Ajánljuk

Eredmények megjelenítése 2001-től 2020-ig 2035 találatból.

Ügydöntő népszavazásokat javasolt Orbán Viktor a Fidesz-KDNP nagygyűlésén

Ajánljuk - 2006-10-23

Reformokról szóló, ügydöntő népszavazásokat javasolt Orbán Viktor a Fidesz és a KDNP október 23-i nagygyűlésén az Astoriánál hétfőn délután. A Fidesz elnöke több mint százezres hallgatósága előtt azt mondta: kedden népszavazási kezdeményezéseket nyújtanak be az oktatásügy, az egészségügy, a nyugdíjak, a termőföld és a demokratikus garanciák ügyében.

Győr helyett más telephelyet keres fejlesztéseinek az Audi

Ajánljuk - 2006-10-21

 Győrbe tervezett beruházásainak más közép-európai országokban keres telephelyet az Audi; a jövő évre tervezett győri fejlesztéseket a magyar szolidaritási adó miatt a német konszern igazgatótanácsa felfüggesztette - erősített meg Lőre Péter kommunikációs vezető az MTI-nek pénteken. 

Fidesz: a következő három napban nem lesz több Kossuth téri gyűlés

Ajánljuk - 2006-10-20

A következő három napban biztosan nem lesz több Kossuth téri Fidesz-gyűlés, miután a legnagyobb ellenzéki párt az ünnepre való tekintettel úgy döntött, más-más helyszíneken tart rendezvényeket.

A rendőrség kiürítheti a Kossuth teret október 23-ára  

Ajánljuk - 2006-10-19

A rendőrségnek lenne jogalapja a Kossuth tér kiürítésére, hogy az október 23-i ünnepség lebonyolítását biztosítani lehessen - tartalmazza egy kormányzati munkaanyag, amelyben jogi szakértők hatályos jogszabályokra hivatkozva foglalnak állást a Kossuth téri ünnepség biztosításának lehetőségéről.

A Magyar Köztársaság vezetői köszönetet mondtak Ausztriának

Ajánljuk - 2006-10-18

A magyar köztársasági elnök, az Országgyűlés elnöke és a miniszterelnök kedden Bécsben köszönetet mondott azért a segítségért, amelyet Ausztria nyújtott a magyaroknak 1956-ban közel 200 ezer menekült befogadásával.

Nem osztoznak a Kossuth téri tüntetők

Ajánljuk - 2006-10-17

Eredménytelenül végződött a rendőrség és a Magyar Nemzeti Bizottság 2006 közötti megbeszélés a Kossuth téren megrendezésre kerülő állami megemlékezések lebonyolítása ügyében, mert a demonstrálók nem hajlandók sem elhagyni, sem pedig megosztani a teret - jelentette be Takács András, a demonstráció főszervezője hétfő este a Parlament előtt.

A Nemzeti Színház több művésze távol marad az október 23-ai ünnepségtől

Ajánljuk - 2006-10-16

A Nemzeti Színház több vezető művésze, köztük Garas Dezső, Törőcsik Mari, Bodrogi Gyula és Sinkó László távol marad az október 23-ai Kossuth téri ünnepségtől - mondta el Jordán Tamás igazgató az MTI érdeklődésére vasárnap.

A Fidesz az Alkotmánybírósághoz fordul a tandíj bevezetésének módja miatt

Ajánljuk - 2006-10-15

Hétfőn a Fidesz az Alkotmánybírósághoz (AB) fordul a tandíj bevezetésének módja miatt - közölte Pokorni Zoltán szombat este a Kossuth téren.

Jancsó Miklós Kossuth-díjat kapott

Ajánljuk - 2006-10-13

Sólyom László köztársasági elnök Kossuth-díjat adományozott a 85 éves Jancsó Miklós filmrendezőnek a Sándor-palota Tükörtermében csütörtökön. Jancsó Miklós az indoklás szerint az egyetemes és a magyar filmművészet gazdagításában betöltött szerepéért vehette át a Kossuth-díjat, amit 1973 óta immár másodszor kapott meg.

