Közérdekű

Eredmények megjelenítése 521-től 540-ig 618 találatból.

Szúnyogirtás Debrecenben

Közérdekű - 2008-08-12

Az elmúlt időszak változékony csapadékos és nagyrészt meleg időjárása kedvezett a szúnyogok elszaporodásának Debrecenben is. A város lakossága és a Debreceni Virágkarneválhoz kapcsolódó rendezvényekre érkező vendégek nyugalma érdekében – valamint megelőző jelleggel – az időjárási viszonyok függvényében előre láthatóan 2008. augusztus 14. és 17. között végeztet szúnyogirtást Debrecen önkormányzata.

A vasúti forgalom továbbra sem zökkenőmentes Debrecenben!

Közérdekű - 2008-08-05

Augusztus 04-én 10.00 óra körül időben tűz ütött ki a debreceni MÁV állomás vonatok indítására szolgáló jelfogó helyiségében.

A tűz következtében személyi sérülés nem történt, azonban a vonatok indítására szolgáló jelző és jeladó berendezés meghibásodása miatt a Debrecenből induló, illetve ide érkező vonatforgalom - kivéve az Intercity járatokat – szünetel.

Pályafelújítás

Közérdekű - 2008-06-19

A DKV Debreceni Közlekedési Zrt. tájékoztatja a tisztelt utazó közönséget, hogy pályafelújítási munkálatok miatt 2008. június 20-án 18 órától üzemzárásig a villamosok csak az Egyetem megállóhelyig közlekednek, majd onnan visszafogással indulnak a Nagyállomás irányába.

Megtisztítják a falfirkáktól a Petőfi téri aluljárót

Közérdekű - 2008-05-22

Szombat reggel közmunkások segítségével megkezdi a Petőfi téri gyalogos aluljáró falának grafitimentesítését és újrafestését a DEHUSZ Kht. A munkát reggel 5 órakor kezdik és várhatóan a délelőtti órákban be is fejezik annak érdekében, hogy az arra közlekedőket a lehető legkisebb mértékben akadályozzák.

Elkerülhető a torlódás

Közérdekű - 2008-04-28

Április 30-án, szerdán számos debreceni középiskolában rendeznek ballagást ugyanabban az időpontban, jellemzően 17 órai kezdettel. A ballagásokra érkező vendégek várhatóan nagy száma miatt elképzelhető, hogy a középiskolák környékén forgalmi torlódások alakulnak ki a városban.

Lesz-e balhé a Loki meccsen?

Közérdekű - 2008-04-18

2008. április 19-én 15 órai kezdettel a DVSC-TEVA együttese bajnoki labdarúgó mérkőzés keretében fogadja a Nyíregyháza Spartacus FC csapatát. A mérkőzést a Sportrendezvényeket Biztonsági Szempontból Minősítő Szakértői Bizottság kiemelt biztonsági kockázatúnak minősítette, ezáltal a rendezvény rendjének fenntartása, a sportesemény külső és belső rendjének fennntartása a rendőrség feladatrendszeréből adódó közfeladat.

Közeledő határidő

Közérdekű - 2008-01-26

Közelednek a személyi jövedelemadó bevallásával kapcsolatos határidők. Az adófizetők teendői alig gyarapodtak, azonban több kisebb változás is történt a tavalyi évhez képest.

Az adózók nagy része idén is három személyi jövedelemadó bevallási lehetőség közül választhat: maga készíti el bevallását, felkéri erre munkáltatóját vagy az adóhatóságot.

Ki tette, s miért a püspöksüveget az autópályára?!

Közérdekű - 2007-12-22

A Debreceni Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya közlekedési baleset körülményeinek tisztázása érdekében kéri a lakosság segítségét:

2007. november 23-án 22.15 óra körüli időben az M35–ös autópálya 38+850 kilométer szelvényében a főpályatestet és a gyűjtő-elosztó pályatestet elválasztó szalagkorlát előtt kihelyezetett un. püspöksüveget ismeretlen személy kihelyezte a gyűjtő-elosztó forgalmi sávba, aminek ottléte balesethez vezetett.

Máris árulják a petárdákat, pedig tilos

Közérdekű - 2007-12-18

Tavaly óta a jogalkotó  - a szilveszteri mulatság 2007. december 31-én 18.00 órától 2008. január 01-én 06.00 óráig  ideje alatti felhasználásra - engedélyezte a II. pirotechnikai osztályba tartozó termékek, un. kistüzijáték-termékek engedély nélküli vásárlását 2007. december 28-31-ig. Az alábbi feltételekkel: azokat csak a 18. életévüket betöltött személyek vásárolhatják meg, s csak 3 kg bruttó tömegig tárolhatják.

Próbáljuk meg közösen! Még két hét karácsonyig: 13+1 vásárlási tanács

Közérdekű - 2007-12-14

1)         Nézz körül alaposan: a jó vásárlás időt igényel! Alaposan tájékozódj az üzletekben, érdemes többet is megnézni, még akkor is, ha tudod, mit szeretnél vásárolni. Érdemes a szórólapokat is átböngészni, mielőtt kidobod!

