Archívum

Eredmények megjelenítése 42741-től 42760-ig 44393 találatból.

A 9,5 millió forintnál drágább ingatlanok után kellene adót fizetni 2008-tól

Gazdaság - 2006-10-12

2008-tól, az átlagosnál értékesebb, jelenleg 9,5 millió forintnál többet érő lakóingatlanok után kellene majd megfizeti az ingatlanadót a kormány tervei szerint - derült ki ma Katona Tamás, a Pénzügyminisztérium államtitkának szavaiból a Munkaadók és Gyáriparosok Országos Szövetsége (MGYOSZ) által szervezett csütörtöki rendezvényen.

Debreceni Aneszteziológiai Napok

Tudomány - 2006-10-12

A Debreceni Aneszteziológiai Napokat idén negyedik alkalommal rendezi a DE OEC Aneszteziológiai és Intenzív Terápiás Tanszéke – tájékoztatott Dr. Fülesdi Béla egyetemi tanár, a tanszék igazgatója.

„Debrecen szezonnyitó Gólyabálja!”

Könnyű program - 2006-10-12

A Kölcsey Ferenc Református Tanítóképző Főiskola Hallgatói Önkormányzata bemutatja:

Pályázati felhívás

Kultúra - 2006-10-12

A Hajdú-Bihar Megyei Múzeumok Igazgatósága és a Déri Múzeum Baráti Köre ebben az évben is meghirdeti a megyei önkéntes néprajzi és honismereti gyűjtőpályázatot. Pályázni lehet bármely néprajzi és helytörténeti téma eredeti ismeretanyagot tartalmazó, saját tapasztalat, helyszíni gyűjtés vagy levéltári kutatás alapján történő feldolgozásával.

Egyperces csend a meggyilkolt orosz újságírónő emlékére az EP-ben

EU - 2006-10-12

Megkezdődött az EP kétnapos plenáris ülése Brüsszelben. A képviselők megemlékeztek Anna Politkovszkaja orosz újságírónőről. A parlament napirendjén szerepel például - két magyar jelentéstevővel - az EU Alapjogi Ügynökségének felállítása, az állatviadalok beszüntetése és a távol-keleti cipődömping is.

75. születésnapján köszöntötték Kissné Weiser Katalint

Kultúra - 2006-10-12

Kissné Weiser Katalin karnagyot 75. születésnapja alkalmából koncerttel köszöntötték tanítványai, volt kollégái és pályatársai tegnap a Debreceni Művelődési Központ Pódiumtermében.

A legsúlyosabb bírsággal sújtották a HírTv-t

Ajánljuk - 2006-10-12

Az Országos Rádió és Televízió Testület egymillió forintra bírságolta a HírTv-t, miután határozatban szögezte le, hogy a médium a szeptember 18-i, Szabadság téri zavargások közvetítése során több ponton is megsértette a médiatörvényt

A bocsánatkérésekről

Jegyzet - 2006-10-12

Komolyan mondom: megáll az eszem. Időnként olyan követeléseket tesznek közzé közlemény formájában egyes pártok politikusai, amelyeket egyetlen okból érdemes közölni. Azért, hogy később, a jövendő újságíró nemzedék oktatásakor legyen nyilvános példája az aránytévesztésnek, az önmérséklet hiányának.

Kósa Lajos kérjen bocsánatot, és léptesse vissza Tiba Istvánt, a Fidesz jelöltjét!

A Hajdú-Bihar megyei bíróság ítélete megerősítette a területi választási bizottság korábbi döntését, miszerint Balmazújváros több választókerületében szavazatok vásárlásával nyert a Fidesz október 1-jén.

Szocialista többségű lesz a pécsi közgyűlés

Belföld - 2006-10-12

A töredékszavazatok a jogszabály szerint csak önálló kompenzációs listára kerülhetnek fel, az azzal rendelkező Összefogás Pécsért Egyesületnek jóváírta a bíróság a szavazatok harmadát, a Fidesz-KDNP töredékszavazatai azonban elvesztek, mert a két pártnak önálló nem, csak közös listája volt.

