Vélemény

Eredmények megjelenítése 1921-től 1940-ig 2056 találatból.

Loki Szurkolók Egyesülete: megszűnt  az együttműködés

Vélemény - 2007-03-08

A Loki Szurkolók Egyesülete  közleményben tudatta, hogy a jövőben nem kívánja folytatni a DVSC vezetésével való együttműködést.  

A kormányban mindenkinek elment az esze

Vélemény - 2007-03-07

A kormány továbbra is kitart a gyermekpornográfia legalizálása mellett, a kormány büntetlenséget ad a pedofiloknak. A Meh eddig háromféle választ adott Pelczné Gáll Ildikó kérdésére.

Móri ügy: Herényi elégedetlen a legfőbb ügyész válaszával

Vélemény - 2007-03-06
Herényi Károlyt, az MDF frakcióvezetőjét nem elégítette ki a legfőbb ügyész válasza a móri üggyel kapcsolatos esetleges vizsgálattal kapcsolatban. Az ellenzéki politikus az interpelláció után nyilatkozott az MTI-nek.

 Slota szerint közös szlovák-magyar történelem-tankönyv szóba sem jöhet

Vélemény - 2007-03-05

Ján Slota elképzelhetetlennek tartja, hogy valaha is olyan közös magyar-szlovák történelem-tankönyv lásson napvilágot, amelyből az iskolák az eddigi szlovák szemlélettől elütő történelmet oktathatnának.

 Orbán: Magyarországon demokrácia nélküli többpártrendszer van

Vélemény - 2007-02-28

Demokrácia nélküli többpártrendszer van Magyarországon - jelentette ki Orbán Viktor a tv2 Tények este című műsorában kedden. "A demokrácia lényege, hogy azok, akik a hatalmat gyakorolják, kötelesek elszámolni, és kötelesek vállalni a felelősséget mindazért, amit tesznek. Ma Magyarországon a kormány nem számolt és nem számol el azzal, amit tesz, és semmiért nem vállal felelősséget" - mondta a Fidesz elnöke.

Kóka János igazságos megjelenést szeretne a kisebbségeknek a médiában

Vélemény - 2007-02-26

Az összes hátrányos helyzetű kisebbségi csoportnak tisztességes és igazságos szerepet szeretne a médiában és a politikában Kóka János, az SZDSZ egyik elnökjelöltje, aki vasárnap tette közzé az interneten programjának erről szóló elemét.

Erős középpárttá tenné az SZDSZ-t Fodor Gábor

Vélemény - 2007-02-24

Erős középpárttá tenné az SZDSZ-t Fodor Gábor, a liberálisok egyik elnökjelöltje. A politikus szombati sajtóértekezletén mutatatta be programjának újabb elemét, Felelős politika címmel.

 Az MDF a felsőoktatási felvételi rendszer változását kezdeményezi

Vélemény - 2007-02-23

A Magyar Demokrata Fórum (MDF) a felsőoktatási felvételi szabályok megváltoztatását kezdeményezi - jelentette be Almássy Kornél, a párt alelnöke miskolci sajtótájékoztatóján.

MDF: nemzeti ünnepünkön nemzeti összefogást!

Vélemény - 2007-02-22

    Az előttünk álló március 15-i ünnepség kapcsán a nyilvánosság sajnos nem az ünnepi, hanem a biztonsági előkészületektől hangos. A Magyar Demokrata Fórum kezdeményezi, hogy a parlamenti pártok a nemzeti összetartozás szellemében közösen vegyenek részt az 1848-as forradalom és szabadságharc kitörésének 159. évfordulójára tartott megemlékezésen.

 Ötpárti megállapodás kábítószerügyben

Vélemény - 2007-02-21

Az MSZP Országgyűlési Képviselőcsoportjának, Ifjúsági szakcsoportja levélben fordult a parlamenti pártokhoz, melyben kezdeményezték a kábítószerügyi eseti bizottság felállításával kapcsolatos ötpárti egyeztetést. Az első megbeszélésre január végén került sor, ahol az eseti bizottság felállításának részleteit egyeztették a frakciók képviselői.

