Pénzügyek

Eredmények megjelenítése 721-től 740-ig 755 találatból.

Újabb adathalász-támadás: most a Raiffeisen, az Erste és az OTP ellen

Pénzügyek - 2006-12-08

A Raiffeisen, a Szigetvári Takarékszövetkezet és a Budapest Bank után az Erste Bank nevében, továbbá az OTP Bank ügyfeleinek is küldtek más pénzintézet nevében adatkérő e-maileket ismeretlenek - derül ki a bankok honlapjáról.

Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete - Tájékoztató: védekezés a banki "adathalászok" ellen

Pénzügyek - 2006-12-07

Ismeretlen elkövetők elektronikus levelekben próbálják rávenni a számlatulajdonosokat, hogy adják ki számukra bizalmas banki adataikat. Az "adathalászat" során a csalók e-mailben kérik a számlatulajdonostól, hogy - a levél mellékletéből, elektronikus alkalmazásából elérhető, s az eredetihez hasonlító banki álhonlapot megnyitva - árulja el jelszavát, egyéb azonosítóit.

PSZÁF: mérséklődik a bankok növekedése és jövedelmezősége

Pénzügyek - 2006-12-07

A harmadik negyedévben jelentősen lassult a bankrendszer eszközállományának növekedési üteme, az előző két negyedévi 6,26, illetve 6,61 százalékról 1,8 százalékra. Ez a hitelezési ciklusban trendváltásra utal, bár a hosszú távú dinamika még nem változott markánsan.

A magyar fiataloknak csak 20 százaléka érti a pénzügyi információkat

Pénzügyek - 2006-12-03

A fiatalok bár fontosnak és hasznosnak tartják a pénzügyi információkat, nem igazán érdeklődnek a téma iránt, a Magyar Nemzeti Bank által készíttetett felmérés szerint a 18-30 év közötti korosztálynak csak 20 százalékát foglalkoztatják a pénzügyek részletei. A 14-17 évesek mindössze 10 százaléka, míg a 18-30 évesek 20 százaléka érdeklődik a pénzügyi világ hírei, valamint a pénzügyi szolgáltatások iránt.

Nem született még kormánydöntés házipénztáradó-ügyben

Pénzügyek - 2006-11-17

Sem a Pénzügyminisztérium, sem a kormány nem hozott még döntést a házipénztáradó szabályait illetően, de a kérdést az alkotmánybírósági döntés indoklásával együtt vizsgálják - mondta el Pichler Ferenc, a tárca szóvivője az MTI kérdésére csütörtökön az államháztartásról tartott sajtótájékoztatón.

Változások a jelzáloghitelezésben

Pénzügyek - 2006-11-15

A jelzáloghitelezési törvény tervezett változásai kedvezően érintik a hiteligénylőket: az új szabályozás lehetővé teszi, hogy a hitelezés folyamata egyszerűbbé és gördülékenyebbé váljon - áll a Magyar Országos Közjegyzői Kamara közleményében.

Államháztartás, X.: -52,4 milliárd, I-X.: -1.509,6 milliárd forint

Pénzügyek - 2006-11-08

Az államháztartás önkormányzatok nélküli hiánya októberben 52,4 milliárd forint volt - közölte a Pénzügyminisztérium (PM) az előzetes számok alapján kedden. Így az első tízhavi pénzforgalmi deficit 1.509,6 milliárd forintot tett ki, az éves előirányzat 86 százalékát.

Öt és fél havi csúcson a forint az euróhoz képest

Pénzügyek - 2006-11-02

A forint öt és fél havi csúcsra erősödött az euróhoz képest szerdán délután a bankközi devizapiacon. Kereskedők azt mondták, hogy a forgalom alacsony volt a magyarországi Mindenszentek ünnepe miatt, de londoni piaci szereplők részéről komolyabb vásárlás mutatkozott.

A devizaadósok csak később érzékelik a forinterősödést

Pénzügyek - 2006-10-16

A forint hitelkamatainak lassú növekedése miatt továbbra is devizában érdemes eladósodni. Így volt ez akkor is, amikor 282 forintig gyengült az euró árfolyama, ugyanis azok, akik akkor vették fel a hiteleiket jól jártak.

