Ajánljuk

Eredmények megjelenítése 1941-től 1960-ig 1986 találatból.

Ne engedjünk a 89-ből!

Ajánljuk - 2006-11-04

A Társaság a Szabadságjogokért jogvédő szervezet(TASZ) kezdeményezésére hatvan értelmiségi és közéleti aktivista nyilatkozatban ítélte el az október 23-i rendőri fellépés módját és állt ki a 89-es jogállami forradalom értékei, az emberi méltóság és a demokratikus jogállam védelmében.

Feloldották a zárt ülésen elhangzottak egy részének titkosságát

Ajánljuk - 2006-11-03

Szilvásy György kancelláriaminiszter úgy ítélte meg, hogy a közérdek, jelen esetben az igaztalanul megvádolt rendőrség becsületének helyreállítása indokolttá teszi a dokumentumok titkosításának feloldását.

MTI Fotó - 50 év képei: kiállítás a Néprajzi Múzeumban

Ajánljuk - 2006-11-02

MTI Fotó - 50 év képei címmel nyílt november közepéig megtekinthető kiállítás a nemzeti hírügynökség fényképarchívumának darabjaiból a Magyar Néprajzi Múzeumban. Szili Katalin, az Országgyűlés elnöke arról szólt keddi megnyitó beszédében: korunkban, amikor a média befolyást gyakorol a társadalomra vagy annak egyes csoportjaira, nagy felelősséget jelent, hogyan láttatja a világot, a valóságot.

Ferihegy: a BA reptéridíj-csökkentési javaslata

Ajánljuk - 2006-11-01

A Budapest Airport (BA) a légitársaságokkal történt konzultáció után benyújtotta a Polgári Légiközlekedési Hatósághoz a reptéri díjak csökkentésére tett javaslatát. Szollár Domokos a ferihegyi repülőteret üzemeltető Budapest Airport szóvivője a csökkentés átlagos mértékét  nem árulta el, arról csak a javaslat elfogadása után adnak információt.

A nők esélyegyenlőségéért, egészségéért

Ajánljuk - 2006-10-31

 Az Emberjogi Média Intézet, melynek elnöke Dr. Lévai Katalin EP képviselő, a Jogi Bizottság alelnöke konferencia sorozatot kíván indítani a nők esélyének és életminőségének javításáért.

Erősen kérdéses, hogy elfogadják-e az új szerb alkotmányt

Ajánljuk - 2006-10-30

Ahhoz, hogy az alaptörvény érvénybe léphessen, a szavazásra jogosultak 50 százalékának, plusz egy főnek az "igen" szavazata szükséges, ám az urnazárás előtt egy órával rendelkezésre álló utolsó mértékadó adat szerint - amely az urnazárás előtt két órával lévő 18 órára vonatkozott - a részvétel mindössze 47,03 százalékos volt.

Javier Solana az izraeli légtérsértések beszüntetését követeli

Ajánljuk - 2006-10-29

A francia védelmi miniszter után a libanoni légtér fölötti izraeli átrepülések beszüntetését követelte az Európai Unió kül- és biztonságpolitikai főképviselője is, aki szombaton Bejrútban tárgyalt.

Hajdú-Bihar megyében egyeztettek a rendőrség és a tüntetők képviselői

Ajánljuk - 2006-10-28

 A debreceni demonstráció résztvevői előzőleg petíciót juttattak el a helyi rendőri vezetőkhöz, amelyben élesen bírálják az október 23-i budapesti rendőri beavatkozást, és kérik a megyei főkapitányt és a debreceni kapitányt: "akadályozzák meg, hogy hajdú-bihari rendőrök ilyen atrocitások résztvevői legyenek".

Demszky: akár autóbuszokat is küldök a gazdákért!

Ajánljuk - 2006-10-27

A főváros lakóit és a felújított utakat kívánja védeni a főpolgármester azzal a mintegy 100-150 közlekedési táblával, amelyek a mezőgazdasági gépjárművek behajtását tiltják Budapest bizonyos területeire. Demszky Gábor az InfoRádió Aréna című műsorában azt mondta: a gazdák jöhetnek tüntetni a fővárosba, de a traktorjaik nélkül

A MŰ-TEREM GALÉRIA aukcióján: Csók István „Ősz” című képe

Ajánljuk - 2006-10-26

Csók, a sikeres festő

Csókot jubileumi kiállításának sikere döbbentette rá népszerűségére. A kitüntetett figyelem egészen a II. Világháborúig fokozott tevékenységre ösztönözte. Késői periódusának gazdag terméséből a Balatonaligán és Pusztakengyelen készült alkotások a legkiemelkedőbbek.

