Ajánljuk

Eredmények megjelenítése 1681-től 1700-ig 1773 találatból.

  A varsói érsek ügynökmúltja miatt bocsánatot kért

Ajánljuk - 2007-01-07

Elismerte ügynökmúltját Varsó újonnan kinevezett érseke, miután több vizsgálat is bizonyította: Stanislaw Wieglus valóban informátor volt. Hivatalos közleményében Wieglus bocsánatot kér, amiért ügynökmúltjával és annak tagadásával károkat okozott a Katolikus Egyháznak.

Új elnökhelyettese van az APEH-nek

Ajánljuk - 2007-01-05
Polgár Pétert az adóhivatal elnökhelyettesének nevezte ki Veres János pénzügyminiszter az Adó- és Pénzügyi Ellenőrzési Hivatal elnökének javaslatára – közölte a Pénzügyminisztérium csütörtökön.Polgár Péter korábban az APEH informatikai területének (SZTADI) vezetője volt. Az új elnökhelyettes, aki január elsejével tölti be új posztját, továbbra is felelős az APEH informatikai területéért, amelynek feladatai az idén nagymértékben megnövekedtek, és emellett felügyeli az adóeljárási és adójogi szakterületek munkáját – áll a PM közleményében. 

A HÖOK szerint átlagosan 85 százalékkal nő a hallgatók utazási költsége

Ajánljuk - 2007-01-04

Nem közeledtek az álláspontok a Gazdasági és Közlekedési Minisztérium (GKM) és a Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciája (HÖOK) között zajlott tárgyalásokon, az egyeztetésre a szaktárca ezúttal mintegy 43 szervezetet hívott meg. Többségük bírálta a hallgatókat sújtó közlekedési szigorításokat, a gazdasági tárca szerint azonban a jelenlegi rendszert nem lehet fenntartani.

5 milliárd forint munkaügyi bírságot szabtak ki tavaly

Ajánljuk - 2007-01-03

Az Országos Munkabiztonsági és Munkaügyi Főfelügyelőség tavaly mintegy 26 ezer munkáltató ellenőrzését végezte el, közülük csaknem 18 ezer munkáltató követett el jogsértést, ami több mint 142 ezer munkavállalót érintett - közölte Danks Emese kormányszóvivő szerdán Budapesten.

Megszűnt a súlyadó, új szisztéma szerint adózunk

Ajánljuk - 2007-01-01

Az egyes pénzügyi tárgyú törvények módosításáról szóló 2006. évi LXI. törvény szerint 2007. január 1-jétől megszűnt az ún. "súlyadó". A régi szabályozás helyébe az autó életkora és a motor teljesítménye alapján megállapításra kerülő adóteher lép. 2007-től adókötelesek lesznek a motorkerékpárok is.

Répássy Róbert és Ódor Ferenc nem ismeri a törvényeket

Ajánljuk - 2006-12-30

A jelek szerint a Fidesz képviselői nem ismerik az Országgyűlés döntéseit, ezért rossz kiindulópontból téves következtetéseket vonnak le a közigazgatási hivatalok átszervezésével kapcsolatban.

Gépjárműtulajdonosnak lenni is nagy felelősség

Ajánljuk - 2006-12-29

Sajnálatos módon, ahogy nézi az ember a napi helyszíni szemlékről készített jelentéseket, szinte mindig talál bennük olyan bűncselekményt, amikor gépkocsi ablakát betörve, vagy ajtaját felfeszítve, abból értékeket tulajdonított el ismeretlen tettes.

Az elmúlt évben január 01-december 28-ig összesen 651 db gépjárműfeltörésről érkezett a Debreceni Rendőrkapitányságra bejelentés, míg 2006-ban 742 db.

A Sun magazin ajánlja

Ajánljuk - 2006-12-28

A lap hírneves fotósa, Dave Hogan kiválogatta idei munkái közül a kedvenc képeit. A  „Paris Hilton az ágyban”, a „Pink falra mászik” és társai nagy sikert arattak a Sun olvasói táborában.

Kiosztották a hazai és a nemzetközi Gábor Dénes-díjat 

Ajánljuk - 2006-12-24

A jelentős tudományos, műszaki, szellemi alkotást létrehozók elismerésére alapított hazai és nemzetközi Gábor Dénes-díjakat a Parlamentben adták át.

Debrecen Díj a Molekuláris Orvostudományért

Ajánljuk - 2006-12-22

Ralph Steinman kapja idén a Debrecen Díj a Molekuláris Orvostudományért elismerést.

A Debreceni Egyetem Orvos- és Egészségtudományi Centruma 2003-ban nemzetközi díjat alapított a molekuláris orvostudomány területén Debrecen Díj a Molekuláris Orvostudományért címmel.

