Vélemény

Eredmények megjelenítése 1821-től 1840-ig 2020 találatból.

Az Orbán-kormányt okolja pénzügyi helyzetének romlása miatt az MVSZ

Vélemény - 2007-05-14

Az Orbán-kormányt okolja pénzügyi helyzetének romlása miatt a Magyarok Világszövetsége; Patrubány Miklós, az MVSZ elnöke hétfői budapesti sajtótájékoztatóján azt mondta: a külhoni magyar állampolgárságról szóló, 2000-ben megfogalmazott törvénytervezetük miatt vonta meg a szervezet költségvetési támogatását az akkori kabinet.

Módosításra szorulnak az adóvégrehajtási szabályok

Vélemény - 2007-05-13

Törvénymódosításokra volna szükség ahhoz, hogy az adókinnlevőségek behajtásának hatékonysága javuljon. Várszeghi György, az Adó- és Pénzügyi Ellenőrzési Hivatal (APEH) felszámolási és végrehajtási főosztályának vezetője szerint elsősorban a lefoglalt vagyontárgyak pályázati úton való értékesítésének és az árverésnek a szabályai szorulnak korrekcióra.

Orbán: növekedésközpontú gazdaságpolitikára van szükség

Vélemény - 2007-05-12

A mostani megszorításokra alapuló gazdaságpolitika helyett modern, innovatív, növekedésközpontú szemléletre kell váltania Magyarországnak - jelentette ki Orbán Viktor, a Fidesz elnöke, a párt Jövőnk vitasorozatának utolsó témájáról, a versenyképességről szóló konferenciáján szombaton Budapesten.

Miért kell(ene) együttműködni a roma szervezeteknek?

Vélemény - 2007-05-11

Az Országos Cigány Önkormányzat két politikai erő martalékává vált. A Lungo Drom és az MCF szövetségesei mindennapos munkájuk során képtelenek a szemben álló ideológiákat, személyes ellentéteket figyelmen kívül hagyni. Ezért ma az OCÖ-ben a szakmai munkának, a tisztességnek, a kiszámíthatóságnak, a bizalomnak nem sok értéke van.

MOK: a szaktárca által meghirdetett mobilitási program kevés

Vélemény - 2007-05-10

A Magyar Orvosi Kamara (MOK) elnöke nem tartja megfelelőnek az egészségügyi tárca által meghirdetett mobilitási programot, amely az átszervezések következtében állásukat vesztett orvosok elhelyezkedését segítené; szerinte komplexebb program kell.

Veres: nem változik a lakástámogatás, lesz ingatlanadó

Vélemény - 2007-05-09

Veres János szerint nem változik a lakástámogatás rendszere, lesz ingatlanadó és nem törlik el a forint árfolyamsávját.

Fodor Gábor három területen bizonyíthatja rátermettségét

Vélemény - 2007-05-08

Dr. Oláh Lajos képviselő (MSZP) három kérdésben vár azonnali és határozott lépéseket az új környezetvédelmi minisztertől:

1.         Az illegális német szemétszállítmányok mielőbbi visszaszállítása, a szennyezők megbüntetése;

2.         a hulladékszállító teherautók megkülönböztető jelzéssel történő ellátása;

3.         a Rába folyó szennyezésének megszüntetése érdekében az eddigieknél keményebb fellépés az osztrák hatóságok felé.

A francia sajtó Sarkozy "briliáns" győzelméről számol be

Vélemény - 2007-05-07

"Megfellebbezhetetlen, briliáns, kétségbevonhatatlan teljesítmény": a francia napilapok szerint "egyértelmű" az elnökválasztás második fordulójában Nicolas Sarkozy győzelme, akit minden francia "összefogására" szólítanak fel, és aki előtt még ott áll a júniusi parlamenti választások próbatétele.

Kossuth Rádió: több milliárd forintos adóssága van a Fidesznek

Vélemény - 2007-05-05

Több milliárd forintos adóssága van a Fidesznek - hangzott el a Kossuth Rádió szombati Déli Krónikájának hírmagyarázatában. A közszolgálati rádió annak a hírnek a hátterét elemezte, hogy pénteken Budapesten megnyitották a Szövetségesek Házát. A Fidesz egykori Szentkirályi utcai székházába a KDNP kivételével a Fidesz valamennyi szövetségese beköltözött.

