Vélemény

Eredmények megjelenítése 1821-től 1840-ig 1882 találatból.

A Babeş-Bolyai Tudományegyetem magyar tagozatának levele az egyetem vezetőinek

Vélemény - 2006-12-04

Az Akadémiai Tanács és a Rektori Értekezlet figyelmébe

 

A Babeş-Bolyai Tudományegyetem magyar tagozatának felelősei, a dékánhelyettesek, a kari és a tanszéki szintű felelősök, valamint a tagozatnak az oktatók és a diákok által megválasztott szentátusi tagjai, e tagozat jogszerű képviselőiként, a következő nyilatkozatot fogalmazzák meg a Babeş-Bolyai Tudományegyetem kötelékébe tartozó épületek és helyiségek feliratozásáról:

MDF elemzés: Orbántól megtisztított jobbközép koalíció Kósával?

Vélemény - 2006-12-03

2010-re megnyílhat az út egy, az orbáni abszolút populizmussal, és a gyurcsányi hamis cinizmussal szemben alternatívát kínáló jobbközép pólus megteremtése felé, ezt a pólust a pártnak az Orbán Viktortól megtisztított Fidesszel, vagy az abból kiváló, Kósa (?) vezette konstruktív ellenzékiekkel kellene kialakítania. Ezt szögezi le az MDF elnökségének megbízásából írt helyzetértékelés, amelynek részletei a hvg.hu-n olvashatóak.

A nők elleni erőszak az AIDS terjedésének forrása

Vélemény - 2006-12-02

 25 évvel ezelőtt, az AIDS megjelenésének idején a meleg férfiakat, a prostituáltakat és a kábítószerélvezőket nevezték meg a fertőzésnek leginkább kitett csoportokként. Ahogy az AIDS világméretű járvánnyá vált, áldozatainak köre egyre inkább kiterjedt a nőkre is, akik gyakran férjeiktől/partnereiktől kapták meg a betegséget.

Orbán Viktor szerint a Fidesz eredményeket ért el a parlamenti munkában

Vélemény - 2006-12-01

A Fidesz részt vesz a parlamenti munka érdemi részében, és eredményeket is ért el - mondta Orbán Viktor, a párt elnöke az InfoRádió Aréna című műsorában. A pártelnök az eredmények között említette az európai uniós források ellenőrzésére létrehozandó parlamenti bizottságot, illetve a vizitdíj fizetése alóli mentességet 18 éves kor alatt, amit a Fidesz javasolt, valamint a szabad orvosválasztás lehetőségét, ahol szintén értek el eredményt.

Ombudsmanok: súlyos hiányosságok voltak a tűzijáték előkészítésében

Vélemény - 2006-11-30

Sorozatos hibákat állapított meg az ombudsmani vizsgálat az augusztus 20-i tűzijáték előkészítésében és lebonyolításában - hangzott el a Magyar Televízió Híradójában. A vizsgálatról készült jelentés megállapítja: a Miniszterelnöki Hivatal (MeH) nem gondoskodott az ünnepségen résztvevő tömeg biztonságáról, és nem készült fel egy esetleges veszélyhelyzetre.

 Alkotmánybíróság: alkotmányos a banki különadó

Vélemény - 2006-11-29

Az Alkotmánybíróság (Ab) döntése szerint alkotmányos a banki különadó bevezetése. Az államháztartás egyensúlyát javító különadókról és járadékokról szóló törvény által bevezetett, a hitelintézeteket terhelő új adónem szabályait kifogásoló beadványt a testület elutasította.

Annan szerint Irakban majdnem polgárháború van

Vélemény - 2006-11-28

Kofi Annan ENSZ-főtitkár szerint Irakban "majdnem" polgárháború van, és bizonyára az is lesz, ha nem sikerül gyorsan javítani a helyzeten.

Sólyom: a megosztottság elveszi az emberek józan eszét

Vélemény - 2006-11-26

Magyarországot ma mélységesen megosztja a pártpolitika és "a megosztottság már az emberek józan eszét veszi el" - nyilatkozta a köztársasági elnök a Népszabadságnak. Sólyom László interjúját a lap szombati számában közli.

A Generikus Gyógyszergyártók és Forgalmazók Magyarországi Érdekvédelmi Egyesülete sajtóközleménye a gyógyszergazdaságossági törvényt illetően

Vélemény - 2006-11-24

A Generikus Gyógyszergyártók és Forgalmazók Magyarországi Érdekvédelmi Egyesülete a gyógyszergazdaságossági törvény előzetes normakontrolljának megfontolását kérte a köztársasági elnöktől.

Putyin óva inti az EU-t az új tagok "megosztó törekvéseitől"

Vélemény - 2006-11-23

Vlagyimir Putyin orosz elnök szerint egyesek az EU-ban megpróbálják belehelyezni az orosz-EU viszonyt a "barát vagy ellenség elavult modelljébe, de az efféle közhelyeknek nem sok közük van a valósághoz, viszont új megosztottság kockázatával járnak Európában".

