Nem nálunk történt

Eredmények megjelenítése 1781-től 1800-ig 1952 találatból.

Egy gép eltorlaszolt egy leszállópályát az indiai főváros repterén

Több órás késésekre számíthatnak az utasok az indiai főváros, Újdelhi nemzetközi repülőterén, miután egy műszaki gond miatt kényszerleszállásra kényszerült repülőgép eltorlaszolta az egyik leszállópályát.

Róma: több ezres tüntetés a halálbüntetés általános tilalmáért

Több mint háromezren tüntettek Rómában vasárnap azért, hogy az ENSZ mondja ki a halálbüntetés általános tilalmát. "Senki ne oltsa ki az életet", "Azonnali ENSZ-moratóriumot!" - követelték transzparenseiken a felvonulók, akik zeneszó mellett, fehér léggömbökkel a kezükben vonultak a római városháza elé.

Izraeli helikoptertámadás a Gázai övezet ellen

Egy palesztin harcos meghalt, ketten megsebesültek szombatra virradóra a Gázai övezet északi részén egy izraeli helikoptertámadásban - közölték palesztin kórházi források. Az áldozat a Demokratikus Front Palesztina Felszabadításáért radikális szervezet tagja volt.

A washingtoni kongresszus betiltotta a globális háború kifejezést

A washingtoni képviselőház egyik bizottsága betiltotta a "globális terrorellenes háború" kifejezés használatát - írta a The Washington Times csütörtökön. A George Bush elnök háborús stratégiáját ellenző demokrata párti képviselők a republikánus ellenkezést legyűrve fogadtatták el a tilalmat a fegyveres szolgálatok bizottságában.

Moszkvában korlátozzák a nagygyűléseket

A moszkvai városi tanács határozatot fogadott el szerdán, amellyel az orosz fővárosban korlátozzák az eddig érvényben lévő gyülekezési jogot. Az új jogszabály Moszkva történelmi emlékműveinek közelében tiltja a tüntetéseket, valamint az olyan köztéri politikai megmozdulásokat, amelyeken több mint két ember tartózkodik egy négyzetméteren, a fedett helyen tartandó nagygyűléseken pedig legfeljebb csak annyi ember vehet részt, ahány ülőhely van

A román parlament megszavazta az új bukaresti kormányt

A vártnál kényelmesebb többséggel szavazta meg kedden Románia parlamentje a Calin Popescu Tariceanu miniszterelnök által vezetett új román kormányt, amely a Nemzeti Liberális Párt (PNL) és a Romániai Magyar Demokrata Szövetség (RMDSZ) politikusaiból áll.

Nagy erejű földrengés Pakisztán és Afganisztán határán

Nagy erejű, a Richter-skála szerinti 6,2-os fokozatú földrengés sújtotta kedden reggel a Pakisztán és Afganisztán határán húzódó hegyvidéket. Az afgán hatóságok szerint a földmozgás epicentruma Badahsztán tartományban, a gyéren lakott Hindukus hegységben, Kabultól 300 kilométertől észak-keletre volt.

Lezárták Ciszjordánia határait az ünnep alkalmából

Az izraeli hadsereg elővigyázatosságból lezárta vasárnap délelőtt Ciszjordánia határait, és a húsvéti ünnepek végéig korlátozza a palesztinok átjárását Izraelbe. Az intézkedés mintegy 50 ezer palesztint érint közelebbről, akik rendszeresen átmennek dolgozni a határon.

Csáky Pál lett az MKP elnöke, Bugár kivonul a pártvezetésből

Tizennégy  szavazati többséggel Csáky Pál eddigi alelnököt, volt  miniszterelnök-helyettest választotta a Magyar Koalíció Pártjának  (MKP) új elnökévé szombaton a Révkomáromban ülésező tisztújító  közgyűlés 324 küldöttje.

Az amerikai védelmi miniszter hajlandó bezáratni Guantánamót

Robert Gates amerikai védelmi miniszter bejelentette: hajlandó bezáratni a guantánamói fogolytábort, feltéve, hogy a legveszélyesebb rabokat továbbra is rács mögött tudják tartani. A Pentagon vezetője egy kongresszusi meghallgatáson kifejtette: a Kuba szigetén működő tábor bezárása előtt két dolgot kell rendezni.

