Kultúra

Eredmények megjelenítése 1101-től 1120-ig 1206 találatból.

Pécsi Nemzetközi Filmünnep

Kultúra - 2006-09-23

Több mint negyven nagyjátékfilmmel várja a második Pécsi Nemzetközi Filmünnep a látogatókat október 2-7-ig - mondták a szervezők. A Baranya megyei székhelyen megrendezett eseménnyel a város készül 2010-re, amikor első alkalommal lesz magyar település Európa Kulturális Fővárosa 2010-ben.

Brad Pitt lesz Cruise utódja a Mission Impossible-ben

Kultúra - 2006-09-22

Brad Pitt veszi át hollywoodi sztártársától, Tom Cruise-tól a főszerepet a Mission Impossible című filmfolyam következő folytatásában - ezt az értesülést közölte a The Sun című brit bulvárlap csütörtöki számában.

Megjelent az MTI Kor-képek címmel indított fényképalbum-sorozatának harmadik kötete

Kultúra - 2006-09-21

Megjelent a Magyar Távirati Iroda Kor-képek címmel 2004-ben indított fényképalbum-sorozatának harmadik kötete. A sorozatnyitó Kor-képek 1945-1947 albumot tavaly az 1938-1945-ös korszakot átfogó kötet követte, s idén az 1956-os évre esett a választás az ötvenedik évfordulón való tekintettel.

Király Levente a Nemzet Színésze

Kultúra - 2006-09-21

A Szegedi Nemzeti Színház örökös tagja örökölte a Zenthe Ferenc halálával megüresedett helyet a 12 fős társaságban.

Együttműködési megállapodást kötött az MTI és a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár

Kultúra - 2006-09-20

A Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár beiratkozott olvasói ezentúl magánfelhasználásra ingyenesen érhetik el a Szabó Ervin Könyvtár központjában és 59 fiókkönyvtárában az MTI Híres emberek (Közszereplők Tára) szolgáltatásait - erről írt alá megállapodást kedden, Budapesten Vince Mátyás, a nemzeti hírügynökség elnöke és Fodor Péter, a könyvtár főigazgatója.

Megkezdődött a 40. BITEF

Kultúra - 2006-09-17

Mímesek, bohócok, akrobaták, zenészek - valamennyien alternatív színjátszó csoportok tagjai - vidám utcai happeningjével, és a belvárost átszelő felvonulásával megkezdődött pénteken az avantgárd színjátszás egyik legelismertebb seregszemléje, a BITEF belgrádi nemzetközi színházi fesztivál.

Néptáncos sikerek

Kultúra - 2006-09-16

A közelmúltban a Nemzetközi Néptánc Szövetség (C.I.O.F.F.) meghívására Nemzetközi Folklór Fesztiválon vett részt a Debreceni Népi Együttes felnőtt kara a lengyelországi Zielona Górában.

Elhunyt Nyilas Misi

Kultúra - 2006-09-15

Életének 81. évében elhunyt Dévényi László. A Balázs Béla-díjas filmrendező arról is híres volt, hogy ő játszotta Nyilas Misit a Légy jó mindhalálig első, 1936-ban készült filmváltozatában.

A Kolozsváry-otthon a Kieselbach Galériában

Kultúra - 2006-09-15

Vannak olyan gyűjtemények, amelyeket múzeumok falain láthatunk. A Kolozsváry-gyűjtemény a gyűjtő otthonában „él” minőségben, mennyiségben, szellemiségben egyedülálló módon. Egyedülálló abban, hogy a művek együttese nem esetleges. A képek válaszolnak egymásnak, hiszen a gyűjtés válogatás és lemondás is egyben -  bizonyos művekről való lemondás is erősíti az egységes víziót.

Luc Besson nem rendez több filmet

Kultúra - 2006-09-12

A francia mozi legendás élő alakja, Luc Besson bejelentette, hogy a mozikban december 13-tól látható Artúr és a minimoyok című rajzfilmmel befejezte rendezői karrierjét, s ezentúl kizárólag producerként kíván jelen lenni a mozi világában.

Három magyar film az Európai Filmakadémia díjaiért

Kultúra - 2006-09-12

Az Európai Filmakadémia nyilvánosságra hozta a 2006-os nevezések listáját, melyre a Before Dawn, a Fehér tenyér és a Taxidermia került fel.

