Nem nálunk történt

Eredmények megjelenítése 2241-től 2260-ig 2379 találatból.

 Oroszország húsminőség-ellenőrzési tájékoztatást vár az EU-tagoktól

Magyarországnak nem kell tartania az orosz piacra irányuló hússzállításainak leállításától, ha március végéig megküldi az Oroszország által kért minőségellenőrzési tájékoztatást - mondta az orosz állat- és növényegészségügyi felügyelet (Roszszelhoznadzor) szóvivője.

 Menetrendet sürgetnek az amerikai csapatok iraki kivonására az arab államok

Az Arab Liga álláspontja szerint az ENSZ Biztonsági Tanácsának menetrendet kellene előírnia az Irakban állomásozó külföldi csapatok kivonására. Erről a liga főtitkára beszélt az arab államok külügyminisztereinek Kairóban rendezett kétnapos tanácskozásán.

 Meggyilkoltak három franciát Brazíliában

Brutálisan meggyilkoltak három francia állampolgárt, egy brazil nem kormányzati szervezet vezetőit Rio de Janeiróban kedden. Egy házaspár, a 36 éves Delphine Douyere és a 42 éves Christian Doupes, valamint barátjuk, a 38 éves Jérome Faure egyfajta belső leszámolás áldozata lett.

 Irán akár háborúra is kész nukleáris programja védelmében

Irán akár háborúra is kész nukleáris programjának megvédésére - jelentette ki az iráni külügyminiszter-helyettes. Manuser Mohammadi szerint egy újabb biztonsági tanácsi határozat nem fogja megfékezni az atomprogramot.

 Timosenko ellenzéki szövetséget hoz létre Juscsenko pártjával

Ellenzéki szövetség megalakításában állapodtak meg a 2004-es ukrajnai narancsos forradalom mozgató erői, a Julija Timosenko vezette pártszövetség és Viktor Juscsenko elnök pártja, a Mi Ukrajnánk. Az erről szóló dokumentumot szombaton írta alá Julija Timosenko volt miniszterelnök és Viktor Baloga, a Mi Ukrajnánk egyik elnöke Kijevben.

 Az utóbbi évek legsúlyosabb vonatbalesete történt Nagy-Britanniában

Az utóbbi évek legsúlyosabb vonatbalesete történt péntek éjjel az északnyugat-angliai Cumbria grófságban, ahol kisiklott a Virgin vasúttársaság Londonból a skóciai Glasgow-ba tartó szerelvénye. A szombat délelőtti végleges adatok szerint a szerencsétlenségnek egy halálos áldozata van: egy 80 éves női utas vesztette életét.

 NAÜ: Irán nem hagyott fel az urándúsításra tett kísérlettel

Irán február 21-ig nem függesztette fel az urándúsításra tett kísérleteit, figyelmen kívül hagyva az ENSZ Biztonsági Tanácsának két hónappal ezelőtt elfogadott, 1737. számú határozatát - állapította meg a Nemzetközi Atomenergia-ügynökség jelentése, amelyet csütörtökön hoztak nyilvánosságra Bécsben.

Lemondott Prodi olasz kormányfő

Benyújtotta lemondását szerdán este Giorgio Napolitano olasz államfőnek Romano Prodi miniszterelnök. A baloldali Unió koalíciós kormányát délután a római szenátusban szavazták le. A kabinet nem kapta meg a többség jóváhagyását a Massimo D′Alema külügyminiszter által előterjesztett beszámolóra.

 Hillary Clinton a nemével kampányol

A demokrata párti elnökjelöltség megszerzésére törekvő Hillary Clinton a nemével kampányol, arról igyekszik meggyőzni a női választókat, hogy történelmet írhatnak, ha rá szavaznak és megválasztják személyében az első amerikai elnöknőt - számolt be a keddi sajtó a volt first lady dél-carolinai kampánykörútjáról.

