Nem nálunk történt

Eredmények megjelenítése 2501-től 2514-ig 2514 találatból.

Legkevesebb négy halottja van a pennsylvaniai ámokfutó lövöldözésének

Legkevesebb négy halottja van annak a lövöldözésnek, amely hétfőn tört ki egy túszszedő akció közben az amerikai Pennsylvania állam egyik iskolájában. A CNN hírtelevízió jelentése szerint a Nickel Mines településen történt támadás az amis vallási közösség egyetlen tanteremből álló iskoláját érte, amelyben akkor éppen 15 - 6 és 13 év közötti - fiú, valamint 12 hasonló korú lány tartózkodott.

Boszniai választás előtt: etnikai megosztottság és gyűlöletkampány

A vasárnapi boszniai szövetségi parlamenti választás a valódi önigazgatás felé mozdíthatja el az országot, de a kampány zajában hallható gyűlöletbeszéd arra utal, hogy a konok etnikai megosztottság a boszniai háború után 11 évvel is elhomályosítja az effajta reményeket.

Az EU jóváhagyta az új kutatás-fejlesztési keretterv összegeit

Az Európai Unió tagállamai hétfőn Brüsszelben véglegesen elfogadták a szervezet 2007-2013 közötti kutatás-fejlesztési költségvetését, amely 54,5 milliárd eurót tesz majd ki: ez 60 százalékkal nagyobb, mint a jelenleg érvényes keretterv összege.

Economist: Gyurcsány jót tesz, de rosszul

Nemcsak a magyar gazdaság, hanem egész Közép-Európa hírneve is múlik azon, mennyire válik be a szerencsejáték, amelybe belekezdett Gyurcsány Ferenc magyar miniszterelnök - véli az Economist nevű tekintélyes brit hetilap, amely elemzésében alapvetően kiáll Gyurcsány mellett, de emleget hibákat is.

A francia sajtó szerint Gyurcsány helyett nincs alternatíva

Gyurcsány Ferenc lemondása önmagában nem jelentene tragédiát, ha nem a szélsőjobboldallal flörtölő, a reformok visszavonását sürgető, demagóg programot hirdető Orbán Viktor jelentené vele szemben az alternatívát - véli Törékeny Magyarország című szerdai szerkesztőségi cikkében a Le Monde című francia napilap.

Az Európai Unió szerint belügy, ami Magyarországon történik

Az Európai Unió soros elnöke szerint a magyarországi tüntetés belügy, és az unió nem tesz lépéseket, "legalább is ma nem". Matti Vanhanen finn miniszterelnök, akinek az országa az unió soros elnökségét adja, kedden nyilatkozott erről, és az aggodalmát hangoztatta.

Elnökök és kormányfők hazugságai külföldön

Külföldön sokszor kiderült elnökökről vagy miniszterelnökökről, hogy hazudtak. Ennek következményei elsősorban az angolszász országokban vannak, de utóbb többnyire mindig leállnak a vizsgálatok, amelyek az efféle ügyekben nagy botrányok közepette indulnak.

Felesleges műtétek dupla pénzért?

Az egészségbiztosító vizsgálata szerint félrevezették a betegeket a Nyírő Gyula Kórház meddőségi centrumában.

A TV 2 hibát követett el

Az Országos Rádió és Televízió Testület Panaszbizottságának 2. számú eljáró tanácsa a Magyar Sportlövő Szövetség bejelentésére megvizsgálta az MTM-SBS Televízió Zrt. 2006. augusztus 23-án sugárzott Tények” című műsorszámát, amelyben a - panaszos véleménye szerint - a budaörsi lőtér helyzetéről készült riport műsorvezetői szóhasználata és a riportkészítés módja miatt sérültek a médiatörvény 4. § (1) bekezdésében foglalt követelmények.

A tudósító nélküli napilap esete.

Azt olvasom egyik kedvenc internetes napilapom- a debreceninapilap.hu – nekem is elküldött hírlevelében, hogy milliárdokra pályázhatnak az egyetemek. A ww.debreceninapilap.hu szerint Veres János pénzügyminiszter az alábbiakat mondta:

Vetkőző nőkkel loptak autókat

 Trükkös autólopást tervelt ki egy autótolvaj csapat az orosz fővárosban. Kihasználva a kánikulát, a Moszkva folyó partján a csapat két hölgy tagja levetkőzött, majd erotikus mutatványukat egymás mosdatásával folytatták

Blair bejelentette egy éven belüli távozását

Bejelentette egy éven belüli távozását csütörtökön a brit kormányfő, aki azonban lemondásának pontos dátumát nem volt hajlandó elárulni.

Támogatja az Európai Parlament a regisztrációs adó eltörlését.

Támogatták az Európai Parlament képviselői a személygépkocsik regisztrációs adójának eltörléséről szóló európai bizottsági jogszabályjavaslatot a témáról a strasbourgi plenáris ülésen szeptember 5-én tartott szavazáson. Kovács László adóügyi és vámuniós biztos a szavazás után bejelentette, hogy a tervezet ősszel a tagországok pénzügyminiszterei elé kerül.

A képviselőnőből lett takarítónő esete

Nem nálunk történt, egészen pontosan Németországban történt. Egy szociáldemokrata képviselőnő, aki tavaly kikerült a Bundestagból, jelenleg takarítónőként keresi kenyerét. Az 57 éves egykori politikusnő több hónapig próbálkozott, száz helyre is pályázott, de mindenhonnan visszautasították. Így egyéni vállalkozóként idős emberek lakásait teszi rendbe.