Kínai film nyerte a 63. Velencei Filmfesztiválon az Aranyoroszlánt

Kultúra - 2006-09-11

Csia Csang-ko kínai filmrendező alkotása, a Szanhszia Hoazsen (Nyugodt élet) érdemelte ki a 63. Velencei Filmfesztivál legrangosabb díját, a legjobb filmet jutalmazó Aranyoroszlánt. A fesztivál zsűrije szombaton este osztotta ki a verseny díjait.

Kasszasiker Bob Dylan új albuma

Kultúra - 2006-09-09

Bob Dylan Modern Times (Modern Idők) című legújabb albuma egy hét alatt az első helyre ugrott az eladási listákon - jelentette be a Columbia Records lemezkiadó. A Modern Times csak egy hete jelent meg, és máris több mint 192 ezer példányban adták el az Egyesült Államokban, nem csoda, hogy vezeti a Billboard 200-as toplistáját.

Gregor József bejelentette visszavonulását

Kultúra - 2006-09-07

Befejezi 48 évvel ezelőtt megkezdett sikeres énekesi pályafutását, és nem vállal több fellépést sem színházban, sem koncertpódiumon - nyilatkozta a Délmagyarország csütörtöki számában Gregor József Kossuth-díjas operaénekes.

Országos Közgyűjtemények Szövetsége alakul

Kultúra - 2006-09-07

A kormány szerdai ülésén döntött arról, hogy hozzájárulását adja az Országos Közgyűjtemények Szövetségének létrehozásához. Az új társadalmi szervezete létrehozását a Magyar Országos Levéltár és az Országos Széchenyi Könyvtár kezdeményezte a közgyűjtemények sajátos szakmai érdekeinek képviseletére.

Máté Péter dala lett a hazai álomsláger

Kultúra - 2006-09-06

Az ország eddigi legnagyobb slágerkutatásán, az alomslager.origo.hu oldalon százhúsz nap után megszületett a végeredmény. Magyarország kedvenc slágere, az Origo szavazói szerint Máté Péter Elmegyek című szerzeménye lett.

Faludy György emlékdíj

Kultúra - 2006-09-05

Szeptember elsején új irodalmi társaság alakult, Homoludens Irodalmi Társaság néven, amely fiatal költők, írók, újságírók szakmai fórumát kívánta létrehozni. Faludy György aznapi halála szomorú aktualitásaként a frissen alakult szervezet létrehozta a Faludy György emlékdíjat, melyet jövő évtől minden esztendőben szeptember elsején kaphat meg egy fiatal tehetséges alkotó.

„Színek-Fények-Képjátékok”

Kultúra - 2006-09-04

Cs. Uhrin Tibor festőművész 70. születésnapja alkalmából "Színek-Fények-Képjátékok" címmel jubileumi kiállítás nyílik szeptember 7-én 17 órakor a Mű-Terem Galériában.  Az alkotások szeptember 29-ig tekinthetők meg.

Faludy György halálára

Kultúra - 2006-09-03

Faludy György halálával nemcsak a magyar irodalom, hanem a magyar közélet is szegényebb lett. Személyében egy agg korában is fiatalos gondolkodású, sokat tapasztalat, bölcs közszereplő távozik most a magyar közéletből.

Kertész Imre kapja idén Berlin legrangosabb kitüntetését

Kultúra - 2006-09-01

Kertész Imre Nobel-díjas magyar író kapja Berlin városának legrangosabb kitüntetését, az Ernst Reuter emlékérmet ebben az évben - jelentette be Klaus Wowereit, a német főváros kormányzó polgármestere.

hirdetés

„Kiadó egy családi ház 120 nm alapterületű földszintje. A ház emeletén egy Pilates és jóga stúdió működik, így elsősorban olyan vállalkozások érdeklődését várjuk, akiknek a tevékenységi köre ezzel összhangban van.A terület bármilyen csendes sport, vagy egészséges életmódra nevelő tevékenység végzésére alkalmas. A kiadó helyiségekhez öltöző, zuhanyzó, wc, konyha, recepció, rendezett kert, és több férőhelyes a telken kialakított parkoló tartozik. Érdeklődni a helyszínen: Debrecen, Sámsoni út r18. (MM-Pilates Stúdió) vagy a +36 20 204 94 35-ös telefonszámon lehet.

Ár: 240.000.-Ft, mely a rezsit is tartalmazza