Vidor Fesztivál - 18 előadás versenyez a színházi programban

Programajánló - 2017-07-14

Kilenc nagyszínpadi és kilenc kamaraszínpadi előadást láthat a közönség az augusztus 25. és szeptember 2. között megrendezendő Vidor Fesztivál színházi versenyprogramjában Nyíregyházán. Minden fesztiválnapon két előadást tartanak.

A nagyszínpadon a Bartók Kamaraszínház Háy János Rák Jóska, dán királyfi című tragikomédiáját, a Nemzeti Színház Szergej Medvegyev Fodrásznő című művét, a Vígszínház Woody Allen Szentivánéji szexkomédiáját, a Vörösmarty Színház Háy János A Herner Ferike faterja című darabját, a Játékszín Ray Cooney és John Chapman Kölcsönlakását, a József Attila Színház Giulio Scarnacci és Renzo Terebusia Kaviár és lencse című komédiáját, az Orlai Produkciós Iroda Dés Mihálytól a Pesti barokkot, a Budaörsi Latinovics Színház pedig Alfonso Paso Hazudj inkább, kedvesem! című vígjátékát mutatja be, míg a Jászai Mari Színház-Népház, a Nézőművészeti Kft., a Szkéné Színház és a Vádli Alkalmi Színházi Társulás közös produkciójában Székely Csaba Kutyaharapás című darabját láthatja a közönség.

cheap photo paper cheap photo paper online inkjet paper for photos best inkjet paper for photos inkjet photo paper inkjet photo paper online inkjet paper cheap inkjet paper

A Krúdy Kamarában Szabó Borbála Szülői értekezlet című darabját a Füge Produkció, Olt Tamás és Vaszkó Bence Rejtő Jenő élete és művei alapján írt komédiáját, a Szájon lőtt tigrist a Nemzeti Színház, Lionel Goldstein Halpern és Johnson című vígjátékát a budapesti Gólem Színház, Dunai Ferenc A nadrág című komédiáját a Karinthy Színház, Romain Gary Salamon király szorong című darabját pedig a Rózsavölgyi Szalon Arts&Café mutatja be. Az Orlai Produkciós Iroda Billy van Zandt és Jane Milmore Bocs, félrement! című művével érkezik, Vinnai András Fear the Szaknévsor! című "rémtörténetét a szolgáltatói szektorból" a Dumaszínház adja elő, Ivan Viripajev Illúziók című színművét a székesfehérvári Vörösmarty Színház hozza el Nyíregyházára a Rózsavölgyi Szalon Arts&Caféval közösen, amely a zárónapon Neil Labute Valami csaj(ok) című művét is bemutatja.

A hattagú Vidor-zsűri elnöke Benedek Miklós Kossuth- és Jászai Mari-díjas művész lesz, négy ítész a nézők közül kerül ki, a színészeket pedig Széles Zita, a Móricz Zsigmond Színház művésze képviseli.

A színház bérletesei július 15-től online, július 17-től pedig a színház jegyirodájában is megvehetik belépőiket, július 24-től pedig bárki megvásárolhatja a fesztivál színházi előadásaira szóló jegyeket.