Közérdekű

Eredmények megjelenítése 581-től 600-ig 663 találatból.

Hegyi Gyula szocialista európai parlamenti képviselő közleménye

Közérdekű - 2007-07-30

Sajnálatosnak és felháborítónak nevezte Hegyi Gyula, az Európai Parlament tagja, hogy a hazai mobilszolgálatók a nyár végére tolták ki a roming-díjak csökkentését.A külföldről kezdeményezett, illetve az ott fogadott hívások különösen fontosak a nyári szabadságok idején, s a szolgáltatóknak így is két hónapjuk lett volna az átállásra. A jelenleginél lényegesen olcsóbb, uniós szinten maximált árak kiharcolásában jelentős része volt a magyar EP-képviselőknek, s a kormány is támogatta ezt a döntést.

Felhívás szülői egyesület alapítására

Közérdekű - 2007-07-05
A Magyarországi Szülők Országos Egyesülete (MSZOE) javasolja a gyermekeiket egyedül nevelő szülőknek, hogy sajátos érdekeiknek védelme érdekében szervezzék meg magukat, hozzák létre a gyermeküket egyedül nevelő szülők országos hatókörű közhasznú szervezetét

Közlekedési balesetek szemtanúit keressük!

Közérdekű - 2007-07-04

A Debreceni Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya vizsgálatot folytat az alábbi közlekedési balesetek ügyében.

A balesetek körülményeinek tisztázása érdekében a rendőrség kéri, hogy jelentkezzenek a balesetet okozó gépjárművek vezetői, valamint azok a személyek, akik észlelték a fenti baleseteket; azok körülményeiről bármilyen érdemleges információval rendelkeznek.

KÖZÉRDEKŰ közlemény

Közérdekű - 2007-06-28
Az Észak-alföldi Regionális Közigazgatási Hivatal Fogyasztóvédelmi Felügyelősége tájékoztatja a megyében működő üzletek üzemeltetőit, hogy a felügyeleti jogkörben végzett ellenőrzésekre a jogszabály értelmében a felügyelőség ügyintézője jogosult, aki jogosultságát fényképes igazolvánnyal köteles igazolni.

Parlagfű-mentesítési akció

Közérdekű - 2007-06-24

 Az Észak-alföldi Regionális Közigazgatási hivatal szervezésében, a debreceni önkormányzat és más hivatalos szervezetek munkatársainak részvételével 2007. június 26-án átfogó parlagfű-mentesítési akció kezdődik Debrecen közterületein, illetve azokon a belterületi földeken, melyek intézmények, ingatlantulajdonosok birtokában vannak.

Leszorította kerékpárost, majd meg sem állva továbbhajtott…!

Közérdekű - 2007-06-13

2007. április 22-én délben egy ismeretlen személy által vezetett ezüst-szürke színű személygépkocsi közlekedett a Mátyás király utcán a Jánosi utca felől a Sámsoni út irányába. A személygépkocsi a Mátyás király utca 49. szám előtti útszakaszon a jelzőtáblával jelzett, úttest közepén lévő, javítás alatt álló csatornaszemet úgy kerülte ki, azaz úgy tért át a menetiránya szerinti bal oldalba, hogy közben lehúzódásra kényszerítette a vele szembe kerékpárján ülve szabályosan közlekedő nőt.

Valószínűleg mérgezett zöldborsó került forgalomba Magyarországon

Közérdekű - 2007-06-05

Erős méreggel permetezett zöldborsót loptak egy tiszavasvári ültetvényből; a rendőrség kéri, hogy senki ne vásároljon tisztázatlan eredetű zöldségfélét, s aki mégis megtette, semmiképpen se fogyassza el - közölte a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei főkapitányság sajtószóvivője hétfőn este az MTI-vel.

Milyen módon lehet benyújtani szja-bevallást?

Közérdekű - 2007-05-21

El lehet küldeni a bevallást az egységcsomagban lévő formanyomtatványon, 2007. május 21-én éjfélig ingyenesen, az egységcsomagban található borítékba zárva, a postán ajánlott küldeményként feladva, vagy személyesen, nyugta ellenében az APEH ügyfélszolgálaton leadva. Az 1+1%-os rendelkezést ilyenkor (egy kisméretű lezárt borítékban) bele kell tenni a bevallást (is) tartalmazó borítékba, és a bevallással együtt kell benyújtani.

Tavaszi Nagyvásár Debrecenben!

