Pénzügyek

Eredmények megjelenítése 741-től 760-ig 795 találatból.

 Rosszul jár, aki a magánnyugdíjpénztárt választotta

Pénzügyek - 2007-04-27

Rosszabbul járhatnak a magánnyugdíjpénztári tagok, mint a tisztán tb-nyugdíjra jogosultak - jelentette ki Palotai Dániel, a Magyar Nemzeti Bank közgazdásza a Népszavának nyilatkozva. Mint mondta, akik nem pályakezdőként léptek be az önkéntes rendszerbe, lemondtak a társadalombiztosítási rendszerben addig megszerzett nyugdíjjogosultságuk 26%-áról. Ezt a magánpénztárakban felhalmozott vagyonból kellene biztosítani, de ez mára sokkal inkább optimista, mintsem reális igénynek tűnik.

Magyarország második bankja lesz az egyesülő CIB-IEB

Pénzügyek - 2007-04-20

Az egyesülő CIB és Inter-Európa Bank (IEB) Magyarország második legnagyobb pénzintézete lesz 10,5 százalék feletti piac részészesedésével - mondta Surányi György az Intesa Sanpaolo közép-európai régiójának igazgatója pénteken Budapesten sajtótájékoztatón.

Vámosi-Nagy Szabolcs: adóchartára lenne szükség

Pénzügyek - 2007-03-30

Szükség lenne egy olyan adócharta létrehozására, amely rögzíti, hogy 39 százalék feletti adócentralizációt csak kétharmados többséggel lehet bevezetni, és év közben csak kivételes esetben módosíthatók az adótörvények - javasolta Vámosi-Nagy Szabolcs, az Ernst and Young adószakértője, a Pénzügykutató Zrt. és a Fővárosi Vízművek Zrt. által rendezett adókonferencián.

GfK: a lakosság 74 százalékának van bankkapcsolata

Pénzügyek - 2007-03-28

A GfK Hungária Piackutató Intézet felmérései alapján Magyarországon tavaly a felnőtt lakosság átlagosan 74 százaléka rendelkezett bankkapcsolattal, míg egy évvel korábban ez az arány 72%-os volt.

Simor:az inflációs cél a jelenleginél gyengébb árfolyammal is elérhető

Pénzügyek - 2007-03-26

A Monetáris Tanács ülésén csak a 8 százalékos kamat tartására vonatkozó javaslat volt, a szavazás egyhangú volt - jelentette ki Simor András a Magyar Nemzeti Bank elnöke a hétfői tájékoztatón.

A BorsodChem hétfőn utoljára forog a tőzsdén

Pénzügyek - 2007-03-25

A BorsodChem részvényével hétfőn lehet utoljára kereskedni a Budapesti Értéktőzsdén, mert a papírt március 30-án törlik az értékpapír listáról - közölte korábban a BÉT. A kazincbarcikai vegyipari cég papírjai 1996 óta forognak a Budapesti Értéktőzsdén és a londoni nemzetközi részvénytőzsde automatizált jegyzési rendszerében (SEAQ).

 Az elvárt adót kiváltó elképzelésekről egyeztetnek a PM-ben

Pénzügyek - 2007-03-21

A Pénzügyminisztériumban kedden két szakmai konzultációt tartottak az Alkotmánybíróság által megsemmisített elvárt adó kiváltására vonatkozó kormányzati elképzelésekről. Pichler Ferenc, az Pénzügyminisztérium szóvivője az MTI-nek elmondta, hogy a kamarák, illetve az Országos Érdekegyeztető Tanács (OÉT) ad-hoc bizottságainak képviselői vettek részt a szakmai egyeztetésen.

 6,4 százalékkal csökkent a reálkereset januárban

Pénzügyek - 2007-03-20

Az idén januárban a bruttó átlagkereset 7,1, a nettó 0,9%-kal haladta meg az egy évvel korábbit, a januári reálkereset - a fogyasztóiár-index 7,8%-os növekedése mellett - 6,4%-kal csökkent az előző év azonos időszakához viszonyítva - közölte a Központi Statisztikai Hivatal kedden.

 A Goldman Sachs szerint lenne értelme a forintsáv elhagyásának

Pénzügyek - 2007-03-19

Lenne értelme a forintra meghatározott árfolyam-ingadozási sáv elhagyásának, áll a Goldman Sachs befektetési ház londoni részlegének márciusi elemzésében, amely szerint a cég ugyan e döntésre nem számít a közeljövőben, a kérdés puszta felmerülését is azonban forinterősítő hatásúnak tartja, ezért javította rövid távú forintárfolyam-előjelzését.

