Nem nálunk történt

Eredmények megjelenítése 2421-től 2440-ig 2516 találatból.

Lukasenka ragaszkodik Fehéroroszország függetlenségéhez

A közös állam idei létrehozását indítványozta Oroszországnak a fehérorosz vezető, de egyben hangsúlyozta ragaszkodását országa szuverenitásához, s együttműködést kínált Nyugat-Európának is. "Fehéroszország első elnökeként nem akarom eltemetni az ország szuverenitását és függetlenségét" - mondta Aljakszandr Lukasenka vasárnap az Interfax szerint.

 Az ENSZ-főtitkár a Guantánamó bezárását sürgeti  

Ban Ki Mun ENSZ-főtitkár guantánamói fogolytábor bezárására szólította fel csütörtökön az Egyesült Államokat a létesítmény megnyitásának ötödik évfordulóján.

A Néppárt nem támogatja Törökország teljes jogú tagságát

Az Európai Néppárt nem támogatja Törökország teljes jogú Európai Uniós tagságát - erősítette meg a párt új elnöke Brüsszelben.

Újraindult az olajszállítás a Barátság vezetéken

A Gazdasági és Közlekedési Minisztérium (GKM) információi szerint szerda este 10 óra előtt Fehéroroszország megkezdte a kőolaj továbbítását Magyarország felé a Barátság (Druzsba) vezetéken - közölte Ábrahám Gergely, a minisztérium szóvivője.

Olajháború: messze a megoldás

Nem hogy a vita megoldása, de még a tárgyalások megkezdésének lehetősége sem körvonalazódik Moszkvában. Az olajszállítás pedig továbbra is szünetel. Az orosz-belarusz gazdasági-kereskedelmi háborúban napról napra újabb frontokat nyitnak a résztvevők - derül ki a Magyar Rádió tudósításából.

A bíróság jóváhagyta Miron Cozma szabadlábra helyezését

Bukarestben, a  fővárosi 5. kerület bírósága kedden jóváhagyta Miron Cozma feltételes szabadlábra helyezési kérelmét.Az egykori "bányászvezért"  18 évi börtönbüntetésre ítéltek az 1991-es bányászjárások miatt. Cozma fogságban marad a fellebbezés tárgyalásáig.

Bush a bagdadi nagykövetet jelölte ENSZ-nagykövetnek

George Bush amerikai elnök Zalmay Khalilzad eddigi bagdadi nagykövetet jelölte az Egyesült Államok ENSZ-képviselőjének, helyére pedig Ryan Crocker eddigi pakisztáni nagykövet lép - jelentette be hétfőn Washingtonban Condoleezza Rice külügyminiszter.

Kizárták az egyetemről az erdélyi magyar diákvezetőt

A nagyváradi Partiumi Keresztény Egyetem (PKE) kari tanácsa az intézmény "presztízsének rombolása" és "közösségromboló tevékenység" miatt zárta ki Szabó Attilát, az Erdélyi Magyar Hallgatói Önkormányzatok Konferenciájának elnökét - írta meg a Transindex.

 Érdemes figyelni a romániai közbeszerzéseket: www.e-licitatie.ro

Romániában a közbeszerzési eljárásokat ezentúl elektronikus úton, a www.e-licitatie.ro internetes oldalon kell meghirdetni, s az érdeklődő cégek - az EU-ból is - ugyanezen a címen adhatják meg ajánlataikat.

Hackerek törték fel az egyik legnépszerűbb internetes portált

Hackerek feltörték a flirtlife.de című népszerű német internetes ismerkedési portált, és a megszerzett kereken 100 ezer jelszóból kiderül: az emberek kényelmességből és fantázia hiányában olyan jelszavakat használnak, amelyek alig nyújtanak védelmet az illetéktelen behatolók ellen.

Ellenfele végezte ki Szaddám Huszeint?

Egy vasárnap megjelent kalózvideó szerint a kivégzésen résztvevők egy része Muktada asz-Szadr radikális síita hitszónok nevét skandálta, míg mások a volt elnököt sértegették. A felvétel óriási felzúdulást váltott ki Irakban és külföldön.

Húsz év Románia lemaradása

„Politikai stabilitás és állandó gazdasági növekedés mellett Romániának húsz évre van szüksége, hogy utolérje az Európai Unió többi tagállamát” - nyilatkozta Calin Popescu Tariceanu, román miniszterelnök a román állami rádiónak. „Ez az időszak megduplázódhat, ha a gazdasági és politikai légkör nem megfelelő” - tette hozzá.

Mi változik az  Európai Unióban?

 Romániával és Bulgáriával bővült az unió. A soros elnökséget Németország adja. Németország a júniusi csúcsra konkrét menetrendet készít azzal a céllal, hogy életre keltsék a tetszhalott állapotban lévő uniós alkotmányt. 

Kivégezték Szaddam Huszeint

Az iraki televízió jelentése szerint szombaton hajnalban Bagdadban kivégezték az egykori iraki diktátort Szaddam Huszeint. A BBC szerint az amerikai külügyminisztérium az USA nagykövetségeit a világ minden országában fokozott biztonsági szabályok bevezetésére szólította fel, tiltakozásoktól tartva.

A mobiltelefon veszélyei

Nyolc órát töltött el egy vonatvécében egy 27 éves vucsangi férfi, mert beragadt a keze a lefolyóba. A kínai férfinak ugyanis egy óvatlan mozdulatot követően beleesett a mobiltelefonja a lyukba. Az utas letérdelt, bedugta a kezét és kaparászni kezdett a létfontosságú eszköz után.

Vita a gáz áráról Fehéroroszország és a Gazprom között

Fehéroroszország nem tudott megegyezni a Gazprommal a jövő évi gázárakról, ami a tavalyi orosz-ukrán gázháborúhoz hasonló konfliktust ígér. Ezúttal elsősorban a lengyel és német fogyasztók ellátása van veszélyben.

Cunamira figyelmeztettek egy tajvani földrengés után

A japán meteorológiai intézet kedden arra figyelmeztetett, hogy a Tajvan közelében történt földrengés után szökőár indulhat el a Fülöp-szigetek felé. Az Egyesült Államok geológia szolgálata (USGS) két földrengést észlelt a térségben: egy hetes és egy 7,1 erősségű mozgást.

Türkmenisztánban hamarabb kezdték a temetést

Megfigyelők arra várnak, hogy a december 24-i temetés után, amikor a Türkménbasi szülővárosában, Kipcsakban felépített hatalmas mauzóleumban elhelyezik a koporsót, ki fogja magához ragadni a hatalmat.

Véglegesítették a két magyar oktató kizárását

Véglegesítette a kolozsvári egyetem szenátusa Hantz Péter és Kovács Lehel kizárását. A lépést azzal indokolták, hogy a két magyar oktató uszított és rontotta az egyetem arculatát, illetve jó hírnevét.

Perel a francia fogyasztóvédelem: botrány az Auchanban!

Pert indított az egyik francia fogyasztóvédelmi csoport, amely szerint a Hewlett Packard a francia joggal ellentétesen járt el, amikor néhány személyi számítógépet úgy értékesített, hogy azokra már fel volt telepítve a Microsoft által gyártott operációs rendszer, a Windows.