Ajánljuk

Eredmények megjelenítése 2041-től 2060-ig 2142 találatból.

Semjén Zsolt: Orbán Viktor nem jelentkezett a KDNP-be

Ajánljuk - 2007-01-18

Orbán Viktor nem jelentkezett a KDNP-be - erősítette meg Semjén Zsolt, szerdai egri sajtótájékoztatóján a párt keddi közlését, azokra a sajtóhírekre reagálva, amelyek szerint a Fidesz elnöke a KDNP-ben folytatná politikai pályafutását.

  A Magyar Demokrata Fórum helyreigazítást kér az alaptalan találgatásokért

Ajánljuk - 2007-01-17

A Magyar Demokrata Fórum szemben az alaptalan híresztelésekkel sem most, sem a jövőben nem kíván árnyékkormányt felállítani. Mi a koalíciós kormányzásban hiszünk, és nem tartjuk értelmét ellenzéki szerepben a kormányzati struktúra leképezésének.

Alkotó ellenzékiség Fidesz módra

Ajánljuk - 2007-01-16

 A Fidesz nem a problémákat, a kihívásokat akarja legyőzni, hanem a vele szembenállókat. Nem használni akar az országnak, csak ártani a kormánynak. Ezt mi sem bizonyítja jobban, mint a mostani akciójuk. Bűnbakot csinálnak azokból a politikusokból, akik merték támogatni a változásokat - akkor is, ha fáj. Mi lesz a következő lépés: vérdíjat tűznek ki a reformpártiak fejére?

Buddha-fesztivál Budapesten

Ajánljuk - 2007-01-15

Koncert, filmvetítés, előadás és különleges spirituális élmény várja azokat, akik január végén részt vesznek a Buddha Fest rendezvényén Budapesten - közölték a szervezők az MTI-vel. "Ez a rendezvény meg sem kísérli meghatározni a buddhizmust és különböző ágait, inkább ízelítőt szeretne adni abból, ahogy egy buddhista szemléli a körülötte lévő világot. Egy csipetnyi betekintést a dolgok valódi természetébe" - fogalmazott Császári Flóra szervező.

Egyéves a babakötvény

Ajánljuk - 2007-01-12

Egy évvel ezelőtt vezette be a kormány a fiatalok életkezdési támogatását, ismertebb nevén a babakötvényt. A program keretében minden hetedik újszülött számára nyitott a családja Start-számlát, amellyel növekszik a gyermek 18 éves korában felvehető életkezdési támogatás összege.

Jövőnk címmel vitasorozatot indít a Fidesz

Ajánljuk - 2007-01-11

Január 10-én megkezdődött a Fidesz Jövőnk című vitasorozata, amelynek első témájaként januárban az igazságosság témakörét járják körül.

Bachelor diploma főiskolán és egyetemen is

Ajánljuk - 2007-01-10

Az egyetemek és a főiskolák ugyanazon jogszabályok alapján oktatják az egyes alap- és mesterszakokat, mindamellett léteznek intézményi sajátságok - nyilatkozta az Oktatási és Kulturális Minisztérium (OKM) az EduPress megkeresésére. Az alapképzés nem azonos az eddigi főiskolaival, elképzelhető viszont, hogy egyes intézmények könnyebben állnak át a gyakorlati jellegű képzésre.

Brutális áremelés a tömegközlekedés területén

Ajánljuk - 2007-01-09

A kormány a tömegközlekedési kedvezményrendszer átalakításánál egy áttekinthetőbb struktúrát ígért, az intézkedések azonban a kedvezmények megszüntetését, káoszt, és drasztikus drágulást eredményeztek - hangsúlyozta Cser-Palkovics András hétfőn.

A pápát felbosszantotta a varsói érsekbotrány

Ajánljuk - 2007-01-08

XVI. Benedek pápa állítólag nagyon bosszús amiatt, hogy nem tájékoztatták kellőképpen az új varsói érsekről, aki vasárnap, a beiktatási ünnepi mise előtt kényszerült lemondani ügynökmúltja miatt. Ezt vasárnap a legnagyobb lengyel politikai napilap adta hírül weboldalán, jól tájékozott vatikáni forrásokra hivatkozva.

  A varsói érsek ügynökmúltja miatt bocsánatot kért

Ajánljuk - 2007-01-07

Elismerte ügynökmúltját Varsó újonnan kinevezett érseke, miután több vizsgálat is bizonyította: Stanislaw Wieglus valóban informátor volt. Hivatalos közleményében Wieglus bocsánatot kér, amiért ügynökmúltjával és annak tagadásával károkat okozott a Katolikus Egyháznak.

