Adventi programajánló

Programajánló - 2016-12-06

2016. december 11. vasárnap, Kossuth tér

Életre szóló találkozás

harmadik adventi gyertyagyújtás

17.30 adventi gondolatok a Város Karácsonyfája mellett: Barcsa Lajos alpolgármester, Sipos Barnabás ortodox pap, közreműködik a Szent Háromság Magyar Orthodox Templom Kórusa, fellobban a harmadik adventi gyertyaláng.

18.00 „Adventi találkozások a Nagytemplomban" – ünnepi alkalom Pintér Béla gospelénekessel

2016. december 18. vasárnap, Kossuth tér

Készülés az eljövendő találkozásra

negyedik adventi gyertyagyújtás

17.30 a Kossuth téren ünnepi térjáték, közreműködik Veres Hunor és a Kispendely énekegyüttes és a Debreceni Népi Együttes, Széles Diána alpolgármester ünnepi gondolatai, negyedik gyertyagyújtás

18.00 „Adventi találkozások a Nagytemplomban" – ökumenikus ünnepi alkalom görögkatolikus papnövendékek kórusával és Dánielfy Gergővel.

A Kolping Család Egyesület segítségével a Betlehemből Debrecenbe érkezett betlehemi lángból idén is mindenki vihet az otthonába.

2016.11.26-12.17. Apolló mozi

Adventi filmes délutánok címmel ingyenes filmvetítések kezdődtek november 26 és december 17. között az Apolló moziban, melyek után a házigazda gyülekezettel közös beszélgetés várja a nézőket.


2016. december 10. szombat 16.00 Apolló mozi

Adventi filmes délutánok – Nicolas Vanier: Belle és Sébastien

A vetítés házigazdája a Debrecen-Nagyerdei Református Egyházközség

Vetítés után közös beszélgetésre invitál Kovács Károly pszichológus, családterapeuta.

A program ingyenes, de a létszámkorlát miatt regisztrációhoz kötött (info@apollomozi.hu)

2016. december 17. szombat 16.00 Apolló mozi

Adventi filmes délutánok – Chris Buck és Jennifer Lee: Jégvarázs

A vetítés házigazdája a Debreceni Görögkatolikus Parókia

A program ingyenes, de a létszámkorlát miatt regisztrációhoz kötött (info@apollomozi.hu)

2016. december 11. vasárnap Kölcsey Központ, Nagyterem

KARÁCSONYI VALCEREMÓNIA

A Valcer Táncstúdió karácsonyi gálaműsora hagyományosan az ünnepvárás jegyében zajlik. A Valcer család népes tábora mellett a táncszerető közönség érdeklődésére is számot tartó karácsonyi gálaműsor számtalan meglepetést tartogat. Az év vége mindig a számvetés időszaka, így műsorunkban mi is felelevenítjük az év jelentősebb valceres eseményeit. A társastánc mellett az iskola néptáncos és zenetagozatos növendékei régmúlt karácsonyok hangulatát idézik, a versenytáncosok káprázatos standard és latin szólókat mutatnak be, a formációs táncosok a karneváli táncaikból adnak ízelítőt. A kétórás program táncos utazás lesz a világ körül, melyben igazi kuriózum a mazsorettparádé.

14:30 Utánpótláscsoportok gálaműsora

Jegyek: 1000 Ft

18:00 Karácsonyi gálaműsor

Jegyek: 2000 Ft

2016. december 13. kedd 10.00 Kölcsey Központ, Nagyterem

CHARLES DICKENS: KARÁCSONYI ÉNEK

az Apolló Színház előadásában

„Az 1800-as évek Londonja, karácsony idején. Az ünnep iránt semmilyen kötődést sem érez Ebenezer Scrooge, a kapzsi és szívtelen öregember. Egész életében csak a pénz érdekelte, az érzelmekre, az emberi kapcsolatokra nem pazarolt időt. Ám ez a karácsony más, mint a többi. Scrooge-ot meglátogatja a múlt, a jelen és a jövő karácsony szelleme, akik magukkal viszik egy időutazásra. Szembesítik addigi kiábrándító életével, érzéketlenségével és hamarosan bekövetkező halálával. A fösvény és mogorva vénember kap egy utolsó lehetőséget, hogy átértékelje az életét, és nemcsak a saját, hanem környezete sorsát is megváltoztassa."

