Külföld

Eredmények megjelenítése 5321-től 5340-ig 5422 találatból.

Tüzet nyitott egy orosz járőrhajó egy japán halászhajóra a déli Kuril-szigeteknél

Külföld - 2006-08-16

Tüzet nyitott egy orosz járőrhajó egy japán rákhalászhajóra az orosz ellenőrzés alá tartozó déli Kuril-szigetek közelében, amelyeket Japánban "Északi Területeknek" neveznek. A tűzharcban a japán parti őrség tisztje szerint egy halász meghalt.

Az internet a tévét is leelőzheti?

Külföld - 2006-08-15

Egy brit felmérés szerint rohamosan növekszik az online hirdetések aránya, egymás után szorítva maga mögé az eddig verhetetlennek tűnő hagyományos médiatípusokat. A napilapok és a televízió még vezet ugyan, de a szakemberek szerint valószínűleg már nem sokáig.

A japán kormányfő visszautasította az őt ért bírálatokat

Külföld - 2006-08-15

A japán kormányfő visszautasította azokat a kemény kínai és dél-koreai bírálatokat, amelyek azt követően érték, hogy lerótta kegyeletét háborúban meghalt japánok jaszukini emléksírjánál Tokió központjában.

Mégsem erőszakkal tartotta fogva a magyar nőt a királyhelmeci csodadoktor

Külföld - 2006-08-15

A szlovák rendőrségi vizsgálat eddigi megállapításai szerint mégsem erőszakkal tartotta fogva azt az Amerikában élő magyar nőt az úgynevezett királyhelmeci csodadoktor, akinek házából egy szlovák rendőrségi kommandó a múlt héten szabadította ki a sértettet. A szlovák ügyészség megerősítette, hogy a Királyhelmecen élő V. Arnold ellen nem emberrablás, hanem zaklatás, jogtalan fegyver- és kábítószer rejtegetése miatt folytatódik az eljárás.

Az al-Kaida elleni "lefejezési" taktika nem vált be a Wall Street Journal szerint

Külföld - 2006-08-14

Nem vált be az al-Kaidával szemben alkalmazni próbált "lefejezési" taktika, vagyis hogy a vezetők kiiktatásával rombolják szét a terrorszervezetet - írta a The Wall Street Journal a hétvégén.

Újabb merénylet Bagdadban

Külföld - 2006-08-14

Legkevesebb negyvenheten meghaltak és 148-an megsebesültek, amikor rakéta csapódott be, majd pokolgép robbant vasárnap este Bagdad délkeleti részén, Zafaraníja negyed piacán - közölték biztonsági források.

Izrael várhatóan hétfőn leállítja a libanoni offenzívát

Külföld - 2006-08-13

Hétfőn várhatóan leállítja Izrael a Hezbollah fegyveresei elleni offenzívát - jelentette be Cipi Livni izraeli külügyminiszter. Livni szombat esti nyilatkozatában hozzátette, hogy a támadó jellegű hadműveletek egyelőre a hadsereg kérésére folytatódnak az ENSZ Biztonsági Tanácsában elfogadott határozat ellenére.

A libanoni kormány elfogadta az ENSZ határozatát

Külföld - 2006-08-13

A libanoni kormány szombat este egyhangúlag elfogadta az ENSZ Biztonsági Tanácsának a 1701-es sorszámú határozatát, amely felszólítja Izraelt és a Hezbollah síita szervezetet, hogy szüntessék be egymás ellen folytatott harcukat - jelentette be Fuád Szinjóra libanoni miniszterelnök.

Fokozatosan javul a helyzet a brit repülőtereken

Külföld - 2006-08-11

A nagy-britanniai repülőtereken fokozatosan visszatér a forgalom a szokásos kerékvágásba, de a szigorított biztonsági intézkedések továbbra is érvényben maradnak. Mint Tony Douglas, a londoni Heathrow repülőteret üzemeltető BAA társaság szóvivője közölte, a légi közlekedésben bekövetkezett fennakadások felszámolása megkezdődött.

Terrorveszély: szigorítások a Malév New York-i járatain

Külföld - 2006-08-10

A Malév New York-i járatain korlátozták a fedélzetre felvihető poggyász tartalmát az amerikai hatóságok kérésére - közölte Németh Krisztina a Malév kommunikációs vezetője.

