Ajánljuk

Eredmények megjelenítése 1741-től 1760-ig 1945 találatból.

A Városligetben ünneplik a honvédelem napját vasárnap

Ajánljuk - 2007-05-19

Egész napos rendezvénnyel ünnepli vasárnap a honvédelem napját - azaz május 21-ét - a Magyar Honvédség a Városligetben. A Petőfi Csarnok előtti napozóréten az érdeklődők megismerhetik az önkéntes magyar haderő mindennapi életét, felszerelését és technikai eszközeit.

KSH: 3,6 százalékkal nőtt az építőipari termelés

Ajánljuk - 2007-05-18

Az építőipari termelés márciusban a kiigazítatlan adatok alapján 3,6 százalékkal, munkanaptényezővel kiigazítva 4,7 százalékkal emelkedett a bázishoz képest, míg az év első három hónapjában a termelés 3,3 százalékkal haladta meg az előző év azonos időszakáét - közölte a Központi Statisztikai Hivatal (KSH).

Tavaszi-nyári kiállítások a Kölcsey Központban

Ajánljuk - 2007-05-16

Május 23-án nyitják meg Debrecenben, a Kölcsey Központban a 25. Magyar Sajtófotó kiállítást. Idén 534 képet állítanak ki a pályázatra beérkezett 10 ezerből- hangzott el tegnap azon a sajtótájékoztatón, ahol azt is bejelentették, hogy a Nyugat és Kelet- japán és az európai kultúra egymásra hatása a művészetben című tárlatot, pedig május 25-től láthatják majd az érdeklődők ugyanitt.

Június elején írják alá a Mura-híd kivitelezői szerződését

Ajánljuk - 2007-05-16

Június elején aláírják a Mura-híd kivitelezői szerződését, miután elfogadták a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő (NIF) Zrt. igazgatóságának javaslatát, hogy a zágrábi székhelyű Hidroelektra Niskogradnija építőipari cég építse meg a Letenye és Gorican közötti magyar-horvát határ Mura-hídat.

Ülésezik a zsinat

Ajánljuk - 2007-05-15

A Magyarországi Református Egyház XII. Zsinatának tizenegyedik ülésszakát tarja 2007. május 15-én és 16-án. A Zsinat első ülésnapja 10 órakor áhítattal kezdődik. (1146 Budapest, XIV. Abonyi u. 21.).

Új szolgáltató jelent meg a magyar médiapiacon

Ajánljuk - 2007-05-13

Független médiaszolgáltatóként megkezdte működését Magyarországon a MediaGo Holding, amely outsource szolgáltatásokat kínál a médiatulajdonosoknak a hirdetési piacon. A 2007-ben alakult cégcsoport - amelynek tulajdonosai a médiaszakmában jártas, magyar magánszemélyek - három cégből áll.

Lejár a területi alapú támogatás igénylési határideje

Ajánljuk - 2007-05-12

Az egységes területalapú támogatások iránti kérelmek beadási határideje május 15-én lejár - közölte a Mezőgazdasági Szakigazgatási Hivatal (MgSzH).

André Kertész: Torzulások

Ajánljuk - 2007-05-11

Az eltorzított aktmodelleket ábrázoló fotósorozat a világhírű magyar származású fotóművész leghíresebb műve.

Fodor: a habzó Rába ügyében elfogyott a jó szándékú türelem

Ajánljuk - 2007-05-10

A Rába szennyezés  megszüntetése érdekében Magyarország azt kéri Ausztriától, hogy a  burgenlandi tartomány illetékes hatóságával vonassa vissza a habzás  miatt részben felelős jennersdorfi bőrgyár vízjogi engedélyét -  jelentette be Fodor Gábor környezetvédelmi és vízügyi miniszter.