Közérdekű - 2007-05-03

Május 05-06-án  Debrecenben  - a szokásos helyen - a Böszörményi út Füredi úti kereszteződésétől a Doberdó utcáig terjedő szakaszon lesz a Tavaszi Nagyvásár, mely várhatóan több tízezer érdeklődőt vonz. A vásár területét  május 04-én 17 órától május 07-én 02.00 óráig lezárják a forgalom elől, így a 35-ös számú főút felől érkezők, illetve az arra haladók a Doberdó út- Békéssy Béla utca- Mikszáth Kálmán utca- Nádor utca- Füredi út felé kerülhetik el a lezárt területet.

Tájékoztató az egészségügyi szolgáltatási járulékról

Közérdekű - 2007-03-27

Minden olyan személynek, aki  nem minősül biztosítottnak, nem részesül nyugdíjban, vagy nyugdíjszerű ellátásban és egyéb jogcímen sem jogosult az egészségügyi szolgáltatásokra (Tbj. 16. §) egészségügyi szolgáltatási járulékot kell fizetnie.

 Vasárnap kezdődik a nyári időszámítás

Közérdekű - 2007-03-22

Vasárnap hajnali kettő órakor három órára állítják az órák mutatóit, és ezzel elkezdődik a nyári időszámítás. A MÁV öt belföldi járatát érinti az óraigazítás - közölte a vasúttársaság. A hajnali kettő és három óra között indítani tervezett személyvonatokat az óraigazítás után, hajnali három órakor indítják - olvasható a közleményben.

 Egységes OVB-állásfoglalás a kampánycsendről

Közérdekű - 2007-03-20

Egyetlen állásfoglalásban rögzítette az Országos Választási Bizottság (OVB) a kampánycsenddel kapcsolatos eddigi döntéseket hétfő esti ülésén, és egyben hatályon kívül helyezte valamennyi, e témában korábban hozott korábbi állásfoglalását.

Március 15-i ünnepi rendezvények Debrecenben

Közérdekű - 2007-03-15

8.15                            Térzene a Bem téren a Debreceni Helyőrségi Zenekar  előadásában

Bizonyítási kísérlet miatti forgalomkorlátozás

Közérdekű - 2007-02-18

2007. február 19-én 19.00 órától a Debreceni Rendőrkapitányság Szabálysértési Hatósága a 48-as számú főút 12+900 km-szelvényében ( Nagycsere és Haláp között ) igazságügyi műszaki szakértő bevonásával bizonyítási kísérletet tart.

 Több postahivatal éjfélig tart nyitva ma, csütörtökön

Közérdekű - 2007-02-15

Az adó- és járulékbefizetések és a felsőoktatási jelentkezések csütörtök éjfélkor lejáró határideje miatt több postahivatal éjfélig tart nyitva csütörtökön - közölte a Magyar Posta Zrt. A megyeszékhelyek főpostái egységesen este nyolc óráig lesznek nyitva csütörtökön.

Az ötös lottó nyerőszámai

Közérdekű - 2007-02-04

Az ötös lottó televízióban közvetített számsorsolásán az alábbi nyerőszámokat húzták ki: Nyerőszámok: 14, 23, 72, 85, 86. Joker-szám: 214951.

 A hatos lottó nyerőszámai

Közérdekű - 2007-01-22

A Szerencsejáték Rt. tájékoztatása szerint a 3. héten megtartott hatos lottó számsorsoláson a következő számokat húzták ki:       

 A Skandináv lottó nyerőszámai és nyereményei

Közérdekű - 2007-01-18

A Szerencsejáték Rt. tájékoztatása szerint a január 17-én megtartott 1. heti Skandináv lottó sorsoláson a következő számokat húzták:Első számsorsolás: 6, 10, 11, 16, 18, 19, 25. Második számsorsolás: 1, 17, 25, 27, 30, 31, 34.

A teheteséges debreceni fiatalokért közalapítvány pályázati hirdetménye  

Közérdekű - 2007-01-10

A Tehetséges Debreceni Fiatalokért Közalapítvány Kuratóriuma pályázatot hirdet olyan tehetséges, 16-30 év közötti fiatalok részére ( kivételes esetben 35 év ), akik a tudomány, a művészet, a technika, az oktatás, a sport és egyéb területeken komoly teljesítményt értek el, s tehetségük további kibontakoztatásához, képességeik bizonyításához támogatást érdemelnek.

Az ügyészség megóvja a Nagymező utcai fákat!

Közérdekű - 2007-01-07

Mégis csak létezik civil kontrol, mégis csak mindenkire érvényesek a jogszabályok, még a fákra is. A Fővárosi Főügyészség január 5-én, levélben értesítette a Nagymező utcai mélygarázs ellen tiltakozókat, hogy a terézvárosi építési hatóságnál a fakivágási engedély kapcsán óvást nyújtott be és egyúttal annak hatályon kívül helyezését kezdeményezi.