Közérdekű

Eredmények megjelenítése 561-től 580-ig 664 találatból.

Felhívás

Közérdekű - 2009-06-19

Debrecen Város Közgyűlése október 23-a alkalmából Csokonai -, Hatvani-, Hajós Alfréd díjakat, valamint Borsos József Nívódíjat adományoz.

A díjak adományozására a polgármesternek címzett levélben a mellékelt adatlapon, 2009. augusztus 24-ig tehetnek javaslatot, melyet a Polgármesteri Hivatal Kulturális Osztályára kell leadni (Új Városháza, Debrecen, Kálvin tér 11.).

Tucatnyi sérülékenységtől vált meg a Firefox

Közérdekű - 2009-04-23

A Mozilla kiadta a Firefox webböngésző legújabb frissítését, amelynek köszönhetően pontosan egy tucatnyi biztonsági rés befoltozására nyílt lehetőség. A Mozilla legutóbb március végén frissítette a Firefox webböngészőjét. Akkor a fejlesztők többek között azt a veszélyes sebezhetőséget szüntették meg, amelyet még a Pwn2Own hekkerversenyen ismertetett az egyik nyertes.

A hallgatói jogok hatékonyabb képviseletéért fogtak össze

Közérdekű - 2009-04-06

Együttműködési megállapodást írt alá a Doktoranduszok Országos Szövetsége (DOSz) kezdeményezésére a hazai felsőoktatásban részt vevő hallgatók jogainak védelme érdekében az Oktatási Jogok Biztosa, az Oktatásügyi Közvetítő Szolgálat, a "Hallgató Ügyvédje" szolgáltatást nyújtó Princzinger Ügyvédi Iroda és a DOSz. Az együttműködés elsődleges célja, hogy a graduális és posztgraduális hallgatók jogi jellegű problémái minél hatékonyabban rendeződhessenek a jövőben.

Tavaszi nagytakarítás a Nagyerdőn! Takarítson velünk!

Közérdekű - 2009-03-16

Debrecen lakói számára talán leginkább a Nagyerdő zsongása jelzi a tavasz kezdetét. Nem mindegy azonban, hogy egy erdei barangolás üdítő élményként marad meg emlékeinkben, vagy éppen bosszúsan térünk haza sétánk után. Jóllehet Debrecen városa évente több, mit 8 millió forintot fordít a Nagyerdő gondozására, sokan nem becsülik ezt a munkát, így a Nagyerdei Parkban – a város erdejének leglátogatottabb részén – a tél folyamán sajnos nagyon sok szemét halmozódott fel.

Fizetős parkolás a Debreceni Egyetem campusain

Közérdekű - 2008-10-07

Október hatodikától kizárólag érvényes bérlettel, vagy a helyszínen váltott belépőszelvénnyel lehet behajtani a Debreceni Egyetem Kassai úti és Egyetem téri campusaira.

A parkolás első félórája ingyenes, a második félóra 260, a harmadik és minden további megkezdett félóra 390 forintba kerül.

Helyi adók Debrecenben

Közérdekű - 2008-08-21

A debreceni Polgármesteri Hivatal Adóügyi Osztálya 2008. augusztus végén számlaegyenleg értesítőt küld az adózók helyi adóiról, amely a 100 Ft-ot meghaladó hátralékokat, illetve túlfizetéseket tartalmazza az önkormányzati adóhatóságnál nyilvántartott számlák 2008.07.16-i állapota szerint. Az ezen időpont utáni befizetések, előírások az értesítőben nem szerepelnek.

Szúnyogirtás Debrecenben

Közérdekű - 2008-08-12

Az elmúlt időszak változékony csapadékos és nagyrészt meleg időjárása kedvezett a szúnyogok elszaporodásának Debrecenben is. A város lakossága és a Debreceni Virágkarneválhoz kapcsolódó rendezvényekre érkező vendégek nyugalma érdekében – valamint megelőző jelleggel – az időjárási viszonyok függvényében előre láthatóan 2008. augusztus 14. és 17. között végeztet szúnyogirtást Debrecen önkormányzata.

A vasúti forgalom továbbra sem zökkenőmentes Debrecenben!

Közérdekű - 2008-08-05

Augusztus 04-én 10.00 óra körül időben tűz ütött ki a debreceni MÁV állomás vonatok indítására szolgáló jelfogó helyiségében.

A tűz következtében személyi sérülés nem történt, azonban a vonatok indítására szolgáló jelző és jeladó berendezés meghibásodása miatt a Debrecenből induló, illetve ide érkező vonatforgalom - kivéve az Intercity járatokat – szünetel.

Pályafelújítás

Közérdekű - 2008-06-19

A DKV Debreceni Közlekedési Zrt. tájékoztatja a tisztelt utazó közönséget, hogy pályafelújítási munkálatok miatt 2008. június 20-án 18 órától üzemzárásig a villamosok csak az Egyetem megállóhelyig közlekednek, majd onnan visszafogással indulnak a Nagyállomás irányába.

Megtisztítják a falfirkáktól a Petőfi téri aluljárót

Közérdekű - 2008-05-22

Szombat reggel közmunkások segítségével megkezdi a Petőfi téri gyalogos aluljáró falának grafitimentesítését és újrafestését a DEHUSZ Kht. A munkát reggel 5 órakor kezdik és várhatóan a délelőtti órákban be is fejezik annak érdekében, hogy az arra közlekedőket a lehető legkisebb mértékben akadályozzák.

