Pénzügyek

Eredmények megjelenítése 721-től 740-ig 782 találatból.

Simor: tavaly szerencsénk volt, de már nem fenyeget pénzügyi válság

Pénzügyek - 2007-05-25

Szerencséje volt Magyarországnak tavaly, hogy nem következett be pénzügyi válság, azóta azonban "hatalmas" költségvetési kiigazítás történt a veszély elkerülése végett, mondta a Financial Timesnak Simor András.

Gyurcsány: a bankszektorban is a köz- és a magánérdek egyensúlyára van szükség

Pénzügyek - 2007-05-22

Gyurcsány Ferenc szerint a bankszektorban is a köz- és a magánérdek okos egyensúlyának megteremtésére, ehhez átláthatóbb szabályozásra, tisztább versenyre, de leginkább összehangolt önszabályozásra van szükség. A miniszterelnök erről a lakossági pénzügyi szolgáltatásokról rendezett kétnapos konferencia megnyitóján beszélt kedden Budapesten.

Kevesebben, több lakáscélú devizahitelt vettek fel az első negyedévben

Pénzügyek - 2007-05-22

A támogatott lakáshitelek aránya a két évvel ezelőtti 50 százalékról 25 százalékra esett vissza ez év első negyedének végére, a növekvő összegű új deviza hiteleket azonban kevesebben vették fel - a DEM Információs és Gazdaságkutató Iroda szerint.

Az első negyedévben lassult a növekedés a biztosítóknál

Pénzügyek - 2007-05-20

A magyar biztosítók 25 milliárdos (11,8 százalék) díjbevétel növekedéssel zárták az első negyedévet, a növekedés kisebb mint egy éve volt - az adatok a Magyar Biztosítók Szövetsége (MABISZ) honlapján olvashatók. Az idén március végéig elért 231,2 milliárd forintos összesített díjbevétel 25 milliárd forinttal több, mint volt egy éve.

A kamattartásnak nagyobb esélye van, mint a csökkentésnek

Pénzügyek - 2007-05-20

Az elemzők halvány többsége szerint hétfőn nem változtat a 8 százalékos alapkamaton a monetáris tanács, a döntést ugyanakkor erősen befolyásolhatja a jegybank szakmai stábja által készítetett és hétfőn publikálandó új inflációs prognózis.

Az OTP Bank saját részvényt vásárolt

Pénzügyek - 2007-05-14

Az OTP Bank 26.000 darab saját kibocsátású részvényt vásárolt 9.712 forintos átlagáron május 11-én a Budapesti Értéktőzsdén - közölte a bank a tőzsde honlapján hétfőn.

OTP: sikeres év, 25,6 százalékos piaci értéknövekedés

Pénzügyek - 2007-04-27

A kedvezőtlen gazdasági feltételek ellenére sikeres évet zárt az OTP Bank 2006-ban, a csoport piaci értéke 25,6 százalékkal nőtt - hangsúlyozta Csányi Sándor, az OTP Bank elnök-vezérigazgatója a társaság éves közgyűlésén pénteken.

 Rosszul jár, aki a magánnyugdíjpénztárt választotta

Pénzügyek - 2007-04-27

Rosszabbul járhatnak a magánnyugdíjpénztári tagok, mint a tisztán tb-nyugdíjra jogosultak - jelentette ki Palotai Dániel, a Magyar Nemzeti Bank közgazdásza a Népszavának nyilatkozva. Mint mondta, akik nem pályakezdőként léptek be az önkéntes rendszerbe, lemondtak a társadalombiztosítási rendszerben addig megszerzett nyugdíjjogosultságuk 26%-áról. Ezt a magánpénztárakban felhalmozott vagyonból kellene biztosítani, de ez mára sokkal inkább optimista, mintsem reális igénynek tűnik.

Magyarország második bankja lesz az egyesülő CIB-IEB

Pénzügyek - 2007-04-20

Az egyesülő CIB és Inter-Európa Bank (IEB) Magyarország második legnagyobb pénzintézete lesz 10,5 százalék feletti piac részészesedésével - mondta Surányi György az Intesa Sanpaolo közép-európai régiójának igazgatója pénteken Budapesten sajtótájékoztatón.

Vámosi-Nagy Szabolcs: adóchartára lenne szükség

Pénzügyek - 2007-03-30

Szükség lenne egy olyan adócharta létrehozására, amely rögzíti, hogy 39 százalék feletti adócentralizációt csak kétharmados többséggel lehet bevezetni, és év közben csak kivételes esetben módosíthatók az adótörvények - javasolta Vámosi-Nagy Szabolcs, az Ernst and Young adószakértője, a Pénzügykutató Zrt. és a Fővárosi Vízművek Zrt. által rendezett adókonferencián.

