Közérdekű

Eredmények megjelenítése 581-től 600-ig 618 találatból.

Idős korúak sértetté válásának megelőzéséről

Közérdekű - 2006-09-08

A Debreceni Rendőrkapitányság az előző évek gyakorlatának megfelelően ismételten kiemelt figyelmet fordít a sajtón keresztül az idős korú személyek sértetté válásának megelőzésére, hiszen ismét olyan időszakhoz  érkeztünk el (pl: fűtési szezon kezdődik), amikor olyan személyek jelenhetnek meg náluk, akik jóhiszeműségüket, szűkös anyagi körülményeiket kihasználva bejuthatnak lakásaikba, s onnan értékeket tulajdoníthatnak el.

Tagfelvétel

Közérdekű - 2006-09-03

A Debreceni Művelődési Központ Kiváló Együttes címmel kitüntetett Alföld Gyermekszínpada és Főnix Diákszínpada felvételt hirdet a színjátszáshoz kedvet érző fiúk és lányok részére 10-14 és 14-20 éves kor között.

Új ügyfél-tájékoztatási rendszer az APEH-nál

Közérdekű - 2006-09-01

Az APEH Hajdú-Bihar Megyei Igazgatósága tájékoztatja ügyfeleit, hogy július óta új ügyfél-tájékoztatási központot (Contact Center) működtet.

Debrecenben polgármester jelöltet állító szervezetek vezetői részére

Közérdekű - 2006-08-31

Tisztelt Elnök Úr/Aszony!

Azért fordulok Önhoz nyílt levélben, mert fontosnak tartom, hogy minden politikai és civil szervezet, amely polgármesterjelölttel képviselteti magát a soron következő választáson, közösen megállapodjon a jelöltek közötti nyilvános vita lebonyolításának feltételeiről, körülményeiről

Verespatak: Nyilvános lakossági meghallgatás Szegeden augusztus 28-án és Budapesten augusztus 29-én

Közérdekű - 2006-08-28

A Környezetvédelmi és Vízügyi Minisztérium továbbra is úgy véli, hogy a tervezett aranybánya projekt komoly környezeti kockázatot jelent. A Környezetvédelmi és Vízügyi Minisztérium álláspontja nem változott: továbbra is határozottan ellenzi a verespataki aranybánya megnyitását.

Jótékonysági árverést tart a Református Szeretetszolgálat Debrecenben

Közérdekű - 2006-08-21

Az árverés augusztus 22-én 10-12 óra között a Kossuth téri nagyszínpadon lesz megtartva. Az árverést református kötődésű neves alkotók fölajánlott műveiből rendezi a Szeretetszolgálat.

Tájékoztatógázár és távhő-szolgáltatási támogatásról

Közérdekű - 2006-08-16

2006. július 15-én lépett hatályba az egyes szociálisan rászorult családok 2006. évi gázár és távhő-szolgáltatási támogatásáról szóló 138/2006. (VI. 29.) Korm. rendelet.

Forgalomkorlátozások a Virágkarnevál idején

Közérdekű - 2006-08-16

A XXXVII. Debreceni Virágkarnevál és az ahhoz kapcsolódó rendezvényeinek zavartalan lebonyolítása érdekében az 1988. évi I .tv. 14.§.(1). bekezdésében biztosított jogánál fogva a Debreceni Rendőrkapitányság Vezetője ideiglenes forgalomkorlátozást rendel el az alábbi időpontokban, illetve helyeken.

Jövedelemigazolás kiadása az APEH-nél

Közérdekű - 2006-08-16

A felsőoktatásba felvételt nyert hallgatók szülei (esetleg az egy háztartásban élő hozzátartozók) előző évi jövedelméről igazolást kérhet az oktatási intézmény.

Az MDF tisztázza szerepét és helyét a jobboldalon

Közérdekű - 2006-08-13

Több debreceni jelöltünknek feltették a kérdést, hogy az MDF miként viszonyul a szélsőjobboldalhoz az országos híradásoknak köszönhetően. Itt az ideje, hogy tiszta vizet öntsünk a pohárba.