A legsúlyosabb bírsággal sújtották a HírTv-t

Ajánljuk - 2006-10-12

Az Országos Rádió és Televízió Testület egymillió forintra bírságolta a HírTv-t, miután határozatban szögezte le, hogy a médium a szeptember 18-i, Szabadság téri zavargások közvetítése során több ponton is megsértette a médiatörvényt

Új Jancsó film a mozikban

Ajánljuk - 2006-10-11

Jancsó Miklós legújabb filmje, az Ede megevé ebédem, amelynek címe a gyors- és gépíróiskolák egyik klasszikus példamondata - csütörtöktől látható a mozik műsorán. A 85 éves filmrendező alkotása a rendszer elé állít torz tükröt: mulatságos társadalomkritika, amely mindenre és mindenkire vonatkozik, anélkül, hogy bármit konkretizálna.

1956 versei

Ajánljuk - 2006-10-09

A Debrecen \'56 városi vers- és prózamondó verseny döntőjét október 7-én rendezték meg a Debreceni Művelődési Központ (Kossuth u. 1.) Pódiumtermében. A versenyen 37 általános és 22 középiskolás diák mérte össze tudását.

Az Európai Bíróság nem törölte el a regisztrációs adót

Ajánljuk - 2006-10-08

Nem a regisztrációs adóról mondott ítéletet csütörtökön az európai bíróság. Kizárólag a jogszabály egyetlen részét kifogásolta, azt, hogy a magyar regisztrációs adóról szóló törvény korábban hatályos szövege nem tartalmazott rendelkezést a személygépkocsik értékarányos adóztatására.

Gyurcsány Ferenc bizalmat kapott a parlamenttől

Ajánljuk - 2006-10-06

Gyurcsány Ferenc miniszterelnök megkapta a képviselők több mint ötven százalékának támogatását, ezzel az Országgyűlés bizalmat szavazott a kormányfőnek pénteken. Szili Katalin házelnök bejelentette: a parlament 207 igen szavazattal 165 ellenében szavazott bizalmat a miniszterelnöknek.

Meredeken nő az EU bio-üzemanyag termelése

Ajánljuk - 2006-10-05

Meredeken nő a bio-üzemanyag termelés az Európai Unióban az European Bioethanol Fuel Association (EBFA) és az European Biodiesel Board (EBB) adatai alapján.

A nemzet pedellusa

Ajánljuk - 2006-10-04

Az alkotmány szerint a köztársasági elnök kifejezi a nemzet egységét. Sólyom László e feladatot úgy kívánja megoldani, hogy a nemzet pedellusaként neveli, fegyelmezi a választókat és az Országgyűlést.

A jobboldal győzelmét ünnepelték a Kossuth téren

Ajánljuk - 2006-10-03

Több szónok is a Fidesz, illetve a jobboldal átütő sikereként értékelte az önkormányzati választásokat hétfőn este a fővárosi Kossuth téri demonstráción, amelyen mintegy 2.500 tüntető követelte Gyurcsány Ferenc távozását és új parlamenti választás kiírását.

Az OVB elnöke szerint törvényes volt a választás

Ajánljuk - 2006-10-02

A vasárnapi önkormányzati választások a törvényes rendnek megfelelően, méltóságteljesen és jogállami keretek között zajlott le - mondta Szigeti Péter, az Országos Választási Bizottság elnöke a választás előzetes eredményéről szóló vasárnapi sajtótájékoztatón.

Debrecenben járt az UEFA delegátusa

Ajánljuk - 2006-09-28

Szerdán Debrecenben járt az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) szemlebizottsága, amelynek tagjai a 2012-es Európa-bajnokság megrendezésére vonatkozó magyar-horvát közös pályázatban majdani házigazdaként megjelölt helyszíneket - a horvát után az érintett magyar városokat - látogatják végig ezekben a napokban.

Köztársasági Elnöki Hivatal: nincs alkotmányozó nemzetgyűlés intézménye

Ajánljuk - 2006-09-26

Az alkotmányozó nemzetgyűlés intézményét a hatályos alkotmány nem ismeri, ilyen gyűlés a rendszerváltás óta fennálló alkotmányos berendezkedéssel összeegyeztethetetlen lenne - tájékoztatta a Köztársasági Elnöki Hivatal sajtófőnöke kedden az MTI-t.