Elperelték a Glatz-hagyatékot

Ajánljuk - 2006-12-21

Visszaperelték a Glatz-örökösök a festő Glatz Oszkár hagyatékát a bujáki önkormányzattól, mert az nem teljesítette az adományozás feltételét, vagyis a Glatz-hagyatékot nem állította ki - értesült a Független Hírügynökség. A raktáron lévő értékes képeket egyelőre nem akarja visszaadni az önkormányzat, így fellebbeznek az elsőfokú bírói ítélet ellen.

Lélegzetelállító kép az űrszerelésről

Ajánljuk - 2006-12-20

December 12-én kezdte meg a Discovery legénységének két tagja, Robert Curbeam (balra) és Christer Fuglesang (jobbra) a Nemzetközi Űrállomás új napelemtáblájának szerelését. A NASA által közzétett felvétel az első űrséta során készült, a háttérben színpompás bolygónk.

Főbűnösök Debrecenben

Ajánljuk - 2006-12-19

Az Ulpius Ház Főbűnösök című könyvének bemutatója 2006. december 21-én, csütörtökön, 18 órától a Modemben.

Debreceni kézműves mesterek

Ajánljuk - 2006-12-18

Debrecen gazdag kézműves múltja és jelene méltó arra, hogy megismertessük kortársainkkal, a mai fiatal nemzedékkel, illetve Európával. A Kézműves Alapítvány ezért határozta el néhány évvel ezelőtt, hogy forrásokat gyűjt és megjelentet egy, a városban élő, itt alkotómunkát végző, kézműveseket, népművészeket, népi iparművészeket bemutató kiadványt.

Magas lengyel kitüntetés a Déri Múzeumnak

Ajánljuk - 2006-12-15

Megalapításának 100 éves évfordulóját ünnepelte december 12-én Lengyelországban a Lublini Vármúzeum. Mindössze négy évvel a Déri Múzeum alapítása után 1906. december 12-én írták alá azt az okiratot, amelyben néhány lublini polgár a városi múzeum javára felajánlotta a saját tulajdonában lévő műkincseket: értékes festményeket, régészeti leleteket, iparművészeti, néprajzi tárgyakat.

December 14: ülést tart a debreceni képviselő testület

Ajánljuk - 2006-12-14

Ma a Városháza nagy tanácstermében ülésezik a debreceni képviselő-testület. A napirendi pontok az alábbiak:

Több mint 200 helyszínen adnak segítséget a gáz és távhőtámogatási adatlap kitöltéséhez

Ajánljuk - 2006-12-13

Aki a gáz és távhőtámogatási adatlap kitöltéséhez segítséget szeretne kapni, a 189-es zöld szám mellett személyesen fordulhat az ország területén lévő 174 munkaügyi kirendeltség bármelyikéhez, illetve az Országos Nyugdíjbiztosítási Főigazgatóság (ONYF) 29 megyei igazgatóságához is.

Az Országos Kereskedelmi Szövetség  szerint az ellenőrzés a hatóságok feladata

Ajánljuk - 2006-12-12

Az Országos Kereskedelmi Szövetség (OKSZ) szövetség közölte: felháborodva értesült a Földművelésügyi és Vidékfejlesztési Minisztérium (FVM) vezetőinek arra vonatkozó nyilatkozatairól, amelyek szerint az áruházláncok felelőssége a beszállítók hitelességének ellenőrzése. Az Országos Kereskedelmi Szövetség (OKSZ) szerint az ellenőrzés a hatóságok feladata - közölte a szövetség hétfőn állásfoglalásban az MTI-vel.

Átadták az idei Nobel-díjakat

Ajánljuk - 2006-12-11

XVI. Gusztáv svéd király vasárnap átadta az idei Nobel-díjakat Orhan Pamuk török írónak és hat amerikai tudósnak. A stockholmi hangversenyteremben rendezett ünnepélyes ceremónián Szilvia királyné és a királyi család mindhárom gyermeke jelenlétében tüntették ki - első törökországi íróként - az 54 éves Pamukot, mert "szülővárosa, Isztambul melankolikus lelkének keresése során új jelképeket talált a kultúrák összefonódására és viaskodására".

Uniós fogyasztóvédelmi panaszok hazai ügyintézése

Ajánljuk - 2006-12-09

Nagyobb biztonságot és egyszerűbb ügyintézést jelent, ha a jövőben az Európai Unió területén vásárolt termékkel vagy szolgáltatással kapcsolatos panaszokat a magyar fogyasztóvédelmi hatóságokon keresztül is el lehet intézni. A kormány olyan törvénymódosító javaslatokat fogadott el, amelyek megteremtik a feltételeket a magyar fogyasztóvédelmi hatóságok számára, hogy szorosabban működjenek együtt az Európai Unió tagállamainak társszervezeteivel.