Nem nálunk történt

Eredmények megjelenítése 2521-től 2539-ig 2539 találatból.

A Fehér Ház elleni támadásra buzdít egy al-Kaida vezér

Videofelvételt tettek közzé az al-Kaida egyik magas rangú vezetőjének tartott Abu Jahía al-Libi sejkről, aki a Fehér Ház elleni támadásra szólítja fel afganisztáni követőit.

Angela Merkel szerint az Európai Unió nem képes további bővítésre

Az Európai Unió nem képes belátható időn belül további tagokat befogadni azokon kívül, akikkel már megkezdődtek a csatlakozási tárgyalások - jelentette ki Angela Merkel német kancellár.

Az EU magyar és lengyel intervenciós cukorfelajánlást fogadott el

Az Európai Unió csütörtökön összesen 1312 tonna intervenciós fehércukor-felajánlást fogadott fel Magyarországról és Lengyelországból, uniós piacokon történő továbbértékesítésre. A hatodik ajánlati fordulóban 1048 tonnát Magyarország, 264 tonnát Lengyelország adhat.

Az orosz duma burkoltan katonai csapásokkal fenyegeti Grúziát

Az orosz alsóház burkoltan katonai csapásokkal fenyegette meg Grúziát, ha folytatja oroszellenes politikáját. A duma 418 szavazattal (egy-egy ellenszavazat és tartózkodás mellett) elfogadott szerdai nyilatkozatában állami terrorizmusnak minősítette a grúz vezetőség politikáját.

Londoni elemzők Gyurcsány megerősítését és a feszültség fokozatos csökkenését várják

Gyurcsány Ferenc egyértelmű parlamenti megerősítését és a feszültség fokozatos csökkenését - ugyanakkor esetleges elhúzódását is - várják kedden kiadott elemzéseikben vezető londoni befektetési házak, amelyek szerint a koalíció most semmit nem nyerne, viszont saját magát is összedöntené a kormányfő eltávolításával.

Legkevesebb négy halottja van a pennsylvaniai ámokfutó lövöldözésének

Legkevesebb négy halottja van annak a lövöldözésnek, amely hétfőn tört ki egy túszszedő akció közben az amerikai Pennsylvania állam egyik iskolájában. A CNN hírtelevízió jelentése szerint a Nickel Mines településen történt támadás az amis vallási közösség egyetlen tanteremből álló iskoláját érte, amelyben akkor éppen 15 - 6 és 13 év közötti - fiú, valamint 12 hasonló korú lány tartózkodott.

Boszniai választás előtt: etnikai megosztottság és gyűlöletkampány

A vasárnapi boszniai szövetségi parlamenti választás a valódi önigazgatás felé mozdíthatja el az országot, de a kampány zajában hallható gyűlöletbeszéd arra utal, hogy a konok etnikai megosztottság a boszniai háború után 11 évvel is elhomályosítja az effajta reményeket.

Az EU jóváhagyta az új kutatás-fejlesztési keretterv összegeit

Az Európai Unió tagállamai hétfőn Brüsszelben véglegesen elfogadták a szervezet 2007-2013 közötti kutatás-fejlesztési költségvetését, amely 54,5 milliárd eurót tesz majd ki: ez 60 százalékkal nagyobb, mint a jelenleg érvényes keretterv összege.

Economist: Gyurcsány jót tesz, de rosszul

Nemcsak a magyar gazdaság, hanem egész Közép-Európa hírneve is múlik azon, mennyire válik be a szerencsejáték, amelybe belekezdett Gyurcsány Ferenc magyar miniszterelnök - véli az Economist nevű tekintélyes brit hetilap, amely elemzésében alapvetően kiáll Gyurcsány mellett, de emleget hibákat is.

A francia sajtó szerint Gyurcsány helyett nincs alternatíva

Gyurcsány Ferenc lemondása önmagában nem jelentene tragédiát, ha nem a szélsőjobboldallal flörtölő, a reformok visszavonását sürgető, demagóg programot hirdető Orbán Viktor jelentené vele szemben az alternatívát - véli Törékeny Magyarország című szerdai szerkesztőségi cikkében a Le Monde című francia napilap.

Az Európai Unió szerint belügy, ami Magyarországon történik

Az Európai Unió soros elnöke szerint a magyarországi tüntetés belügy, és az unió nem tesz lépéseket, "legalább is ma nem". Matti Vanhanen finn miniszterelnök, akinek az országa az unió soros elnökségét adja, kedden nyilatkozott erről, és az aggodalmát hangoztatta.

Elnökök és kormányfők hazugságai külföldön

Külföldön sokszor kiderült elnökökről vagy miniszterelnökökről, hogy hazudtak. Ennek következményei elsősorban az angolszász országokban vannak, de utóbb többnyire mindig leállnak a vizsgálatok, amelyek az efféle ügyekben nagy botrányok közepette indulnak.

Felesleges műtétek dupla pénzért?

Az egészségbiztosító vizsgálata szerint félrevezették a betegeket a Nyírő Gyula Kórház meddőségi centrumában.

A TV 2 hibát követett el

Az Országos Rádió és Televízió Testület Panaszbizottságának 2. számú eljáró tanácsa a Magyar Sportlövő Szövetség bejelentésére megvizsgálta az MTM-SBS Televízió Zrt. 2006. augusztus 23-án sugárzott Tények” című műsorszámát, amelyben a - panaszos véleménye szerint - a budaörsi lőtér helyzetéről készült riport műsorvezetői szóhasználata és a riportkészítés módja miatt sérültek a médiatörvény 4. § (1) bekezdésében foglalt követelmények.

A tudósító nélküli napilap esete.

Azt olvasom egyik kedvenc internetes napilapom- a debreceninapilap.hu – nekem is elküldött hírlevelében, hogy milliárdokra pályázhatnak az egyetemek. A ww.debreceninapilap.hu szerint Veres János pénzügyminiszter az alábbiakat mondta:

Vetkőző nőkkel loptak autókat

 Trükkös autólopást tervelt ki egy autótolvaj csapat az orosz fővárosban. Kihasználva a kánikulát, a Moszkva folyó partján a csapat két hölgy tagja levetkőzött, majd erotikus mutatványukat egymás mosdatásával folytatták

Blair bejelentette egy éven belüli távozását

Bejelentette egy éven belüli távozását csütörtökön a brit kormányfő, aki azonban lemondásának pontos dátumát nem volt hajlandó elárulni.

Támogatja az Európai Parlament a regisztrációs adó eltörlését.

Támogatták az Európai Parlament képviselői a személygépkocsik regisztrációs adójának eltörléséről szóló európai bizottsági jogszabályjavaslatot a témáról a strasbourgi plenáris ülésen szeptember 5-én tartott szavazáson. Kovács László adóügyi és vámuniós biztos a szavazás után bejelentette, hogy a tervezet ősszel a tagországok pénzügyminiszterei elé kerül.

A képviselőnőből lett takarítónő esete

Nem nálunk történt, egészen pontosan Németországban történt. Egy szociáldemokrata képviselőnő, aki tavaly kikerült a Bundestagból, jelenleg takarítónőként keresi kenyerét. Az 57 éves egykori politikusnő több hónapig próbálkozott, száz helyre is pályázott, de mindenhonnan visszautasították. Így egyéni vállalkozóként idős emberek lakásait teszi rendbe.