Archívum

Eredmények megjelenítése 42741-től 42760-ig 45512 találatból.

Továbbra is az SZDSZ a reform garanciája

Egészségügy - 2006-12-30

A konzervatív és szocialista egészségpolitikusok, a Fidesz és az MSZP volt egészségügyi miniszterei december 27-i nyilatkozataikkal újra megerősítették az SZDSZ elhatározását, mellyel élére állt az egészségügyi reformnak.  – olvasható Horn Gábor közleményében.

A hazai élelmiszerek biztonságosabbak, mint a külföldről behozottak

Belföld - 2006-12-30

Süth Miklós főállatorvos pénteken, a kormányszóvivői tájékoztatón Budapesten azt mondta, hogy az ünnepek előtti időszakban végzett élelmiszerellenőrzések újra bebizonyították: a hazai termékek biztonságosabbak a fogyasztók számára, mint a külföldről érkezettek.

 45 új orvosság lesz, 300 gyógyszer drágul

Fontos - 2006-12-30

Az Országos Egészségbiztosítási Pénztár (OEP) már júniusban bejelentette, hogy januártól összesen csaknem 300 gyógyszer tb-támogatása szűnik meg. Az egészségbiztosító tájékoztatása szerint harminc készítmény esetében a dotációt hivatalból törölték, mivel alacsony áruk miatt a betegek túlnyomó többsége támogatás nélkül vásárolja meg a patikákban. A gyártó vagy a forgalmazó kérésére további 200 termék kerül ki a támogatotti körből.

 A számítógéppel kiállított számla vevő felé e-mailen történő továbbítása

Jogtudor - 2006-12-30

Egyre gyakoribb azon adózói gyakorlat, amely szerint az egyébként számítógéppel előállított számlát kizárólag elektronikus úton küldik meg a vevő felé. Ugyanakkor a számítógéppel kiállított számla papír alapú előállításától eltekinteni semmilyen esetben nem lehet.

Ideiglenesen a tiltó táblák ellenére is szabad parkolni!

Helyi - 2006-12-30

A Debreceni Rendőrkapitányság annak érdekében, hogy az óév búcsúztatása, illetve az újév fogadása miatt kialakuló parkolási nehézségeket megkönnyítse – az útkezelőjével történő egyeztetést követően - Debrecen város területén a Debrecen Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatala által üzemeltetett utakon a „Várakozni tilos!” és a „Megállni tilos!” jelzőtáblák által elrendelt tilalmat feloldotta.

Répássy Róbert és Ódor Ferenc nem ismeri a törvényeket

Ajánljuk - 2006-12-30

A jelek szerint a Fidesz képviselői nem ismerik az Országgyűlés döntéseit, ezért rossz kiindulópontból téves következtetéseket vonnak le a közigazgatási hivatalok átszervezésével kapcsolatban.

Törvénysértő a megyei közigazgatási hivatalok 2007. január 1-jei megszüntetése ?

„Tizenöt ponton sérti az önkormányzati törvényt a kormányszóvivő által tegnap bejelentett kormánydöntés, mely szerint 2007. január 1-jétől a megyei közigazgatási hivatalok jelenlegi rendszerét a regionális szervezeti modell váltja fel.

Hat hosszú hétvége lesz 2007-ben a munkanap-áthelyezések miatt

Gazdaság - 2006-12-30

A szociális és munkaügyi miniszter rendelete kiterjed minden munkáltatóra, közigazgatási szervre és az általuk foglalkoztatott munkavállalókra, közalkalmazottakra, közszolgálati jogviszonyban állókra. 2007-ben hat alkalommal tér el a munkarend a szokásostól: március 15, május 1. október 23., november 1., karácsony és szilveszter körül.

Nem hamisítják az ásványvizeket, de nem mindig szerepel a címkén a származási hely

Fogyasztóvédelem - 2006-12-30

 Az elmúlt években a hazai háztartások ásványvízfogyasztása növekedett a legnagyobb mértékben. Az élelmiszerkereskedelemben folytatott ellenőrzési tapasztalatok, valamit a természetes ásványvizek táplálkozásban betöltött szerepe tette indokolttá a Fogyasztóvédelmi Főfelügyelőség által elrendelt utóellenőrzést.

Az OMMF idén 45 ezer munkáltatót ellenőrzött

Gazdaság - 2006-12-30

Az Országos Munkabiztonsági és Munkaügyi Főfelügyelőség 2006-ban az eddigi adatok szerint összesen közel 45 ezer munkáltató munkaügyi és munkabiztonsági ellenőrzését végezte el. Mindez 345 128 munkavállalót érintett.

