Ajánljuk

Eredmények megjelenítése 1961-től 1980-ig 2098 találatból.

Legkevesebb tízezren tüntettek Londonban az iraki háború ellen

Ajánljuk - 2007-02-25

Legkevesebb tízezren - a szervezők szerint hatvanezren - tüntettek szombaton Londonban az Irakban állomásozó brit csapatok teljes kivonását követelve. A tüntetők menetet alkottak, a Hyde Parktól a Trafalgar térig vonultak. A londoni rendőrség mintegy tízezerre, a szervező civil szervezetek hatvanezerre becsülték a résztvevők számát.

 A Moody′s magyar bankokat minősített fel

Ajánljuk - 2007-02-24

A banki besorolási módszertan teljes átdolgozásának eredményeként magyar bankokat minősített fel a Moody′s Investors Service. A nemzetközi hitelminősítő több mint egy évi fejlesztés és piaci véleményeztetés után alakította át a nála besorolással szereplő, ezernél több bank adóskockázati és pénzügyierő-osztályzati rendszerét.

 Kóka:a Gönczöl bizottság véleményezze a Fidesz-gyűlés helyszínét

Ajánljuk - 2007-02-23

Kóka János azt javasolja, a Gönczöl-bizottság véleményezze a Fidesz március 15-ei ünnepségének helyszínét; erről az SZDSZ elnök-jelöltje a Klubrádióban beszélt. "Kérjük fel a Gönczöl-bizottságot, hogy előre véleményezze ezt a helyszínt.

Orbán: ha a rendőrség távol marad a politikától, béke lesz március 15-én

Ajánljuk - 2007-02-22

Orbán Viktor szerint amennyiben a rendőrség nem engedi, hogy politikai célokra használják, akkor béke lesz március 15-én. A Fidesz elnöke erről szerdán, Budapesten beszélt újságíróknak.

 Az idén több mint 100 kilométer sztráda épül meg

Ajánljuk - 2007-02-21

A Nemzeti Autópálya Zrt. beruházásában az idén elkészül 102 kilométer gyorsforgalmi út, jövőre további 40 kilométer, és előkészítés alatt van csaknem 200 kilométer.

Az Országgyűlés nem függesztette fel Lázár János mentelmi jogát

Ajánljuk - 2007-02-20

Utolsó hétfői határozathozatalaként az Országgyűlés nem függesztette fel Lázár János (Fidesz) mentelmi jogát: 177 képviselő szavazott igennel, 151 nemmel, 10 pedig tartózkodott a Szegedi Városi Bíróság megkeresésére hozott, kétharmados többséget igénylő döntésnél.

Kovács László: évi 200-250 milliárd euró kárt okoz az EU-nak az adócsalás

Ajánljuk - 2007-02-19

Az adócsalások évente 200-250 milliárd euró kárt okoznak az Európai Unió tagországainak - jelentette ki a dpa hírügynökségnek adott interjúban Kovács László adóügyi biztos.

A közoktatási reform nem változtat a rendszer alapjain?

Ajánljuk - 2007-02-18

A magyar oktatási rendszer sokkal munkaerő-igényesebb, mint a környező országoké, a pedagógus-elbocsátás tehát nem megoldás semmire; ahol viszont a gyereklétszám drasztikusan csökken, ott elkerülhetetlen az iskola bezárása - mondta el Halász Gábor, a Jelentés a magyar közoktatásról című tanulmánykötet szerkesztője az InfoRádióban.

Debreceni költségvetés: vita után elfogadva

Ajánljuk - 2007-02-16

A debreceni közgyűlés csütörtökön többórás vita után fogadta el a város idei büdzséjét. Ebben az esztendőben összesen csaknem 46 milliárd forintból gazdálkodhat Debrecen. A polgármester szerint nehéz év elé néz a város, hiszen súlyos gazdasági helyzetbe került az egész ország, ami alól nem vonhatja ki magát az önkormányzat sem.

 Ötpárti egyeztetés a közélet tisztaságáról

Ajánljuk - 2007-02-15

A közélet tisztaságáról tárgyalnak a parlamenti pártok, az SZDSZ által tavaly év végén kezdeményezett ötpárti egyeztetéssorozat második témájaként ma,  csütörtökön. A közélet tisztasága a Magyar Demokrata Fórum kezdeményezésére került a sorozat témái közé, így ezt a találkozót az MDF koordinálja.

