Vélemény

Eredmények megjelenítése 1821-től 1840-ig 1945 találatból.

 Fidesz: gazdaságpolitikai fordulatra van szükség

Vélemény - 2007-02-19

A Fidesz szerint gazdaságpolitikai fordulatra van szükség, mert a jelenlegi irány semmi jót nem eredményez - erről Pelczné Gáll Ildikó, az ellenzéki párt alelnöke beszélt Budapesten.

 Szűk körű alapszabály-módosítást javasol az SZDSZ országos tanácsa

Vélemény - 2007-02-18

Az SZDSZ országos tanácsa szűk körű alapszabály-módosítást javasol a párt március végi tisztújító küldöttgyűlésének - jelentette be Kuncze Gábor, a testület szombati ülését követő sajtótájékoztatón.

Változásokat jósol a Fideszben Rogán Antal

Vélemény - 2007-02-16

Változásokat jósolt az elkövetkező években pártjában Rogán Antal fideszes politikus, aki a Magyar Narancs című hetilap legutóbbi számában megjelent interjújában arról is beszélt, hogy számára a pártpolitikai szerepvállaláshoz még 2014-ben sem lesz késő.

"Kósa Lajos választási ígéreteivel becsapta a választókat!"

Vélemény - 2007-02-15

A 2006. évi választási kampány idején Kósa Lajos nyilatkozataiban Debrecen stabil gazdasági pozícióiról, a város költségvetésének egyensúlyáról, a hitelállomány kezelhetőségéről beszélt.

Nyilatkozataimban többször is szembesítettem a tényekkel, felvázolva azokat a folyamatokat, amelyek rövid távon is a város gazdálkodásának ellehetetlenüléséhez vezetnek.

Felszínre tört az adósságcsapda Debrecenben

Vélemény - 2007-02-14

A jelenlegi fideszes önkormányzati vezetése alatt most állt elő először az a helyzet, hogy több mint másfél milliárd forint működési hitelt kell felvenni. Ehhez társul még további három milliárd fejlesztési és beruházási hitel felvételének kényszere, mert a költségvetés 46 milliárdos főösszegének bevételei és kiadásai csak ezzel tarthatók egyensúlyban.

 Fidesz: az AB megálljt parancsolt a kormány hatalmi önkényének

Vélemény - 2007-02-13

A tegnapi Alkotmánybírósági határozat megálljt parancsolt a hatalmi önkénynek - szögezte le kedd délelőtti sajtótájékoztatóján Szijjártó Péter. A Fidesz kommunikációs igazgatója rámutatott: a fővárosi közgyűlés döntéséről - mely szerint politikai gyűlésen külön engedély kell színpad emeléséhez és a hangosításhoz - az Alkotmánybíróság kimondta, hogy antidemokratikus és alkotmányellenes.

A Fidesz magatartása álságos

Vélemény - 2007-02-12

A Fidesz magatartása álságos, mert az elmúlt években folytatott politikájával, és a múlthéten történt kordonbontásával, egyértelműen teret enged a szélső jobboldalnak.

Amiben exportőrök lehetünk

Vélemény - 2007-02-11

A megtörtént esetek bizonyítják, amennyiben az Alföld, a Hátság vízháztartásának rendezésére nem kerül sor Magyarország első számú madárinfluenza vírus exportőr lesz. A tudósok egybehangzóan állítják, hogy madárinfluenza vírust a vadonélő vándormadarak adják át a haszonjószágnak, a baromfinak. A tapasztalatok szerint nem kerül sor cserakcióra a vízzel megfelelően gazdálkodó területeken.

A Critical Mass Budapest válasza az Emberibb Parkolásért Mozgalom nyílt levelére

Vélemény - 2007-02-09

Szeretnénk megnyugtatni Önöket, hogy a Critical Mass sosem "autósok" ellen irányul. Különösen nem a csak gépjárművel folytatható tevékenységet végzők ellen, hiszen a dugó őket sújtja leginkább. Ennek árát már most viseljük mindannyian. Szeretnénk megnyugtatni Önöket, hogy a Critical Mass sosem "autósok" ellen irányul.