Putyin elnökségének meghosszabbítását támogatná a felsőházi elnök

Vlagyimir Putyin orosz államfő hivatali idejének meghosszabbítását lehetővé tevő alkotmánymódosítást ajánlott Szergej Mironov felsőházi elnök pénteken

Texas: a munkahelyeken is joguk lesz a fegyveres önvédelemre az embereknek

A texasiaknak ezentúl nemcsak otthonukban, hanem munkahelyükön, sőt kocsijukban is joguk lesz a fegyveres önvédelemre - a CNN szerdai beszámolója szerint Rick Perry kormányzó aláírta az erről szóló törvényt.

2008. március 31. lehet az iraki csapatkivonás céldátuma

2008. március 31-ét javasolta kedden az amerikai szenátus az Irakból való amerikai csapatkivonás céldátumának. A kongresszus felsőháza 50-48 arányban elutasította egy az afganisztáni és iraki háború folytatására, valamint hazai terroristaellenes intézkedésekre bő 120 milliárd dollárt előirányzó törvénytervezet azon módosított változatát, amelyben nem szerepelt volna utalás az iraki kivonulásra.

Belgrád tovább küzd az Ahtisaari-terv elfogadása ellen

Belgrád tovább küzd a Koszovónak függetlenséget javasló Ahtisaari-javaslat elfogadása ellen - jelentette ki  Vuk Draskovic szerb külügyminiszter.

A kirúgott jegyző esete a bírósággal

Megunta egy város első embere, hogy a jegyző sokat reprezentált és keveset dolgozott. A hivatalban nem volt rend és fegyelem, a lakosok elkezdtek arról suttogni, hogy lassú az ügyintézés, meg sorozatosan problémák vannak a határidők tartásával.

  Korrupcióval vádolják a Total vezérigazgatóját

 

Közjavakkal való visszaélés és korrupció miatt vádat emeltek Párizsban Christophe de Margerie, a Total francia olajtársaság vezérigazgatója ellen. Az 55 éves vállalatvezető ellen már korábban is eljárás indult az Olajat élelmiszerért ENSZ-program keretében iraki vezetőknek átutalt kenőpénzek ügyében.

Vétót helyezett kilátásba az orosz külügyminiszter Koszovó ügyében

Vétót helyezett kilátásba az orosz külügyminiszter arra az esetre, ha a Koszovó jövendő státusáról szóló tervet változatlan formában terjesztik elő szavazásra az ENSZ Biztonsági Tanácsában. - Ebből nem engedünk, ez elvi kérdés - jelentette ki Szergej Lavrov szerdán az orosz parlamentben.

 Nőtt a világ gyógyszerforgalma tavaly

Tavaly világszerte 7 százalékkal bővült a gyógyszerforgalmazás, elsősorban annak köszönhetően, hogy az Egyesült Államokban, Ázsiában és Latin-Amerikában erőteljesen bővült a forgalom. Európában viszont lassult a növekedési ütem.

 Sikeres volt az Airbus A-380-as repülőgépének első útja az Egyesült Államokba

Hétfőn az Egyesült Államokban debütált a világ legnagyobb utasszállító repülőgépe. Az Airbus cég egyik A380-as repülőgépe a New York-i John F. Kennedy repülőtéren landolt, egy másik óriásgép a Los Angeles-i nemzetközi légikikötőbe (LAX) érkezett meg. A New Yorkban landolt gép nyolc óra alatt tette meg az utat Frankfurtból.

Szoros győzelmet aratott a kormányzó Centrumpárt Finnországban

Matti Vanhanen miniszterelnök Centrumpártja nyerte szorosan a vasárnapi finnországi választásokat, orrhosszal előzve a konzervatív Nemzeti Koalíciós Pártot. "Megcsináltuk" - mondta ünneplő támogatóinak a kormányfő a leadott szavaztok 99 százalékának összeszámlálása után.