Heti 3 Lufthansa járat Debrecenből Münchenbe, az Októberfestre

Programajánló - 2017-09-17

2017. szeptember 16. és október 3. között mindencsak a sörről fog szólni Münchenben. A müncheni Oktoberfest (a németek a helyszínután „Wiesn"-nek is nevezik) a világ egyik legnagyobb népünnepélye. 1810 óta évről évre több millió ember látogatja a Theresienwiesén megtartott eseményt. Erre az alkalomra a müncheni sörfőzdék különleges sört főznek (Wiesnbier), amely nagyobb alkoholtartalmú a szokásosnál.

Az Oktoberfest ma már évente több mint 6 millió látogatót vonz. Egyre nagyobb számban találhatók köztük külföldiek, főleg olaszok, amerikaiak, japánok, és ausztrálok. Az utóbbiévekben növekvő problémát jelent a látogatók körében a túlzott alkoholfogyasztás. Ennek szeretnének gátat szabni az illetékes szervezők a „NyugodtWiesn" koncepcióval. A sátrakat arra kötelezik, hogy 18 óráig csak tradicionális fúvószenét játszhatnak, a maximális hangerőt pedig 85 dB-ben szabták meg. A sláger- és a popzene csak esténként szólhat. Ezáltal az Oktoberfest a családok és az idősekszámára is elérhető maradt, az évek alatt megszokott hangulat megtartásával.

Az Oktoberfesten a müncheni sörfőzdék Spaten-Franziskaner-Bräu, Augustiner, Paulaner, Hacker-Pschorr, Hofbräu és Löwenbräu saját sátrakkal képviseltetik magukat. A kilátogatókat 14 nagy és 15 kisebb sörsátor várja.

Másfél óra az út

Az utóbbi években előfordult azonban, hogy egy sátrat a túlzsúfoltság miatt rövid ideig be kellett zárni. Münchenváros honlapján ezért el is helyeztek egyWiesn-barométert, ami a sátrak aktuális kihasználtságát mutatja.

További információ az Oktoberfestről: https://www.oktoberfest.de/en/

Képek: https://www.oktoberfest.de/en/navitem/Galleries/

A Debrecen Airportról alig másfél óra alatt lehet a hét három napján, hétfőnként, szerdánként és péntekenként Münchenbe repülni.

A repülőjegyek a www.lufthansa.comoldalon foglalhatók vagy az utazási irodákban ill. a repülőtéren is.

LH MENETREND DEBRECENBE/BŐL:

LH 1686 München 11:10 - Debrecen 12:35

LH 1687 Debrecen 13:10 - München 14:40

REPÜLŐGÉP TÍPUSA: Bombardier CRJ 900 (98 ülés, 6 üzleti, 92 turistaosztály)