Kubis: Gyurcsány elszalasztotta az alkalmat a szlovák-magyar kapcsolatok fejlesztésére

Vélemény - 2006-10-12

Gyurcsány Ferenc magyar miniszterelnök elszalasztott egy alkalmat a szlovák-magyar kapcsolatok fejlesztésére azzal, hogy a visegrádi országok visegrádi csúcstalálkozóján nem volt hajlandó a kétoldalú találkozóra szlovák kollégájával, Robert Ficóval - jelentette ki Ján Kubis szlovák külügyminiszter.

Nem várható a románok tömeges elvándorlása az EU-csatlakozás után

Hozzávetőleg két millió román állampolgár dolgozik jelenleg az Európai Unió tagállamaiban, s a kormány arra számít, hogy az ország 2007-ben esedékes EU-csatlakozása után csak néhány százezren fognak kivándorolni munkavállalás céljából - jelentette ki a román munkaügyi miniszter.

Az Oktatási és Kulturális Minisztérium levelet írt a Seuso kincsek ügyében

Kultúra - 2006-10-12

Az Oktatási és Kulturális Minisztérium szerdai keltezésű levelében tájékoztatta a Seuso kincsek zártkörű bemutatását tervező londoni Bonhams aukciós ház elnökét a Magyar Köztársaság Seuso kincsekre vonatkozó hivatalos álláspontjáról.

A magyar kormány az Európai Bírósághoz fordul, ha nem változtatják meg a kukorica intervenciós szabályokat

EU - 2006-10-12

Magyarország számára súlyosan hátrányosnak, diszkriminatívnak és elfogadhatatlannak nevezi Gyurcsány Ferenc miniszterelnök José Manuel Barrosohoz, az Európai Bizottság elnökéhez írt levelében a Gabona Irányító Bizottság szeptember 28-i ülésén született döntést, amely módosítja a kukorica intervenciós minőségi követelményeit.

Európa-bajnoki selejtező, C csoport: Málta-Magyarország 2-1 (1-1)

Sport - 2006-10-11

A magyar labdarúgó-válogatott Európa-bajnoki selejtezőn 2-1-es vereséget szenvedett idegenben Málta csapatától. A magyarok eddigi négy selejtezőjükből hármat elveszítettek. A házigazdák megérdemelt győzelmet arattak.

Kisrepülőgép csapódott egy New York-i épületbe

Külföld - 2006-10-11

Egy New York-i húszemeletes lakóépületbe csapódott egy kisrepülőgép szerdán délután, Manhattan északkeleti részén - jelentette a CNN. Az épület két emelete lángokban áll. Az eset az East 72. és a York Street sarkán történt, az East 72. Street 524-es számú épületéről van szó.

Kósa Lajos: Gyurcsány a jobb- és baloldalon egyaránt elvesztette hitelét

Belföld - 2006-10-11

Kósa Lajos szerint Gyurcsány Ferenc miniszterelnök a jobb- és baloldalon egyaránt elvesztette hitelét. Debrecen polgármestere, a Fidesz országgyűlési képviselője ezt a párt Kossuth Lajos téri gyűlésén mondta szerdán Budapesten, mintegy húszezres hallgatóság előtt.

A jogalkotás hibái

Helyi - 2006-10-11

A jogszabályalkotás kereteiről, nehézségeiről, valamint a regionális önkormányzatok kialakulásának esélyeiről tanácskoztak a Regionális Kollégiumi Ülésén a megyeházán, október 11-én.

Képviselő testület alakult Debrecenben

Helyi - 2006-10-11

Megalakult a debreceni önkormányzat képviselő-testülete, egyelőre 49 fővel. Bazsa György, az MSZP frakcióvezetője, korelnökként köszöntötte a jelenlévőket. A testület megválasztotta a három alpolgármestert: Halász D. János az oktatásért, Halász János a kultúráért, Pajna Zoltán pedig a gazdaságért felel majd.

Patikusok az utcán - Elfogyott a türelem!

Belföld - 2006-10-11

Utcára vonulnak a patikusok is. Jövő héttől az Egészségügyi Minisztérium előtt tiltakoznak addig, amíg a tárca nem változtat tervein. A kabinet ma dönt a konkrét jogszabályokról.