Új elnökhelyettese van az APEH-nek

Ajánljuk - 2007-01-05
Polgár Pétert az adóhivatal elnökhelyettesének nevezte ki Veres János pénzügyminiszter az Adó- és Pénzügyi Ellenőrzési Hivatal elnökének javaslatára – közölte a Pénzügyminisztérium csütörtökön.Polgár Péter korábban az APEH informatikai területének (SZTADI) vezetője volt. Az új elnökhelyettes, aki január elsejével tölti be új posztját, továbbra is felelős az APEH informatikai területéért, amelynek feladatai az idén nagymértékben megnövekedtek, és emellett felügyeli az adóeljárási és adójogi szakterületek munkáját – áll a PM közleményében. 

A HÖOK szerint átlagosan 85 százalékkal nő a hallgatók utazási költsége

Ajánljuk - 2007-01-04

Nem közeledtek az álláspontok a Gazdasági és Közlekedési Minisztérium (GKM) és a Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciája (HÖOK) között zajlott tárgyalásokon, az egyeztetésre a szaktárca ezúttal mintegy 43 szervezetet hívott meg. Többségük bírálta a hallgatókat sújtó közlekedési szigorításokat, a gazdasági tárca szerint azonban a jelenlegi rendszert nem lehet fenntartani.

5 milliárd forint munkaügyi bírságot szabtak ki tavaly

Ajánljuk - 2007-01-03

Az Országos Munkabiztonsági és Munkaügyi Főfelügyelőség tavaly mintegy 26 ezer munkáltató ellenőrzését végezte el, közülük csaknem 18 ezer munkáltató követett el jogsértést, ami több mint 142 ezer munkavállalót érintett - közölte Danks Emese kormányszóvivő szerdán Budapesten.

Megszűnt a súlyadó, új szisztéma szerint adózunk

Ajánljuk - 2007-01-01

Az egyes pénzügyi tárgyú törvények módosításáról szóló 2006. évi LXI. törvény szerint 2007. január 1-jétől megszűnt az ún. "súlyadó". A régi szabályozás helyébe az autó életkora és a motor teljesítménye alapján megállapításra kerülő adóteher lép. 2007-től adókötelesek lesznek a motorkerékpárok is.

Répássy Róbert és Ódor Ferenc nem ismeri a törvényeket

Ajánljuk - 2006-12-30

A jelek szerint a Fidesz képviselői nem ismerik az Országgyűlés döntéseit, ezért rossz kiindulópontból téves következtetéseket vonnak le a közigazgatási hivatalok átszervezésével kapcsolatban.

Gépjárműtulajdonosnak lenni is nagy felelősség

Ajánljuk - 2006-12-29

Sajnálatos módon, ahogy nézi az ember a napi helyszíni szemlékről készített jelentéseket, szinte mindig talál bennük olyan bűncselekményt, amikor gépkocsi ablakát betörve, vagy ajtaját felfeszítve, abból értékeket tulajdonított el ismeretlen tettes.

Az elmúlt évben január 01-december 28-ig összesen 651 db gépjárműfeltörésről érkezett a Debreceni Rendőrkapitányságra bejelentés, míg 2006-ban 742 db.

A Sun magazin ajánlja

Ajánljuk - 2006-12-28

A lap hírneves fotósa, Dave Hogan kiválogatta idei munkái közül a kedvenc képeit. A  „Paris Hilton az ágyban”, a „Pink falra mászik” és társai nagy sikert arattak a Sun olvasói táborában.

Kiosztották a hazai és a nemzetközi Gábor Dénes-díjat 

Ajánljuk - 2006-12-24

A jelentős tudományos, műszaki, szellemi alkotást létrehozók elismerésére alapított hazai és nemzetközi Gábor Dénes-díjakat a Parlamentben adták át.

Debrecen Díj a Molekuláris Orvostudományért

Ajánljuk - 2006-12-22

Ralph Steinman kapja idén a Debrecen Díj a Molekuláris Orvostudományért elismerést.

A Debreceni Egyetem Orvos- és Egészségtudományi Centruma 2003-ban nemzetközi díjat alapított a molekuláris orvostudomány területén Debrecen Díj a Molekuláris Orvostudományért címmel.

Elperelték a Glatz-hagyatékot

Ajánljuk - 2006-12-21

Visszaperelték a Glatz-örökösök a festő Glatz Oszkár hagyatékát a bujáki önkormányzattól, mert az nem teljesítette az adományozás feltételét, vagyis a Glatz-hagyatékot nem állította ki - értesült a Független Hírügynökség. A raktáron lévő értékes képeket egyelőre nem akarja visszaadni az önkormányzat, így fellebbeznek az elsőfokú bírói ítélet ellen.