 A síita hitszónok elhatárolódik a milicistái által elkövetett bűntettektől

Muktada asz-Szadr radikális iraki síita hitszónok és milíciavezér úgy próbált elhatárolódni a fegyveres csoportjának egyes tagjai által elkövetett bűntettektől, hogy az önkényes módon erőszakos cselekményeket végrehajtó milicistáinak neveit tartalmazó listát adott át az iraki kormánynak - vált ismertté egy iraki síita újság hétfői számából.

Irán nem hajlandó felfüggeszteni az urándúsítást

Irán nem hajlandó felfüggeszteni az urándúsítást - közölte vasárnap a teheráni külügyminisztérium, három nappal az ENSZ Biztonsági Tanácsa által e vitatott nukleáris tevékenység leállítására szabott határidő lejárta előtt.

Ellenállt a republikánus kisebbség az amerikai szenátusban

A republikánus kisebbség ellenállása miatt nem kerülhetett megvitatásra a washingtoni szenátusban az a javaslat, amely elutasította volna George Bush elnök iraki csapaterősítési politikáját.

Megkezdődött az évszázad pere Madridban

Megkezdődött csütörtökön Madridban "az évszázad perének" tartott  per, amelyben a 191 halottat követelő, 2004 márciusában vonatok  ellen elkövetett robbantássorozat 29 vádlottja áll bíróság előtt.    

 Az olajmezők megtámadására buzdít az al-Kaida

Az Egyesült Államokat szolgáló olajlelőhelyek megtámadására buzdított egy szerdai üzenetében az al-Kaida nemzetközi terrorszervezet szaúd-arábiai szárnya, olyan országokat felsorolva célpontként, mint Kanada, Venezuela és Mexikó.

 Ahmadinezsád: Irán ellenzi az atomfegyverkezést

Irán ellenzi az atom- és tömegpusztító fegyverek terjesztését - jelentette ki az ABC amerikai televíziós állomásnak adott nyilatkozatában Mahmúd Ahmadinezsád, a perzsa állam elnöke. A kedden adásba került interjúban Ahmadinezsád leszögezte: "álláspontunk világos. Ellenezzük a nukleáris és a tömegpusztító fegyverek bármiféle terjesztését.

Phenjan egymillió tonna fűtőolajat és egymillió kilowatt villanyáramot kaphat

Észak-Korea egymillió tonna fűtőolajat és egymillió kilowatt villanyáramot kapna atomprogramja felszámolásáért cserében - értesült egy amerikai televízióállomás.

 Izrael még nem reagált a palesztin kormány megalakulására

Az izraeli kormány még nem döntötte el, hogyan reagáljon a radikális Hamász szervezet és a Mahmúd Abbász palesztin elnök vezette Fatah részvételével létrejött palesztin nemzeti egységkormány megalakulására.

 Új stratégiai koncepciót ígért a NATO főtitkára

Az eddigi tanulságok figyelembe vételével új stratégiai koncepciót ígért a NATO főtitkára. A müncheni biztonságpolitika fórumon szombat délután elhangzott beszédében Jaap de Hoop Scheffer azt hangoztatta, hogy az új koncepció a szövetség fennállásának hatvanadik évfordulójára, 2009-re készül el, s annak egyik legfőbb elemét jelenti majd, hogy a biztonság nem épülhet kizárólag katonai eszközökre.

 A NAÜ kamerákat helyezett el egy urándúsításra szánt iráni létesítményben

A Nemzetközi Atomenergia-ügynökség (NAÜ) szakemberei figyelőkamerákat helyeztek el egy olyan iráni föld alatti létesítményben, ahol a tervek szerint ipari méretekben fognak uránt dúsítani - közölte egy teheráni illetékes.

 Észak-Korea hajlandó tárgyalni atomprogramja felszámolásának első lépéseiről

Észak-Korea elvben beleegyezett csütörtökön, hogy megkezdjék az érdemi tárgyalásokat a nukleáris programjának felszámolása felé vezető úton teendő első lépésekről.