Közérdekű

Eredmények megjelenítése 141-től 160-ig 631 találatból.

Napsütésre és esőre is készülni kell a hétvégén

Közérdekű - 2020-05-21

Napsütésre és esőre is készülni kell a hétvégén. Emellett a hajnali órákban helyenként fagy is várható - derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos, középtávú előrejelzéséből.

Estétől zivatarokra figyelmeztet a meteorológiai szolgálat

Közérdekű - 2020-05-11

Estétől a hidegfront mentén északnyugaton a záporok mellett néhol zivatar is előfordulhat - írta az Országos Meteorológiai Szolgálat veszélyjelzésében.

Mintegy 10 fokos lehűlés várható a jövő héten

Közérdekű - 2020-05-10

- Mintegy 10 fokkal lehűl a levegő a jövő héten, a hét közepén néhol csak 10 fok körül alakulnak a maximumok - derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos, középtávú előrejelzéséből.

Melegszik az idő a hétvégén

Közérdekű - 2020-05-07

- Melegszik az idő a hétvégén, vasárnap néhol csaknem 30 fokig emelkedik a hőmérséklet - derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos, középtávú előrejelzéséből.

Pénteken sok napsütésre van kilátás. Csapadék nem lesz. A leghidegebb órákban 2-8 fok lesz. Napközben 19-25 fokig melegszik a levegő. Szombaton többórás szűrt napsütés várható.

Aki értesítést kap, vegyen részt a szűrőprogramban

Közérdekű - 2020-05-03

A koronavírussal kapcsolatos szűrőprogramban való részvételre buzdított Merkely Béla, a Semmelweis Egyetem rektora a Kossuth rádió Vasárnapi újság című műsorában. Az országos programba véletlenszerű kiválasztással csaknem 18 ezer embert hívtak meg.

Merkely Béla elmondta: a négy egyetem - Semmelweis Egyetem, Debreceni Egyetem, Szegedi Tudományegyetem és Pécsi Tudományegyetem - által végzett országos reprezentatív járványügyi kutatás egy tudományos vizsgálat.

A jövő héten többször várható csapadék

Közérdekű - 2020-04-26

A jövő héten többször várható csapadék - derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos, középtávú előrejelzéséből.

A szombati hidegfront sem hoz jelentős csapadékot

Közérdekű - 2020-04-23

A szombaton érkező hidegfront sem mérsékli az aszályt, jelentős csapadék az ország túlnyomó részén nem valószínű - írta az Országos Meteorológiai Szolgálat csütörtökön a Facebook-oldalán.

Virológus: gyógyultak antitestjeivel csökkenthető a betegség lefolyásának ereje

Közérdekű - 2020-04-23

Gyógyultak antitestjeinek felhasználásával megakadályozható a betegség, illetve csökkenthető a lefolyás erőssége - mondta a miniszterelnök által felállított koronavírus-kutató akciócsoport vezetője csütörtökön a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában.

Hidegfront érkezik a jövő hét elején, majd ismét melegszik az idő

Közérdekű - 2020-04-12

Hidegfront érkezik a jövő hét elején, keddre mintegy 10 Celsius-fokot esik a hőmérséklet, a hét második felében viszont ismét melegszik az idő - derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos, középtávú előrejelzéséből.

A jövő héten 25 fok is lehet

Közérdekű - 2020-04-05

A jövő héten is sok lesz a napsütés és melegszik az idő, többfelé már 25 Celsius-fok is lehet - derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos középtávú előrejelzéséből.

Hétfőn nem lesz csapadék, de a szél többfelé megélénkül, a Dunántúlon megerősödik. A legalacsonyabb hőmérséklet általában mínusz 3 és plusz 4 fok között alakul, de a szélcsendes, fagyzugos helyeken ennél hidegebb is lehet. A legmagasabb hőmérséklet 17 és 21 fok között valószínű.

WHO: továbbra sem javasolt a maszk viselése az egészségeseknek

Közérdekű - 2020-03-31

Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) továbbra sem javasolja a maszk viselését azoknak, akik nem betegek, illetve nem gondoskodnak beteg emberekről - írta a CNN amerikai hírtelevízió honlapján kedden a WHO illetékeseire hivatkozva.