V. Nemzetközi Fazekasfesztivál

Ajánljuk - 2007-05-09

A Kölcsey Ferenc Megyei Közművelődési Intézet az idén ötödik alkalommal rendezi meg a nemzetközi fazekasfesztivált, a Népművészeti Egyesületek Szövetségének Hajdú-Bihar megyei Szervezetével közösen. A fesztiválon részt vesz három fazekas Lengyelországból, két fazekas Erdélyből, Korondról és két fazekas Szabadkáról, Szerbiából. Egy szervező Lengyelországból, két szakember Finnországból tapasztalatcsere céljából, egy fazekas Svájcból pedig „megfigyelőként” tapasztalatszerzés céljából lesz jelen a rendezvényen.

Gulácsy Lajos szenzációs festménye a Virág Judit Galéria árverésén

Ajánljuk - 2007-05-07

Mindig különleges élmény a művészet kutatóinak és barátainak egy-egy lappangó festmény fölbukkanása, mintha egy rég látott ismerősünk - akit már csak a fényképek idéznek meg- állítana be az ajtón: kicsit hunyorgunk, hogy vajon tényleg ő az?

Drogper a Vatikánban

Ajánljuk - 2007-05-06

A Vatikán történetében első ízben kábítószer-ügyben zajlott eljárás és született ítélet az egyházi államban, annak egyik alkalmazottja ellen. A vádlott irodájában 87 gramm kokaint találtak, s emiatt felelősségre vonták.

Felhős, esős idő és 18-23 fok várható

Ajánljuk - 2007-05-05

Az Országos Meteorológiai Szolgálat jelentése szerint délután és éjszaka többnyire erősen felhős lesz az ég, csak átmenetileg szakadozik fel a felhőzet. Eleinte szórványosan, majd késő délutántól dél felől ismét egyre többfelé várható eső, zápor, zivatar, helyenként jégeső is kialakulhat.

Fellebbez az önkormányzat a hajdúhadházi szegregációs perben

Ajánljuk - 2007-05-04

Megfellebbezi a  hajdúhadházi szegregáció perben számára elmarasztaló első fokú  ítéletet a település önkormányzata - közölte az MTI-vel pénteken,  egy nappal az ítélet kihirdetését követően Béres László, Hajdúhadház  polgármestere. 

Ülést tart a Hajdú-Bihar Megyei Önkormányzat Közgyűlése

Ajánljuk - 2007-05-04

Május 4-én, délelőtt 9 órától ülésezik a Megyeháza Árpád termében a  Hajdú-Bihar Megyei Önkormányzat Közgyűlése.

Halálos rohanás - meghalt a menekülő díler

Ajánljuk - 2007-05-03

Rosszullétre panaszkodott, rosszul is lett, majd kórházba szállítását követően meghalt egy rendőrök által elfogott kábítószerdíler szerda délután Debrecenben. A nála lévő táskában két kilogramm szer volt. 

Zágrábban tárgyal Sólyom László

Ajánljuk - 2007-05-03

Kétnapos hivatalos horvátországi látogatásra Zágrábba érkezett csütörtökön Sólyom László köztársasági elnök. A magyar államelnököt ünnepélyesen, katonai tiszteletadással fogadta vendéglátója, Stjepan Mesic horvát államfő az elnöki hivatal előtt.

Parlagfű fronton a helyzet változatlan.

Ajánljuk - 2007-05-02

Elképesztő, hogy május 1-én még nincs  2007-es elfogadott intézkedési terv sem, holott már a tényleges előkészítő munkálatoknak javában kellene folyni.

Változékony idő és 20, 25 fok várható

Ajánljuk - 2007-04-28

Az Országos Meteorológiai Szolgálat jelentése szerint estig nyugaton többnyire kevés, keleten több felhő lesz az égen, legfeljebb néhol lehet gyenge zápor. Vasárnap észak felől átmenetileg mindenütt megnövekszik a felhőzet, szórványosan várható zápor, helyenként zivatar is kialakulhat.

Magyarul és japánul: Csehov-mű Debrecenben

Ajánljuk - 2007-04-27

Színháztörténeti kuriózumra készülnek a Csokonai Színházban: magyarul és japánul mutatják be Csehov Leánykérés című egyfelvonásos komédiáját – jelentette be Vidnyánszky Attila művészeti vezető, a teátrum megbízott igazgatója. Mint mondta, a színház számára dupla öröm a kettős vendégjáték.