Ajánljuk

Eredmények megjelenítése 1841-től 1860-ig 1901 találatból.

A Mol az utolsó kárpótlási jegyes akció kisbefektetőknek

Ajánljuk - 2006-11-22

 Az ÁPV még októberben döntött úgy, hogy a Mol Zrt. alaptőkéjének 1,77 százalékát kitevő, több mint 1.893.476 darab, 40 milliárd forintot meghaladó értékű részvénycsomagjának értékesítésénél kárpótlási jegyeket is elfogad.

Lesz népszavazás kórházügyben

Ajánljuk - 2006-11-21

Az OVB hétfőn, késő estig tartott ülésén úgy döntött, hitelesíti azt az ívet, amelyen a következő kérdés szerepel: "Egyetért-e Ön azzal, hogy az egészségügyi közszolgáltató intézmények, kórházak maradjanak állami, önkormányzati tulajdonban?".

Kósa: Gyurcsány ne a saját embereivel tárgyaljon az önkormányzatokról!

Ajánljuk - 2006-11-20

Mintegy harminc megyei közgyűlési elnök és polgármester egyeztetett szombaton a fővárosban. A találkozót Debrecen fideszes polgármestere hívta össze. Korábban a miniszterelnök egy önkormányzati egyeztető fórum létrehozását kezdeményezte. Gyurcsány Ferenc november 22-ére hívta össze a regionális fejlesztési tanácsok vezetőit és a megyei jogú városok polgármestereit.

Versenyfutás az "állva maradásért"

Ajánljuk - 2006-11-18

Manherz Károly tájékoztatójával elkezdődött az Oktatási és Kulturális Minisztérium roadshowja, melynek során az ország számos felsőoktatási intézményében vitafórumot tartanak a felsőoktatási reformról. A Felsőoktatás Nyilvánossága Konferencia végén a minisztérium szakállamtitkárának tettek fel kérdéseket az ELTE Pedagógiai és Pszichológiai Karán, pénteken.

A nagyobb hozam lehetősége érdekében szélesebb mozgásteret kapnak az önkéntes kölcsönös és nyugdíjpénztárak

Ajánljuk - 2006-11-17

 A kormány rendeletmódosítása nyomán változnak az önkéntes kölcsönös biztosító pénztárak és a magánnyugdíjpénztárak befektetési lehetőségeit meghatározó szabályok. A pénztártagok befizetéseit januártól különböző kockázatú portfóliókba kell befektetni.

Jövőre négy százalékkal emelik a nyugdíjakat

Ajánljuk - 2006-11-16

A 2007. januári nyugdíjemelés mértéke négy százalék lesz; a nyugdíjak, az átlagot tekintve, megőrzik a vásárlóerejüket - mondta a kormányszóvivő. A törvényi előírásoknak megfelelően kiszámolt jövő évi nyugdíjemelés mértéke négy százalék lesz.

Nem nevez meg felelősöket az MTV-székháznál történtekről készült jelentés

Ajánljuk - 2006-11-15

Nem nevez meg felelősöket az a jelentés, amely az MTV székházánál történteket vizsgálja, az anyagból viszont egyértelműen megállapítható, hogy hibáztak-e a rendőri vezetők - közölte az MTV kedd esti Híradója az igazságügyi és rendészeti államtitkár nyilatkozatára hivatkozva.

Házipénztár adó: adóztatni lehet, de nem így

Ajánljuk - 2006-11-14

Mint arról már hírt adtunk: az Alkotmánybíróság (Ab) megsemmisítette a házipénztár-adóról szóló törvényt.  A határozat szerint a házipénztár-adó mint új vagyoni típusú különadó nem áll közvetlen összefüggésben az adó fizetésére kötelezett társas vállalkozások jövedelmi, illetve vagyoni viszonyaival.

Különlegességek az Európa Könyvkiadó karácsonyi kínálatában

Ajánljuk - 2006-11-13

Különleges kivitelű klasszikusok, első kiadások és sikerkönyvek új kiadásai egyaránt szerepelnek az Európa Könyvkiadó karácsonyi kínálatában - mondta a kiadó marketingvezetője. Az Európa Könyvkiadó december első hetéig 18 új kötetet és három újabb kiadást jelentet meg az ünnep jegyében.

A Fidesz a kormányzati negyedről

Ajánljuk - 2006-11-12

A Fidesz helyettes szóvivője szombati sajtótájékoztatóján ellentmondásosnak nevezte, hogy az ország nehéz gazdaági helyzete közepette a kormány egyik legfontosabb feladatának a kormányzati negyed felépítésének kérdését tartja.