Mikola: a kormánypártok ne a több-biztosítós rendszer bevezetésével foglalkozzanak

Vélemény - 2007-05-05

Mikola István, a Fidesz szakpolitikusa sajtótájékoztatóján azt javasolta a kormánypártoknak, hogy a hétvégi lovasberényi megbeszélésen ne a több-biztosítós rendszer bevezetésével, hanem inkább az egészségügyben kialakult káosz kezelésével foglakozzanak.

A HÖOK nem ért egyet a gazdasági tanácsok javaslatával

Vélemény - 2007-05-04

A Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciája (HÖOK) nyugtalansággal fogadta a gazdasági tanácsok által összeállított, Bokros Lajos szerkesztésében megjelent vitaanyagot - áll a HÖOK által kiadott sajtóközleményben.

Rossznak látja a magyar gazdasági helyzetet az osztrák Kurier

Vélemény - 2007-05-03

A magyar kormány takarékossági intézkedései erős jövedelemcsökkenéshez vezettek, és a cégek is panaszkodnak - írta a Kurier című osztrák lap.

A munkaképes romák 10-20 százaléka tud csak dolgozni

Vélemény - 2007-05-01

A magyarországi munkaképes romák csupán tíz-húsz százalékának van lehetősége munkába állni - mondta Kiss Péter szociális és munkaügyi miniszter a Roma Polgárjogi Alapítvány (RPA) budapesti Tavaszköszöntő Fesztiválján kedden.

Royal nem zárta ki, hogy megválasztása esetén Bayrout nevezze ki kormányfővé

Vélemény - 2007-04-30

Nem zárta ki Ségolene Royal francia szocialista elnökjelölt egy vasárnapi tévényilatkozatában azt, hogy megválasztása esetén Francois Bayrout, a centrista Unió a Francia Demokráciáért (UDF) vezetőjét tegye meg miniszterelnökké.

Élénkíti a versenyt a mobil számhordozhatóság

Vélemény - 2007-04-29

Kelet-közép-európai bevezetése után két évvel a mobil számhordozhatóságról elmondható, hogy segített eltávolítani a verseny bizonyos korlátait, rákényszerítette a szolgáltatókat az ügyfelek igényeinek pontosabb követésére, s hozzájárult a marketing és a márkaépítés központi szerepének megőrzéséhez is - állapítja meg az IDC kutatása.

Orbán: a vidéki közszolgáltatások fejlesztésére van szükség

Vélemény - 2007-04-28

Nemcsak helyreállítani, hanem fejleszteni is kell a vidéki közszolgáltatásokat - jelentette ki Orbán Viktor szombaton Csongrádon.

Simon Gábor: a koalíciós pártok végigviszik a ciklust

Vélemény - 2007-04-27

A koalíciós pártok elszántak abban, hogy ezt a kormányzati ciklust végigcsinálják - mondta Simon Gábor, az MSZP országos választmányának elnöke miskolci sajtótájékoztatóján. Az ország ügyeinek vitelében a két kormánypárt között az együttműködés rendezett - szögezte le.

 A Szülőföld Alap pályázati felhívásai az adott régiók igényei alapján készülnek

Vélemény - 2007-04-26

A Szülőföld Alap felhívásai – csakúgy, mint az erdélyi pályázatok – több hónapos egyeztetés után, az érintett régiók prioritásai alapján születtek. A régiók szakmai szervezeteivel való egyeztetések lefolytatása az Alap kollégiumaiban részt vevő tagok feladata és felelőssége.

Kósa Lajos a kormányhoz fordul

Vélemény - 2007-04-25

A kormány brutális áremelési akciója a szociális szférában emberi tragédiák sorozatát indíthatja el. Debrecen nem vezeti be az új törvényt, a város polgármestere ehelyett kéréssel fordul a kormányhoz. Az alábbiakban Kósa Lajos felterjesztését közöljük.

NATO-törzsfőnök: a magyar haderő átalakítása példaértékű

Vélemény - 2007-04-24

Jan Arp altábornagy, a NATO norfolki transzformációs parancsnokságának törzsfőnöke példaértékűnek tartja a magyar haderő-átalakítást, különösen annak gyorsaságát. "Minden bizonnyal sokan, a NATO-n belül is sok nemzet tanulhatna a magyar példából" - mondta a tábornok az MTI-nek hétfőn Norfolkban, ahol megbeszélést folytatott Szekeres Imre honvédelmi miniszterrel.