Sima debreceni sikerrel kezdődött az idény

Sport - 2011-07-16

Sima debreceni sikerrel vette kezdetét a labdarúgó OTP Bank Liga 2011/12-es idénye: a hajdúságiak többek között Coulibaly mesterhármasával 5-2-re győzték le a Vasast az 1. forduló pénteki nyitómérkőzésén.

OTP Bank Liga, 1. forduló:

DVSC-TEVA – Vasas-Híd 5-2 (3-0)

-------------------------------

Debrecen, 4500 néző, v.: Andó-Szabó

    gólszerzők: Kulcsár T. (4.), Coulibaly (20., 47., 55.), Szakály (33., 11-esből), illetve Simic (48.), Kulcsár D. (52.)

    sárga lap: Kulcsár D. (64.)

    piros lap: Mileusnic (32.)

 

    DVSC-TEVA:

    ----------

Novakovic – Nikolov, Simac, Mészáros, Korhut – Bódi, Varga J., Szakály (Nagy Z., 82.), Rezes (Ferenczi, 66.) – Kulcsár T., Coulibaly (Zahovaiko, 72.)

 

    Vasas-Híd:

    ----------

Janjusevic – Boukar, Gáspár, Mileusnic, Katona – Kulcsár D., Bárányos, Kovács G., Jokic (Bakos, a szünetben) – Beliczky, Homma (Simic, a szünetben; Arsic, 62.)

 

    Az új szerzeményei nélkül, de három csatárral felálló DVSC az első félidőben szétzilálta a Vasas védelmét. A 3-0-s félidei eredmény a Vasasra nézve volt hízelgő, hiszen az angyalföldi védők kapitális hibákat követtek el, a hajdúságiak pedig számos helyzetet puskáztak el a gólok mellett.

    Gyors gólváltással kezdődött a második játékrész, majd meglepetésre közelebb zárkózott a Vasas, de amikor a debreceniek az ötödik találatot is megszerezték, az angyalföldiek lélekben feladták a küzdelmet. Kondás Elemér újoncot is avatott: a 66. percben azt a Ferenczi Jánost küldte pályára Rezes helyett, aki nyáron került fel az NB II-es fiókcsapatból. Ezt követően a 39-szeres észt válogatott Zahovaiko is bemutatkozott a magyar bajnokságban.

    A végére "leült" a meccs, nem maradt izgalom, így azok a szurkolók, akik a sporttörvény elleni tiltakozásul kivonultak a B-középből a 80. percben, nem maradtak le semmiről.