Ajánljuk

Eredmények megjelenítése 2021-től 2040-ig 2100 találatból.

Debreceni kézműves mesterek

Ajánljuk - 2006-12-18

Debrecen gazdag kézműves múltja és jelene méltó arra, hogy megismertessük kortársainkkal, a mai fiatal nemzedékkel, illetve Európával. A Kézműves Alapítvány ezért határozta el néhány évvel ezelőtt, hogy forrásokat gyűjt és megjelentet egy, a városban élő, itt alkotómunkát végző, kézműveseket, népművészeket, népi iparművészeket bemutató kiadványt.

Magas lengyel kitüntetés a Déri Múzeumnak

Ajánljuk - 2006-12-15

Megalapításának 100 éves évfordulóját ünnepelte december 12-én Lengyelországban a Lublini Vármúzeum. Mindössze négy évvel a Déri Múzeum alapítása után 1906. december 12-én írták alá azt az okiratot, amelyben néhány lublini polgár a városi múzeum javára felajánlotta a saját tulajdonában lévő műkincseket: értékes festményeket, régészeti leleteket, iparművészeti, néprajzi tárgyakat.

December 14: ülést tart a debreceni képviselő testület

Ajánljuk - 2006-12-14

Ma a Városháza nagy tanácstermében ülésezik a debreceni képviselő-testület. A napirendi pontok az alábbiak:

Több mint 200 helyszínen adnak segítséget a gáz és távhőtámogatási adatlap kitöltéséhez

Ajánljuk - 2006-12-13

Aki a gáz és távhőtámogatási adatlap kitöltéséhez segítséget szeretne kapni, a 189-es zöld szám mellett személyesen fordulhat az ország területén lévő 174 munkaügyi kirendeltség bármelyikéhez, illetve az Országos Nyugdíjbiztosítási Főigazgatóság (ONYF) 29 megyei igazgatóságához is.

Az Országos Kereskedelmi Szövetség  szerint az ellenőrzés a hatóságok feladata

Ajánljuk - 2006-12-12

Az Országos Kereskedelmi Szövetség (OKSZ) szövetség közölte: felháborodva értesült a Földművelésügyi és Vidékfejlesztési Minisztérium (FVM) vezetőinek arra vonatkozó nyilatkozatairól, amelyek szerint az áruházláncok felelőssége a beszállítók hitelességének ellenőrzése. Az Országos Kereskedelmi Szövetség (OKSZ) szerint az ellenőrzés a hatóságok feladata - közölte a szövetség hétfőn állásfoglalásban az MTI-vel.

Átadták az idei Nobel-díjakat

Ajánljuk - 2006-12-11

XVI. Gusztáv svéd király vasárnap átadta az idei Nobel-díjakat Orhan Pamuk török írónak és hat amerikai tudósnak. A stockholmi hangversenyteremben rendezett ünnepélyes ceremónián Szilvia királyné és a királyi család mindhárom gyermeke jelenlétében tüntették ki - első törökországi íróként - az 54 éves Pamukot, mert "szülővárosa, Isztambul melankolikus lelkének keresése során új jelképeket talált a kultúrák összefonódására és viaskodására".

Uniós fogyasztóvédelmi panaszok hazai ügyintézése

Ajánljuk - 2006-12-09

Nagyobb biztonságot és egyszerűbb ügyintézést jelent, ha a jövőben az Európai Unió területén vásárolt termékkel vagy szolgáltatással kapcsolatos panaszokat a magyar fogyasztóvédelmi hatóságokon keresztül is el lehet intézni. A kormány olyan törvénymódosító javaslatokat fogadott el, amelyek megteremtik a feltételeket a magyar fogyasztóvédelmi hatóságok számára, hogy szorosabban működjenek együtt az Európai Unió tagállamainak társszervezeteivel.

A felsővezetők szerint nincs gazdasági válság Magyarországon

Ajánljuk - 2006-12-08

Nem beszélhetünk gazdasági válságról, de az államháztartás ugyancsak rossz állapotban van - vélik a Figyelő és a Szonda Ipsos közös kutatásában 2006. novemberében megkérdezett magyar vezetők.  Az MTI-hez eljuttatott közlemény szerint az 500 legnagyobb árbevételű cég vezetőihez juttattak el on-line kérdőívet, akik közül 178-an válaszoltak.

Mától lehet búcsút venni Puskás Ferenctől

Ajánljuk - 2006-12-07

Csütörtöktől vehetnek búcsút a szurkolók a november 17-én 79 éves korában elhunyt Puskás Ferenctől, az Aranycsapat legendás labdarúgójától. A világ egykori legjobb futballistáját ma ravatalozzák fel a Szent István-bazilikában, ahol délelőtt tíz és este nyolc óra között bárki leróhatja tiszteletét.

