Pénzügyek

Eredmények megjelenítése 721-től 740-ig 795 találatból.

Nyugalomra int Bernanke

Pénzügyek - 2007-09-21

Az amerikai törvényhozás fóruma előtt csütörtökön Ben Bernanke, a Fed elnöke elismerte, hogy "jelentős piaci stresszt" okozott a hitelválság, a vártnál nagyobb lett a hitelek utáni veszteség, de biztosította a Kongresszust arról, hogy megfelelő szabályozási eszközökkel erejét veszik majd a jelzálogpiaci felfordulás miatti további pénzkieséseknek.

A Fed készen áll a beavatkozásra

Pénzügyek - 2007-08-30

A Federal Reserve (Fed) szoros figyelemmel követi a pénzpiaci fejleményeket, és készen áll arra, hogy a szükségesnek megfelelően cselekedjen, hogy csillapítsa a pénzpiacok zavarainak a gazdaságra gyakorolt negatív hatásait - jelentette ki Ben Bernanke, az amerikai jegybank szerepét betöltő Fed elnöke.

Folytatódnak a központi banki injekciók hitelválság miatt

Pénzügyek - 2007-08-28

A pénzpiaci likviditás megfelelő szintjének biztosítása érdekében az amerikai központi bankrendszer, a Fed újabb, ez alkalommal 9 és fél milliárd dolláros injekciót adott a bankrendszernek, egynapos repo formájában - jelentette a sajtó. A Fed a francia hírügynökség szerint augusztus 9 óta már ezzel összesen körülbelül 130 milliárd dollárral sietett a nemzetközi pénzpiacok segítségére.

6,4 százalékkal csökkent a reálkereset tavalyhoz képest

Pénzügyek - 2007-08-17

A január-júniusi reálkereset a fogyasztóiár-index 8,6 százalékos növekedése mellett 6,4 százalékkal csökkent az előző év azonos időszakához viszonyítva - közölte a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) pénteken az MTI-vel.

1,8%-ra csökkent az infláció az euróövezetben

Pénzügyek - 2007-08-16

Az euróövezetben júliusban átlagosan 0,2 százalékkal csökkentek a fogyasztói árak, és 1,8 százalékkal voltak magasabbak, mint tavaly júliusban, közölték az EU statisztikai hivatalában csütörtökön végleges adatként. A hivatal július végi előzetes becslése is 1,8 százalékra szólt. Júniusban 1,9 százalékos tizenkét havi inflációt mértek.

Gyengült a forint a gyenge GDP-adat hatására

Pénzügyek - 2007-08-14

Gyengült a forint kedden reggel a bankközi kereskedelemben: az eurót 253,05/15 forinton jegyezték kilenc óra után, 0,55 forinttal erősebben a hétfő délutáninál. Kereskedők a gyengülést a várakozásoktól elmaradó második negyedévi GDP-növekedési ütemnek tulajdonítják, még azzal együtt is, hogy a térség devizái szintén gyengültek az euróval szemben.

Híznak Európa vezető bankjai

Pénzügyek - 2007-08-02

Igen jó eredményekről számolt be csütörtökön Európa három vezető bankja, a nemzetközi banktörténet eddigi legnagyobb felvásárlására készülő brit Barclays, a svájci Credit Suisse és a francia Société Générale. Mindhárom pénzintézetnél főként a befektetési bank üzletág javította az eredményeket, az első félévi tőzsdei részvénypiaci fellendülésnek és az erősödő felvásárlási-cégegyesülési kedvnek köszönhetően

Pénz és tanácsadás

Pénzügyek - 2007-07-24

Pont egy évvel ezelőtt átmenetileg, igen jelentősen (20-25%-al) estek a részvények árfolyamai, ebből következően a befektetési alapok értékei is. A hozzáértő pénzügyi tanácsadók melegen ajánlották ügyfeleiknek, ha van pénzük, most fektessenek be. Akkor most nézzük meg, milyen hozamokat szereztek azok, akik megfogadták a tanácsokat és tavaly ilyenkor befektettek.

Simor: az erős forintnak nem volt szerepe a kamatdöntésben

Pénzügyek - 2007-06-28
Nem volt szerepe az erősödő forintnak abban, hogy az MNB Monetáris Tanácsa hétfőn a kamatcsökkentés mellett döntött - mondta Simor András. A Magyar Nemzeti Bank elnöke közölte: a KSH által közölt bérstatisztikát a jegybank stábja tisztítja, illetve korrigálja és "megpróbálja ebből kitalálni, hogy mennyi lehet a gazdaság fehéredésének hatása és mennyi lehet a normál béremelkedés hatása."

