...kontra

Eredmények megjelenítése 1641-től 1660-ig 1844 találatból.

Kedves Zsolti, rajta vagy kapva

...kontra - 2008-03-31

Talán észrevetted, hogy nem írtam alá az ellened való tiltakozást. Azért nem, mert elhatároztam, hogy az antiszemitizmus elleni közháborgásban ezentúl csak akkor veszek részt, ha találok ötszáz olyan embert, aki nem zsidó, sőt inkább keresztény, sőt inkább jobboldali, legalábbis konzervatív. Ha nem találok, akkor úgyis mindegy.

Sajtóközlemény

...kontra - 2008-03-21

Debrecen Megyei Jogú Város közgyűlésének 2008. március 20-i üléséről, a debreceni repülőtér hasznosítására kiírt pályázatról a mai napon olyan részletek láttak napvilágot, melyek zárt ülésen hangzottak el.

Hiller István állami kitüntetéseket és művészeti díjakat adott át március 15-e alkalmából

...kontra - 2008-03-14

Hiller István oktatási és kulturális miniszter március 15-e, az 1848-as forradalom és szabadságharc 160. évfordulója alkalmából állami kitüntetéseket és művészeti díjakat adott át az oktatás és a kultúra területén kimagasló munkát végzőknek a Szépművészeti Múzeumban.

Dr. Sólyom László a Magyar Köztársaság Elnöke megbízásából Dr. Hiller István oktatási és kulturális miniszter a MAGYAR KÖZTÁRSASÁGI ÉRDEMREND TISZTIKERESZTJE kitüntetést adott át,

Orbán Viktor felkészületlen és szándékosan téveszti meg az állampolgárokat

...kontra - 2008-03-06

Orbán Viktor tisztességtelen módszerekkel próbálja megtéveszteni az embereket. Ráadásul felkészületlenségről árulkodik nyilatkozata, amit az Inforádiónak adott a Déli Áramlat gázvezeték ügyében. Egy dolgot erősített meg az interjú: a Fidesz elnökének kizárólag a hatalom jár az eszében, és mindent trükköt bedob, csak hogy megszerezze.

Demonstrációt szerveznek a hallgatók Debrecenben

...kontra - 2008-03-03

A Debreceni Egyetem Hallgatói Önkormányzata (DEHÖK) az elnökség határozata alapján kinyilvánította azon szándékát, hogy támogatja a Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciája (HÖOK) állásfoglalását, amelyet a HÖOK február 9-én Egerben tartott közgyűlésén fogadott el a képzési hozzájárulás (tandíj) eltörlése érdekében - tudta meg a DEHÖK-től az Edupress.

A diplomások elvándorlásáról végez kutatást az MTA

...kontra - 2008-02-26

A Magyar Tudományos Akadémia - mint a magyar tudományosságot képviselő közintézmény - célul tűzte ki, hogy felmérje a hatáskörén, intézményrendszerén kívül eső - külföldön tevékenykedő - magyar diplomás munkavállalókat, a külföldi tudományos életben, oktatói munkában résztvevőket. Az MTA a "Nyugati Magyar Tudományosság" 2005-ben indult programja keretében folytatja le a külföldön dolgozó magyar diplomásokat megkereső, valamint helyzetüket felmérni kívánó kutatást.

Nyílt válasz Bazsa György frakcióvezető úr részére

...kontra - 2008-02-18

            "Nyilt" leveledből megtudhattuk, hogy a gyávaság nem bátorság. Bizony az sem a világot rengető egyenesség jele, ha közösséget érintő témában, a "suttogó propagandát" idéző módon, kizárólag Interneten próbálják befolyásolni a közvéleményt.

Tudjuk, hol van a szemét

...kontra - 2008-02-08

Tudomásunk van a Kastély utca mellett található illegális hulladéklerakókról, melyek nagy része magáningatlanon fekszik. A közút mellett fekvő önkormányzati terület megtisztításáról a múlt héten intézkedtünk, melyhez a jövő hét elején kezd hozzá a Dehusz Kht.

A tanácsnok reagálása

...kontra - 2008-02-05

A Zsíros Zsolt és Varga Zoltán mai sajtótájékoztatóján elhangzottak előtt értetlenül állunk - légből kapott információkból csakis hangulatkeltő (félre)tájékoztató kerekedhet..

Nagyerdei Stadion       - reagálás az MSZP mai sajtótájékoztatójára

...kontra - 2008-02-01

A szocialisták megváltoztatták véleményüket, és most már támogatják a Nagyerdei Stadiont. Ennek őszintén örülünk. Korábban sportminiszterként éppen Gyurcsány Ferenc jelentette ki, hogy nem támogatja semmilyen formában a debreceni stadion megépítését. Azóta miniszterelnök lett, nem tudjuk, megváltoztatta-e a véleményét.