Folytatódnak az izraeli ásatások az al-Aksza mecset közelében

Ajánljuk - 2007-02-14

A jeruzsálemi al-Aksza mecset közelében megkezdett izraeli ásatások folytatódnak - közölte Ehud Olmert miniszterelnök kedden, nem sokkal azután, hogy az építtető kormányügynökség úgy döntött, leállítja a Templom-hegyre vezető gyalogos feljáró vitatott újjáépítését.

 KSH: 10,6 százalékkal nőttek az agrártermelői árak 2005-höz képest

Ajánljuk - 2007-02-13

Az agrártermékek termelőiár-szintje 2006-ban 10,6 százalékkal nőtt az előző évhez viszonyítva - közölte a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) kedden. A KSH közlése szerint a növényi termékek árszínvonala 18 százalékkal, az élő állatoké és állati termékeké 4 százalékkal emelkedett.

Ranglista bajnokság a Hajdúságban

Ajánljuk - 2007-02-12

Hajdúböszörményben, Hajdú Kupa 2007 címmel rendezték meg a Latin-Amerikai Táncok Országos Ranglista Bajnokságát. A harmincnyolc páros részvételével zajló táncversenyre negyedik alkalommal került sor a hajdúvárosban.    

 A rendezvényt a Salome Táncsport Egyesület és Hajdúböszörmény városa közösen szervezte.

14 milliós kártérítést kaphat egy ártatlanul halálra ítélt amerikai

Ajánljuk - 2007-02-11

Tizennégymillió dolláros kártérítést ítéltek meg az Egyesült Államokban egy volt halálra ítéltnek, aki tizennyolc évet ült rács mögött ártatlanul. Az ügyészség visszatartott olyan információkat, amelyek a most 44 éves férfi javára szóltak.

A civilek aktívabb szerepvállalását ösztönzi a kormány a kábítószer-probléma visszaszorítása érdekében

Ajánljuk - 2007-02-09

A kormány kiemelt feladatként kezeli a kábítószer-probléma visszaszorítását. Az állami szervek és a civil szervezetek közti eredményes és összehangolt együttműködés érdekében döntött a kabinet a Kábítószerügyi Koordinációs Bizottság átalakításáról.

 Ügynökakták: közszereplőnek számít hat egyházfő a bíróság szerint

Ajánljuk - 2007-02-08

Elsőfokú ítéletében közszereplőnek nyilvánított hat egyházfőt a Főváros Bíróság (FB) abban a perben, amelyet egy újságíró indított az állambiztonsági levéltárral szemben a főpapok közszereplői minősítésének megállapítása és esetleges ügynökaktáik nyilvánosságra hozása érdekében

 Újabb tárgyalási forduló az amerikai vízummentességről

Ajánljuk - 2007-02-08

Várhatóan a hónap vége előtt magyar szakértői küldöttség utazik Washingtonba, hogy tárgyaljon a vízummentesség megadásához szükséges amerikai feltételekről - közölte a külügyminisztérium szerdán az MTI-vel.

 Huszonnégy javaslatot fogalmazott meg a Gönczöl-jelentés

Ajánljuk - 2007-02-07

Összesen huszonnégy javaslatot fogalmazott meg jelentésében a tavaly szeptember-októberi fővárosi eseményeket vizsgáló Gönczöl-bizottság; a testület vezetője azt mondta, a felelősségre vonással kapcsolatban nem fogalmaztak meg ajánlást.

 Giuliani megerősítette, hogy megpályázza az elnökséget

Ajánljuk - 2007-02-06

Az amerikai elnökségre pályázó politikusok között az országos szinten talán legelfogadottabb Rudolph Giuliani, New York volt polgármestere hétfőn hivatalosan is megerősítette: részt vesz a választási küzdelemben.

 Űrsétát kezdett a Nemzetközi Űrállomás két amerikai lakója

Ajánljuk - 2007-02-05

Legkevesebb hat órán át tartó űrsétát kezdett a Nemzetközi Űrállomás (ISS) legénységének két amerikai tagja vasárnap, közép-európai idő szerint röviddel délután fél 3 után, hogy átállítsa az űrállomás hűtőrendszerét és elvégezzen néhány más munkát.