Ajánljuk

Eredmények megjelenítése 1701-től 1720-ig 1789 találatból.

Megszűnt a súlyadó, új szisztéma szerint adózunk

Ajánljuk - 2007-01-01

Az egyes pénzügyi tárgyú törvények módosításáról szóló 2006. évi LXI. törvény szerint 2007. január 1-jétől megszűnt az ún. "súlyadó". A régi szabályozás helyébe az autó életkora és a motor teljesítménye alapján megállapításra kerülő adóteher lép. 2007-től adókötelesek lesznek a motorkerékpárok is.

Répássy Róbert és Ódor Ferenc nem ismeri a törvényeket

Ajánljuk - 2006-12-30

A jelek szerint a Fidesz képviselői nem ismerik az Országgyűlés döntéseit, ezért rossz kiindulópontból téves következtetéseket vonnak le a közigazgatási hivatalok átszervezésével kapcsolatban.

Gépjárműtulajdonosnak lenni is nagy felelősség

Ajánljuk - 2006-12-29

Sajnálatos módon, ahogy nézi az ember a napi helyszíni szemlékről készített jelentéseket, szinte mindig talál bennük olyan bűncselekményt, amikor gépkocsi ablakát betörve, vagy ajtaját felfeszítve, abból értékeket tulajdonított el ismeretlen tettes.

Az elmúlt évben január 01-december 28-ig összesen 651 db gépjárműfeltörésről érkezett a Debreceni Rendőrkapitányságra bejelentés, míg 2006-ban 742 db.

A Sun magazin ajánlja

Ajánljuk - 2006-12-28

A lap hírneves fotósa, Dave Hogan kiválogatta idei munkái közül a kedvenc képeit. A  „Paris Hilton az ágyban”, a „Pink falra mászik” és társai nagy sikert arattak a Sun olvasói táborában.

Kiosztották a hazai és a nemzetközi Gábor Dénes-díjat 

Ajánljuk - 2006-12-24

A jelentős tudományos, műszaki, szellemi alkotást létrehozók elismerésére alapított hazai és nemzetközi Gábor Dénes-díjakat a Parlamentben adták át.

Debrecen Díj a Molekuláris Orvostudományért

Ajánljuk - 2006-12-22

Ralph Steinman kapja idén a Debrecen Díj a Molekuláris Orvostudományért elismerést.

A Debreceni Egyetem Orvos- és Egészségtudományi Centruma 2003-ban nemzetközi díjat alapított a molekuláris orvostudomány területén Debrecen Díj a Molekuláris Orvostudományért címmel.

Elperelték a Glatz-hagyatékot

Ajánljuk - 2006-12-21

Visszaperelték a Glatz-örökösök a festő Glatz Oszkár hagyatékát a bujáki önkormányzattól, mert az nem teljesítette az adományozás feltételét, vagyis a Glatz-hagyatékot nem állította ki - értesült a Független Hírügynökség. A raktáron lévő értékes képeket egyelőre nem akarja visszaadni az önkormányzat, így fellebbeznek az elsőfokú bírói ítélet ellen.

Lélegzetelállító kép az űrszerelésről

Ajánljuk - 2006-12-20

December 12-én kezdte meg a Discovery legénységének két tagja, Robert Curbeam (balra) és Christer Fuglesang (jobbra) a Nemzetközi Űrállomás új napelemtáblájának szerelését. A NASA által közzétett felvétel az első űrséta során készült, a háttérben színpompás bolygónk.

Főbűnösök Debrecenben

Ajánljuk - 2006-12-19

Az Ulpius Ház Főbűnösök című könyvének bemutatója 2006. december 21-én, csütörtökön, 18 órától a Modemben.

Debreceni kézműves mesterek

Ajánljuk - 2006-12-18

Debrecen gazdag kézműves múltja és jelene méltó arra, hogy megismertessük kortársainkkal, a mai fiatal nemzedékkel, illetve Európával. A Kézműves Alapítvány ezért határozta el néhány évvel ezelőtt, hogy forrásokat gyűjt és megjelentet egy, a városban élő, itt alkotómunkát végző, kézműveseket, népművészeket, népi iparművészeket bemutató kiadványt.

Magas lengyel kitüntetés a Déri Múzeumnak

Ajánljuk - 2006-12-15

Megalapításának 100 éves évfordulóját ünnepelte december 12-én Lengyelországban a Lublini Vármúzeum. Mindössze négy évvel a Déri Múzeum alapítása után 1906. december 12-én írták alá azt az okiratot, amelyben néhány lublini polgár a városi múzeum javára felajánlotta a saját tulajdonában lévő műkincseket: értékes festményeket, régészeti leleteket, iparművészeti, néprajzi tárgyakat.

