míg Cinkotán a 279 buszvezető közül 218-an sztrájkoltak. Hagyó Miklós főpolgármester-helyettes és Antal Attila vezérigazgató személyesen is jelen volt a sztrájkoló dolgozóknál.

A Fidesz alternatív javaslata a nemzeti egészségbiztosításról

...kontra - 2007-11-19

A Fidesz nem nyújt be módosító indítványt az egészségbiztosítás átalakításáról szóló liberális törvényjavaslathoz, ehelyett alternatív javaslatot terjesztett elő a nemzeti egészségbiztosításról - jelentette be Mikola István, az ellenzéki párt szakpolitikusa. Mikola István hangsúlyozta: a Fidesz nem lesz partner a társadalombiztosítás felmondását jelentő átalakításban, ezért egyetlen módosító indítványt sem nyújtanak be

Eörsi: a Fidesz ne törekedjen az erdélyi magyarság politikai megosztására

...kontra - 2007-11-15

Fennáll annak veszélye, hogy az erdélyi magyarság képviselet nélkül marad Brüsszelben - figyelmeztetett csütörtöki sajtótájékoztatóján Eörsi Mátyás, az SZDSZ frakcióvezetője, aki egyben felszólította a Fideszt, hogy ne törekedjen az erdélyi magyarság megosztására.

Deutsch-Für Tamás hazudik

...kontra - 2007-11-14

Deutsch-Für Tamás minden egyes felvetése hamis, vagy csúsztatás. Kóka János az adott ügyben megtett mindent, ami jog szerint és erkölcsileg elvárható: szigorú szerződési feltételeket írt elő, majd azok megszegése után azonnal szerződést bontott az építkezés kivitelezőjével.

Abbász-Peresz találkozó Ankarában

...kontra - 2007-11-13

Izrael békében fog élni, ha megszünteti az arab területek megszállását - jelentette ki kedden Ankarában Mahmúd Abbász palesztin elnök Simon Peresz izraeli államfővel való találkozóján. A két politikus a török elnöki palotában folytatott megbeszélést, majd a későbbiek folyamán mindketten külön-külön felszólalnak a török parlamentben.

Az MDF nem támogatja a Törvényhozási Költségvetési Hivatal felállítását

...kontra - 2007-11-12
A kormányzat felvetése több milliárd forintos többletköltséget jelentene az amúgy is gyenge lábakon álló költségvetésnek, ezért a Magyar Demokrata Fórum nem támogatja a Törvényhozási Költségvetési Hivatal felállítását. Amíg becslések szerint évente több százmilliárd forintnyi közpénz folyik el korrupciós csatornákon, addig nem egy újabb költségigényes hivatalra, hanem az MDF által már sokszor javasolt Tiszta Kezek Testületére van szükség.

Ismét nem fogható a külföldi hírtelevíziók adása Pakisztánban

...kontra - 2007-11-09

Újból megszűnt a CNN amerikai és a BBC brit hírtelevízió adása Pakisztánban pénteken, miután a rendkívüli állapot alatt bevezetett tilalmak ellenére rövid ideig mindkettő fogható volt. Pervez Musarraf államfő szombaton rendkívüli állapotot vezetett be az országban, ezután a kábeltelevízió-szolgáltatóknak megtiltották a pakisztáni magán- és a külföldi televíziók adásának továbbítását.

  Elérhetők az interneten az országgyűlési képviselők havi juttatásai

...kontra - 2007-11-08

Minden parlamenti képviselő tiszteletdíja és költségtérítése elérhető csütörtöktől az Országgyűlés honlapján. Az adatokból kiderül, hogy mennyi pénzt utalt az Országgyűlés szeptemberben az adott politikus számlájára. Az MTI úgy tudja, mostantól minden hónapban felkerülnek az internetre az aktuális adatok.

Újabb tüntetés és őrizetbe vételek Pakisztánban

...kontra - 2007-11-06

Újabb zavargás tört ki kedden Pakisztánban: a rendőrség a rendkívüli állapot ellen tiltakozó mintegy ezer ügyvéddel csapott össze az ország középső részén fekvő Multan városában. A szemben álló felek kövekkel dobálták egymást, s a rendőrség gumibotot vetett be a tömeg feloszlatására.