...kontra

Eredmények megjelenítése 1661-től 1680-ig 1692 találatból.

MSZP: a koalíciónak folytatnia kell a változtatásokat az egészségügyben

...kontra - 2007-04-05

A szocialisták meggyőződése, hogy az egészségügyi reformok akkor nyerik el értelmüket és vezetnek a jobb és igazságosabb egészségügyi ellátáshoz, ha a koalíció folytatja a szükséges változtatásokat - közölte Lendvai Ildikó, az MSZP frakcióvezetője az MTI-vel

Az egészségügy reformja az egyik legfontosabb közügy, ami valamennyi parlamenti párttól felelős politizálást követel.

...kontra - 2007-04-03

A Fiatal Baloldal álláspontja szerint a járulékfizetési rendszer megújítására szükség van, de az átalakítás során felmerülő esetleges problémákat nem felnagyítani kell, hanem megoldani. A járulékfizetési rendszer átláthatóvá és ellenőrizhetővé tétele ugyanis nem politikai, hanem szakmai kérdés.

MSZP: Orbán csak ne beszéljen

...kontra - 2007-04-01

Nyakó István, az MSZP szóvivője úgy reagált Orbán Viktor szavaira: "Furcsa hallani a plebejus szót Orbán Viktor szájából, hiszen országlása alatt a vidéknek és a vidék falvainak az országzászlón túl nagyobb beruházás nem jutott, a lakótelepek népét pedig egyszerűen panelprolinak nevezték. Furcsa most azt hallani, hogy Fidesz tiszteli és várja a másként gondolkodókat, Kövér László velük kapcsolatban még kötelet emlegetett".

Több kórház már aláírta az OEP-pel az új finanszírozási szerződést

...kontra - 2007-03-31
Több kórház már pénteken aláírta a szerződéstervezetet az Országos Egészségbiztosítási Pénztárral (OEP) - jelentette be Horváth Ágnes, az Egészségügyi Minisztérium államtitkára Budapesten. Több intézmény működtetője és fenntartója azt nyilatkozta, noha aláírják a szerződéstervezetet, ahhoz záradékot is mellékelnek.

Fidesz: nincs támogatás

...kontra - 2007-03-29
A Fidesz – Magyar Polgári Szövetség továbbra sem támogat semmilyen adóemelést. A szocialista-szabaddemokrata kormány a választási kampányban a közterhek mérséklését, sőt nem egy esetben „radikális adócsökkentést” ígért.

Az MSZP reméli, hogy a Fidesznek lesz saját programja

...kontra - 2007-03-29
Az MSZP reméli, hogy a Fidesz visszatér a parlamentbe, és saját programmal áll elő. Mindezt Podolák György szocialista országgyűlési képviselő, az MSZP-frakció gazdasági és informatikai munkacsoportjának vezetője közölte.

Elvárt adó helyett szigorúbb adóellenőrzés

...kontra - 2007-03-28
Az elvárt adó helyett az Apeh szigorúbb ellenőrzéssel kívánja elérni, hogy az adót jelenleg nem fizető vállalkozások megfizessenek egy minimális társasági adót, illetve személyi jövedelemadót, amelynek mértéke a korrigált bevétel két százaléka - jelentette be Kóka János gazdasági és Veres János pénzügyminiszter a szerdai kormány szóvivői tájékoztatón.

Álságosak a Fidesz vádjai az új kommunikációs vezetőkkel kapcsolatban

...kontra - 2007-03-27
Álságos a radikális ellenzék újabb vádaskodása. Most ugyanis az kiabál hangosan, akinek takargatnivalója van: a Fidesz-kancellária egyetlen évben költött annyit kommunikációra, mint a mostani koalíció 4 év alatt összesen.

A Nemzetbiztonsági Iroda közleménye

...kontra - 2007-03-27

Demeter Ervin képviselő kétségbe vonta, hogy Szilvásy György miniszter nemzetbiztonsági védelem alatt áll és azt sugallta, hogy a Nemzetbiztonsági Hivatal adatgyűjtő eljárása az adott ügyben nem volt törvényes.

Fidesz:elveszített szavahihetőség

...kontra - 2007-03-25
Cser-Palkovics András, a Fidesz helyettes szóvivője úgy reagált, hogy Kóka János a gazdasági miniszteri poszton már többször ígért radikális adócsökkentést, aminek a vége adóemelés lesz.

