Nem nálunk történt

Eredmények megjelenítése 1761-től 1780-ig 1991 találatból.

Szófiába érkezett George Bush

Európai körútja utolsó állomására, Szófiába érkezett hétfőn reggel George Bush amerikai elnök. Bush személyében másodszor keresi fel a balkáni államot a Fehér Ház ura: 1999-ben Bill Clinton már járt Szófiában.

Izraeli erők hatoltak be a Gázai övezetbe

Izraeli erők hatoltak be szombat reggel a Gázai övezet déli részébe, ahol tűzharcba bocsátkoztak a palesztin Hamász mozgalom fegyveres szárnyának tagjaival - közölték a Hamász katonai forrásai. A harckocsizó és lövész alakulatokkal indított újabb izraeli művelet Rafah városától keletre zajlik - mondta el az izraeli hadsereg egyik szóvivője.

Ismét madárinfluenza Nagy-Britanniában

Újabb madárinfluenzás fertőzést mutattak ki Nagy-Britanniában háziszárnyasokban - közölte csütörtök este a brit szaktárca.

Moszkva óvta Washingtont az orosz belügyekbe való beavatkozástól

George Bush amerikai elnök és Vlagyimir Putyin orosz elnök csütörtökön esedékes tárgyalása előtt Moszkva óvta az amerikai felet az orosz belügyekbe való beavatkozástól. Az amerikai félnek tartózkodnia kellene a oroszországi demokrácia helyzetével kapcsolatos bírálataitól - vélekedett szerdán a Kreml egyik szóvivője a németországi Heiligendammban, a Nyolcak csoportja (G8) csúcsértekezletének helyszínén.

Oroszország megerősíti szolidaritását Szerbiával

Oroszország "szolidáris" Szerbiával Koszovó státusa ügyében - erősítette meg Szergej Lavrov külügyminiszter. Szerbia hevesen ellenzi túlnyomórészt albánok lakta déli tartománya függetlenségét, amit a Martti Ahtisaari ENSZ-közvetítő terve lényegében megadna neki nemzetközi felügyelet alatt.

A szövetséges erők Bagdad alig egyharmadát ellenőrzik

Az amerikai katonák és az iraki biztonsági erők Bagdad területének alig egyharmadát ellenőrzik, ami lényegesen elmarad a három hónapja kezdődött csapaterősítési terv céljaitól - közölte a The New York Times hétfőn iraki forrásokra hivatkozva.

Polgári engedetlenséget terveznek az angol pubok a dohányzási tilalom ellen

Polgári engedetlenségi mozgalom kezd kibontakozni az angliai pubok körében a jövő hónapban életbe lépő általános dohányzási tilalom ellen, amely szakértői előrejelzések szerint súlyos mértékben visszavetheti e vendéglátóhelyek forgalmát.

A török parlament jóváhagyta a népszavazást megelőző időtartam lerövidítését

A török parlament jóváhagyta szombaton a népszavazást megelőző időtartam lerövidítésére tett kormányzati javaslatot, amelynek célja, hogy felgyorsítsa a közvetlen államfőválasztásról szóló alkotmánymódosító törvény bevezetését.

Solana szerint előrelépés történt az EU-iráni nukleáris tárgyaláson

Előrelépésről számolt be Javier Solana, az Európai Unió külpolitikai főképviselője az iráni atomprogram körüli nemzetközi válság megoldásáról Ali Laridzsánival, Teherán nukleáris ügyekben illetékes főtárgyalójával csütörtökön Madridban folytatott tárgyalásai után.

Sikeresen befejezte az űrsétát a Nemzetközi Űrállomás két űrhajósa

Sikeresen befejezte űrsétáját közép-európai idő szerint csütörtök hajnalban a Nemzetközi Űrállomás (ISS) két orosz űrhajósa. Fjodor Jurcsihin és Oleg Kotov öt és fél órát töltött az űrben, s ez idő alatt sikerült fölszerelniük öt, meteor elleni védelmet szolgáló védőpajzsot a Zvezda kiszolgáló modulon.