Főpolgármester helyettes kerestetik

Vélemény - 2007-02-08

Bölcs döntés hozott Gy. Németh Erzsébet, amikor szerda este bejelentette, hogy  visszalép a főpolgármester-helyettesi jelöltségtől. Az indoklás is méltányos, hiszen a szocialista képviselődöntését azzal indokolta: a fővárosi költségvetés összeállításánál nincs olyan politikai vezető, aki a tárgyalások során képviselné ezen területek érdekeit.

Horváth Ágnes: nem csökkent a háziorvosok finanszírozási díja

Vélemény - 2007-02-07

Nem igaz a háziorvosok azon állítása, hogy finanszírozási díjuk csökkent - jelentette ki Horváth Ágnes, az Egészségügyi Minisztérium államtitkára kedden Budapesten a Magyar Orvosi Kamara nagygyűlésén elhangzottakra reagálva.

Újabb adóprés

Vélemény - 2007-02-06

A villany árának emelése adóprés, kismértékben a költségvetés bevételét növeli, de nagyobb részben a privatizált villanytermelők és szolgáltatók amúgy is, köztudottam magas nyereségét hizlalja.

Neue Zürcher Zeitung: Orbán keresi a konfrontációt

Vélemény - 2007-02-05

Orbán ismét a barikádokon címmel jelentetett meg írást hétfőn a Neue Zürcher Zeitung című svájci napilap a Fidesz képviselőinek pénteki kordont bontó akciójáról.

Dr. Ujhelyi István államtitkár nyílt levele Bánki Eriknek

Vélemény - 2007-02-04

Magyar Országgyűlés

Bánki Erik elnök úr

sport és turisztikai bizottság

 

 Tisztelt Elnök Úr, Kedves Erik!

Veres János: az ország fizeti meg az utcai politizálás árát

Vélemény - 2007-02-03

Mindannyiunkkal, az országgal fizetteti meg a felelőtlensége árát, aki az utcára viszi a politikát - jelentette ki Veres János pénzügyminiszter pénteken Parádon. A szeptemberi-októberi utcai zavargások 200 milliárd forintjába kerültek az országnak.

SZDSZ: Kuncze visszautasítja az elnökválasztási csalásról szóló vádakat

Vélemény - 2007-02-02

Szó sincs arról, hogy olyan mértékű létszámnövekedés lenne a Baranya megyei SZDSZ-ben, amely befolyásolhatná az elnökválasztást - mondta a liberális párt elnöke, és egyúttal visszautasította az erről szóló vádakat.

Az igazságügy-miniszter levele Navracsics Tibor frakcióvezetőnek és Szájer József európai parlamenti képviselőnek

Vélemény - 2007-02-01

Dr. Navracsics Tibor frakcióvezető úr részére Fidesz - Magyar Polgári Szövetség Budapest és Dr. Szájer József képviselő úr részére Európai Parlament - EPP-EU frakció Budapest Tisztelt Frakcióvezető Úr és tisztelt Képviselő Úr!

Kósa Lajos polgármester reagálása az MSZP debreceni városi szervezetének közleményére

Vélemény - 2007-01-30

Dr. Zsíros Zsolt, az MSZP városi szervezete elnökének aggodalmakat hangoztató nyilatkozatára reagálva az alábbiakra szeretném felhívni a figyelmet:

Kósa Lajos szerint alkotmányt sért a kormány

Vélemény - 2007-01-29

A közigazgatási hivatalok régiós átszervezése sérti az alkotmányt, a Fidesz ezért az Alkotmánybírósághoz (Ab) fordult - jelentette be Kósa Lajos.

 Financial Times: Koszovó néhány hónap múlva "kihirdeti függetlenségét"

Vélemény - 2007-01-29

Koszovó az EU és a NATO hallgatólagos támogatásával néhány hónapon belül kihirdeti függetlenségét - írta magas rangú nyugati diplomatára hivatkozva a hétvégi Financial Times. A londoni üzleti napilap diplomáciai forrásai szerint a tartomány azután nyilvánítja magát függetlenné, hogy megszületik az ENSZ-határozat jövőbeni kormányzati rendszeréről.