Nem nálunk történt

Eredmények megjelenítése 1841-től 1860-ig 1991 találatból.

 A pakisztáni rendőrség megrohamozott egy televíziót

Megszakították a pakisztáni hatóságok az egyik magántelevízió műsorát, amely élőben közvetítette az országban kitört zavargásokat, majd a rendőrség könnygáz és gumibotok bevetésével megrohamozta pénteken a médium iszlámábádi épületét.

 NASA: Kína küldhet legközelebb embert a Holdra

Kína küldhet legközelebb embert a Holdra, akár már egy évtizeden belül az amerikai űrkutatási ügynökség, a NASA vezetője szerint; a washingtoni kongresszus szerint félő, hogy az Egyesült Államok elveszíti vezető szerepét az űrkutatásban.

 Több százezer lengyelnek kell nyilatkoznia az új átvilágítási törvény alapján

Európa történetének legnagyobb szabású "kommunistátlanítási akciója" kezdődött meg Lengyelországban csütörtökön az új átvilágítási törvény életbe lépésével, amelynek hatálya a társadalom nagyságrendileg szélesebb körére terjed ki, mint a korábbié.

Hálid Sejk Mohamed felelősnek mondta magát a szeptember 11-i terrorcselekményekért

Felelősnek mondta magát a 2001. szeptember 11-i egyesült államokbeli terrortámadásokért az azok értelmi szerzőjének Hálid Sejk Mohamed, és az al-Kaida terrorhálózat más véres merényleteinek kitervelését is magára vállalta egy kihallgatási jegyzőkönyv tanúsága szerint.

 Bush a bevándorlási politika könnyítését ígérte Mexikóban

Erőfeszítéseket ígért az Egyesült Államok bevándorlási politikája szigorának enyhítésére George Bush amerikai elnök kedden Mexikóban, latin-amerikai diplomáciai körútjának utolsó állomásán.

 Németországban szigorították a biztonsági intézkedéseket

Határozottan visszautasította a német kormány különböző terrorista csoportoknak azt a követelését, hogy vonja ki katonáit Afganisztánból.

Nyugati kém volt az egykori iráni védelmi miniszterhelyettes

2003 óta kémkedett a nyugatnak az a volt iráni védelmi miniszterhelyettes, aki a múlt hónapban rejtélyes módon eltűnt Törökországban - írta vasárnap iráni forrásokra hivatkozva a The Sunday Times. A tekintélyes brit vasárnapi lap értesülései szerint a 63 éves Ali Reza Aszgari dandártábornokot egy külföldi üzleti útja során szervezték be.

Bush amerikai elnök további 4400 katonát vezényel Irakba

További 4400 amerikai katona Irakba vezénylését hagyta jóvá George Bush amerikai elnök, kiegészítve ezzel a már korábban bejelentett több mint húszezer fős csapaterősítést - jelentette be a Fehér Ház.

Hárommillió síita zarándok érkezett az iraki Kerbelába

A véres merényletek ellenére több mint hárommillió síita zarándok érkezett Kerbela iraki szent városba, hogy szombaton megünnepeljék a Huszein imám halálának évfordulóját követő 40. napos gyász végét.

 Afganisztánban 13 újabb madárinfluenzás esetre bukkantak

Tizenhárom újabb madárinfluenzás esetre bukkantak Afganisztánban, részben az ország keleti részén található Nangarhar és Kunár tartományokban, illetve négyre a fővárosban, Kabulban - jelentette be csütörtökön az ENSZ Élelmezési és Mezőgazdasági Szervezetének (FAO) helyi kirendeltsége.

 Mintegy 700 ezer lengyelt akarnak "átvilágítani"

Legalább 700 ezer lengyel állampolgárnak kell alávetnie magát a Nemzeti Emlékezet Intézete (IPN) ellenőrzéseinek, amelyek kimutatni hivatottak, hogy szerepel-e az átvilágítandók neve a lengyel kommunista titkosszolgálatok információs forrásainak vagy más együttműködőinek listáin.

 90 síita zarándokot öltek meg az iraki Hillában

Kilencven iraki síita zarándok vesztette életét kettős öngyilkos merényletben az iraki Hillában, további 150-160 személy pedig megsebesült rendőrségi és kórházi források közlése szerint.

 Oroszország húsminőség-ellenőrzési tájékoztatást vár az EU-tagoktól

Magyarországnak nem kell tartania az orosz piacra irányuló hússzállításainak leállításától, ha március végéig megküldi az Oroszország által kért minőségellenőrzési tájékoztatást - mondta az orosz állat- és növényegészségügyi felügyelet (Roszszelhoznadzor) szóvivője.

 Menetrendet sürgetnek az amerikai csapatok iraki kivonására az arab államok

Az Arab Liga álláspontja szerint az ENSZ Biztonsági Tanácsának menetrendet kellene előírnia az Irakban állomásozó külföldi csapatok kivonására. Erről a liga főtitkára beszélt az arab államok külügyminisztereinek Kairóban rendezett kétnapos tanácskozásán.

 Meggyilkoltak három franciát Brazíliában

Brutálisan meggyilkoltak három francia állampolgárt, egy brazil nem kormányzati szervezet vezetőit Rio de Janeiróban kedden. Egy házaspár, a 36 éves Delphine Douyere és a 42 éves Christian Doupes, valamint barátjuk, a 38 éves Jérome Faure egyfajta belső leszámolás áldozata lett.

 Irán akár háborúra is kész nukleáris programja védelmében

Irán akár háborúra is kész nukleáris programjának megvédésére - jelentette ki az iráni külügyminiszter-helyettes. Manuser Mohammadi szerint egy újabb biztonsági tanácsi határozat nem fogja megfékezni az atomprogramot.

 Timosenko ellenzéki szövetséget hoz létre Juscsenko pártjával

Ellenzéki szövetség megalakításában állapodtak meg a 2004-es ukrajnai narancsos forradalom mozgató erői, a Julija Timosenko vezette pártszövetség és Viktor Juscsenko elnök pártja, a Mi Ukrajnánk. Az erről szóló dokumentumot szombaton írta alá Julija Timosenko volt miniszterelnök és Viktor Baloga, a Mi Ukrajnánk egyik elnöke Kijevben.

 Az utóbbi évek legsúlyosabb vonatbalesete történt Nagy-Britanniában

Az utóbbi évek legsúlyosabb vonatbalesete történt péntek éjjel az északnyugat-angliai Cumbria grófságban, ahol kisiklott a Virgin vasúttársaság Londonból a skóciai Glasgow-ba tartó szerelvénye. A szombat délelőtti végleges adatok szerint a szerencsétlenségnek egy halálos áldozata van: egy 80 éves női utas vesztette életét.

 NAÜ: Irán nem hagyott fel az urándúsításra tett kísérlettel

Irán február 21-ig nem függesztette fel az urándúsításra tett kísérleteit, figyelmen kívül hagyva az ENSZ Biztonsági Tanácsának két hónappal ezelőtt elfogadott, 1737. számú határozatát - állapította meg a Nemzetközi Atomenergia-ügynökség jelentése, amelyet csütörtökön hoztak nyilvánosságra Bécsben.

Lemondott Prodi olasz kormányfő

Benyújtotta lemondását szerdán este Giorgio Napolitano olasz államfőnek Romano Prodi miniszterelnök. A baloldali Unió koalíciós kormányát délután a római szenátusban szavazták le. A kabinet nem kapta meg a többség jóváhagyását a Massimo D′Alema külügyminiszter által előterjesztett beszámolóra.