Ami már vállalhatatlan, a szocialista frakció megdöbbenését fejezi ki Franka Tibor fideszes támogatása miatt

Közérdekű - 2006-08-13

A Fidesz szövetségi politikája a jelek szerint végkifejletéhez közeledik. Az 1994-es választási vereséget követően a párt fegyelmezett jobbra át!” -ot hajtva végre, az MDF -fel és a KDNP-vel keresett politikai kapcsolatot.

Újra ADÓKEDD

Közérdekű - 2006-08-10

Mint ismeretes, ADÓKEDD elnevezéssel, a nagy érdeklődésre számot tartó, időszerű adózási témákról ingyenes előadások megrendezésével is igyekszik biztosítani az APEH Hajdú-Bihar Megyei Igazgatósága ügyfeleinek adózással kapcsolatos tájékoztatását.

Közlemény

Közérdekű - 2006-08-09

A debreceni Polgármesteri Hivatal tájékoztatja ügyfeleit, hogy 2006. augusztus 14-én, hétfőn az Új Városházán,  az Okmányosztályon közlekedési igazgatási ügyekben – gépjármű átírás, forgalomból kivonás,  forgalomba helyezés, forgalmi engedély, törzskönyv ügyek stb. –  az ügyfélfogadás és ügyintézés szünetel.

Gázártámogatás: egy hét múlva határidő

Közérdekű - 2006-08-09

 Szociális gázártámogatásra 187 ezer család jogosult - őket a minden lakossági fogyasztónak járó támogatáson felül segíti az állam. A kormány - az igazságosság elveit figyelembe véve - a gázszámlák kifizetéséhez többlettámogatást nyújt a nagycsaládosoknak és a fogyatékkal élőknek.

Augusztusi traffipax-információk

Közérdekű - 2006-08-05

A sebességhatárokat és korlátozásokat természetesen mindig és mindenkor célszerű betartanunk. Hol és mikor figyeljünk még a szokásosnál is jobban? Augusztusi traffipax-információinkból megtudhatják.

  Igazolások kiadása az APEH-nél

Közérdekű - 2006-08-02

Az utóbbi időben egyre növekvő számban kérik adózóink különböző igazolások kiadását, engedélyezési eljáráshoz, hitel felvételéhez, támogatási pályázatok benyújtásához, iskolai célú felhasználáshoz stb.

IDF a tandíj ellen – reformok helyett sarcolás

Közérdekű - 2006-07-21

Az Ifjúsági Demokrata Fórum elsőként szólalt fel a fer, avagy tandíj bevezetése ellen. Az EFOTT-on (főiskolások, egyetemisták turisztikai találkozója) már aláírásokat is gyűjtünk, amely kezdeményezésünket kiterjesztjük az ország nagyobb városaira, így Debrecenre is.

Rendőrségi közlemény a Szuperkupa-visszavágó külső rendőri biztosításáról

Közérdekű - 2006-07-20

2006. július 20-án 20.00 órától a Debreceni Oláh Gábor utcai Stadionban kerül megrendezésre a DVSC-AVE Ásványvíz–Fehérvár FC Szuperkupa labdarúgó mérkőzésre, melyet a biztonsági kockázat szempontjából minősítő - külön jogszabályban meghatározott - szakértői bizottság nem minősített kiemelt biztonsági kockázatúnak.

Rendőrségi felhívás a kerékpárosok biztonságáért

Közérdekű - 2006-07-19

Mindenféle statisztikai elemzés nélkül biztosan állítható, hogy a kerékpárosok a közlekedés egyik leginkább veszélyeztetett rétege. Ez egyrészt abból adódik, hogy az ütközés során semmi nincs járművükön, ami megvédené őket sérüléstől, másrészt sokszor ők sem tesznek meg minden elvárhatót a balesetek elkerülése érdekében.

Működik az APEH Contact Centere

Közérdekű - 2006-07-18

Az APEH egységes telefonos és e-mailes tájékoztatási rendszerét kiszolgáló Contact Center 2006. július 6-án kezdte meg működését.