Pénteken kezdődik a Get Closer Budapest Jazz Fesztivál

Programajánló - 2017-03-22

Dzsesszvilágsztárok koncertjei, a tavaly elhunyt zenész, Vasvári Pál emléke előtti tisztelgés, és lengyel fotósok tárlata szerepel a pénteken kezdődő Get Closer Budapest Jazz Fesztivál programjában a MOM Kulturális Központban.

"A nyitónapon fellépő amerikai John Scofield a dzsesszgitározás élő legendája, egy hónappal ezelőtt két újabb Grammy-díjat kapott legújabb lemezéért. Másnap a világ első számú bőgőse, a szintén amerikai, 80 éves Ron Carter Richard Galliano francia harmonikással ad közös koncertet, a zárónapon a svájci-francia trombitás Erik Truffaz játszik" - mondta a fesztivál főszervezője az M1 aktuális csatornán szerda délelőtt.

Kleb Attila kitért arra, hogy a rendezvény magyar blokkja a tavaly nyáron elhunyt nagyszerű basszusgitáros, Vasvári Pál emléke előtt tiszteleg. A fesztiválon a néhai zenész formációi lépnek fel, amelyekben fia, Vasvári Márton helyettesíti őt. Pénteken az In Line, szombaton a Vasvári String Trio, a zárónapon pedig Vasvári Pál utolsó formációja, a Kárpáti Dódi Priváti Projekt játszik.

A Get Closer Budapest kísérőrendezvényeként pénteken nyílik a két lengyel fotós, Pawel Karnowski és Jaroslaw Wierzbicki dzsesszképeiből összeállított kiállítás. Karnowski képei a fesztivál ideje alatt, Wierzbicki anyaga április 23-ig látható a MOMKultban. Kleb Attila elmondta, hogy a képek fekete-fehérek, így sokkal jobban átjön a fotókon a zene, a megörökített dzsesszzenészek érzelmei, gondolatai, hangulatai.

Mint elhangzott, Pawel Karnowski ideje nagy részét Magyarországon tölti és hosszú évek óta rendszeresen látogatja a nyugat- és kelet-európai dzsesszkoncerteket, fesztiválokat. Jaroslaw Wierzbicki a varsói Dzsessz Múzeum fotográfusa.

hirdetés

„Kiadó egy családi ház 120 nm alapterületű földszintje. A ház emeletén egy Pilates és jóga stúdió működik, így elsősorban olyan vállalkozások érdeklődését várjuk, akiknek a tevékenységi köre ezzel összhangban van.A terület bármilyen csendes sport, vagy egészséges életmódra nevelő tevékenység végzésére alkalmas. A kiadó helyiségekhez öltöző, zuhanyzó, wc, konyha, recepció, rendezett kert, és több férőhelyes a telken kialakított parkoló tartozik. Érdeklődni a helyszínen: Debrecen, Sámsoni út r18. (MM-Pilates Stúdió) vagy a +36 20 204 94 35-ös telefonszámon lehet.

Ár: 240.000.-Ft, mely a rezsit is tartalmazza