...kontra

Eredmények megjelenítése 1601-től 1620-ig 1704 találatból.

    A GKM ragaszkodik a versenyhez saját szervezetében is

...kontra - 2007-08-16

A Gazdasági és Közlekedési Minisztérium Kóka János minisztersége óta minden főosztályvezetői posztot megpályáztat. Az informatikai tárcát is integráló minisztérium több feladatot kevesebb emberrel és 20 százalékkal kisebb költséggel végez el, mint korábban, miközben a külső szakértőkre fordított összeg sem nőtt. A hatékonyságnövelő verseny a tárca munkavállalói között éppen úgy érvényesül, mint a piacon.

MSZP: a Fidesz és a KDNP határolódjon el a Magyar Gárdától

...kontra - 2007-08-15

Az MSZP továbbra is arra szólítja fel a Fideszt és a KDNP-t, hogy nyíltan, pártelnöki szinten határolódjon el a Magyar Gárdától - mondta Varga László, az MSZP országgyűlési képviselője Budapesten sajtótájékoztatón.

A FIDESZ javaslata ellentétes az Európai Unió jogrendjével

...kontra - 2007-08-13
Amit Koszorús László kér, azzal a magyar emberek rosszabbul járnának, hiszen valójában a jelenlegi, szigorú szabályozás enyhítése lenne. A jelenleg is működő uniós riasztási lánc révén ugyanis nem 72, hanem 24 óra alatt értesül minden tagállam, ha valahol az egészségre veszélyes élelmiszerre bukkannak.

A Raoul Wallenberg Egyesület Elnökségének közleménye

...kontra - 2007-08-10

A Raoul Wallenberg Egyesület elnöksége részéről igen nagy nyugtalansággal figyeljük azokat a törekvéseket, amelyek a társadalom még további megosztására törekednek. Ilyen kezdeményezésnek tartjuk a Jobbik pártszervezet által meghirdetett és általuk irányított "Magyar Gárdá"-val kapcsolatos kezdeményezést. Az Egyesület álláspontja a Magyar Gárda kezdeményezésével kapcsolatosan az alábbiakban összegezhető:

Orbán Viktor hivatala egy év alatt annyit költött el kommunikációs célokra, mint a MEH 4 év alatt összesen.

...kontra - 2007-08-09

A radikális parlamenti ellenzék ismét olyan támadást indít, ami miatt nem a kormánynak, hanem a Fidesznek van szégyenkeznivalója. Az Orbán-kormány gyakorlatával ellentétben ugyanis ma bárki által megtekinthetőek azok a szerződések, amelyek az állami pénzek felhasználásra vonatkoznak.

Civil problémafelvetések - évtizedes megválaszolatlan kérdések!

...kontra - 2007-08-08

Álláspontunk szerint a guargumi ügye rámutatott a fogyasztóvédelmi koncepció felemásságára!

 Ha feltesszük a kérdést magunknak és barátainknak rendre kétséges válaszokat kapunk mindenfelől.

Miért és mennyit fizet a panelben élő városlakosság és a távfűtött intézmények?

Miért forgalombahozatal után utólag hívják fel a figyelmünket, hogy előfordulhat mérgeket eszünk és iszunk?

Hogyan fordulhat elő, hogy ismerősünk agyhártyagyulladást kaphat kullancstól városi közterületen?

Fidesz: adó és járulékcsökkentésre van szükség

...kontra - 2007-08-07

Ha a Gyurcsány-kormány valamely tagja az adókról beszél, akkor azt sem szabad elhinni, amit kérdez. Már meg sem lepődtünk a pénzügyi tárca mai kínos magyarázkodásán, ami arról szólt, hogy Veres János mit mondott és mit nem egy szocialista napilapnak az adókról.

A Fidesz kiáll az alkotmányos jogokért

...kontra - 2007-08-06

A Fidesz megalakulása óta kiáll az alkotmányos jogok érvényesülése, így az egyesülési jog szabad gyakorlása mellett - közölte a párt szóvivő-helyettese hétfőn az MTI-vel azt követően, hogy az SZDSZ nyílt levélben kért választ arra a kérdésre: meddig vállalhatók a Fidesz számára a Magyar Gárda megalakítása után a Fidesz-Jobbik közös önkormányzati frakciói.

Fónagynak Orbánnal van vitája - a Kormányszóvivői Iroda közleménye

...kontra - 2007-08-01

Szomorú látni, ha kizárólag a pártpolitikai csatározások határozzák meg, miről mit gondol egy politikus. Az Orbán-kormány volt közlekedési minisztere ma már éppen az ellenkezőjét vallja annak, amit főnöke annak idején, még felelős politikusként, szakmailag helyesnek tartott.

Mit fejlesztene a FIDESZ?