Az Audi folytatja további magyarországi beruházásait

Ajánljuk - 2006-11-11

Az Audi várhatóan folytatja magyarországi beruházási programját - mondta Garamhegyi Ábel, a gazdasági tárca államtitkára Martin Winterkorn, az Audi elnöke és Gyurcsány Ferenc kormányfő megbeszélését követően. Mint mondta, "volt egyfajta megtorpanás, de nem igazán a pénzügyek, hanem a tájékoztatás tekintetében".

Tagadta bűnösségét az elítélt megfojtásával vádolt rendőr

Ajánljuk - 2006-11-10

Tagadta bűnösségét csütörtökön a Fővárosi Bíróságon az a rendőr, aki az ügyészség vádirata szerint intézkedés közben megfojtott egy bolgár állampolgárt. A 33 éves főtörzsőrmester - akit a történtek után felfüggesztettek állásából - a vád szerint 2004. június 10-én társával kísérte a bíróságra a sértettet.

Új céget alapított médiaérdekeltségeinek összefogására Széles Gábor

Ajánljuk - 2006-11-09

Családi vállalkozásán, az SGH Vagyonkezelő Kft.-n keresztül Első Média Holding Zrt. néven vagyonkezeléssel foglalkozó céget alapított Széles Gábor üzletember; a bejegyzés alatt álló, 20 millió forintos alaptőkéjű cég fogja majd össze Széles médiaérdekeltségeit - írja a HVG című hetilap csütörtökön megjelenő cikkében.

Tájékoztatást kér a mentelmi bizottság Révész Máriusz ügyéről

Ajánljuk - 2006-11-08

Levélben fordult az Országgyűlés Mentelmi, Összeférhetetlenségi és Mandátumvizsgáló Bizottsága a legfőbb ügyészhez és az országos rendőrfőkapitányhoz, hogy tájékoztatást kérjen Révész Máriusz fideszes képviselő ügyében - mondta el az MTI-nek a bizottság elnöke.

A pénzügyi szektor növekedése a legnagyobb

Ajánljuk - 2006-11-06

Tavaly Magyarország folyó áron számított bruttó hazai terméke (GDP) 22.027 milliárd forint volt, ez előző évi árakon számítva 4,2 százalékos növekedés az előző évhez viszonyítva - tette közzé a második előzetes jelentés alapján a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) hivatalos honlapján.

Ne engedjünk a 89-ből!

Ajánljuk - 2006-11-04

A Társaság a Szabadságjogokért jogvédő szervezet(TASZ) kezdeményezésére hatvan értelmiségi és közéleti aktivista nyilatkozatban ítélte el az október 23-i rendőri fellépés módját és állt ki a 89-es jogállami forradalom értékei, az emberi méltóság és a demokratikus jogállam védelmében.

Feloldották a zárt ülésen elhangzottak egy részének titkosságát

Ajánljuk - 2006-11-03

Szilvásy György kancelláriaminiszter úgy ítélte meg, hogy a közérdek, jelen esetben az igaztalanul megvádolt rendőrség becsületének helyreállítása indokolttá teszi a dokumentumok titkosításának feloldását.

MTI Fotó - 50 év képei: kiállítás a Néprajzi Múzeumban

Ajánljuk - 2006-11-02

MTI Fotó - 50 év képei címmel nyílt november közepéig megtekinthető kiállítás a nemzeti hírügynökség fényképarchívumának darabjaiból a Magyar Néprajzi Múzeumban. Szili Katalin, az Országgyűlés elnöke arról szólt keddi megnyitó beszédében: korunkban, amikor a média befolyást gyakorol a társadalomra vagy annak egyes csoportjaira, nagy felelősséget jelent, hogyan láttatja a világot, a valóságot.

Ferihegy: a BA reptéridíj-csökkentési javaslata

Ajánljuk - 2006-11-01

A Budapest Airport (BA) a légitársaságokkal történt konzultáció után benyújtotta a Polgári Légiközlekedési Hatósághoz a reptéri díjak csökkentésére tett javaslatát. Szollár Domokos a ferihegyi repülőteret üzemeltető Budapest Airport szóvivője a csökkentés átlagos mértékét  nem árulta el, arról csak a javaslat elfogadása után adnak információt.

A nők esélyegyenlőségéért, egészségéért

Ajánljuk - 2006-10-31

 Az Emberjogi Média Intézet, melynek elnöke Dr. Lévai Katalin EP képviselő, a Jogi Bizottság alelnöke konferencia sorozatot kíván indítani a nők esélyének és életminőségének javításáért.