Ajánljuk

Eredmények megjelenítése 1781-től 1800-ig 1926 találatból.

 Bene: egészen más rendőrséget látnak majd az emberek március 15-én

Ajánljuk - 2007-03-10

Ha rendzavarás történik március 15-én, az emberek "határozottan fellépő, de egészen más rendőrséget fognak látni, mint korábban" - mondta Bene László országos rendőrfőkapitány a közszolgálati televízió Nap-kelte című műsorában szombaton. Bene ugyanakkor reményét fejezte ki, hogy nem lesznek az őszihez hasonló események a nemzeti ünnepen.

 Idén Heller Ágnes kapta az SZDSZ nőnapi díját

Ajánljuk - 2007-03-09

Heller Ágnes filozófus kapta idén a Szabad Demokraták Szövetsége által alapított Vig Mónika-díjat. Az elismerést, amelyet minden évben nőnap alkalmából osztanak ki, Kuncze Gábor pártelnök és Béki Gabriella képviselő adta át a liberális párt székházában rendezett ünnepségen.

 Ségoléne Royal: "Szabadság, egyenlőség, testvériség, nővériség"

Ajánljuk - 2007-03-08

A "nővériség" ("sororité) új alkotású szóval egészítette ki szerdán este Dijonban tartott választási nagygyűlésén Ségoléne Royal szocialista párti elnökjelölt Franciaország "szabadság, egyenlőség, testvériség" jelszavát. 

A lélek kincsei

Ajánljuk - 2007-03-07

Citera, mesemondás, népdaléneklés, népviselet… Ezek Rácz Alíznak, a Kölcsey Ferenc Református Tanítóképző Főiskola harmadéves hallgatójának ismertetőjegyei. Nemcsak játszik a hangszereken, néha el is készíti azokat. Azonkívül már majdnem egy éve népdaléneklést tanul, rengeteg felkérést kap az ország minden pontjáról. 2006 áprilisában a főiskolai, házi mesemondó versenyt nyerte meg, sőt, a szakdolgozatát is a mesékből írja…

A Déri Múzeum kincsei

Ajánljuk - 2007-03-06

A Déri Múzeum kiállítási anyaga látványosan gyarapodott s egyre színesebb és érdekesebb programokkal és kiállításokkal várja az érdeklődőket. A múzeum közművelődési igazgatóhelyettesével, Deményi Györggyel beszélgettem az újszerű programokról és a jövőbeni terveikről.

Március első felében fizetik a 13. havi nyugdíjat

Ajánljuk - 2007-03-05

A Nyugdíjfolyósító Igazgatóság és a MÁV Zrt. Nyugdíj Igazgatóság egy utalványon, de ellátásonként külön jelölve, a szokásos nyugdíj-kifizetési napon folyósítja a márciusi nyugdíjat és a 2007. évi tizenharmadik havi nyugdíj első részösszegét - tájékoztatta az MTI-t az Országos Nyugdíjbiztosítási Főigazgatóság.

Szerkesztőségi közlemény

Ajánljuk - 2007-02-28

Az elmúlt napokban technikai hiba miatt nem voltak olvashatóak lapunk cikkei. A hiba kijavítása folyamatban van.

Megértésüket köszönjük.

Hallgatók a hallgatókért.  Megnyílt a Kölcseyben a karrier központ

Ajánljuk - 2007-02-26

Segíteni a hallgatók és a frissdiplomások álláskeresését, karrierépítését, érvényesülését- ez a Kölcsey Ferenc Református Tanítóképző Főiskola Trambulin Hallgatói Karrier Központjának célja. A Karrier Iroda hivatalos megnyitásának napján már több mint százan regisztrálták magukat annak reményében, hogy a Trambulin Központ által könnyebben és gyorsabban jutnak majd munkához.

Legkevesebb tízezren tüntettek Londonban az iraki háború ellen

Ajánljuk - 2007-02-25

Legkevesebb tízezren - a szervezők szerint hatvanezren - tüntettek szombaton Londonban az Irakban állomásozó brit csapatok teljes kivonását követelve. A tüntetők menetet alkottak, a Hyde Parktól a Trafalgar térig vonultak. A londoni rendőrség mintegy tízezerre, a szervező civil szervezetek hatvanezerre becsülték a résztvevők számát.