Elkerülhető a torlódás

Közérdekű - 2008-04-28

Április 30-án, szerdán számos debreceni középiskolában rendeznek ballagást ugyanabban az időpontban, jellemzően 17 órai kezdettel. A ballagásokra érkező vendégek várhatóan nagy száma miatt elképzelhető, hogy a középiskolák környékén forgalmi torlódások alakulnak ki a városban.

Lesz-e balhé a Loki meccsen?

Közérdekű - 2008-04-18

2008. április 19-én 15 órai kezdettel a DVSC-TEVA együttese bajnoki labdarúgó mérkőzés keretében fogadja a Nyíregyháza Spartacus FC csapatát. A mérkőzést a Sportrendezvényeket Biztonsági Szempontból Minősítő Szakértői Bizottság kiemelt biztonsági kockázatúnak minősítette, ezáltal a rendezvény rendjének fenntartása, a sportesemény külső és belső rendjének fennntartása a rendőrség feladatrendszeréből adódó közfeladat.

Közeledő határidő

Közérdekű - 2008-01-26

Közelednek a személyi jövedelemadó bevallásával kapcsolatos határidők. Az adófizetők teendői alig gyarapodtak, azonban több kisebb változás is történt a tavalyi évhez képest.

Az adózók nagy része idén is három személyi jövedelemadó bevallási lehetőség közül választhat: maga készíti el bevallását, felkéri erre munkáltatóját vagy az adóhatóságot.

Ki tette, s miért a püspöksüveget az autópályára?!

Közérdekű - 2007-12-22

A Debreceni Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya közlekedési baleset körülményeinek tisztázása érdekében kéri a lakosság segítségét:

2007. november 23-án 22.15 óra körüli időben az M35–ös autópálya 38+850 kilométer szelvényében a főpályatestet és a gyűjtő-elosztó pályatestet elválasztó szalagkorlát előtt kihelyezetett un. püspöksüveget ismeretlen személy kihelyezte a gyűjtő-elosztó forgalmi sávba, aminek ottléte balesethez vezetett.

Máris árulják a petárdákat, pedig tilos

Közérdekű - 2007-12-18

Tavaly óta a jogalkotó  - a szilveszteri mulatság 2007. december 31-én 18.00 órától 2008. január 01-én 06.00 óráig  ideje alatti felhasználásra - engedélyezte a II. pirotechnikai osztályba tartozó termékek, un. kistüzijáték-termékek engedély nélküli vásárlását 2007. december 28-31-ig. Az alábbi feltételekkel: azokat csak a 18. életévüket betöltött személyek vásárolhatják meg, s csak 3 kg bruttó tömegig tárolhatják.

Próbáljuk meg közösen! Még két hét karácsonyig: 13+1 vásárlási tanács

Közérdekű - 2007-12-14

1)         Nézz körül alaposan: a jó vásárlás időt igényel! Alaposan tájékozódj az üzletekben, érdemes többet is megnézni, még akkor is, ha tudod, mit szeretnél vásárolni. Érdemes a szórólapokat is átböngészni, mielőtt kidobod!

2)         Ne csak az árat nézd, érdemes átböngészni az áruismertetőket is! Kérdezd meg a kereskedőt, ha bizonytalan vagy! Bizalommal fordulhatsz az OFE tanácsadóihoz (www.ofe.hu).

A környezetkímélőbb közlekedésért

Közérdekű - 2007-10-15

A városok jobb és környezetkímélőbb közlekedésének kialakítését szolgáló Civitas II. programhoz kapcsolódóan minden évben megrendezik a Civitas fórumot. Az esemény a projekthez kapcsolódó legnagyobb olyan rendezvény, amelyen valamennyi, a Civitas I. és a Civitas II. programban részt vevő város – összesen 36 –, valamint az Európai Bizottság képviselteti magát.

Változik az APEH ügyfélfogadási rendje

Közérdekű - 2007-09-13

Tisztelt Ügyfeleink!

 

Tájékoztatjuk Önöket, hogy az APEH Észak-alföldi Regionális Igazgatósága debreceni központi ügyfélfogadási rendje 2007. szeptember 17-től az alábbiak szerint változik:

Figyelem: mától fokozott közúti ellenőrzés

Közérdekű - 2007-09-11

A TISPOL (Európai Közlekedésrendészeti Szervek Hálózata) Műveleti csoportjának 2007. évi ellenőrzési terve alapján a „European Operation Seatbelt” közlekedésbiztonsági akció európai szintű végrehajtására 2007. szeptemberében kerül sor, mely a passzív biztonsági eszközök, azon belül is a biztonsági öv és gyermekbiztonsági rendszer használatának ellenőrzésére terjed ki.

Traffipaxok az autópályákon

Közérdekű - 2007-09-07

Összesen 14 darab új fix telepítésű sebességmérő készülékkel találkozhatunk a közeljövőben. Az automatákat az autópályák mellett helyezik majd el, öt darab jut az M1-esre, négy az M3-asra, és szintén öt darab az M7-esre. A közbeszerzési eljárás után telepítendő berendezésekre 98 millió forintot szán az autópálya fenntartója.