...kontra

Eredmények megjelenítése 1661-től 1680-ig 1840 találatból.

Pokorni Zoltán (Fidesz) levele Dávid Ibolyának (MDF)

...kontra - 2007-11-30

Dávid Ibolya elnök asszony részére

Magyar Demokrata Fórum

Budapest

Tisztelt Elnök Asszony!

Kedves Ibolya!

Rudas: Permanens reform helyett permanens innováció kell

...kontra - 2007-11-29

"Kemény és az új rendszerhez igazodó magyar felsőoktatás várható" - mondta Rudas Imre, a Magyar Rektori Konferencia Főiskolai tagozatának elnöke szerdán, a HIK-ben tartott A magyar felsőoktatás új utakon című konferencián tartott előadásán.

Lemond frakcióvezetői tisztségéről Eörsi Mátyás

...kontra - 2007-11-28

Eörsi Mátyás lemond frakcióvezetői tisztségéről Kóka János pártelnök javára. Ezt a liberális politikus maga mondta el az MTI-nek szerdán. Kóka Jánossal áprilisban megbeszélt megállapodásunk értelmében a frakcióvezetői tisztséget átengedem a párt elnökének - mondta Eörsi Mátyás hozzátéve: Kóka János decemberben megválik gazdasági miniszteri tisztségétől, és a szabad demokraták elnöki posztja mellett a frakció vezetését is átveszi.

Elfogadták a támogatott módosító indítványokat

...kontra - 2007-11-27

Az Országgyűlés elfogadta kedden a 2008-as költségvetéshez benyújtott módosító indítványok közül azt a mintegy 170-et, amelyet a kormány támogatott. A támogatott javaslatokra a 334 jelenlevő képviselő közül 327-en szavaztak igennel és heten nemmel; tartózkodás nem volt.

EP-választás Romániában – exit-poll eredmények – a Fidesz reagálása

...kontra - 2007-11-26
Ez az erdélyi magyarság győzelme, hiszen a legutóbbi parlamenti választásokhoz képest arányaiban kétszer olyan jó eredményt értek el – legalábbis az exit-poll eredmények tanúsága szerint. Győzött a nemzeti önbecsülés a politikai kicsinyhitűség felett, ami nyomasztóan kísérte végig a kampányt a határ mindkét oldalán.

Az iskolaváros oktatási koncepciója koncepció nélkül

...kontra - 2007-11-21

Debrecen Megyei Jogú Város közoktatási intézményhálózata országosan elismert és színvonalas közszolgáltató rendszer.

Ezért is kiemelt jelentősséggel bír városunk közoktatási feladatai megszervezéséhez szükséges 2007–2012-ig terjedő időtartamra vonatkozó Intézkedési Terve, melynek tartalmaznia kell a jövőt tekintve a közoktatási feladat-ellátási, intézményhálózat-működtetési és fejlesztési tervét.

A BKV Zrt. közleménye

...kontra - 2007-11-20

A mai napon reggel 04.00 ás 06.00 óra között nagyobb fennakadás nélkül lezajlott a BKV két szakszervezete által meghirdetett 2 órás figyelmeztető sztrájk. A munkabeszüntetés a Kelenföldi és a Cinkotai autóbuszgarázsokból induló járatokat érintette. Előbbiben 56,4 %-os, utóbbiban 78%-os volt a sztrájk támogatottsága. Azaz Kelenföldön az ezen idő alatt munkába álló 206 járművezető közül 116-an, míg Cinkotán a 279 buszvezető közül 218-an sztrájkoltak. Hagyó Miklós főpolgármester-helyettes és Antal Attila vezérigazgató személyesen is jelen volt a sztrájkoló dolgozóknál.

A Fidesz alternatív javaslata a nemzeti egészségbiztosításról

...kontra - 2007-11-19

A Fidesz nem nyújt be módosító indítványt az egészségbiztosítás átalakításáról szóló liberális törvényjavaslathoz, ehelyett alternatív javaslatot terjesztett elő a nemzeti egészségbiztosításról - jelentette be Mikola István, az ellenzéki párt szakpolitikusa. Mikola István hangsúlyozta: a Fidesz nem lesz partner a társadalombiztosítás felmondását jelentő átalakításban, ezért egyetlen módosító indítványt sem nyújtanak be

Eörsi: a Fidesz ne törekedjen az erdélyi magyarság politikai megosztására

...kontra - 2007-11-15

Fennáll annak veszélye, hogy az erdélyi magyarság képviselet nélkül marad Brüsszelben - figyelmeztetett csütörtöki sajtótájékoztatóján Eörsi Mátyás, az SZDSZ frakcióvezetője, aki egyben felszólította a Fideszt, hogy ne törekedjen az erdélyi magyarság megosztására.

Deutsch-Für Tamás hazudik

...kontra - 2007-11-14

Deutsch-Für Tamás minden egyes felvetése hamis, vagy csúsztatás. Kóka János az adott ügyben megtett mindent, ami jog szerint és erkölcsileg elvárható: szigorú szerződési feltételeket írt elő, majd azok megszegése után azonnal szerződést bontott az építkezés kivitelezőjével.