Liberális javaslat Debrecen Pólus programját felügyelő önkormányzati bizottság felállítására

Vélemény - 2006-11-22

Debrecen számára az elkövetkező évek a nagy lehetőségek, de a nagy kihívások időszaka lesz. A stratégiai célok megvalósítását nagymértékben elősegíti, és a fejlesztés külső feltételrendszerét jelenti az a tény, hogy a 2007-2013 közötti Nemzeti Stratégiai Referenciakeret (NSRK) megalapozását jelentő Országos Fejlesztéspolitikai Koncepcióban (OFK) és Országos Területfejlesztési Koncepcióban (OTK) – mint a helyzetfeltárásban utalás történt rá – a város, mint fejlesztési pólus külön is nevesítve van. A programokban megfogalmazott fejlesztések értéke a 25-30 milliárd forintot is elérheti!

Szóváltás a Parlamentben

Vélemény - 2006-11-21

Szóváltás alakult ki a pénzügyminiszter és az ellenzék képviselője között 2006. évi költségvetés módosításának okáról hétfőn a parlamentben. A fideszes Tállai András úgy vélte, az a folyamat, amelynek eredményeképpen eljutott a költségvetés a mai helyzetbe, a Medgyessy kormány Száz napos programjával kezdődött. Véleménye szerint ez az intézkedés indította el a folyamatot.

A jelentés szerint szakszerűtlen volt a rendőri intézkedés az MTV székháznál

Vélemény - 2006-11-20

Törvényes, jogszerű, de szakszerűtlen volt a rendőri intézkedés szeptember 19-én a Magyar Televízió (MTV) székházának ostroma idején - hangzott az RTL Klub vasárnap esti hírműsorában.

A felelős döntés a tájékozottságon múlik

Vélemény - 2006-11-18

A felsőoktatás és a média közötti kapcsolatokról, az intézmények PR- és marketing tevékenységéről, a minőségi sajtóanyagok fontosságáról és az online média lehetőségeiről is előadások hangzottak el pénteken, az ELTE Pedagógiai és Pszichológiai Karán megrendezett Felsőoktatás Nyilvánossága Konferencián.

Kiutat kell találni a politikai válságból

Vélemény - 2006-11-17

A Harmadik Köztársaság történetében az Antall-Tölgyessy paktum megkötése óta nem volt ennyire sürgető a kormány- és az ellenzéki oldal közötti értelmes együttműködés, és még soha nem volt ilyen kicsi az esély erre. Mégis a kormánynak és ellenzékének az ország, a választók közössége érdekében politikai és szakpolitikai döntések sorát kellene az érdekek egyeztetésével közösen előkészítenie, és a legfontosabbakat egyetértésben meghoznia.

Bokros: versenyt az egészségügyben

Vélemény - 2006-11-16

Többcsatornás, a nyugdíjhoz hasonló, egészségügyi biztosítási rendszerre van szükség ahhoz, hogy a laikus beteg helyzete változzon - mondta Bokros Lajos, a Közép-Európai Egyetem (CEU) vezérigazgatója szerdán a Pénzügykutató Zrt. és a HVB Bank Hungary által szervezett egészségügyi konferencián.

Orbán: Magyarország tekintélyének helyreállítása a cél

Vélemény - 2006-11-15

Magyarország megtépázott tekintélyének helyreállítását nevezte legfontosabb külpolitikai feladatának Orbán Viktor, aki szerint azonban azt is világossá kell tenni, hogy a magyar kormány nem azonos a magyar emberekkel.

Kóka János "visszatérő bizalmat" érzékelt New Yorkban

Vélemény - 2006-11-14

Kóka János gazdasági miniszter amerikai tárgyalásai során úgy érzékelte, hogy az utóbbi hónapok magyarországi belpolitikai feszültségei ellenére mind az amerikai befektetők, mind az elemzők "visszatérő bizalommal" vannak a magyarországi gazdasági környezet iránt.

Vállalják a lázadás következményeit a Kossuth téri tüntetők

Vélemény - 2006-11-13

Magyarországon alkotmányos válság és erkölcsi szükségállapot van, ami ellen minden magyar embernek kötelessége lázadni - reagált Bárándy Gergely MSZP-s országgyűlési képviselő lázadás előkészületének bűntette miatt tett feljelentésére Gonda László, a Batthyány örökmécsesnél tartott vasárnapi esti demonstráción.

Fodor Gábor szerint jelentős kormányátalakításra van szükség

Vélemény - 2006-11-12

Fodor Gábor szerint kormányátalakításra van szükség, továbbá vissza kell állítani a közigazgatási államtitkári posztot. Az SZDSZ ügyvivője a Népszava szombati számában arra a kérdésre, egyetért-e a pénzügyminiszter Kis János által javasolt menesztésével, úgy válaszolt: "Én sem tartom elképzelhetőnek a helyzetből a kilábalást a kormány jelentős átalakítása nélkül. Konkrétumot nem szeretnék mondani, mert az illetlenség lenne."