Közérdekű

Eredmények megjelenítése 361-től 380-ig 409 találatból.

Közlekedésbiztonsági nyílt nap 2006.

Közérdekű - 2006-10-25

A közelgő rossz idő és a hideg próbára teszi közlekedési eszközeinket és megmutatja, mennyire gondosan készítettük fel azokat a zord időjárásra. A balesetmentes vezetéshez elengedhetetlen a jó műszaki állapotú jármű, mely a megváltozott körülmények között is alkalmas a biztonságos közlekedésre.

Felhívás a társadalmi békére

Közérdekű - 2006-10-21

Mi tudjuk, hogy mit jelent egy országot újjáépíteni! Azt is tudjuk, hogy az milyen áldozatokkal jár. Még sokan vagyunk, akik a II. világháború után a romokból építettünk egy új országot.

Október 23. – így ünnepel Debrecen

Közérdekű - 2006-10-20

Debrecen Megyei Jogú Város Önkormányzatának az 1956-os forradalom és szabadságharc kezdetének 50. évfordulója, valamint a Magyar Köztársaság kikiáltásának 17. évfordulója tiszteletére rendezendő ünnepség programja:

Felhívás Szögi Lajos családjának megsegítésére

Közérdekű - 2006-10-19

Valamennyiünket, az egész országot megrendítette és felháborította az Olaszliszkán történt tragikus esemény: kollégánkat, Szögi Lajost brutális módon meglincselték, halálra verték. Felháborító, hogy ilyen szörnyűségek történhetnek hazánkban.

Rendőrségi felhívás: Időben készítsük fel autóinkat a télre!

Közérdekű - 2006-10-17

A Debreceni Rendőrkapitányság felhívja a közúti közlekedésben résztvevő autótulajdonosok figyelmét, hogy nyakunkon a rossz idő: az eső, majd a fagy, a hó, ezért ideje felkészíteni autóinkat, hogy azok a téli időszakban is biztonságos közlekedésre alkalmas állapotban legyenek.

Társadalmi vitán a II. Nemzeti Fejlesztési Terv operatív programjai

Közérdekű - 2006-10-17

A Nemzeti Fejlesztési Ügynökség társadalmi egyeztetésre bocsátotta az Új Magyarország Fejlesztési Terv (II. Nemzeti Fejlesztési Terv) ágazati és regionális operatív programjait - közölte Bajnai Gordon fejlesztéspolitikai kormánybiztos hétfőn sajtótájékoztatón Budapesten.

Persányi: zöld beruházásokra akár 3.500 milliárd 2013-ig

Közérdekű - 2006-10-17

Környezetvédelmi jellegű projektekre az elkövetkező hét évben mintegy 2.300 milliárd forint juthat, ezt további 1.200 milliárd forintnyi, közvetetten környezeti hasznú támogatás egészíthet ki - jelentette ki Persányi Miklós környezetvédelmi és vízügyi miniszter  sajtótájékoztatón Budapesten.

Szakmai oktatási konferenciát rendeznek

Közérdekű - 2006-10-17

 A III. Országos Oktatási Konferenciát rendezi a Felvételi Információs Szolgálat, ahol nemcsak a legaktuálisabb témákról - a felvételi pontszámítás változásairól, a fejlesztési részhozzájárulás rendszerének gyakorlati alkalmazásáról - esik szó, hanem a következő témákban tartanak előadásokat a meghívott előadók:

A hétvégi vásár, valamint futó-világbajnokság kapcsán elrendelt forgalomkorlátozások

Közérdekű - 2006-10-06

A Debreceni Rendőrkapitányság tájékoztatja a lakosságot, hogy 2006. október 07-én és 08-án egy időben kerül megrendezésre városunkban a Mihály napi nagyvásár (a szokásos területen), valamint az 1. IAAF Utcai Futó Világbajnokság.

Próbaüzem előtt a Debreceni Városi Sportuszoda

Közérdekű - 2006-10-06

A Debreceni Sportuszoda Beruházó és Üzemeltető Kft. és a Debreceni Gyógyfürdő Kft., mint az uszoda leendő üzemeltetője 2006. október 5. és 12. között tartja az uszoda nyitás előtti, terheléses próbaüzemét, 8 órától 16 óráig való nyitva tartással.