2)         Ne csak az árat nézd, érdemes átböngészni az áruismertetőket is! Kérdezd meg a kereskedőt, ha bizonytalan vagy! Bizalommal fordulhatsz az OFE tanácsadóihoz (www.ofe.hu).

A környezetkímélőbb közlekedésért

Közérdekű - 2007-10-15

A városok jobb és környezetkímélőbb közlekedésének kialakítését szolgáló Civitas II. programhoz kapcsolódóan minden évben megrendezik a Civitas fórumot. Az esemény a projekthez kapcsolódó legnagyobb olyan rendezvény, amelyen valamennyi, a Civitas I. és a Civitas II. programban részt vevő város – összesen 36 –, valamint az Európai Bizottság képviselteti magát.

Változik az APEH ügyfélfogadási rendje

Közérdekű - 2007-09-13

Tisztelt Ügyfeleink!

 

Tájékoztatjuk Önöket, hogy az APEH Észak-alföldi Regionális Igazgatósága debreceni központi ügyfélfogadási rendje 2007. szeptember 17-től az alábbiak szerint változik:

Figyelem: mától fokozott közúti ellenőrzés

Közérdekű - 2007-09-11

A TISPOL (Európai Közlekedésrendészeti Szervek Hálózata) Műveleti csoportjának 2007. évi ellenőrzési terve alapján a „European Operation Seatbelt” közlekedésbiztonsági akció európai szintű végrehajtására 2007. szeptemberében kerül sor, mely a passzív biztonsági eszközök, azon belül is a biztonsági öv és gyermekbiztonsági rendszer használatának ellenőrzésére terjed ki.

Traffipaxok az autópályákon

Közérdekű - 2007-09-07

Összesen 14 darab új fix telepítésű sebességmérő készülékkel találkozhatunk a közeljövőben. Az automatákat az autópályák mellett helyezik majd el, öt darab jut az M1-esre, négy az M3-asra, és szintén öt darab az M7-esre. A közbeszerzési eljárás után telepítendő berendezésekre 98 millió forintot szán az autópálya fenntartója.    

Sajtóközlemény

Közérdekű - 2007-08-09

A guargumival kapcsolatos közlemények egy része helytelenül azt állította, hogy a Magyar Élelmiszer-biztonsági Hivatal (MÉBIH) túlzott dioxin veszéllyel riogatja a lakosságot, és honlapján a megmérgezett Juscsenko arcát is feltünteti. Megint mások különböző hatósági intézkedéseket  és vizsgálatokat tulajdonítanak a Hivatalnak.

Hegyi Gyula szocialista európai parlamenti képviselő közleménye

Közérdekű - 2007-07-30

Sajnálatosnak és felháborítónak nevezte Hegyi Gyula, az Európai Parlament tagja, hogy a hazai mobilszolgálatók a nyár végére tolták ki a roming-díjak csökkentését.A külföldről kezdeményezett, illetve az ott fogadott hívások különösen fontosak a nyári szabadságok idején, s a szolgáltatóknak így is két hónapjuk lett volna az átállásra. A jelenleginél lényegesen olcsóbb, uniós szinten maximált árak kiharcolásában jelentős része volt a magyar EP-képviselőknek, s a kormány is támogatta ezt a döntést.

Felhívás szülői egyesület alapítására

Közérdekű - 2007-07-05
A Magyarországi Szülők Országos Egyesülete (MSZOE) javasolja a gyermekeiket egyedül nevelő szülőknek, hogy sajátos érdekeiknek védelme érdekében szervezzék meg magukat, hozzák létre a gyermeküket egyedül nevelő szülők országos hatókörű közhasznú szervezetét

Közlekedési balesetek szemtanúit keressük!

Közérdekű - 2007-07-04

A Debreceni Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya vizsgálatot folytat az alábbi közlekedési balesetek ügyében.

A balesetek körülményeinek tisztázása érdekében a rendőrség kéri, hogy jelentkezzenek a balesetet okozó gépjárművek vezetői, valamint azok a személyek, akik észlelték a fenti baleseteket; azok körülményeiről bármilyen érdemleges információval rendelkeznek.

KÖZÉRDEKŰ közlemény

Közérdekű - 2007-06-28
Az Észak-alföldi Regionális Közigazgatási Hivatal Fogyasztóvédelmi Felügyelősége tájékoztatja a megyében működő üzletek üzemeltetőit, hogy a felügyeleti jogkörben végzett ellenőrzésekre a jogszabály értelmében a felügyelőség ügyintézője jogosult, aki jogosultságát fényképes igazolvánnyal köteles igazolni.

Parlagfű-mentesítési akció

Közérdekű - 2007-06-24

 Az Észak-alföldi Regionális Közigazgatási hivatal szervezésében, a debreceni önkormányzat és más hivatalos szervezetek munkatársainak részvételével 2007. június 26-án átfogó parlagfű-mentesítési akció kezdődik Debrecen közterületein, illetve azokon a belterületi földeken, melyek intézmények, ingatlantulajdonosok birtokában vannak.