Közérdekű

Eredmények megjelenítése 561-től 580-ig 618 találatból.

Civil szervezetekkel az újfasiszta tendenciák visszaszorításáért!

Közérdekű - 2006-11-18

Hazánkban a rendszerváltással együttjáró és a vártnál sokkal többeket érintő anyagi, egzisztenciális bizonytalanság és a jelenlegi megszorító intézkedések hatására kialakult szociális elégedetlenséget szélsőséges politikai erők használják ki

Téli változások a határátkelőkön

Közérdekű - 2006-11-15

A közelgő téli szezon előtt a Nyírbátori Határőr Igazgatóság felhívja a járművel külföldre utazók figyelmét, hogy határátlépésnél a járművek téli felszereltségét a szomszédos országok szabályozásának megfelelően a határon és az egyes országok belsejében is ellenőrizhetik.

Az állam visszafizeti a regisztrációs adót

Közérdekű - 2006-11-10

Az Európai Bíróság határozatának megfelelően visszafizeti az állam a regisztrációs adó jogalap nélkül beszedett részét; a visszamenőleges rendezés költségei körülbelül 8-10 milliárd forintos állami kiadást jelentenek - közölte a kormányszóvivő.

Változás a villamosközlekedésben

Közérdekű - 2006-11-09

A DKV Zrt. tájékoztatja az utazóközönséget, hogy 2006. november 13-án és november 14-én 18:00 órától üzemzárásig a villamos közlekedés a következők szerint változik:

Fényvisszaverő mellények a jobb láthatóság érdekében

Közérdekű - 2006-11-03

Megtörtént az óra átállítása, így 1 órával korábban van már szürkület, majd sötétség, amikor még javában tartunk haza munkahelyeinkről, visszük haza óvodából, iskolából gyermekeinket.

Ünnepi koszorúzások november 4-én

Közérdekű - 2006-11-03

Debrecen Megyei Jogú Város Önkormányzatának november 4-én, szombaton az ’56-os forradalom és szabadságharc hősi halottainak emlékére rendezett koszorúzási ünnepsége.

Forgalomlassító tüntetések Debrecen környékén

Közérdekű - 2006-11-01

A Debrecen kívüli, „félpályás tiltakozások” az összes főútra kiterjednek, de egy nap csak egy helyszínen zajlanak, egészen november 12-ig. A Debrecenből kivezető utaknál az alábbi helyszíneken várható forgalomlassító demonstráció:

Már áldozata is van a hirtelen jött hidegnek

Közérdekű - 2006-10-31

A héten köszöntött be igazán a hideg, szeles idő, mely előrejelzi a közelgő fagyos téli, havas időszakot. Sajnos vannak emberek (s egyre többen) akik számára a tél a létért való küzdelmet jelenti, fel kell venni a harcot a fagyhalállal.

Halottak napjához kapcsolódó ideiglenes forgalomkorlátozások

Közérdekű - 2006-10-27

A korábbi évek tapasztalatai alapján a halottak napi megemlékezések kapcsán várható, hogy a Debreceni Köztemető környékén, annak vonzáskörzetében, valamint a megközelítési útvonalakon közlekedési anomáliák fognak kialakulni. A közlekedési dugók, szabálytalan parkolások elkerülése, megelőzése érdekében a Debreceni Rendőrkapitányság kiemelt figyelmet fordít az ünnepre.

Közlekedésbiztonsági nyílt nap 2006.

Közérdekű - 2006-10-25

A közelgő rossz idő és a hideg próbára teszi közlekedési eszközeinket és megmutatja, mennyire gondosan készítettük fel azokat a zord időjárásra. A balesetmentes vezetéshez elengedhetetlen a jó műszaki állapotú jármű, mely a megváltozott körülmények között is alkalmas a biztonságos közlekedésre.

Felhívás a társadalmi békére

Közérdekű - 2006-10-21

Mi tudjuk, hogy mit jelent egy országot újjáépíteni! Azt is tudjuk, hogy az milyen áldozatokkal jár. Még sokan vagyunk, akik a II. világháború után a romokból építettünk egy új országot.