...kontra - 2007-07-30

Mint az ismeretes, a kormány 2007. július 26-án bírálta el a kiemelt projektekre benyújtott pályázatokat.

Az OMV cáfolja, hogy ajánlatot akar tenni a Molra

...kontra - 2007-07-27
Az osztrák OMV olaj- és gázipari vállalat péntek délelőtt cáfolta a Reuters hírügynökség értesülését, hogy azonnal ajánlatra készülne a Mol Nyrt. egészére. Megerősítették, hogy szeretnének tárgyalni a Mollal a jövőbeli együttműködésről.

Kökény Mihály az egészségügyről – A Fidesz véleménye

...kontra - 2007-07-26

A kormány elveszítette mind a társadalmi, mind a szakmai támogatását az egészségügyi intézkedései mögül. Ebben a helyzetben egy demokratikus kormány csak egy dolgot tehet: le kell állítania a szóban forgó intézkedéseket.

Fidesz: ne vonjon össze újabb egészségügyi intézményeket a kormány

...kontra - 2007-07-25

A Fidesz felszólítja a kormány, mondjon le arról a tervéről, hogy egy újabb "mega egészségügyi intézményt" hoz létre, amelynek sajtóhírek szerint Molnár Lajos volt egészségügyi miniszter lenne a vezetője. Minderről Szijjártó Péter, a párt szóvivője az Egészségügyi Minisztérium épülete előtt beszélt szerdán Budapesten.

A Mol-vezér szerint "értékromboló" lenne a OMV-vel való egyesülés

...kontra - 2007-07-24

"Értékromboló" lenne részvényesi szempontból a Mol és az osztrák OMV egyesülése, mivel az összeolvadt társaság jelentős vagyoneladásra kényszerülne finomítói, valamint nagy- és kiskereskedelmi szinten egyaránt, mondta a keddi Financial Timesnak a magyar olajipari vállalat elnök-vezérigazgatója.

Demeter: a Papp-jelentés a Fideszt igazolja

...kontra - 2007-07-07

A Papp-bizottság jelentése igazolja a Fidesz korábbi állításait, miszerint a rendőrség október 23-án szakszerűtlen intézkedéseket hozott az alkotmányos jogaikat gyakorló békés tüntetők kárára, és rátolta a randalírozókat a Fidesz gyűlésére - mondta Demeter Ervin, az ellenzéki párt szakpolitikusa.

Felvállalta másságát az államtitkár

...kontra - 2007-07-06

Szetey Gábor, a Miniszterelnöki Hivatal személyügyi államtitkára felvállalta homoszexualitását a 12. meleg film- és kulturális fesztivál csütörtök esti megnyitóján mondott beszédében.

A PROÉP válasza

...kontra - 2007-07-04

Az MSZP debreceni szervezete nevében két önkormányzati képviselő anélkül állított társaságunkról valótlan tényeket és valós tényeket hamis színben tüntetett fel, hogy akár előtte telefonon tájékozódtak volna. Ellentétben a képviselők állításával, nem ajánlottunk ingatlancserét a városnak.

Debrecen nem akar hungarista őrváros lenni!

...kontra - 2007-07-04

A 2007. július 5-i közgyűlés 21. napirendi pontja: Wass Albert szobor elhelyezése a Medgyessy sétány 4. számú épület előtt.

 Annak a Wass Albertnek kíván a Fidesz által vezetett debreceni önkormányzat emléket állítani, aki - bár az irodalmi munkásságának megítélése sem egyértelmű – közéleti szereplése miatt nem vállalható fel a XXI. századi, demokratikus Magyarországon, de még a Kósa Lajos vezette Debrecenben sem.

Kóka: egyszerűsödik az adórendszer 2008-tól

...kontra - 2007-07-03

Az elfogadott koalíciós szerződés alapján 2008-tól az adórendszer egyszerűbbé válik, a munkáltatói és a munkavállalói tb-járulékok például egységes alapra kerülnek, összevonják a kis adókat - mondta Kóka János gazdasági és közlekedési miniszter kedden Budapesten, a "Bízunk Magyarországban" Klub ülésén.

Bebizonyosodott, hogy Debrecen „Őrváros” a jobboldali szélsőséges „szabadcsapatok őrvárosa

...kontra - 2007-07-01

2007. június 28-án a Piac utcán a városházával szembeni Belga söröző előtti közterületen, be nem jelentett demonstráción, Árpád-sávos zászlókkal – azokkal a zászlókkal amelyeket vígan lobogtat a szél az Fidesz rendezvényein is! - felfegyverzett szélsőjobboldali szabad­csapatok tartották rettegésben a Klubrádió munkatársait, az élőműsor ott maradó vendégeit, és nem utolsósorban a környéken sétáló, pihenni vágyó debreceni polgárokat.