Árnyékkormány: A belügyminisztérium "szülői elégedettségi felméréssel" hergeli a szülőket a tanárok ellen

Több szülő tájékoztatása szerint egy "szülői elégedettségi felmérés" elnevezésű kérdőív várta őket a Kréta rendszerében, aminek az utolsó kérdése úgy szólt: "Kérjük, jelölje, hogy egyetért-e Ön azzal, hogy a pedagógusok a tanulókat is bevonják a bérezésükkel kapcsolatos demonstrációkba?"

Az Árnyékkormány szerint morálisan vállalhatatlan, hogy a kormány egy kérdőívvel próbálja a tanárok ellen hergelni a szülőket!

12 év alatt tönkreteszik az oktatást, élhetetlenné teszik a pedagógusi pályát, az emiatt joggal elégedetlen tanárok közül többet elbocsájtanak, majd megpróbálják a szülőket a tanárok ellen fordítani. A kormány ezzel a próbálkozással nemcsak a tanárok ellen akarja hangolni a szülőket, hanem a saját gyerekeik érdekei ellen szeretné őket felhasználni.

Ez emberileg, politikailag, és minden értelemben visszataszító. Az Árnyékkormány szerint nemcsak a kérdőívet kellene visszavonni, hanem vissza kellene venni a kirúgott tanárokat, biztosítani nekik a sztrájkjogot és 45%-kal megemelni a bérüket. Ez tud véget vetni a jelenlegi helyzetnek, de a kormány erre láthatóan képtelen.

Barkóczi Balázs

Oktatási és kulturális árnyékminiszter

MTI/OS