Sajtóközlemény: Közösen a hétvégi házaink védelmében!

Közérdekű - 2006-09-13

A rendőrség felhívja a hétvégi-ház tulajdonosok figyelmét arra, hogy télire semmilyen értéket ne hagyjanak házaikban, lehetőség szerint azokat szállítsák be házaik, lakásaik pincéibe, mert ha „a rossz úton járó” elkövetők jól látják azt, hogy egy-egy nyári lakban nincs számukra értékesíthető, hasznosítható dolog, akkor biztos nem fognak oda bemenni, hiszen azokat nincs miért feltörni.

Idős korúak sértetté válásának megelőzéséről

Közérdekű - 2006-09-08

A Debreceni Rendőrkapitányság az előző évek gyakorlatának megfelelően ismételten kiemelt figyelmet fordít a sajtón keresztül az idős korú személyek sértetté válásának megelőzésére, hiszen ismét olyan időszakhoz  érkeztünk el (pl: fűtési szezon kezdődik), amikor olyan személyek jelenhetnek meg náluk, akik jóhiszeműségüket, szűkös anyagi körülményeiket kihasználva bejuthatnak lakásaikba, s onnan értékeket tulajdoníthatnak el.

Tagfelvétel

Közérdekű - 2006-09-03

A Debreceni Művelődési Központ Kiváló Együttes címmel kitüntetett Alföld Gyermekszínpada és Főnix Diákszínpada felvételt hirdet a színjátszáshoz kedvet érző fiúk és lányok részére 10-14 és 14-20 éves kor között.

Új ügyfél-tájékoztatási rendszer az APEH-nál

Közérdekű - 2006-09-01

Az APEH Hajdú-Bihar Megyei Igazgatósága tájékoztatja ügyfeleit, hogy július óta új ügyfél-tájékoztatási központot (Contact Center) működtet.

Debrecenben polgármester jelöltet állító szervezetek vezetői részére

Közérdekű - 2006-08-31

Tisztelt Elnök Úr/Aszony!

Azért fordulok Önhoz nyílt levélben, mert fontosnak tartom, hogy minden politikai és civil szervezet, amely polgármesterjelölttel képviselteti magát a soron következő választáson, közösen megállapodjon a jelöltek közötti nyilvános vita lebonyolításának feltételeiről, körülményeiről

Verespatak: Nyilvános lakossági meghallgatás Szegeden augusztus 28-án és Budapesten augusztus 29-én

Közérdekű - 2006-08-28

A Környezetvédelmi és Vízügyi Minisztérium továbbra is úgy véli, hogy a tervezett aranybánya projekt komoly környezeti kockázatot jelent. A Környezetvédelmi és Vízügyi Minisztérium álláspontja nem változott: továbbra is határozottan ellenzi a verespataki aranybánya megnyitását.

Jótékonysági árverést tart a Református Szeretetszolgálat Debrecenben

Közérdekű - 2006-08-21

Az árverés augusztus 22-én 10-12 óra között a Kossuth téri nagyszínpadon lesz megtartva. Az árverést református kötődésű neves alkotók fölajánlott műveiből rendezi a Szeretetszolgálat.

Tájékoztatógázár és távhő-szolgáltatási támogatásról

Közérdekű - 2006-08-16

2006. július 15-én lépett hatályba az egyes szociálisan rászorult családok 2006. évi gázár és távhő-szolgáltatási támogatásáról szóló 138/2006. (VI. 29.) Korm. rendelet.

Forgalomkorlátozások a Virágkarnevál idején

Közérdekű - 2006-08-16

A XXXVII. Debreceni Virágkarnevál és az ahhoz kapcsolódó rendezvényeinek zavartalan lebonyolítása érdekében az 1988. évi I .tv. 14.§.(1). bekezdésében biztosított jogánál fogva a Debreceni Rendőrkapitányság Vezetője ideiglenes forgalomkorlátozást rendel el az alábbi időpontokban, illetve helyeken.

Jövedelemigazolás kiadása az APEH-nél

Közérdekű - 2006-08-16

A felsőoktatásba felvételt nyert hallgatók szülei (esetleg az egy háztartásban élő hozzátartozók) előző évi jövedelméről igazolást kérhet az oktatási intézmény.