Debrecen és a kultúra

...kontra - 2008-01-22

Az előző önkormányzati ciklusban jelentős beruházásokat valósított, illetve kezdett meg Debrecen, amelyek révén olyan kulturális infrastruktúra épült ki, amilyent egyetlen vidéki város sem mondhat magáénak: Kölcsey Központ, Modem, Debreceni Művelődési Központ, új színház. A Magyar Demokrata Fórum büszke arra, hogy a kulturális élet felvirágzása Turi Gábor kultúráért felelős alpolgármester ténykedéséhez köthető.

Reakció Nyitrai Zsolt sajtótájékoztatójára

...kontra - 2008-01-16

 A Fidesz a köztársasági elnököt támadja, hiszen az államfő szerint is a tájékoztatás a reformintézkedések sikerének egyik alapfeltétele. A köztársasági elnök az egészségbiztosítási rendszer megújítását célzó törvényről alkotott állásfoglalásában rámutatott: az egészségügy reformjára mindenképpen szükség van.

M 3 Kht:új vizsgálat

...kontra - 2008-01-14

Átfogó vizsgálatot rendel el Rácz Róbert, a Hajdú-Bihar megyei közgyűlés fideszes elnöke az M3-as Kht-nál. Emellett a politikus személyes közreműködésre kéri fel az ügyben Tóth József szocialista országgyűlési képviselőt, hogy segítsen fényt deríteni a három évvel ezelőtt történtekre. 

Nyugdíjasként dolgozni: szigorodnak az előrehozott nyugdíj melletti munkavégzés feltételei

...kontra - 2007-12-31

Ma, miközben a nyugdíjkorhatár 62 év, az öregségi nyugdíjba vonulók – férfiak és nők – átlagos életkora 58,6 év, a rokkantsági nyugdíjasok figyelembevételével pedig csupán 55 év. Ennek oka, hogy lényegében mindenki, az érintett korosztályok 94%-a él a különböző korai nyugdíjazás rendkívül kedvező lehetőségével.

Rice választási részvételre biztatta a Pakisztáni Néppártot

...kontra - 2007-12-28

Condoleezza Rice amerikai külügyminiszter arra biztatta a Pakisztáni Néppárt (PPP) új vezetőjét, hogy Benazir Bhutto eddigi pártvezető csütörtöki meggyilkolása ellenére a PPP vegyen részt a januári parlamenti választásokon - közölték Washingtonban.

Izrael 740 lakást épít 2008-ban két ciszjordániai zsidó településen

...kontra - 2007-12-23

Izrael 740 lakást épít 2008-ban két ciszjordániai zsidó településen - jelentette be vasárnap Rafi Ejtan, a jeruzsálemi ügyek minisztere. Az izraeli építési minisztérium 2008-as költségvetésében 500 lakást terveznek a kelet-jeruzsálemi Har Homa kerületben, valamint a további 240-et város tőszomszédságában fekvő Maale Adumimban, az egyik legnagyobb ciszjordániai kolóniában.

Rálőttek Hiller István házára - A Fidesz véleménye

...kontra - 2007-12-20
A Fidesz a törvény és a rend pártja. A leghatározottabban elítélünk minden személy vagy vagyon elleni bűncselekményt, függetlenül annak indokától. Így mélységesen elítéljük Hiller István szocialista pártelnök háza elleni támadást is.

Elfogadták az egészségbiztosítási törvényt

...kontra - 2007-12-18

Az Országgyűlés hétfőn elfogadta az egészségbiztosítási pénztárakról szóló törvényt; az MTI összesítése szerint a szavazáskor 204-en voksoltak igennel, 168-an nemmel, Gyenesei István független képviselő pedig egyedüliként tartózkodott. A törvényjavaslatról a képviselők név szerint nyilvánítottak véleményt. Szili Katalin, az Országgyűlés elnöke - aki korábban a zárószavazás elhalasztását kezdeményezte - nem szavazott, mivel ő elnökölt, és ilyenkor nem voksolhat.

Az OCÖ bízik abban, hogy feloszlatják a Magyar Gárdát

...kontra - 2007-12-17

Az Országos Cigány Önkormányzat (OCÖ) bízik abban, hogy az ügyészség hétfői kezdeményezése után a bíróság feloszlatja a Magyar Gárdát - közölte az OCÖ hétfőn az MTI-vel. A közlemény szerint mindez annak a jele, hogy még is van Magyarországon jogállamiság, demokrácia és szolidaritás.

A közszolgáltatási díjak 2008. január 1-jétől várható változásáról Debrecenben

...kontra - 2007-12-15

Debrecen önkormányzata arra törekszik, hogy a közszolgáltatási díjak évente szükséges rendezése ne haladja meg a város polgárainak teherbíró képességét, ugyanakkor elegendő fedezetet nyújtson a szolgáltatások zavartalan működtetésére, és – a lakossági igényeket maximálisan szem előtt tartó – lehetőség szerinti fejlesztésére.

Most arra figyelt az önkormányzat, hogy a díjemelések átlagos mértéke lehetőleg ne haladja meg a 2007-es éves infláció mértékét.