Szereplők:

Ebenezer Scrooge: Pintér Gábor/Csák György,

Bob Crachit: Heidinger Zoltán,

Az elmúlt karácsonyok szelleme és Mesélő: Kovács Róbert,

A jövendő karácsonyok szelleme és Fred: Szilasi Balázs,

A jelen karácsonyának szelleme: Berecz György,

Fiatal Ebenezer Scrooge: Korcsmáros András,

Továbbá: Bicskey Zsófia, Kóródy Klaudia, Pethő Kincső, Krikkay László

Rendezte: Heidinger Zoltán

Jegyek: 800 Ft

Regisztráció iskolás csoportok számára: toth.ildiko@fonixinfo.hu

2016. december 15. csütörtök 19.00 Kölcsey Központ, Nagyterem

"...Messze zsong a hálaének!"

a Lautitia Kóruscsalád adventi koncertje

Közreműködők: Both Miklós és zenekara, Szivárvány Gyermekkar, Estel Kamarazenekar

Hálásak vagyunk azért, hogy számtalan felejthetetlen koncert alkotói és részesei lehettünk, hogy bejárhattuk Európát, és megismerkedhettünk új kultúrákkal, értékes és érdekes emberekkel, képviselhettük hazánkat, városunkat és jó hírét vihettük a magyar nép küzdeni tudásának és alázatának. Hálásak vagyunk az elismerésekért, a kitüntetésekért, a versenyeken elért eredményekért és a megmagyarázhatatlan, kegyelmi pillanatokért, melyeket az éneklés öröme lop életünkbe.

Hálásak vagyunk a Szent Efrém iskolának és a Görögkatolikus Egyháznak, hogy otthont ad az együtteseinknek, türelemmel kísérik és segítik az utunkat.

Hálásak a családjainknak, akik elviselik a mindennapok nehézségeit, amit a kóruscsaládhoz tartozás okoz, a támogatást, a szurkolást és mindent, ami élhetőbbé tette a nehezebb pillanatokat is.

Az adventi időszak tökéletes alkalmat kínál arra, hogy hálánkat kifejezzük, amiben a Szivárvány Gyermekkar, Both Miklós és Zenekara, valamint az Estel Kamarazenekar is segítségünkre lesz, így mindenkit szeretettel várunk ismét megrendezésre kerülő adventi koncertünkre, hogy köszönetünket fejezhessük ki mindenért, s hogy hálát adhassunk „…a magasság Istenének".

Jegyek: 2.600 Ft, 1.900 Ft

2016. december 17. 16.00 Adventi színpad

Adventi ráhangolódás Petruskával

Petruska András dalszerző-énekes a magyar folklórmotívumokat az angolszász rock, valamint a tánczene elemeivel ötvözi. Szuggesztív, közvetlen, humoros előadásmódjával, virtuóz gitárjátékával Petruska meghatározó szerepelője a hazai fiatal zenészgenerációnak. Dalszerzői teljesítményéért 2015-ben Artisjus Junior-díjra jelölték, majd megkapta A Dal Felfedezettje díjat Trouble in my mind című daláért. A debreceni közönséget a jól ismert saját dalok mellett ezúttal karácsonyi feldolgozásokkal is meglepi.

A koncert után a Debreceni Karitatív Testület ajándékaként: A Rotary cserediákjainak bemutatkozása az Adventi színpadon.

Induljunk kántálni a Város Karácsonyfája mellől!

2016. december 23, Péntek (17:00)

A faluhelyen szokásos kántálást immár harmadik éve emeljük át városi közegbe.

Idén Marczi Ernő, a Kántus szervező karnagya várja a csatlakozni vágyókat december 23-án, pénteken 17 órakor a Város Karácsonyfájához, ahonnan elindulva a Piac utca több pontján tervezünk énekes-kántáló megállást.