Ajánljuk

Eredmények megjelenítése 1821-től 1840-ig 1987 találatból.

Aktív hurrikánszezon várható 2007-ben az Atlanti-óceán térségében

Ajánljuk - 2007-04-04

Rendkívül aktív hurrikánszezonra lehet számítani az Atlanti-óceán térségében 2007-ben - jelentették be kedden amerikai szakértők.

Munkahelyi razzia Szabolcsban, 22 feketemunkás bukott le

Ajánljuk - 2007-04-03

Négy Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei cégnél tartott munkahelyi razziát a Nyírbátori Határőr Igazgatóság és a térségi munkavédelmi felügyelőség; az ellenőrzések során 22 feketén foglalkoztatott dolgozó bukott le - közölte a határőrség nyírségi sajtóreferense kedden az MTI-vel.

Új kiállítóhely nyílik: Virtuális Galéria

Ajánljuk - 2007-04-01

„A Nyolcak” című kiállítással nyitott 2007. március 30-án a Virág Judit Galéria megújult honlapján (www.viragjuditgaleria.hu)  a Virtuális Galéria. A havonta váltakozó, tematikus tárlat – egyfajta szolgáltatásként – igazi művészeti csemegéket kínál a jövőben az érdeklődőknek.

Régi név új köntösben

Ajánljuk - 2007-03-28

A Batthyányi utcában sétálva felfedezhetünk egy újdonságot. A nemrég megnyílt Zsolnay Porcellán bolt különleges dísztárgyakkal és egy meglepetéssel várja az oda betérőket. A Zsolnay nevet nem kell bemutatni. Hazánkban, és külföldön is egyet jelent a minőséggel, és szerves része a porcellán és a kerámia történetének. Vajon gondolta e Zsolnay Miklós annak idején1852-ben a Zsolnay Keménycserép Manufaktúra megalapításakor, hogy milyen bámulatos dolgot hoz létre.

Gyermeke iskolájának vezetőjét bántalmazta egy apa Szabolcsban

Ajánljuk - 2007-03-27

Gyermeke általános iskolájának vezetőjét bántalmazta egy apa a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Nyírbogdányban; a férfi ellen közfeladatot ellátó személy elleni erőszak megalapozott gyanújával eljárás indult - közölte a térségi rendőr-főkapitányság sajtószóvivője.

Négy kérdésben kezdeményez népszavazást az MVSZ

Ajánljuk - 2007-03-26

Négy kérdésben: a külhoni magyarok állampolgársága érdekében, a gyermekpornográfiának, az idegenek tömeges betelepítésének és a 18. életévüket betöltöttek korlátozás nélkül művi meddővé tételének tiltása ügyében kezdeményez népszavazást a Magyarok Világszövetsége (MVSZ) - jelentette be a szervezet elnöke.

 Berlusconi: a néppárti vezetők a Prodi-kormány elűzésére kértek

Ajánljuk - 2007-03-26

Silvio Berlusconi volt olasz kormányfő pártja, a Forza Italia (FI -Hajrá Olaszország) egyik vasárnapi gyűlésén arról beszélt, hogy az Európai Néppárt (EPP) vezetői azt kérdezték tőle, mikor zavarják már haza Romano Prodi kormányát, amely Nyugaton egyedüliként kommunistákkal kormányoz többségben.

Péterfalvy Attila: A jegyzőknek nincs közük ahhoz, ki hányszor és miért volt orvosnál

Ajánljuk - 2007-03-25
Alkotmánybírósághoz fordul az adatvédelmi biztos a vizitdíj visszafizetése kapcsán, mivel szerinte az önkormányzatok jegyzőinek nincs közük ahhoz, hogy ki hányszor és miért fordult orvoshoz - mondta szombaton a Független Hírügynökségnek Péterfalvi Attila.