Zoellicket javasolja az amerikai elnök a Világbank elnökének

Robert Zoellick egykori amerikai kereskedelmi képviselőt, a washingtoni külügyminisztérium valamikori második emberét javasolja a Világbank elnöki posztjára George Bush amerikai elnök - közölte kedden egy magas beosztású washingtoni kormányzati tisztségviselő.

Washington újabb szankciókat vezet be Szudán ellen

Washington újabb szankciók bevezetését jelenti be kedden Szudán ellen a dárfúri konfliktus folytatódása miatt, és egy további határozatot kér az ENSZ Biztonsági Tanácsától, amelyben a világszervezet megbüntetné a kartúmi vezetést - közölték washingtoni idő szerint hétfő este nevük elhallgatását kérő amerikai tisztségviselők.

Pokolgép ölt meg hét embert egy piacon Indiában

Pokolgép robbant szombaton egy zsúfolt piacon az északkelet-indiai Asszám államban, Guvahatiban, s a merényletben hét ember meghalt, további 18 pedig megsebesült. A robbanószerkezetet egy taxiként üzemelő motoros tricikliben robbant fel.

Az ukrán elnök elrendelte a főügyész menesztését

Elrendelte a főügyész menesztését csütörtökön Ukrajnában Viktor Juscsenko elnök, mire a belügyminiszter - az államfő politikai ellenlábasának, Viktor Janukovics miniszterelnöknek a szövetségese - tucatnyi rendőrt irányított a főügyész hivatalához. Szvjatoszlav Piszkun főügyész elmozdításának hírére a kormányfő lerövidítette Krím félszigeti útját, s a kormányt sürgős tanácskozásra összehívva visszatért Kijevbe.

Hillary Clinton az iraki csapatkivonás megtervezését sürgeti

Hillary Clinton demokrata elnökjelölt-aspiráns azt kérte a Pentagon vezetőitől, hogy minél előbb fogjanak hozzá az iraki csapatkivonás megtervezéséhez, ha azt eddig még nem tették volna meg.

Jelentős amerikai haditengerészeti kötelék hajózott be a Perzsa-öböl vizeire

Kilenc hadihajóból, köztük két repülőgép-hordozó anyahajóból álló amerikai haditengerészeti kötelék haladt át szerdán a Hormuzi-szoroson és hajózott be a Perzsa (Arab)-öböl vizeire. A 2003-as iraki háború óta nem haladt el fényes nappal ilyen nagy amerikai haditengerészeti kötelék Irán partjai közelében.

Garri Kaszparov mozgalma folytatja a Kreml-ellenes tüntetéseket

A sakkvilágbajnokból Kreml-bíráló ellenzékivé vált Garri Kaszparov fogadkozik, hogy mozgalma folytatni fogja a tüntetéseket a Kreml politikája ellen.

Bugár Béla hitelesnek tartja Malina Hedvig állítását

Bugár Béla parlamenti képviselő, a Magyar Koalíció Pártjának (MKP) korábbi elnöke ostobaságnak nevezte Robert Fico szlovák kormányfő "megerősítését", miszerint a nyitrai magyar egyetemistát senki sem verte meg, és hogy Malina Hedvig maga találta ki az őt ért támadás történetét.

Szükségállapotot rendeltek el a dél-izraeli települések körül

Szükségállapotot rendelt el Izrael vasárnap a palesztin rakétatámadások érintette dél-izraeli városok körül - közölte a védelmi minisztérium. Ehud Olmert kormányfő vasárnap figyelmeztetett, hogy Izrael keményebb katonai fellépéssel reagál, ha folytatódnak a Gázai övezetből indított rakétatámadások.

Újabb harcok Kelet-Afganisztánban, közel 70 halott

Hatvanhét tálib holttestére találtak rá az afgán hadsereggel és a koalíciós erőkkel vívott péntek esti harcok után Afganisztán keleti részében - közölte egy afgán tábornok.