„Olvasás közben az lehetsz, aki csak akarsz.”

Programajánló - 2016-11-15

Amy Harmon, az amerikai újságíró címbéli gondolata is vezethette volna a Debreceni Ady Endre Gimnáziumban azt az elkötelezett pedagógust, Peternainé Juhász Zsuzsát, akinek kezdeményezésére elindult az iskolában az Olvass többet! című irodalmi vetélkedő. Az időközben - Kluka Hajnalkával és Kónya Istvánnal - háromfősre bővült szervező team éppen egy évtizeddel ezelőtt hirdette meg először a versenyt.

Nem pusztán az olvasás népszerűsítése volt a cél, de az is, hogy olyan élményeket adjanak a középiskolásoknak, amelyekben a verseny nélkül talán nem részesülhettek volna. A vetélkedő sikert aratott, s népszerűsége egyre nőtt az elmúlt években. Ma már határainkon túlról is bekapcsolódnak a programokba.

A nemzetközivé bővült eseménysorozat 10 éves születésnapja alkalmából konferenciát tartanak a szervezők. A két intézmény közötti együttműködés szellemében helyszíne a Déri Múzeum lesz.

Papírízű programokra azonban nem számíthatnak a résztvevők, izgalmas beszámolókra, jó hangulatú beszélgetésekre, muzsikára, színjátékra, táncra, kávéházi hangulatra s finom csemegékre annál inkább!

Időpont: 2016. november 21., 9 órától - 17 óráig

Helyszín: Déri Múzeum