Az idén rendezik meg hatodik alkalommal a csegei Tisza-parton a Tiszacsegei halászlé fesztivált július 6-án.A fesztivál központi eleme a szabadban főzött, több ezer adag - hagyományos és korhely - halászlé, amelyet a halászcsárda szakácsai készítenek, és egész nap féláron kínálják. Idén újdonságként a szabadban sült halat is megkóstolhatják az érdeklődők.
Bár a receptúra titkos, Szalai János csárdafőnök annyit elárult, hogy minden nap frissen készül tiszai halból a híres csemege, amelyhez Kalocsa környékéről származó piros paprikát használnak.
Helyi ínyencség a korhely halászlé, amely a hagyományoshoz képest tejföl, mustár, citrom és babérlevél hozzáadásával készül.
A tavalyi fesztiválon mintegy 3000 adag halászlé fogyott el, az idén is hasonló érdeklődésre számítanak. A halászlé mellett az odalátogatók kedvencei közé tartozik a helyben készített többféle előétel: a haltepertő, az olajos hal és a füstölt harcsa.
A rendezvénnyel a településre is fel kívánják hívni a figyelmet: a gyönyörű csegei Tisza-part mellett termálstrand és kemping, valamint az országban egyedülálló kerékmeghajtású komp is várja a Tiszacsegére érkezőket.