Izrael nem hajlandó kivonni csapatait Dél-Libanonból

Külföld - 2006-08-10

Izrael nem hajlandó kivonni csapatait Dél-Libanonból, amíg nem telepítenek oda egy nemzetközi erőt, és nem hajlandó tárgyalni a Sebaa-tanyák hovatartozásáról - üzente szerdán Izrael a Bejrútban tartózkodó David Welch amerikai külügyi államtitkár-helyettes révén Libanonnak.

Az Európai Bizottság elnöke méltatta Sólyom László üzenetét

Külföld - 2006-08-09

José Manuel Barroso levélben méltatta Sólyom László üzenetét a brüsszeli Zöld Hét résztvevőinek, amelyben a magyar államfő több külföldi kollégájával együtt felemelte szavát a biológiai sokféleség megőrzése érdekében - közölte a Köztársasági Elnöki Hivatal.

Oroszország "humanitárius tűzszünetről" szóló ENSZ-határozatot sürget

Külföld - 2006-08-09

Egy "humanitárius tűzszünetről" szóló ENSZ-határozat mihamarabbi elfogadását sürgette Oroszország a libanoni-izraeli válságban arra az esetre, ha a nézetkülönbségeket az ENSZ Biztonsági Tanácsa előtt fekvő határozattervezetről nem lehet gyorsan kiküszöbölni

Nyári Egyetem Nagyváradon - fő téma az autonómia és az uniós csatlakozás

Külföld - 2006-08-09

A Nagyváradon zajló Kárpát-medencei Nyári Egyetem fő témája az autonómia és az uniós csatlakozás. A vajdasági és a kárpátaljai magyarajkú egyetemi hallgatók vízum hiányában a korábbi évek képzésein nem tudtak részt venni - a rendezvény így idén teljesedett ki.

"Dzsihádra" készülő terrorista hálózatot számolt fel a marokkói titkosszolgálat

Külföld - 2006-08-08

A marokkói titkosszolgálatok felszámoltak egy iszlámista terrorista hálózatot, amelynek vezetője "dzsihádot" (szent háborút) akart indítani az észak-afrikai országban - számolt be róla a marokkói nemzeti hírügynökség.

Perec izraeli védelmi miniszter szerint megsemmisítenek minden libanoni rakétát

Külföld - 2006-08-08

Amír Perec izraeli védelmi miniszter hétfőn bejelentette, hogy parancsot adott a hadseregnek: semmisítsenek meg minden rakétát és rakétakilövő állomást Libanon egész területén, amennyiben a diplomáciai rendezési kísérletek a következő napokban eredménytelenek lesznek.

A Hezbollah minden eddiginél nagyobb rakétatámadást intézett Haifa ellen

Külföld - 2006-08-07

Rakéták egész sorozatát lőtte ki vasárnap este a libanoni síita Hezbollah az észak-izraeli Haifa kikötővárosra, legalább három ember halálát és vagy harminc személy sérülését okozva - közölték a helyi hatóságok. Ez volt eddig a legjelentősebb támadás, amelyet a Hezbollah Izrael harmadik legnagyobb városa ellen intézett a július 12-én kitört háborúban.

Több ezer liter mérsékelten radioaktív víz folyt ki a temelíni atomerőműben

Külföld - 2006-08-04

Több ezer liter mérsékelten radioaktív víz folyt ki szerdán délután a dél-csehországi temelíni atomerőmű második számú blokkjában, de környezetszennyezés nem történt - jelentette be Milan Nebesár, az erőmű szóvivője. A környezetvédők szerint az erőmű nem biztonságos.

Kormánytámogatás a magyar oktatási intézményeknek

Külföld - 2006-08-04

A román kormány szerdai ülésén összesen 19 millió RON-t hagyott jóvá olyan tanintézmények felújítási, tatarozási munkálataira, ahol magyar nyelven folyik az oktatás.

Libanoni megbékélési terven dolgoznak amerikai és francia diplomaták az ENSZ-ben

Külföld - 2006-08-03

 Kétszakaszos megbékélési terven dolgoznak szerdai kiszivárogtatások szerint amerikai és francia diplomaták az ENSZ-ben Libanon ügyében. Az elképzelés szerint először - akár már a jövő héten - egy a konfliktusban egymással szemben álló feleket fegyverszünetre fölszólító, közöttük ütközőövezetet létesítő, s a Hezbollah lefegyverzését is előíró határozat születne az ENSZ Biztonsági Tanácsában.