Jelentős lehűlésre kell készülni

Közérdekű - 2020-03-29

- Jelentős lehűlés várható a jövő héten néhol havazással, április első napján helyenként mínusz 10 fok is lehet.

Vasárnap kezdődik a nyári időszámítás

Közérdekű - 2020-03-27

Vasárnap kezdődik a nyári időszámítás, az órákat éjjel 2 órakor 3 órára kell állítani.

Átmenetileg melegszik az idő a hétvégén

Közérdekű - 2020-03-26

Átmenetileg melegszik az idő a hétvégén, helyenként 20 fok közeli meleg is lehet. Hétfőtől viszont ismét markáns lehűlés várható - közölte az Országos Meteorológiai Szolgálat csütörtökön.

Koronavírus - A francia hatóságok európai szinten tesztelik a klorokint ellenszerként

Közérdekű - 2020-03-22

A francia egészségügyi minisztérium engedélyezte az elsősorban maláriaellenes hatóanyag, a klorokin tesztelését az új típusú koronavírus esetében - erősítette meg vasárnap Olivier Véran tárcavezető.

A klorokint elsősorban maláriás betegségek megelőzésére és kezelésére használják, és egy hónapja megosztja a francia orvostársadalmat az a kérdés, hogy hatékony lehet-e a Covid-19 fertőzés kezelésében is.

"Didier Raoult marseille-i professzor és már mások is dolgoznak vele, mindennap beszélek velük" - mondta az orvos végzettségű miniszter az LCI hírtelevízióban, jelezve, hogy Franciaország két hét múlva biztos eredményeket tud felmutatni a klorokin hatásait illetően.

Koronavírus - Újabb három fertőzött van Magyarországon

Közérdekű - 2020-03-10

Újabb három koronavírus-fertőzöttet találtak Magyarországon, mindhárman iráni állampolgárok - közölte a kormányzati koronavirus.gov.hu kedd délelőtt.

Ezzel 12-re emelkedett az igazoltan koronavírussal fertőzött emberek száma az országban. Karanténban továbbra is 67 ember van, a szakemberek 362 mintavételt végeztek.

A kormányzati honlapra feltett közleményben az áll, a Szent László Kórházban már napok óta járványügyi zárlat alatt álló újabb három iráninál, a Semmelweis Egyetem hallgatóinál diagnosztizáltak új koronavírus-fertőzést (COVID-19).

"Mindhárman az elsőként diagnosztizált iráni fiatal új koronavírus-pozitív betegekhez kapcsolódó járványügyi kontaktuskutatás során kerültek a népegészségügyi hatóság látókörébe" - írták.

Meteorológiai szolgálat: az elmúlt tél volt a harmadik legmelegebb 1901 óta

Közérdekű - 2020-03-03

- Az elmúlt tél volt a harmadik legmelegebb az 1901 óta vezetett rangsorban; s voltak helyek ahol egész télen egy napon sem alakult ki egybefüggő hóréteg - többek között ezeket állapította meg legfrissebb, honlapján kedden közzétett elemzésében az Országos Meteorológiai Szolgálat.

Változékony idővel ér véget a tél

Közérdekű - 2020-02-27

Pénteken viharos szél, zivatar és havazás is lehet. Vasárnap, a tavasz első napján ismét csapadékos lesz az idő - derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos, középtávú előrejelzéséből.

Jellemzően száraz, hideg idő lesz a hétvégén

Közérdekű - 2020-02-06

A hétvégén jellemzően száraz, többfelé napsütéses idő várható. Ezzel együtt viszont hidegre kell készülni, akár mínusz 10 fokig is hűlhet a levegő, és néhol csak maximum 2 fok lesz - derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos, középtávú előrejelzéséből.

Ismét lehűl az idő a jövő héten

Közérdekű - 2020-02-02

A jövő héten ismét lehűl az idő, helyenként napközben is csak plusz 1 fokig melegszik a levegő. Emellett változékony lesz az idő, esőre, hózáporra is készülni kell - derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos, középtávú előrejelzéséből.A jövő héten ismét lehűl az idő, helyenként napközben is csak plusz 1 fokig melegszik a levegő. Emellett változékony lesz az idő, esőre, hózáporra is készülni kell - derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos, középtávú előrejelzéséből.