Október 23. – így ünnepel Debrecen

Közérdekű - 2006-10-20

Debrecen Megyei Jogú Város Önkormányzatának az 1956-os forradalom és szabadságharc kezdetének 50. évfordulója, valamint a Magyar Köztársaság kikiáltásának 17. évfordulója tiszteletére rendezendő ünnepség programja:

Felhívás Szögi Lajos családjának megsegítésére

Közérdekű - 2006-10-19

Valamennyiünket, az egész országot megrendítette és felháborította az Olaszliszkán történt tragikus esemény: kollégánkat, Szögi Lajost brutális módon meglincselték, halálra verték. Felháborító, hogy ilyen szörnyűségek történhetnek hazánkban.

Rendőrségi felhívás: Időben készítsük fel autóinkat a télre!

Közérdekű - 2006-10-17

A Debreceni Rendőrkapitányság felhívja a közúti közlekedésben résztvevő autótulajdonosok figyelmét, hogy nyakunkon a rossz idő: az eső, majd a fagy, a hó, ezért ideje felkészíteni autóinkat, hogy azok a téli időszakban is biztonságos közlekedésre alkalmas állapotban legyenek.

Társadalmi vitán a II. Nemzeti Fejlesztési Terv operatív programjai

Közérdekű - 2006-10-17

A Nemzeti Fejlesztési Ügynökség társadalmi egyeztetésre bocsátotta az Új Magyarország Fejlesztési Terv (II. Nemzeti Fejlesztési Terv) ágazati és regionális operatív programjait - közölte Bajnai Gordon fejlesztéspolitikai kormánybiztos hétfőn sajtótájékoztatón Budapesten.

Persányi: zöld beruházásokra akár 3.500 milliárd 2013-ig

Közérdekű - 2006-10-17

Környezetvédelmi jellegű projektekre az elkövetkező hét évben mintegy 2.300 milliárd forint juthat, ezt további 1.200 milliárd forintnyi, közvetetten környezeti hasznú támogatás egészíthet ki - jelentette ki Persányi Miklós környezetvédelmi és vízügyi miniszter  sajtótájékoztatón Budapesten.

Szakmai oktatási konferenciát rendeznek

Közérdekű - 2006-10-17

 A III. Országos Oktatási Konferenciát rendezi a Felvételi Információs Szolgálat, ahol nemcsak a legaktuálisabb témákról - a felvételi pontszámítás változásairól, a fejlesztési részhozzájárulás rendszerének gyakorlati alkalmazásáról - esik szó, hanem a következő témákban tartanak előadásokat a meghívott előadók:

A hétvégi vásár, valamint futó-világbajnokság kapcsán elrendelt forgalomkorlátozások

Közérdekű - 2006-10-06

A Debreceni Rendőrkapitányság tájékoztatja a lakosságot, hogy 2006. október 07-én és 08-án egy időben kerül megrendezésre városunkban a Mihály napi nagyvásár (a szokásos területen), valamint az 1. IAAF Utcai Futó Világbajnokság.

Próbaüzem előtt a Debreceni Városi Sportuszoda

Közérdekű - 2006-10-06

A Debreceni Sportuszoda Beruházó és Üzemeltető Kft. és a Debreceni Gyógyfürdő Kft., mint az uszoda leendő üzemeltetője 2006. október 5. és 12. között tartja az uszoda nyitás előtti, terheléses próbaüzemét, 8 órától 16 óráig való nyitva tartással.

Sajtóközlemény: Közösen a hétvégi házaink védelmében!

Közérdekű - 2006-09-13

A rendőrség felhívja a hétvégi-ház tulajdonosok figyelmét arra, hogy télire semmilyen értéket ne hagyjanak házaikban, lehetőség szerint azokat szállítsák be házaik, lakásaik pincéibe, mert ha „a rossz úton járó” elkövetők jól látják azt, hogy egy-egy nyári lakban nincs számukra értékesíthető, hasznosítható dolog, akkor biztos nem fognak oda bemenni, hiszen azokat nincs miért feltörni.