A Mű-Terem Galéria aukcióján: Ferenczy Károly műve, a Borús táj (Plestyor), 1896

Ajánljuk - 2006-10-25

15 millió forintos kikiáltási árról indul a Mű-Terem Galéria október 28-i aukcióján  Ferenczy Károly  nagyméretű - 100x120 cm – képe, a Borús táj (Plestyor).

Ügydöntő népszavazásokat javasolt Orbán Viktor a Fidesz-KDNP nagygyűlésén

Ajánljuk - 2006-10-23

Reformokról szóló, ügydöntő népszavazásokat javasolt Orbán Viktor a Fidesz és a KDNP október 23-i nagygyűlésén az Astoriánál hétfőn délután. A Fidesz elnöke több mint százezres hallgatósága előtt azt mondta: kedden népszavazási kezdeményezéseket nyújtanak be az oktatásügy, az egészségügy, a nyugdíjak, a termőföld és a demokratikus garanciák ügyében.

Győr helyett más telephelyet keres fejlesztéseinek az Audi

Ajánljuk - 2006-10-21

 Győrbe tervezett beruházásainak más közép-európai országokban keres telephelyet az Audi; a jövő évre tervezett győri fejlesztéseket a magyar szolidaritási adó miatt a német konszern igazgatótanácsa felfüggesztette - erősített meg Lőre Péter kommunikációs vezető az MTI-nek pénteken. 

Fidesz: a következő három napban nem lesz több Kossuth téri gyűlés

Ajánljuk - 2006-10-20

A következő három napban biztosan nem lesz több Kossuth téri Fidesz-gyűlés, miután a legnagyobb ellenzéki párt az ünnepre való tekintettel úgy döntött, más-más helyszíneken tart rendezvényeket.

A rendőrség kiürítheti a Kossuth teret október 23-ára  

Ajánljuk - 2006-10-19

A rendőrségnek lenne jogalapja a Kossuth tér kiürítésére, hogy az október 23-i ünnepség lebonyolítását biztosítani lehessen - tartalmazza egy kormányzati munkaanyag, amelyben jogi szakértők hatályos jogszabályokra hivatkozva foglalnak állást a Kossuth téri ünnepség biztosításának lehetőségéről.

A Magyar Köztársaság vezetői köszönetet mondtak Ausztriának

Ajánljuk - 2006-10-18

A magyar köztársasági elnök, az Országgyűlés elnöke és a miniszterelnök kedden Bécsben köszönetet mondott azért a segítségért, amelyet Ausztria nyújtott a magyaroknak 1956-ban közel 200 ezer menekült befogadásával.

Nem osztoznak a Kossuth téri tüntetők

Ajánljuk - 2006-10-17

Eredménytelenül végződött a rendőrség és a Magyar Nemzeti Bizottság 2006 közötti megbeszélés a Kossuth téren megrendezésre kerülő állami megemlékezések lebonyolítása ügyében, mert a demonstrálók nem hajlandók sem elhagyni, sem pedig megosztani a teret - jelentette be Takács András, a demonstráció főszervezője hétfő este a Parlament előtt.

A Nemzeti Színház több művésze távol marad az október 23-ai ünnepségtől

Ajánljuk - 2006-10-16

A Nemzeti Színház több vezető művésze, köztük Garas Dezső, Törőcsik Mari, Bodrogi Gyula és Sinkó László távol marad az október 23-ai Kossuth téri ünnepségtől - mondta el Jordán Tamás igazgató az MTI érdeklődésére vasárnap.

A Fidesz az Alkotmánybírósághoz fordul a tandíj bevezetésének módja miatt

Ajánljuk - 2006-10-15

Hétfőn a Fidesz az Alkotmánybírósághoz (AB) fordul a tandíj bevezetésének módja miatt - közölte Pokorni Zoltán szombat este a Kossuth téren.

Jancsó Miklós Kossuth-díjat kapott

Ajánljuk - 2006-10-13

Sólyom László köztársasági elnök Kossuth-díjat adományozott a 85 éves Jancsó Miklós filmrendezőnek a Sándor-palota Tükörtermében csütörtökön. Jancsó Miklós az indoklás szerint az egyetemes és a magyar filmművészet gazdagításában betöltött szerepéért vehette át a Kossuth-díjat, amit 1973 óta immár másodszor kapott meg.