Felhívás a társadalmi békére

Közérdekű - 2006-10-21

Mi tudjuk, hogy mit jelent egy országot újjáépíteni! Azt is tudjuk, hogy az milyen áldozatokkal jár. Még sokan vagyunk, akik a II. világháború után a romokból építettünk egy új országot.

Mi tudjuk, mert többször volt benne részünk, hogy mit jelent a több számjegyű infláció!

Mi tudjuk, hogy mit jelent a nyugdíjasok biztosnága!

Mi tudjuk, hogy ki, mikor, mit ígért a nyugdíjasoknak és azt hogyan tartotta be!

Mi tudjuk azonban azt is, hogy mit jelent, ha egy hatályos, a nyugdíjasokra kedvező törvényt teljesítése előtt megváltoztatnak!

Mi tudjuk és értékeljük, hogy mit jelent a nyugdjíasok számára anyagilag és lelkileg, ha egy nehéz gazdasági helyzetben kiállnak a nyugdíjasok érdekeiért, a meghozott intézkedések következetes betartásáért. S a Miniszterelnök és a Kormány ezt teszi!

Mi tudjuk, hogy a nyugdíjasok nem eltartottak, megdolgoztak a nyugdíjukért. Az nem az Állam adománya, hanem munkával és járulákfizetéssel szerzett jog.

Mi tudjuk, hogy szerzett jogunk biztonságát az aktív korosztályokkal kötött trásadalmi szerződés” garantálja. Ezt a szerződést fiainkkal és unokáinkkal kötöttük, mert ok is lesznek egyszer nyugdíjasok, s akkor is szükség lesz a generációk közötti együttműködésre.

Az elmondottakból következően:

Tudomásul vesszük a Kormány intézkedéseit a gazdaság és a pénzügyek rendbetételének szükségességét. Reméljük ez a folyamat minél rövedebb lesz, mert gyerekeink és az unokáink jövőjéért érdemes áldozatot hozni!

 

Ugyanakkor nem tudjuk elfogadni, hogy napjaink békétlenséggel, bizonytalansággal teljenek. A politika szereplői csak vélt vagy valós múltbeli sérelmeikkel foglalkoznak az összefogás helyett. Ezért kérünk minden jóérzésű nyugdíjast, megélhetést biztosító más ellátásban részesülőt és az Őket kérviselő szervezeteket, hogy csatlakozzanak felhívásunkhoz.

Elvárjuk, hogy az Országgyűlési képviselők döntéseik előtt a felhívásban foglaltakat mérlegeljék és ezt követően alakítság ki politikai és szakmai álláspontjukat. Törekedjenek a lehetséges és szükséges együttműködésre az ország érdekében kizárólag parlamentáris keretek között. Gyermekeinkért és unokáinkért!

Budapest, 2006. október 17.

 

Nyugdíjasok Országos Képviselete

Mezőgazdasági Nyugdíjasok Országos Egyesület

Pedagógusok Szakszervezete Nyugdíjas Választmány

Nyugdíjasok Budapesti Szövetsége

Bajtársi Egyesületek Országos Szövetsége

Magyar Nyugdíjasok Egyesületeinek Országos Szövetsége

MSZOSZ Nyugdíjas Választmánya

Vasutasok Szakszervezete Nyugdíjas Szervezete

Nyugdíjas Klubok és Idősek Életet az Éveknek” Országos Szövetsége

(OS)