Demográfiai bomba ketyeg az EU-ban az Európai Bizottság szerint

Pénzügyek - 2006-10-14

A társadalom egésze számára eddig példa nélküli kihívást jelent Európa elöregedő népessége, \"de ez olyan kihívás, amellyel meg kell birkóznunk és amellyel most kell megbirkóznunk\" - vélte csütörtökön kiadott állásfoglalásában az Európai Bizottság.

Pénztárgéppel történő nyugtaadásra kötelezett üzletben történő előlegfizetés elszámolása

Pénzügyek - 2006-10-13

Az áfa törvény szerinti előlegfizetés esetén számlát kell kibocsátani, amelyen az előlegfizetés ténye feltüntetésre kerül. Ez a számlaadási kötelezettség a törvény rendelkezéséből ered, független a vevő kérésétől és az eladó szándékától. E gazdasági eseményt tehát nyugtával nem elegendő bizonylatolni

Adót spórolni csak holnapig lehet

Pénzügyek - 2006-10-11

A foglalkoztatók és a vállalkozók csütörtökig jelenthetik be az adóhatóságnak, ha egyes biztosítottak tényleges járulékalapot képező jövedelme nem éri el a minimálbér dupláját. A bejelentés azért fontos, mert ez a feltétele annak, hogy felmentést kapjanak a minimum járulékalap alkalmazása alól.

Több adószabály is változik a hónap közepén

Pénzügyek - 2006-09-14

Az adózás rendjének több eleme változik szeptember 15-étől. A többi mellett felfüggeszthető lesz az adóhatóság által nem található cég adószáma, és az ezen idő alatt visszajáró adót elveszti a társaság.

Az egyszerűsített vállalkozói adó hatálya alá tartozó egyéni vállalkozókat érintő törvénymódosításokról

Pénzügyek - 2006-09-12

Az egyszerűsített vállalkozói adó hatálya alá tartozó egyéni vállalkozók esetében az eva alap utáni adó mértéke 2006. október elsejétől 15 százalékról 25 százalékra emelkedik.

Péntekig kell dönteniük az evásoknak

Pénzügyek - 2006-09-11

Akik az egyszerűsített vállalkozási adó kulcsának emelése miatt ki szeretnének jelentkezni az eva hatálya alól, ezt szeptember 15-ig tehetik meg.

Szja adókedvezmények 2007 januártól

Pénzügyek - 2006-09-08

Megszűnik a szellemi tevékenység kedvezménye, a felnőttképzés és a számítógép-beszerzés kedvezménye. Ha azonban a magánszemély a felnőttképzés kedvezményének halasztott igénybevételére jogosult 2006. december 31-én, a halasztott kedvezményt még az akkori szabályok szerint igénybe veheti.

Meghosszabbított nyitva tartás a bankoknál

Pénzügyek - 2006-08-31

A kamatadó szeptember 1-jei megemelése előtt a jelentős ügyfélforgalom miatt több bank is meghosszabbított nyitva tartással várja csütörtökön a befektetőket.

Az EVA hatálya alá tartozó egyéni vállalkozókat érintő törvénymódosításokról

Pénzügyek - 2006-08-31

Az egyszerűsített vállalkozói adó hatálya alá tartozó egyéni vállalkozók esetében az eva alap utáni adó mértéke 2006. október elsejétől 15 százalékról 25 százalékra emelkedik. Az eva hatálya alá tartozó egyéni vállalkozó az évközi módosítás miatt dönthet úgy, hogy október 1-i hatállyal önként kijelentkezik az eva hatálya alól.

Változás 2006. szeptember 1-jétől: Kamatjövedelmek adózása

Pénzügyek - 2006-08-25

A bankbetétekre, takarékbetétekre, nyereménybetétre fizetett kamatnak az első ízben a 2006. augusztus 31-ét követően induló első teljes kamatperiódusra jóváírt, tőkésített összeg után adózni kell.

Mit jelent a minimális járulékfizetési kötelezettség?

Pénzügyek - 2006-08-24

2006. szeptember 01-től a foglalkoztató és a biztosított számára is előír a Tbj. egy minimális járulékfizetési kötelezettséget, egyidejűleg járulékkedvezményt kapnak azok, akik bejelentik az adóhatósághoz - az erre rendszeresített 06T1031-es számú bejelentőlapon.