December 14: ülést tart a debreceni képviselő testület

Ajánljuk - 2006-12-14

Ma a Városháza nagy tanácstermében ülésezik a debreceni képviselő-testület. A napirendi pontok az alábbiak:

Több mint 200 helyszínen adnak segítséget a gáz és távhőtámogatási adatlap kitöltéséhez

Ajánljuk - 2006-12-13

Aki a gáz és távhőtámogatási adatlap kitöltéséhez segítséget szeretne kapni, a 189-es zöld szám mellett személyesen fordulhat az ország területén lévő 174 munkaügyi kirendeltség bármelyikéhez, illetve az Országos Nyugdíjbiztosítási Főigazgatóság (ONYF) 29 megyei igazgatóságához is.

Az Országos Kereskedelmi Szövetség  szerint az ellenőrzés a hatóságok feladata

Ajánljuk - 2006-12-12

Az Országos Kereskedelmi Szövetség (OKSZ) szövetség közölte: felháborodva értesült a Földművelésügyi és Vidékfejlesztési Minisztérium (FVM) vezetőinek arra vonatkozó nyilatkozatairól, amelyek szerint az áruházláncok felelőssége a beszállítók hitelességének ellenőrzése. Az Országos Kereskedelmi Szövetség (OKSZ) szerint az ellenőrzés a hatóságok feladata - közölte a szövetség hétfőn állásfoglalásban az MTI-vel.

Átadták az idei Nobel-díjakat

Ajánljuk - 2006-12-11

XVI. Gusztáv svéd király vasárnap átadta az idei Nobel-díjakat Orhan Pamuk török írónak és hat amerikai tudósnak. A stockholmi hangversenyteremben rendezett ünnepélyes ceremónián Szilvia királyné és a királyi család mindhárom gyermeke jelenlétében tüntették ki - első törökországi íróként - az 54 éves Pamukot, mert "szülővárosa, Isztambul melankolikus lelkének keresése során új jelképeket talált a kultúrák összefonódására és viaskodására".

Uniós fogyasztóvédelmi panaszok hazai ügyintézése

Ajánljuk - 2006-12-09

Nagyobb biztonságot és egyszerűbb ügyintézést jelent, ha a jövőben az Európai Unió területén vásárolt termékkel vagy szolgáltatással kapcsolatos panaszokat a magyar fogyasztóvédelmi hatóságokon keresztül is el lehet intézni. A kormány olyan törvénymódosító javaslatokat fogadott el, amelyek megteremtik a feltételeket a magyar fogyasztóvédelmi hatóságok számára, hogy szorosabban működjenek együtt az Európai Unió tagállamainak társszervezeteivel.

A felsővezetők szerint nincs gazdasági válság Magyarországon

Ajánljuk - 2006-12-08

Nem beszélhetünk gazdasági válságról, de az államháztartás ugyancsak rossz állapotban van - vélik a Figyelő és a Szonda Ipsos közös kutatásában 2006. novemberében megkérdezett magyar vezetők.  Az MTI-hez eljuttatott közlemény szerint az 500 legnagyobb árbevételű cég vezetőihez juttattak el on-line kérdőívet, akik közül 178-an válaszoltak.

Mától lehet búcsút venni Puskás Ferenctől

Ajánljuk - 2006-12-07

Csütörtöktől vehetnek búcsút a szurkolók a november 17-én 79 éves korában elhunyt Puskás Ferenctől, az Aranycsapat legendás labdarúgójától. A világ egykori legjobb futballistáját ma ravatalozzák fel a Szent István-bazilikában, ahol délelőtt tíz és este nyolc óra között bárki leróhatja tiszteletét.

Áprilistól lesz ismét tévé üzembentartási díj

Ajánljuk - 2006-12-06

Jövő áprilistól lesz fizetendő ismét a tévé üzembentartási díj, de a magánszemélyeknek annak egészét, míg a szállodáknak 40 százalékát átvállalja a költségvetés - derül ki két módosító indítvány összeolvasásából. A parlament a jövő évi költségvetés módosító javaslatait tárgyalva előbb megszavazta azt, hogy a televíziók üzemeltetési díját 2007 áprilisától kelljen fizetni.

Grafikai aukció Debrecenben

Ajánljuk - 2006-12-05

Évek óta közismert tény, hogy Debrecen a vidéki műkereskedelmi élet egyik központja. Több árverés képzőművészeti, könyv, több műkereskedés, régiségvásár működik rendszeresen. Ebben az évben Budapesten kívül első alkalommal csak Debrecenben kerül sor grafikai árverésre 2006. december 10-én 11 órakor a Hotel Aranybika Bartók Termében.