 Csökkent a bértámogatás, de nincs továbbfoglalkoztatási kötelezettség

Ajánljuk - 2007-03-24

A foglalkoztatási törvény módosításával az év elejétől már nem vehetnek igénybe a munkáltatók - álláskereső alkalmazásakor - a bér és járulékköltségek 50 százalékánál magasabb támogatást, ugyanakkor megszűnt az a kötelezettségük, hogy a támogatott időszakkal egyező ideig támogatás nélkül is foglalkoztassák a felvett személyt.

  Újabb illegális húsüzem Budapesten

Ajánljuk - 2007-03-23

 

Újabb illegális húsüzemet fedeztek fel lakossági bejelentés alapján a fővárosi és Pest megyei állategészségügyi hatóság emberei szerdán Budapesten a XVII. kerületben - mondta Hajós Ádám, a területileg illetékes főállatorvos. A húsüzem egy elhagyott, korábban bezárt strand területén működött.

 Hét és félmilliárd forint többletforrás kórház-átalakításra

Ajánljuk - 2007-03-22

Hét és félmilliárd forint többletforrást biztosít az Egészségügyi Minisztérium kórház-átalakításra - közölte a szaktárca államtitkára.

Gyurcsány: az egészségügyi reformot lehetett volna jobban csinálni

Ajánljuk - 2007-03-21

Lehet, hogy elfogadottabbak és pontosabbak lennének az egészségügy átalakításáról meghozott döntések, ha többet vitáztak volna róluk. A gázellátás, a politikai megosztottság, a társadalmi gondok mellett erről is beszélt a miniszterelnök a tv2 késő esti hírműsorában.

Fitch: Kínának több mint másfél ezer milliárd dolláros készlete van

Ajánljuk - 2007-03-20
Kínának több mint másfél ezer milliárd dolláros devizakészlete van, áll a Fitch Ratings kedden Londonban közzétett elemzésében. A legnagyobb európai hitelminősítő szerint Kína tágabb értelemben vett külső készleteinek bruttó értéke 2006 végén elérte az 1550 milliárd dollárt, ami 342 milliárd dollárral több, mint egy évvel korábban.

Varga Nándor Lajos, a grafika nagymesterének művei a Kieselbach Galériában

Ajánljuk - 2007-03-19

Varga Nándor Lajost (1895–1978) a huszadik századi magyar grafika egyik legjelentősebb alkotójaként, számos szakkönyv szerzőjeként és több művésznemzedéket nevelő pedagógusként is számon tartja a művészettörténet-írás.

Állami kitüntetések a nemzeti ünnepen

Ajánljuk - 2007-03-17

Magyar Köztársasági Érdemrend

 

tisztikeresztje

 

(polgári tagozat)

ORBÁN VIKTOR ENGEDTE KI A SZELLEMET A PALACKBÓL

Ajánljuk - 2007-03-16
Kacsingatós, kétértelmű politikájával szörnyet teremtett, az utcai szélsőségesek szörnyetegét.

A Fidesz két újabb népszavazási kérdése

Ajánljuk - 2007-03-15

Dr. Szigeti Péter Úr

az Országos Választási Bizottság Elnöke részére

Budapest

Tisztelt Elnök Úr!

SZDSZ: Kukába a médiával! - "Ennyit az objektív tájékoztatásról" - Botrány Debrecenben

Ajánljuk - 2007-03-14

Jelképesen kukába dobta a debreceni közmédiumokat Gadus István, az SZDSZ  hajdú-bihari elnöke és debreceni önkormányzati képviselője kedden, a  Debreceni Városi Televízió épülete előtt tartott  sajtótájékoztatóján, mert véleménye szerint nem tájékoztatják  objektíven a városlakókat.

 A Pentagon iraki csapatkivonási tervet készít

Ajánljuk - 2007-03-13

A Pentagon iraki csapatkivonási tervet és az 1980-as évekbeli salvadori tapasztalatokra építő új stratégiát készít - értesült a Los Angeles Times.

Hétfőn Erdélybe utazik Sólyom László

Ajánljuk - 2007-03-11

Ismét Erdély vendége lesz a magyar köztársasági elnök.