Vélemény

Eredmények megjelenítése 1841-től 1860-ig 1896 találatból.

Annan szerint Irakban majdnem polgárháború van

Vélemény - 2006-11-28

Kofi Annan ENSZ-főtitkár szerint Irakban "majdnem" polgárháború van, és bizonyára az is lesz, ha nem sikerül gyorsan javítani a helyzeten.

Sólyom: a megosztottság elveszi az emberek józan eszét

Vélemény - 2006-11-26

Magyarországot ma mélységesen megosztja a pártpolitika és "a megosztottság már az emberek józan eszét veszi el" - nyilatkozta a köztársasági elnök a Népszabadságnak. Sólyom László interjúját a lap szombati számában közli.

A Generikus Gyógyszergyártók és Forgalmazók Magyarországi Érdekvédelmi Egyesülete sajtóközleménye a gyógyszergazdaságossági törvényt illetően

Vélemény - 2006-11-24

A Generikus Gyógyszergyártók és Forgalmazók Magyarországi Érdekvédelmi Egyesülete a gyógyszergazdaságossági törvény előzetes normakontrolljának megfontolását kérte a köztársasági elnöktől.

Putyin óva inti az EU-t az új tagok "megosztó törekvéseitől"

Vélemény - 2006-11-23

Vlagyimir Putyin orosz elnök szerint egyesek az EU-ban megpróbálják belehelyezni az orosz-EU viszonyt a "barát vagy ellenség elavult modelljébe, de az efféle közhelyeknek nem sok közük van a valósághoz, viszont új megosztottság kockázatával járnak Európában".

Liberális javaslat Debrecen Pólus programját felügyelő önkormányzati bizottság felállítására

Vélemény - 2006-11-22

Debrecen számára az elkövetkező évek a nagy lehetőségek, de a nagy kihívások időszaka lesz. A stratégiai célok megvalósítását nagymértékben elősegíti, és a fejlesztés külső feltételrendszerét jelenti az a tény, hogy a 2007-2013 közötti Nemzeti Stratégiai Referenciakeret (NSRK) megalapozását jelentő Országos Fejlesztéspolitikai Koncepcióban (OFK) és Országos Területfejlesztési Koncepcióban (OTK) – mint a helyzetfeltárásban utalás történt rá – a város, mint fejlesztési pólus külön is nevesítve van. A programokban megfogalmazott fejlesztések értéke a 25-30 milliárd forintot is elérheti!

Szóváltás a Parlamentben

Vélemény - 2006-11-21

Szóváltás alakult ki a pénzügyminiszter és az ellenzék képviselője között 2006. évi költségvetés módosításának okáról hétfőn a parlamentben. A fideszes Tállai András úgy vélte, az a folyamat, amelynek eredményeképpen eljutott a költségvetés a mai helyzetbe, a Medgyessy kormány Száz napos programjával kezdődött. Véleménye szerint ez az intézkedés indította el a folyamatot.

A jelentés szerint szakszerűtlen volt a rendőri intézkedés az MTV székháznál

Vélemény - 2006-11-20

Törvényes, jogszerű, de szakszerűtlen volt a rendőri intézkedés szeptember 19-én a Magyar Televízió (MTV) székházának ostroma idején - hangzott az RTL Klub vasárnap esti hírműsorában.

A felelős döntés a tájékozottságon múlik

Vélemény - 2006-11-18

A felsőoktatás és a média közötti kapcsolatokról, az intézmények PR- és marketing tevékenységéről, a minőségi sajtóanyagok fontosságáról és az online média lehetőségeiről is előadások hangzottak el pénteken, az ELTE Pedagógiai és Pszichológiai Karán megrendezett Felsőoktatás Nyilvánossága Konferencián.

Kiutat kell találni a politikai válságból

Vélemény - 2006-11-17

A Harmadik Köztársaság történetében az Antall-Tölgyessy paktum megkötése óta nem volt ennyire sürgető a kormány- és az ellenzéki oldal közötti értelmes együttműködés, és még soha nem volt ilyen kicsi az esély erre. Mégis a kormánynak és ellenzékének az ország, a választók közössége érdekében politikai és szakpolitikai döntések sorát kellene az érdekek egyeztetésével közösen előkészítenie, és a legfontosabbakat egyetértésben meghoznia.

Bokros: versenyt az egészségügyben

Vélemény - 2006-11-16

Többcsatornás, a nyugdíjhoz hasonló, egészségügyi biztosítási rendszerre van szükség ahhoz, hogy a laikus beteg helyzete változzon - mondta Bokros Lajos, a Közép-Európai Egyetem (CEU) vezérigazgatója szerdán a Pénzügykutató Zrt. és a HVB Bank Hungary által szervezett egészségügyi konferencián.