 A Moody′s magyar bankokat minősített fel

Ajánljuk - 2007-02-24

A banki besorolási módszertan teljes átdolgozásának eredményeként magyar bankokat minősített fel a Moody′s Investors Service. A nemzetközi hitelminősítő több mint egy évi fejlesztés és piaci véleményeztetés után alakította át a nála besorolással szereplő, ezernél több bank adóskockázati és pénzügyierő-osztályzati rendszerét.

 Kóka:a Gönczöl bizottság véleményezze a Fidesz-gyűlés helyszínét

Ajánljuk - 2007-02-23

Kóka János azt javasolja, a Gönczöl-bizottság véleményezze a Fidesz március 15-ei ünnepségének helyszínét; erről az SZDSZ elnök-jelöltje a Klubrádióban beszélt. "Kérjük fel a Gönczöl-bizottságot, hogy előre véleményezze ezt a helyszínt.

Orbán: ha a rendőrség távol marad a politikától, béke lesz március 15-én

Ajánljuk - 2007-02-22

Orbán Viktor szerint amennyiben a rendőrség nem engedi, hogy politikai célokra használják, akkor béke lesz március 15-én. A Fidesz elnöke erről szerdán, Budapesten beszélt újságíróknak.

 Az idén több mint 100 kilométer sztráda épül meg

Ajánljuk - 2007-02-21

A Nemzeti Autópálya Zrt. beruházásában az idén elkészül 102 kilométer gyorsforgalmi út, jövőre további 40 kilométer, és előkészítés alatt van csaknem 200 kilométer.

Az Országgyűlés nem függesztette fel Lázár János mentelmi jogát

Ajánljuk - 2007-02-20

Utolsó hétfői határozathozatalaként az Országgyűlés nem függesztette fel Lázár János (Fidesz) mentelmi jogát: 177 képviselő szavazott igennel, 151 nemmel, 10 pedig tartózkodott a Szegedi Városi Bíróság megkeresésére hozott, kétharmados többséget igénylő döntésnél.

Kovács László: évi 200-250 milliárd euró kárt okoz az EU-nak az adócsalás

Ajánljuk - 2007-02-19

Az adócsalások évente 200-250 milliárd euró kárt okoznak az Európai Unió tagországainak - jelentette ki a dpa hírügynökségnek adott interjúban Kovács László adóügyi biztos.

A közoktatási reform nem változtat a rendszer alapjain?

Ajánljuk - 2007-02-18

A magyar oktatási rendszer sokkal munkaerő-igényesebb, mint a környező országoké, a pedagógus-elbocsátás tehát nem megoldás semmire; ahol viszont a gyereklétszám drasztikusan csökken, ott elkerülhetetlen az iskola bezárása - mondta el Halász Gábor, a Jelentés a magyar közoktatásról című tanulmánykötet szerkesztője az InfoRádióban.

Debreceni költségvetés: vita után elfogadva

Ajánljuk - 2007-02-16

A debreceni közgyűlés csütörtökön többórás vita után fogadta el a város idei büdzséjét. Ebben az esztendőben összesen csaknem 46 milliárd forintból gazdálkodhat Debrecen. A polgármester szerint nehéz év elé néz a város, hiszen súlyos gazdasági helyzetbe került az egész ország, ami alól nem vonhatja ki magát az önkormányzat sem.

 Ötpárti egyeztetés a közélet tisztaságáról

Ajánljuk - 2007-02-15

A közélet tisztaságáról tárgyalnak a parlamenti pártok, az SZDSZ által tavaly év végén kezdeményezett ötpárti egyeztetéssorozat második témájaként ma,  csütörtökön. A közélet tisztasága a Magyar Demokrata Fórum kezdeményezésére került a sorozat témái közé, így ezt a találkozót az MDF koordinálja.

Folytatódnak az izraeli ásatások az al-Aksza mecset közelében

Ajánljuk - 2007-02-14

A jeruzsálemi al-Aksza mecset közelében megkezdett izraeli ásatások folytatódnak - közölte Ehud Olmert miniszterelnök kedden, nem sokkal azután, hogy az építtető kormányügynökség úgy döntött, leállítja a Templom-hegyre vezető gyalogos feljáró vitatott újjáépítését.

 KSH: 10,6 százalékkal nőttek az agrártermelői árak 2005-höz képest

Ajánljuk - 2007-02-13

Az agrártermékek termelőiár-szintje 2006-ban 10,6 százalékkal nőtt az előző évhez viszonyítva - közölte a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) kedden. A KSH közlése szerint a növényi termékek árszínvonala 18 százalékkal, az élő állatoké és állati termékeké 4 százalékkal emelkedett.