Abbász-Peresz találkozó Ankarában

...kontra - 2007-11-13

Izrael békében fog élni, ha megszünteti az arab területek megszállását - jelentette ki kedden Ankarában Mahmúd Abbász palesztin elnök Simon Peresz izraeli államfővel való találkozóján. A két politikus a török elnöki palotában folytatott megbeszélést, majd a későbbiek folyamán mindketten külön-külön felszólalnak a török parlamentben.

Az MDF nem támogatja a Törvényhozási Költségvetési Hivatal felállítását

...kontra - 2007-11-12
A kormányzat felvetése több milliárd forintos többletköltséget jelentene az amúgy is gyenge lábakon álló költségvetésnek, ezért a Magyar Demokrata Fórum nem támogatja a Törvényhozási Költségvetési Hivatal felállítását. Amíg becslések szerint évente több százmilliárd forintnyi közpénz folyik el korrupciós csatornákon, addig nem egy újabb költségigényes hivatalra, hanem az MDF által már sokszor javasolt Tiszta Kezek Testületére van szükség.

Ismét nem fogható a külföldi hírtelevíziók adása Pakisztánban

...kontra - 2007-11-09

Újból megszűnt a CNN amerikai és a BBC brit hírtelevízió adása Pakisztánban pénteken, miután a rendkívüli állapot alatt bevezetett tilalmak ellenére rövid ideig mindkettő fogható volt. Pervez Musarraf államfő szombaton rendkívüli állapotot vezetett be az országban, ezután a kábeltelevízió-szolgáltatóknak megtiltották a pakisztáni magán- és a külföldi televíziók adásának továbbítását.

  Elérhetők az interneten az országgyűlési képviselők havi juttatásai

...kontra - 2007-11-08

Minden parlamenti képviselő tiszteletdíja és költségtérítése elérhető csütörtöktől az Országgyűlés honlapján. Az adatokból kiderül, hogy mennyi pénzt utalt az Országgyűlés szeptemberben az adott politikus számlájára. Az MTI úgy tudja, mostantól minden hónapban felkerülnek az internetre az aktuális adatok.

Újabb tüntetés és őrizetbe vételek Pakisztánban

...kontra - 2007-11-06

Újabb zavargás tört ki kedden Pakisztánban: a rendőrség a rendkívüli állapot ellen tiltakozó mintegy ezer ügyvéddel csapott össze az ország középső részén fekvő Multan városában. A szemben álló felek kövekkel dobálták egymást, s a rendőrség gumibotot vetett be a tömeg feloszlatására.

Bukarest a románok elleni atrocitások megakadályozását kéri az olaszoktól

...kontra - 2007-11-05

Élesen elítélte az olaszországi románok elleni erőszakos cselekményeket és az emberi jogaikat sértő, bujtogató megnyilatkozásokat Traian Basescu román államfő, a román kormány pedig az atrocitások megakadályozását kérte az olasz hatóságoktól. A Cotidianul című napilap szerint Románia olaszországi és vatikáni nagykövetségét és más intézményeket a hétvégén telefonos fenyegetések érték.

 Elég a tétlenségből!

...kontra - 2007-11-03

     Most köztéri szobrokat - Antall József mellszobrát - később biztonsági berendezéseket lopnak majd el.

A Magyar Demokrata Fórum elvárja, hogy a kormány szigorítsa meg a színesfém-kereskedelem szabályait és annak betartása fölötti ellenőrzést. A jelenlegi törvényi szabályozás inkább segíti, mint elriasztja a tolvajokat.

Szili: áttörés a kanadai vízumkérdésben

...kontra - 2007-11-01

Szili Katalin házelnök szerint Magyarország számára is áttörés, hogy Kanada szerdán bejelentette, Csehországnak és Lettországnak megadja a vízummentességet. Az Országgyűlés hivatalos kanadai látogatáson tartózkodó elnöke az MTI-nek nyilatkozva kijelentette: "Magyarország számára is áttörést jelent az ottawai közlés".

Fidesz: a lakásépítési adatokban jól látható az ország kettészakadása

...kontra - 2007-10-31

A lakásépítés két fő adatának növekedése örvendetes, ugyanakkor a részadatokban az ország területi kettészakadása jól fellehető, a kislakások számának növekedése pedig további veszélyeket rejt - mondta Mádi László fideszes képviselő a KSH legfrissebb adataira reagálva. Mádi László elmondta: a használatbavételi engedélyek és az új építési engedélyek száma fontos adat, növekedésük örvendetes, ugyanakkor látni lehet, hogy az ország területi kettészakadása ezekben az adatokban is jól fellelhető.

UNICEF: nem lehet tudni, hogy árvák-e a Zoé Bárkája-ügyben szereplő gyerekek

...kontra - 2007-10-30

A humanitárius szervezetek "egyelőre nem tudják", hogy a Zoé Bárkája-ügyben szereplő 103, Csádból elszállítandó gyermek valóban árva-e, s hogy honnan származik - közölte kedden Genfben az ENSZ Gyermekalapjának, a UNICEF-nek a szóvivője.