A FIDESZ A RADIKÁLISOKAT VÁLASZTOTTA

...kontra - 2007-03-24

Magyarország energiapolitikája nem változott; a legfontosabb, hogy a magyar gázfogyasztók ellátása biztonságban legyen. Éppen ezért két vasat tart a tűzben: egyaránt érdekelt a Nabucco és a Kék Áramlat vezeték megépítésében. Ráadásul a kettő közül még választani sem kell. Így a Fidesznek inkább dicsérnie kellene a kormányt, ha önös pártpolitikai érdekei helyett a magyar gázfogyasztókét tartaná szem előtt.

Fideszes "nem" a gyülekezési törvény szigorítására

...kontra - 2007-03-22

A Fidesz továbbra is úgy véli, hogy nincs szükség a gyülekezési jog szigorítására, valamint idő és térbeli korlátozására - jelentette ki Balsai István fideszes képviselő szerdán azzal kapcsolatban, hogy a kormány ötpárti egyeztetést kezdeményezett a gyülekezési törvény módosítására.

Kínos önleleplezés

...kontra - 2007-03-20

Kínos önleleplezés - ez a legjobb kifejezés Szijjártó Péter mai produkciójára. Szerinte ugyanis a Fidesz ellenzi, hogy kisebb, olcsóbb és hatékonyabb legyen az állam; ráadásul tiltakozik az ellen, hogy szakmai alapon szülessen döntés minderről. Ezen kívül annyi derült még ki, hogy Szijjártó Péter nem olvas újságokat, és ártani akar Orbán Viktornak.

MSZP: a Fidesz elnöke "fejezze be a lázítást"

...kontra - 2007-03-19

Az MSZP parlamenti frakcióvezető-helyettese arra kéri Navracsics Tibort, a Fidesz frakcióvezetőjét, bírja rá főnökét arra, hogy "fejezze be a lázítást". Erről Mesterházy Attila, az MSZP frakcióvezető-helyettese beszélt hétfőn Budapesten, újságíróknak.

MSZP: Mitől gyávult el Simicskó István?

...kontra - 2007-03-17
Az Országgyűlés Nemzetbiztonsági bizottságának legutóbbi ülése után Simicskó István még elismerte, ha csak a fele igaz annak, amiről Szilvásy György tájékoztatta őt, akkor baj van.

Deutsch-Für: "Sokan vagyunk, és elegünk van"

...kontra - 2007-03-16

Börtönbe lehet zárni embereket, vasfüggöny mögé lehet kényszeríteni nemzeteket, de csak idő kérdése, hogy kiszabaduljanak onnan - hangsúlyozta Deutsch-Für Tamás ünnepi beszédében.

"Molotov-koktél-gyár"-at lepleztek le a rendőrök Budapesten

...kontra - 2007-03-15

Valóságos "Molotov-koktél-gyár"-at rendezett be VI. kerületi lakásában egy 19 éves budapesti fiatalember, akit a rendőrség már őrizetbe vett - jelentette be a Nemzeti Nyomozó Iroda igazgatóhelyettese szerdán.

Farkas Flórián nem tudja elfogadni, hogy más elnökjelölt is van..

...kontra - 2007-03-14

Kozák Jánost, a Lungo Drom színeiben mandátumot szerzett képviselőt választotta elnöknek az Országos Cigány Önkormányzat közgyűlése keddi alakuló ülésén a BM Duna-palotában; a jelöltet az MCF-frakciója javasolta az önkormányzat vezetőjének, miközben a Lungo Drom kivonult az ülésről.

Kuncze: Orbán Viktor fut a pénze után

...kontra - 2007-03-13

Orbán Viktor érzi, hogy korábbi népszavazási kezdeményezése megbukott és most kísérletet tesz arra, hogy alkalmatlan eszközökkel megpróbálja fontossá tenni népszavazási kezdeményezéseit - reagált Kuncze Gábor (SZDSZ), a Fidesz elnökének hétfői sajtótájékoztatójára.

 "Orbán Viktor fut a pénze után" -tette hozzá az SZDSZ elnöke.

Igazságügyi és Rendészeti Minisztérium : szükséges a változtatás

...kontra - 2007-03-10

A szabálysértésekről szóló 1999. évi LXIX. törvény (Sztv.) rendzavarás szabálysértésére vonatkozó rendelkezései nem egyértelműek, ezért lehetővé tesznek olyan - a jogalkotói szándékkal ellentétes - értelmezést is, amely szerint a jogszerűen eljáró hivatalos személy felhívásával, intézkedésével szembeni, kizárólag passzív ellenállásban megnyilvánuló engedetlenség - függetlenül az eset összes körülményétől - nem valósít meg semmilyen szabálysértést.