Áprilistól lesz ismét tévé üzembentartási díj

Ajánljuk - 2006-12-06

Jövő áprilistól lesz fizetendő ismét a tévé üzembentartási díj, de a magánszemélyeknek annak egészét, míg a szállodáknak 40 százalékát átvállalja a költségvetés - derül ki két módosító indítvány összeolvasásából. A parlament a jövő évi költségvetés módosító javaslatait tárgyalva előbb megszavazta azt, hogy a televíziók üzemeltetési díját 2007 áprilisától kelljen fizetni.

Grafikai aukció Debrecenben

Ajánljuk - 2006-12-05

Évek óta közismert tény, hogy Debrecen a vidéki műkereskedelmi élet egyik központja. Több árverés képzőművészeti, könyv, több műkereskedés, régiségvásár működik rendszeresen. Ebben az évben Budapesten kívül első alkalommal csak Debrecenben kerül sor grafikai árverésre 2006. december 10-én 11 órakor a Hotel Aranybika Bartók Termében.

Kieselbach aukció: Perlmutter Izsák gyönyörű képe

Ajánljuk - 2006-12-03

Perlmutter Izsák (1866 - 1932)

Család, 1910

115x90 cm

Olaj, vászon

Jelezve balra lent: Perlmutter 1910

Csontváry kép a Kieselbach aukción

Ajánljuk - 2006-12-01

Csontváry Kosztka Tivadar A szerelmesek találkozása című festménye a Kieselbach Galéria téli aukciójának szenzációja. A festményt most láthatja először a nagyközönség.

Megállapodtak az EUI-intézmények a jövő évi költségvetésről

Ajánljuk - 2006-11-30

Megállapodás született az Európai Parlament és az Európai Unió tagországainak kormányait képviselő tanács között a jövő évi költségvetésről, jelentette a belga hírügynökség. Az egyezség értelmében jövőre továbbra is az EU-tagországok nemzeti összjövedelmének (GNI) egy százaléka alatt marad a büdzsé, 115 milliárd eurónyi kiadással.

Már majdnem teljes a Szépművészeti Múzeum új Van Gogh-kiállításának anyaga

Ajánljuk - 2006-11-29

Csaknem teljes a budapesti Szépművészeti Múzeum új kiállításának anyaga: Vincent van Gogh művei közül hatvannégy megérkezett, már csak tizenhárom képet várnak. A pénteken megnyíló bemutatón a látogatókat két híres kép fogadja majd a bejáratnál: az Önarckép pipával című festmény már látható, míg a Parasztasszony fehér főkötővel című alkotás ezután érkezik meg Bernből.

Hatalmi verseny az ország főpolgármestere és a debreceni polgármester között?

Ajánljuk - 2006-11-28

Elemzés a Fidesz hétvégi kongresszusáról

Political Capital

Debreceni tudósok avatása, kitüntetése

Ajánljuk - 2006-11-27

A Debreceni Egyetem kiváló eredménnyel végzett középiskolai, egyetemi és doktori tanulmányainak elismeréseként, a Magyar Köztársaság elnökének előzetes hozzájárulásával, Promotio sub auspiciis praesidentis Rei Publicae kitüntetéssel avatta egyetemi (PhD) doktorrá Katona Gábor okleveles fizikust, a Fizikai Tudományok Doktori Iskola doktorjelöltjét.

Az egyetemi doktoravató részletei:

Az RSF szerint a világon jelenleg 139 újságíró van börtönben

Ajánljuk - 2006-11-24

A világon jelenleg 139 újságíró (köztük négy nő) ül börtönben - derül ki a Riporterek Határok Nélkül (RSF) nevű szervezetnek a bebörtönzött újságírók 17. nemzetközi világnapja alkalmából csütörtökön nyilvánosságra hozott összesítéséből.

Ab: diszkriminatív az idei központi költségvetés egyik passzusa

Ajánljuk - 2006-11-23

Alkotmányellenes a 2006. évi központi költségvetés céltartalékainak felhasználásáról szóló kormányrendelet egyik bekezdése, ezért azt az Alkotmánybíróság (Ab) megsemmisítette - az erről szóló határozatát szerdán hozta nyilvánosságra a testület

A Mol az utolsó kárpótlási jegyes akció kisbefektetőknek

Ajánljuk - 2006-11-22

 Az ÁPV még októberben döntött úgy, hogy a Mol Zrt. alaptőkéjének 1,77 százalékát kitevő, több mint 1.893.476 darab, 40 milliárd forintot meghaladó értékű részvénycsomagjának értékesítésénél kárpótlási jegyeket is elfogad.