Magánnyugdíjpénztárak: 1,62-5,38 százalékos reálhozam

Pénzügyek - 2007-03-18

A 18 magyarországi magánnyugdíjpénztár átlagos éves hozama 2002-2006. között 6,77-10,53 százalék között volt - derül ki a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyeletének (PSZÁF) honlapján közzétett adatokból.

Folytatódó csipes fejlesztések az OTP Banknál

Pénzügyek - 2007-03-16

Az OTP Bank 1.900 bankjegy-automatájának (ATM) kétharmada a fejlesztések eredményeként már csippel ellátott bankkártyát is le tud olvasni, és a bank minden új teljesítésű automatája képes erre - közölte a hitelintézet.

GVH: 3 milliós bírság az Union Biztosítónak

Pénzügyek - 2007-03-13

A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) megállapította, hogy az Union Biztosító Zrt. 2006 áprilisától a fogyasztók megtévesztésére alkalmas magatartást tanúsított az "Union-Smaragd"-termékről adott tájékoztatásával.

 A Monetáris Tanács nem változtatott az alapkamaton

Pénzügyek - 2007-01-23

A Monetáris Tanács változatlanul 8 százalékon hagyta a jegybanki alapkamatot hétfői ülésén - közölte a Magyar Nemzeti Bank. A döntés megegyezett az elemzők várakozásával. A Monetáris Tanács a jegybanki alapkamatot legutóbb október 25-i hatállyal emelte 25 bázisponttal 8 százalékra.

Húszmilliárdos adókülönbözetet tárt fel az APEH Észak-Alföldön

Pénzügyek - 2007-01-16

Húsz milliárd  forintos adókülönbözetet tárt fel az Adó- és Pénzügyi Ellenőrzési  Hivatal az Észak-Alföldi Régió három megyéjében 2006-ban - közölte  az APEH régió igazgatója sajtótájékoztatón Nyíregyházán hétfőn.   

Mire készül az adóhivatal?

Pénzügyek - 2007-01-05

Az államháztartási bevételek beszedése érdekében legfontosabb cél az önadózási rendszer korszerű módszerekkel való működtetése, az adózási hajlandóság erősítése, az adókikerülő magatartások minél szélesebb körű feltárása.

Évértékelő és burkolt dicsekvés

Pénzügyek - 2007-01-04

Ez az év fantasztikus befektetési lehetőségeket hozott. Így év végén nem kis büszkeséggel áttekintem mi minden is történt 2006-ban.

Számlatömb- szabályok

Pénzügyek - 2006-12-27

Januártól csak az APEH-től kapott sorszámokkal készülhetnek a nyugták és számlák. A régi tömbök még fél évig forgalmazhatók és egy teljes évig használhatók is. Nyugtákat, számlákat, illetve egyszerűsített számlákat januártól csak olyan sorszámmal lehet előállítani, amelyet az adóhatóság ad. A nyomtatványokat előállítóknak ehhez kérelmet kell beadniuk, az APEH honlapján megtalálható, milyen formában.

Szemét alak vagyok. Bevállalom.

Pénzügyek - 2006-12-21

Bizony nem könnyű a pénzügyi tanácsadó élete. Gyakran olyan dolgokra kell rávennem ügyfeleimet, ami nagyon nem kellemes. Sőt. Gondolom a sportolók sem rajonganak az edzőjükért a felkészítés kemény munkája során. Aztán persze könnyes szemmel mondanak neki köszönetet az aranyéremmel a nyakukban. A vért, verítéket meg a könnyeket villámgyorsan elfelejtik.

dr. Tóth András pénzügyi tanácsadó hírlevele 

Pénzügyek - 2006-12-13

Itt a tél eleje, havazni ugyan még nem havazik, de a Mikulás is már elment, a Jézuska meg még azért messzebb van (bár azt hiszem nem az én gyerekeim az egyetlenek, akik már lelkesen számolják vissza a napokat). A december különleges hónap. Egyrészt ez az év utolsó hónapja, de ettől függetlenül is rengeteg érdekességgel rendelkezik, amik miatt ebben a hírlevélben külön is foglalkoznék vele.

GFK: a lakosság 81 százalékának nincs pénzügyi befektetése

Pénzügyek - 2006-12-09

Magyarországon a lakosság mintegy 81 százaléka semmilyen pénzügyi befektetéssel nem rendelkezik, akiknek van azok leggyakrabban rövid lejáratú bankbetétben tartják pénzüket - áll a GFK piackutató intézet legfrissebb felmérésében.