Estrella Morente andalúz flamenco énekesnő Budapesten

Programajánló - 2016-11-27

Igazi flamenco családból származik Estrella Morente: édesapja mellett testvérei és unokatestvérei is a műfaj ismert művelői. Az énekesnő december 9-én húgával és öccsével érkezik a Müpába és a Bartók Béla Nemzeti Hangversenyteremben ad ízelítőt az andalúz életérzésből.

A 36 éves Estrella Morente napjaink egyik legkeresettebb flamenco énekese. Édesapja, a néhai Enrique a műfaj egyik úttörő énekese volt, aki a tradicionális spanyol gyökereket megtartva szívesen kalandozott más zenei stílusokba. A gyerekek közül hárman - Estrellán kívül középső húga, Soleá és öccse, José Enrique - követték apjukat a pályán.

Hétéves korában már a legendás flamenco gitáros, Sabicas mellett énekelt, 17 évesen pedig állandó szereplőjévé vált a nemzetközi flamenco fesztiváloknak. 2001-ben jelentkezett először szólóalbummal: a Mi Cante című anyag producere édesapja volt és Peter Gabriel Real Worlds kiadójánál jelent meg (Gabriel maga is rajongója az énekesnőnek). Még abban az évben megjelent a második lemez, a Calle del Aire, amely elindította a nemzetközi pályán. 2006-os Mujeres albumát Latin Grammyre jelölték a legjobb flamenco album kategóriában. Ezen a korongon kapott helyet a Pedro Almodóvar Volver című filmjéhez írt dal, amelyet a moziban Penélope Cruz "ad elő" Morente hangján.

Koncertjein nemcsak énekel, hanem történeteket és titkokat mesél a közönségnek. Olykor táncra is perdül; édesanyja flamenco táncos volt, férje, Javier Conde pedig torreádor.

Négy évvel ezelőtti, Autorretrato című albumán a műfaj olyan legendáival énekelt együtt, mint Paco de Lucía, Tomatito és a Ketama, de más területeken is kipróbálta magát, így került Pat Metheny és Michael Nyman a közreműködők közé.

hirdetés

„Kiadó egy családi ház 120 nm alapterületű földszintje. A ház emeletén egy Pilates és jóga stúdió működik, így elsősorban olyan vállalkozások érdeklődését várjuk, akiknek a tevékenységi köre ezzel összhangban van.A terület bármilyen csendes sport, vagy egészséges életmódra nevelő tevékenység végzésére alkalmas. A kiadó helyiségekhez öltöző, zuhanyzó, wc, konyha, recepció, rendezett kert, és több férőhelyes a telken kialakított parkoló tartozik. Érdeklődni a helyszínen: Debrecen, Sámsoni út r18. (MM-Pilates Stúdió) vagy a +36 20 204 94 35-ös telefonszámon lehet.

Ár: 240.000.-Ft, mely a rezsit is tartalmazza