Orbán: Magyarország tekintélyének helyreállítása a cél

Vélemény - 2006-11-15

Magyarország megtépázott tekintélyének helyreállítását nevezte legfontosabb külpolitikai feladatának Orbán Viktor, aki szerint azonban azt is világossá kell tenni, hogy a magyar kormány nem azonos a magyar emberekkel.

Kóka János "visszatérő bizalmat" érzékelt New Yorkban

Vélemény - 2006-11-14

Kóka János gazdasági miniszter amerikai tárgyalásai során úgy érzékelte, hogy az utóbbi hónapok magyarországi belpolitikai feszültségei ellenére mind az amerikai befektetők, mind az elemzők "visszatérő bizalommal" vannak a magyarországi gazdasági környezet iránt.

Vállalják a lázadás következményeit a Kossuth téri tüntetők

Vélemény - 2006-11-13

Magyarországon alkotmányos válság és erkölcsi szükségállapot van, ami ellen minden magyar embernek kötelessége lázadni - reagált Bárándy Gergely MSZP-s országgyűlési képviselő lázadás előkészületének bűntette miatt tett feljelentésére Gonda László, a Batthyány örökmécsesnél tartott vasárnapi esti demonstráción.

Fodor Gábor szerint jelentős kormányátalakításra van szükség

Vélemény - 2006-11-12

Fodor Gábor szerint kormányátalakításra van szükség, továbbá vissza kell állítani a közigazgatási államtitkári posztot. Az SZDSZ ügyvivője a Népszava szombati számában arra a kérdésre, egyetért-e a pénzügyminiszter Kis János által javasolt menesztésével, úgy válaszolt: "Én sem tartom elképzelhetőnek a helyzetből a kilábalást a kormány jelentős átalakítása nélkül. Konkrétumot nem szeretnék mondani, mert az illetlenség lenne."

SZDSZ: kormány elé kerülhet a kórházi struktúrát átalakító törvényjavaslat

Vélemény - 2006-11-11

Már a jövő héten a kormány elé kerülhet kórházi struktúra átalakítását célzó törvényjavaslat - jelentette be az egészségügyi miniszter, Kuncze Gábor SZDSZ-elnökkel közös sajtótájékoztatón pénteken, a Liberális Egészségügyi Tanács ülését követően.

Euró-konferencia: Az EB támogatja a magyar pénzügyi konszolidációt

Vélemény - 2006-11-10

Magyarországnak érdeke, hogy stabilitás-orientált politikát folytasson, a politikaformálóknak ehhez a szükséges intézkedéseket meg kell hozniuk, az Európai Bizottságtól Magyarország ennek érdekében megkapja a szükséges támogatást - mondta Joaquín Almunia, az Európai Bizottság pénzügyi biztosa csütörtökön Budapesten, a Figyelő és a Heti Válasz által rendezett, az euróval foglalkozó konferencián.

Fidesz: még drágább lesz az élet Magyarországon

Vélemény - 2006-11-09

A Fidesz szerint még drágább lesz az élet Magyarországon a 2006-os államháztartási hiány növekedése miatt. Erről Varga Mihály, az ellenzéki párt alelnöke beszélt szerdai, budapesti sajtótájékoztatóján.

Amerika bizalmi válságáról ír a The Washington Post

Vélemény - 2006-11-08

Amerika bizalmi válságáról írt a The Washington Post kedden annak kapcsán, hogy nagyon alacsony a közvéleménynek a kongresszusba és a végrehajtó hatalomba vetett bizalma. Az újság által közölt felmérés során arról kérdezték az amerikaiakat, hogy mennyire bíznak a társadalom különböző területeinek vezetésében.

Rice: jobb, ha a Hamász a kormányban van, és nem az utcákon

Vélemény - 2006-11-07

Valószínűleg jobb az, hogy a Hamász mozgalom választással kormányra került, mint az, hogy ha a hatalmi rendszeren kívül maradva terrorista akciókat hajtana végre - jelentette ki az amerikai külügyminiszter hétfőn.

Több mint tízezer ember vett részt a vasárnapi közös imádságon

Vélemény - 2006-11-06

    A 2006. november 5-én vasárnap délutánra a Hősök terére hirdetett közös imádságra több mint tízezres közönség érkezett a Kárpát-medence minden tájáról és a diaszpórából.