 MDF: mentesség a kórházi napidíj alól a tartós orvosi kezelésre szorulóknak

Vélemény - 2007-02-20

A Magyar Demokrata Fórum törvénymódosító javaslattal kezdeményezi, hogy a tartós orvosi kezelésre szorulók ne csak a vizitdíj, hanem a kórházi napidíj megfizetése alól is mentesüljenek - közölte Csáky András, az MDF egészségügyi szakpolitikusa az MTI-vel.

 Fidesz: gazdaságpolitikai fordulatra van szükség

Vélemény - 2007-02-19

A Fidesz szerint gazdaságpolitikai fordulatra van szükség, mert a jelenlegi irány semmi jót nem eredményez - erről Pelczné Gáll Ildikó, az ellenzéki párt alelnöke beszélt Budapesten.

 Szűk körű alapszabály-módosítást javasol az SZDSZ országos tanácsa

Vélemény - 2007-02-18

Az SZDSZ országos tanácsa szűk körű alapszabály-módosítást javasol a párt március végi tisztújító küldöttgyűlésének - jelentette be Kuncze Gábor, a testület szombati ülését követő sajtótájékoztatón.

Változásokat jósol a Fideszben Rogán Antal

Vélemény - 2007-02-16

Változásokat jósolt az elkövetkező években pártjában Rogán Antal fideszes politikus, aki a Magyar Narancs című hetilap legutóbbi számában megjelent interjújában arról is beszélt, hogy számára a pártpolitikai szerepvállaláshoz még 2014-ben sem lesz késő.

"Kósa Lajos választási ígéreteivel becsapta a választókat!"

Vélemény - 2007-02-15

A 2006. évi választási kampány idején Kósa Lajos nyilatkozataiban Debrecen stabil gazdasági pozícióiról, a város költségvetésének egyensúlyáról, a hitelállomány kezelhetőségéről beszélt.

Nyilatkozataimban többször is szembesítettem a tényekkel, felvázolva azokat a folyamatokat, amelyek rövid távon is a város gazdálkodásának ellehetetlenüléséhez vezetnek.

Felszínre tört az adósságcsapda Debrecenben

Vélemény - 2007-02-14

A jelenlegi fideszes önkormányzati vezetése alatt most állt elő először az a helyzet, hogy több mint másfél milliárd forint működési hitelt kell felvenni. Ehhez társul még további három milliárd fejlesztési és beruházási hitel felvételének kényszere, mert a költségvetés 46 milliárdos főösszegének bevételei és kiadásai csak ezzel tarthatók egyensúlyban.

 Fidesz: az AB megálljt parancsolt a kormány hatalmi önkényének

Vélemény - 2007-02-13

A tegnapi Alkotmánybírósági határozat megálljt parancsolt a hatalmi önkénynek - szögezte le kedd délelőtti sajtótájékoztatóján Szijjártó Péter. A Fidesz kommunikációs igazgatója rámutatott: a fővárosi közgyűlés döntéséről - mely szerint politikai gyűlésen külön engedély kell színpad emeléséhez és a hangosításhoz - az Alkotmánybíróság kimondta, hogy antidemokratikus és alkotmányellenes.

A Fidesz magatartása álságos

Vélemény - 2007-02-12

A Fidesz magatartása álságos, mert az elmúlt években folytatott politikájával, és a múlthéten történt kordonbontásával, egyértelműen teret enged a szélső jobboldalnak.

Amiben exportőrök lehetünk

Vélemény - 2007-02-11

A megtörtént esetek bizonyítják, amennyiben az Alföld, a Hátság vízháztartásának rendezésére nem kerül sor Magyarország első számú madárinfluenza vírus exportőr lesz. A tudósok egybehangzóan állítják, hogy madárinfluenza vírust a vadonélő vándormadarak adják át a haszonjószágnak, a baromfinak. A tapasztalatok szerint nem kerül sor cserakcióra a vízzel megfelelően gazdálkodó területeken.

A Critical Mass Budapest válasza az Emberibb Parkolásért Mozgalom nyílt levelére

Vélemény - 2007-02-09

Szeretnénk megnyugtatni Önöket, hogy a Critical Mass sosem "autósok" ellen irányul. Különösen nem a csak gépjárművel folytatható tevékenységet végzők ellen, hiszen a dugó őket sújtja leginkább. Ennek árát már most viseljük mindannyian. Szeretnénk megnyugtatni Önöket, hogy a Critical Mass sosem "autósok" ellen irányul.