Kegyeletsértés Nyíregyházán?

Vélemény - 2006-12-30

A Magyarországi Munkáspárt 2006 alelnöke intézkedést kér Petrétei Jószef minisztertől, a Jobbik Magyarországért Mozgalom - Párt által elkövetett kegyeletsértés ügyében.

Több mint 36 ezren korcsolyáztak az ingyenes műjégpályán

Belföld - 2006-12-30

Idén is nagy az érdeklődés a Miniszterelnöki Hivatal szervezésében létrehozott ingyenes műjégpálya iránt: az elmúlt 6 napban több mint 36 ezren korcsolyáztak a Lánchíd pesti hídfőjénél.

Kivégezték Szaddam Huszeint

Az iraki televízió jelentése szerint szombaton hajnalban Bagdadban kivégezték az egykori iraki diktátort Szaddam Huszeint. A BBC szerint az amerikai külügyminisztérium az USA nagykövetségeit a világ minden országában fokozott biztonsági szabályok bevezetésére szólította fel, tiltakozásoktól tartva.

Markó–Tőkés találkozó Marosvásárhelyen

Külföld - 2006-12-29

Az RMDSZ kormánykoalícióba lépésekor megfogalmazott prioritásai közül a kisebbségi problémák megoldása várat még magára – jelentette ki tegnapi sajtóértekezletén Markó Béla, az RMDSZ elnöke. A Tőkés László püspökkel való megbeszélés során tegnap sem történt előrelépés az európai parlamenti lista közös jelöltjeinek ügyében.

Rendkívüli országgyűlési bizottságot kezdeményez a Fidesz

Vélemény - 2006-12-29

A meghirdetett álláshelyek száma Magyarországon 38 ezer, míg a munkanélküleiké megközelíti a 390 ezret. Minden állásra tízen jelentkeznek átlagosan. A kormány eközben megnyitja a munkaerőpiacot.

Január elsejétől változik a külföldről behozott autókra vonatkozó szabályozás

Gazdaság - 2006-12-29

Kóka János, gazdasági és közlekedési miniszter módosította  „A közúti járművek műszaki megvizsgálásáról” szóló 5/1990. (IV.12.) KöHÉM rendeletet. A módosítás értelmében átalakul az Európai Unió más tagállamából Magyarországra áthozott járművek hazai rendszámmal való ellátásakor támasztott műszaki követelményrendszer.

A mobiltelefon veszélyei

Nyolc órát töltött el egy vonatvécében egy 27 éves vucsangi férfi, mert beragadt a keze a lefolyóba. A kínai férfinak ugyanis egy óvatlan mozdulatot követően beleesett a mobiltelefonja a lyukba. Az utas letérdelt, bedugta a kezét és kaparászni kezdett a létfontosságú eszköz után.

Szilveszteri futás - ideiglenes forgalomkorlátozás

Helyi - 2006-12-29

2006. december 31-én ismét lesz Debrecenben „ szilveszteri futás” . A futóverseny a Petőfi tértől indul és a Kossuth térre érkezik. A Debreceni Rendőrkapitányság vezetője a program zavartalan lebonyolítása érdekében ideiglenes forgalomkorlátozást rendel el december 31-én 11.45 órától előreláthatólag 12.30 óráig az alábbi útvonalakon.

A gáz ára nem változik?

Jegyzet - 2006-12-29

Olvasom a kormányszóvivői iroda - szerkesztőségünkhöz eljuttatott -  közleményében, hogy  nem változik a gáz ára….

Hogy én milyen hülye vagyok, hát ez nem jutott eszembe. Valószínűleg azért, mert arra emlékeztem, hogy „egy fillérrel sem fog nőni a gáz ára”. Ezt mondta a miniszterelnök a választási kampányban. Így már értem. A gáz ára nem növekedett, csak a támogatás csökkent.

2007 az egyensúly, a reformok és a fejlesztés éve lesz

Belföld - 2006-12-29

A rászorulóknak nagyobb gázár- és távhőtámogatás, a tehetősebbektől nagyobb felelősségvállalást igénylő adóváltozások, a betegek és a tisztességes járulékfizetők szempontjait érvényesítő egészségügyi átalakítások – többek közt ezeket célozzák a 2007 elején életbe lépő új szabályok.