GfK: a lakosság 74 százalékának van bankkapcsolata

Pénzügyek - 2007-03-28

A GfK Hungária Piackutató Intézet felmérései alapján Magyarországon tavaly a felnőtt lakosság átlagosan 74 százaléka rendelkezett bankkapcsolattal, míg egy évvel korábban ez az arány 72%-os volt.

Simor:az inflációs cél a jelenleginél gyengébb árfolyammal is elérhető

Pénzügyek - 2007-03-26

A Monetáris Tanács ülésén csak a 8 százalékos kamat tartására vonatkozó javaslat volt, a szavazás egyhangú volt - jelentette ki Simor András a Magyar Nemzeti Bank elnöke a hétfői tájékoztatón.

A BorsodChem hétfőn utoljára forog a tőzsdén

Pénzügyek - 2007-03-25

A BorsodChem részvényével hétfőn lehet utoljára kereskedni a Budapesti Értéktőzsdén, mert a papírt március 30-án törlik az értékpapír listáról - közölte korábban a BÉT. A kazincbarcikai vegyipari cég papírjai 1996 óta forognak a Budapesti Értéktőzsdén és a londoni nemzetközi részvénytőzsde automatizált jegyzési rendszerében (SEAQ).

 Az elvárt adót kiváltó elképzelésekről egyeztetnek a PM-ben

Pénzügyek - 2007-03-21

A Pénzügyminisztériumban kedden két szakmai konzultációt tartottak az Alkotmánybíróság által megsemmisített elvárt adó kiváltására vonatkozó kormányzati elképzelésekről. Pichler Ferenc, az Pénzügyminisztérium szóvivője az MTI-nek elmondta, hogy a kamarák, illetve az Országos Érdekegyeztető Tanács (OÉT) ad-hoc bizottságainak képviselői vettek részt a szakmai egyeztetésen.

 6,4 százalékkal csökkent a reálkereset januárban

Pénzügyek - 2007-03-20

Az idén januárban a bruttó átlagkereset 7,1, a nettó 0,9%-kal haladta meg az egy évvel korábbit, a januári reálkereset - a fogyasztóiár-index 7,8%-os növekedése mellett - 6,4%-kal csökkent az előző év azonos időszakához viszonyítva - közölte a Központi Statisztikai Hivatal kedden.

 A Goldman Sachs szerint lenne értelme a forintsáv elhagyásának

Pénzügyek - 2007-03-19

Lenne értelme a forintra meghatározott árfolyam-ingadozási sáv elhagyásának, áll a Goldman Sachs befektetési ház londoni részlegének márciusi elemzésében, amely szerint a cég ugyan e döntésre nem számít a közeljövőben, a kérdés puszta felmerülését is azonban forinterősítő hatásúnak tartja, ezért javította rövid távú forintárfolyam-előjelzését.

Magánnyugdíjpénztárak: 1,62-5,38 százalékos reálhozam

Pénzügyek - 2007-03-18

A 18 magyarországi magánnyugdíjpénztár átlagos éves hozama 2002-2006. között 6,77-10,53 százalék között volt - derül ki a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyeletének (PSZÁF) honlapján közzétett adatokból.

Folytatódó csipes fejlesztések az OTP Banknál

Pénzügyek - 2007-03-16

Az OTP Bank 1.900 bankjegy-automatájának (ATM) kétharmada a fejlesztések eredményeként már csippel ellátott bankkártyát is le tud olvasni, és a bank minden új teljesítésű automatája képes erre - közölte a hitelintézet.

GVH: 3 milliós bírság az Union Biztosítónak

Pénzügyek - 2007-03-13

A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) megállapította, hogy az Union Biztosító Zrt. 2006 áprilisától a fogyasztók megtévesztésére alkalmas magatartást tanúsított az "Union-Smaragd"-termékről adott tájékoztatásával.

 A Monetáris Tanács nem változtatott az alapkamaton

Pénzügyek - 2007-01-23

A Monetáris Tanács változatlanul 8 százalékon hagyta a jegybanki alapkamatot hétfői ülésén - közölte a Magyar Nemzeti Bank. A döntés megegyezett az elemzők várakozásával. A Monetáris Tanács a jegybanki alapkamatot legutóbb október 25-i hatállyal emelte 25 bázisponttal 8 százalékra.