Hamarosan megszülethet a pozitív adóslista

Pénzügyek - 2007-06-14

Belátható időn belül megszülethet a pozitív adóslista, annak ellenére is, hogy az adatvédelmi biztos továbbra is ellenzi a jól fizető hitelfelvevők nyilvántartását - írja a csütörtöki Népszava. A lap úgy tudja, a kormányzati szakemberek és a banki szakértők a legfontosabb kérdésekről már megállapodtak, így "a jelenlegi, elmaradásokra épülő negatív adóslista helyett a jól fizető hitelezetteket nyilvántartó adatbázis" jöhet létre.

Változhat a nyugdíjemelés módja

Pénzügyek - 2007-06-13

Kormányzati számítások szerint a ciklus végére állhat össze a nyugdíjrendszer hosszú távú stabilitását célzó javaslatcsomag - írta szerdán a Napi Gazdaság. A változásra azért lesz szükség, mert ha ez elmaradna, akkor a nyugdíjra fordított közkiadások 2050-re meghaladnák az ország összes jövedelmének 17 százalékát - emelte ki az egyéves kormányzati értékelés megállapításaira hivatkozva a cikk.

Minden ötödik magyar szakértő a pénzügyek terén

Pénzügyek - 2007-06-07

A pénzügyekhez leginkább a magas iskolai végzettségű, jó anyagi körülmények között élő személyek értenek - állapítja meg legfrissebb közvélemény kutatásában a GfK Hungária. A válaszadók életkorát vizsgálva megállapítják, hogy a 20 és 40 év közöttiek ismerik ki magukat leginkább a pénzügyek terén.

Változnak az önsegélyező pénztárakra vonatkozó szabályok

Pénzügyek - 2007-05-31

Az önsegélyező pénztárakra vonatkozó szabályok közül több is változik június elsejétől, a pénztárak véleménye szerint a változás ellehetetleníti e szervezeteket, az új szabályok miatt ugyanis több önsegélyező pénztárnál is mintegy felére csökkent a tagság. A tavaly elfogadott törvénymódosítás alapján adókötelesek lesznek júniustól a gyógyszernek nem minősülő, gyógyhatású termékek, gyógyteák, fog- és szájápolók ártámogatása.

Simor: tavaly szerencsénk volt, de már nem fenyeget pénzügyi válság

Pénzügyek - 2007-05-25

Szerencséje volt Magyarországnak tavaly, hogy nem következett be pénzügyi válság, azóta azonban "hatalmas" költségvetési kiigazítás történt a veszély elkerülése végett, mondta a Financial Timesnak Simor András.

Gyurcsány: a bankszektorban is a köz- és a magánérdek egyensúlyára van szükség

Pénzügyek - 2007-05-22

Gyurcsány Ferenc szerint a bankszektorban is a köz- és a magánérdek okos egyensúlyának megteremtésére, ehhez átláthatóbb szabályozásra, tisztább versenyre, de leginkább összehangolt önszabályozásra van szükség. A miniszterelnök erről a lakossági pénzügyi szolgáltatásokról rendezett kétnapos konferencia megnyitóján beszélt kedden Budapesten.

Kevesebben, több lakáscélú devizahitelt vettek fel az első negyedévben

Pénzügyek - 2007-05-22

A támogatott lakáshitelek aránya a két évvel ezelőtti 50 százalékról 25 százalékra esett vissza ez év első negyedének végére, a növekvő összegű új deviza hiteleket azonban kevesebben vették fel - a DEM Információs és Gazdaságkutató Iroda szerint.

Az első negyedévben lassult a növekedés a biztosítóknál

Pénzügyek - 2007-05-20

A magyar biztosítók 25 milliárdos (11,8 százalék) díjbevétel növekedéssel zárták az első negyedévet, a növekedés kisebb mint egy éve volt - az adatok a Magyar Biztosítók Szövetsége (MABISZ) honlapján olvashatók. Az idén március végéig elért 231,2 milliárd forintos összesített díjbevétel 25 milliárd forinttal több, mint volt egy éve.

A kamattartásnak nagyobb esélye van, mint a csökkentésnek

Pénzügyek - 2007-05-20

Az elemzők halvány többsége szerint hétfőn nem változtat a 8 százalékos alapkamaton a monetáris tanács, a döntést ugyanakkor erősen befolyásolhatja a jegybank szakmai stábja által készítetett és hétfőn publikálandó új inflációs prognózis.

Az OTP Bank saját részvényt vásárolt

Pénzügyek - 2007-05-14

Az OTP Bank 26.000 darab saját kibocsátású részvényt vásárolt 9.712 forintos átlagáron május 11-én a Budapesti Értéktőzsdén - közölte a bank a tőzsde honlapján hétfőn.

OTP: sikeres év, 25,6 százalékos piaci értéknövekedés

Pénzügyek - 2007-04-27

A kedvezőtlen gazdasági feltételek ellenére sikeres évet zárt az OTP Bank 2006-ban, a csoport piaci értéke 25,6 százalékkal nőtt - hangsúlyozta Csányi Sándor, az OTP Bank elnök-vezérigazgatója a társaság éves közgyűlésén pénteken.